Clujul este pe primul loc in tara la absorbtia fondurilor europene, devenind astfel si judetul cu cel mai mare buget din Romania, dar putini stiu cum s-a dus batalia pentru acesti bani si ce eforturi s-au facut.
Foarte pe scurt, echipa responsabila de atragerea fondurilor europene si aplicarea prioritatilor stabilite de executivul Consiliului Judetean Cluj a respectat trei mari directii: infrastructura rutiera (628 milioane lei obtinuti), infrastructura din sanatate (165 milioane lei obtinuti) si infrastructura din educatie (65 milioane lei obtinuti).
"Acestor proiecte majore li se adauga cele din zona managementului deseurilor - 200 milioane lei, cultura - 26 milioane lei si imbunatatirea capacitatii administrative - 4,5 milioane lei", ne-a comunicat Valentin Jucan, consilier si purtator de cuvant al presedintelui CJ Cluj, la solicitarea Ziare.com.
Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, spune ca "cea mai mare provocare in atragerea acestor fonduri, respectiv in depunerea proiectelor, au fost litigiile cauzate de retrocedari, judetul Cluj fiind unul complex din acest punct de vedere".
Conform procedurilor, un proiect nu poate fi depus fara ca terenul sau imobilul in cauza sa fie intabulat, de aceea echipele de la fonduri europene si de la juridic au inceput din timp intabularile pe zonele de interes, tocmai pentru ca totul sa fie pregatit.
Presedintele CJ Cluj mai subliniaza, insa, ca "trebuie aduse imbunatatiri in ceea ce priveste programarea proiectelor".... mai mult
Duminica, 09 Iunie 2019, ora 20:20
Romania este prima in UE, cu 7,5 accidente mortale la 100.000 de locuitori, in timp ce Olanda ocupa ultimul loc in acest top, cu cea mai scazuta rata de incidenta, de 0,8 accidente la 100.000 de locuitori.
Conform statisticilor europene privind accidentele de munca, "accidentele mortale" sunt definite drept cele care duc la moartea victimei in termen de un an de la producerea accidentului. In termeni mai generali, un accident la locul de munca este definit ca un eveniment ce duce la vatamarea fizica sau psihica a persoanei in cauza.
Potrivit Eurostat, in statele membre, cele mai scazute rate de incidenta au fost inregistrate in Olanda (0,8 la 100.000 de lucratori), Suedia (1,2), Germania (1,3), Danemarca (1,4), Cipru (1,5) si Regatul Unit (1,6), in timp ce la polul opus de afla Romania cu cele mai mari rate de incidenta (7,5), urmata de Portugalia (4,6), Luxemburg (4,4), Bulgaria si Lituania (4,3).
In 2015, au fost inregistrate 3.497 accidente mortale la locul de munca in Uniunea Europeana (UE), acest lucru insemnand o rata standardizata de incidenta de 2,4 accidente mortale la 100.000 de lucratori.
"Numarul accidentelor intr-un anumit an este probabil legat intr-o oarecare masura de nivelul general al activitatii economice al unei tari si de numarul total de persoane angajate in economia sa", arata raportul.
Eurostat a publicat raportul cu ocazia Zilei Mondiale a Sigurantei si Sanatatii la Locul de Munca, o campanie internationala anuala de promovare a... mai mult
Sambata, 28 Aprilie 2018, ora 14:34
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, considera ca politica lui Donald Trump "America First" este in detrimentul "intereselor americane".
"Intreaga idee din spatele politicii 'America pe primul loc' se bazeaza pe faptul ca interesele cetatenilor americani sunt protejate cel mai bine chiar de SUA si ca organizatiile internationale nu contribuie la acest lucru", a declarat Guterres.
"Acest lucru pur si simplu nu este adevarat", a adaugat el.
"SUA este o tara prea puternica si relevanta pentru a lua aceasta cale. Felul in care se intampla lucrurile la nivel mondial are un impact puternic asupra a ceea ce se intampla in Statele Unite", a spus Guterres pentru CNN.
Drept consecinta, este important ca Statele Unite sa aiba o gandire internationala, a insistat el.
Declaratiile vin dupa ce Donald Trump a retras SUA din acordul de la Paris privind clima si a anuntat ca Statele Unite se vor retrage din UNESCO.
"Este foarte important ca SUA sa se implice in actiuni contra incalzirii globale, in migratie, dar si in crize importante precum cele din Siria, Irak, Afghanistan sau Sudanul de Sud.
Rolul jucat de americani poate fi unul extrem de important in gasirea de solutii, in a pune presiune pe participantii in aceste conflicte pentru a-i face sa inteleaga ca este necesar ca acestea sa se opreasca. Daca Statele Unite nu vor ocupa acest spatiu, altcineva o va face", a adaugat secretarul general al ONU. ...citeste mai departe despre "ONU cere SUA sa aiba o... mai mult
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 15:10
Volkswagen si Toyota se lupta de ani buni pentru suprematie in topul constructorilor auto, insa prima jumatate a anului 2017 vine cu o mare surpriza.
Astfel, dupa vanzarile realizate in primul semestru al acestui an, alianta dintre Renault si Nissan a urcat, pentru prima oara in istorie, pe locul 1 in topul constructorilor auto.
5,268,079 de vehicule a vandut Renault/Nissan in prima jumatate a lui 2017, anunta CNN.
Locul doi e ocupat de Volkswagen, cu 5,155,591 de auovehicule comercializate, in timp ce Toyota se afla pe ultimul loc al podiumului, cu 5,129,000 de vehicule vandute.
Renault/Nissan a reusit aceasta performanta cu 'ajutorul' Mitsubishi, care s-a alaturat aliantei dintre cele doua in luna octombrie a anului trecut.
Renault/Dacia - 1,879,288 modele vandute;
Nissan - 2,894,488 modele vandute;
Mitsubishi - 495,000 modele vandute.
Clio, Megane, Captur, Sandero si Duster sunt cel mai bine vandute modele din partea Renault.
I.G. ...citeste mai departe despre "Surpriza in industria auto: Volkswagen si Toyota au fost detronate. Cine ocupa primul loc in topul constructorilor" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 29 Iulie 2017, ora 09:14
Daca in Romania exista tineri care nici nu concep ca primul lor job, pe care si-l doresc dupa absolvirea facultatii, sa fie altceva decat manager, director, in orice caz sef, si retribuit corespunzator, lucrurile stau cu totul diferit pe alte meleaguri, unde si succesul e masurat dupa alte standarde.
Oameni ca Barack Obama, Madeline Albright, Hillary Clinton, Richard Branson sau Warren Buffet au pornit de jos, dar asta nu le-a afectat in niciun fel dezvoltarea ulterioara. Iata, prin urmare, care sunt primele joburi ale unor oameni de succes, din diferite domenii: de la politica la afaceri sau chiar sistemul bancar.
Presedintele american, Barack Obama, a inceput si el de jos, cu un job pe timpul verii, deloc promitator. In adolescenta petrecuta in Honolulu, unde locuia cu bunicii, Obama vindea inghetata in lantul de localuri Baskin-Robbins, arata Business Insider.
Potrivit lui Sue Thirlwall, din conducerea francizei, un astfel de job ofera anumite talente pe viata, aici intrand ...citeste mai departe despre "Primul job al oamenilor de succes - Obama, Buffett, Dell, Murdoch, toti au pornit de jos" pe Ziare.com mai mult
Luni, 22 August 2016, ora 07:50
Premierul interimar Gabriel Oprea a vorbit, duminica seara, despre partidul pe care il conduce si initiativele sale legislative, printre care scaderea varstei de vot la 16 ani si taxarea marilor averi.
"Suntem inscrisi la tribunal cu 358.000 de membri. Suntem al doilea cel mai mare partid din Romania dupa PSD", a declarat Gabriel Oprea, la o emisiune de la B1 TV.
Oprea a precizat ca printre proiectele de lege sustinute de UNPR se numara scaderea varstei de vot de la 18 la 16 ani si taxarea marilor averi in urmatorii patru-cinci ani, masura care ar putea aduce la bugetul de stat trei-patru miliarde de euro.
De asemenea, UNPR isi doreste crearea programului "primul loc de munca", prin care Guvernul ar trebui sa sprijine companiile ...citeste mai departe despre "Oprea: UNPR vrea taxarea marilor averi si programul "primul loc de munca"" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Iunie 2015, ora 07:52
Canberra, capitala Australiei, reprezinta cel mai bun loc din lume unde ai putea sa traiesti, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Canberra conduce in clasamentul regional, in timp ce Australia se afla pe prima pozitie in clasamentul tarilor cu cel mai bun nievl de trai, fiind urmata de Norvegia, scrie BBC.
Acest top a fost realizat in functie mai multi ...citeste mai departe despre "Care este cel mai bun loc din lume unde ai putea sa traiesti" pe Ziare.com mai mult
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 11:20
Google a depasit Microsoft in ce priveste piata browserelor din Statele Unite ale Americii, Chrome devenind astfel mai popular decat Internet Explorer.
Potrivit unui studiu desfasurat de Adobe, browserul Google a depasit Internet Explorer in ce priveste numarul de vizite ale site-urilor din SUA, totalul afisarilor pe computerele personale si pe dispozitivele mobile, scrie Wall Street Journal.
In cifre, browserele Google Chrome si Android au avut o cota de piata de 31,8 la suta in luna aprilie, in crestere cu aproape sase procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, Internet Explorer a avut 30,9 la suta cota, in luna aprilie, scaderea fiind, in acest caz, de peste 6 la suta.
Microsoft ...citeste mai departe despre "Google Chrome, mai tare ca Internet Explorer, in SUA" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Iunie 2014, ora 12:26
Cosmin Lupu, Supervisor Vanzari Opus Land Development
Descrierea Companiei:
Dezvoltator imobiliar
Ultima institutie de invatamant absolvita:
ANEFS
•Verdeata e pe primul loc
•Proiectele in stadiu incipient se impun greu acum
•
O viata de calitate, inconjurata de spatii verzi, departe de poluarea marilor orase: aceasta este tendinta pe piata din strainatate, preluata de catre dezvoltatorii imobiliari din Romania, este de parere Cosmin Lupu, Supervisor Vanzari Opus Land Development.
mai mult
Marti, 07 Iulie 2009, ora 03:03