USR Bucuresti sustine ca doua companii din subordinea Municipalitatii au incheiat acorduri cadru pentru campanii de promovare in valoare de doua milioane de euro, reprosand totodata Primariei Capitalei faptul ca a taiat bani de la investitiile in reteaua de termoficare.
"Primarul 'faliment' da doua milioane de euro din banii publici pentru reclama! Teoretic pentru Primarie, practic pentru primar. Doua institutii din subordinea municipalitatii au incheiat acorduri cadru pentru campanii de promovare menite sa-i convinga pe bucuresteni de realizarile 'marete' din mandatul Gabrielei Firea. Administratia Spitalelor si Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic au semnat un acord cadru in valoare de 4,8 si, respectiv, 3,2 milioane de lei fara TVA. Si nu este exclus ca modelul sa fie urmat si de alte institutii sau companii ale municipalitatii. Intre timp, Primaria a taiat bani de la investitiile la reteaua de termoficare, a depasit termenele promise pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructura, a facut praf managementul traficului si a tocat sume exorbitante pe companii, statui si festivaluri", arata USR Bucuresti intr-o postare pe Facebook.
Pe 3 septembrie, Primaria Capitalei anunta ca serviciile de productie, creatie, montaj si difuzare pentru clipul video in care este promovat programul de reducere a riscului seismic au costat 3,2 milioane lei, iar in urma campaniei - 700 de proprietari au cerut detalii despre proceduri.
Conform... mai mult
Sambata, 05 Octombrie 2019, ora 07:52
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) anunta ca va depune pe ultima suta de metri cererea de finantare in baza careia ar putea primi de la Comisia Europeana 176 de milioane de euro cu care sa repare sistemul de termoficare, ajuns in pragul colapsului.
Din cauza ca administratia locala nu l-a intretinut, de-a lungul anilor, sistemul de termoficare din Capitala - a carui constructie a inceput prin anii '60 - a inceput sa cedeze. In consecinta, in ultimele ierni, conductele sistemului au pocnit pe toate partile si au lasat in frig mii de bucuresteni.
Cel mai rau a fost atunci cand s-au spart conductele magistrale.
Aceasta sunt tevi groase (cu diametru de pana la 1,2 metri) prin care apa oparita vine din CET-uri pana in cele peste 1.000 de puncte termice din Capitala. In aceste puncte termice, apa de la CET-uri trece prin niste schimbatoare de caldura, infierbantand-o pe cea din alte tevi, care ajung pana in casele oamenilor. Dupa, apa din tevile groase se intoarce la CET-uri, pe alte magistrale numite "de retur".
Ori de cate ori o conducta magistrala se sparge, angajatii RADET trebuie sa izoleze segmentul avariat de teava groasa, sa il goleasca de apa oparita si sa il repare. Iar aceste operatiuni nu se pot face decat dupa ce li se opreste caldura - uneori pentru zeci de ore in sir - catorva sute sau chiar mii de bucuresteni.
Ca situatiile de acest gen sa nu se repete in fiecare iarna, PMB a decis ca RADET (alaturi de cateva companii private) si Compania... mai mult
Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 07:35
In 2017, Primaria Capitalei a infiintat 22 de companii municipale care sa preia activitatea celor mai multe administratii si regii locale. Aceste companii - spunea atunci primarul Gabriela Firea - erau instrumente menite sa eficientizeze administratia locala si sa puna, in sfarsit, capat risipei de bani publici. Si asta, in cel mai scurt timp posibil. Din pacate, in loc sa faca intocmai ce a spus primarul, companiile municipale n-au reusit pana acum decat sa toace sume uriase, cheltuind mult mai mult decat au incasat.
In mod normal - in baza Ordonantei de Urgenta 109/2011 a guvernantei corporative si a altor legi care reglementeaza activitatea societatilor infiintate de autoritati locale - fiecare dintre cele 22 de companii municipale ar fi trebuit sa isi afiseze pe site, inca din luna august, situatia financiara dupa primele 6 luni ale anului 2018. Chiar si daca legea n-ar fi impus asa ceva, companiile municipale tot ar fi trebuit sa faca publice aceste cifre, din respect pentru bucuresteni, care au tot dreptul sa stie pe ce se cheltuiesc banii lor.
Cu toate acestea, pana astazi, din cate am putut afla accesand site-urile companiilor, dintre cele 22 de societati care alcatuiesc Holdingul Municipal, doar 15 au postat situatia financiara pentru primele 6 luni ale anului.
Din pacate - in afara de publicarea la timp a situatiei financiare - nici macar cele 15 companii nu prea au cu ce sa se laude. Motivul: in loc sa castige bani, acestea au pierdut, in prima jumatate... mai mult
Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 07:25
Primaria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri trei proiecte care prevad o majorare de capital pentru trei dintre cele 22 de Companii Municipale infiintate anul trecut. Majorarea totala se ridica la 348 de milioane de lei.
Primaria Municipiului Bucuresti isi propune o majorare consistenta de capital pentru trei dintre cele 22 de Companii Municipale infiintate anul trecut, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri.
Astfel, suma totala pe care Municipalitatea vrea sa o verse in conturile a trei companii se ridica la valoarea de 348 de milioane de lei, ceea ce inseamna aproape 75 de milioane de euro.
Suma cea mai mare, de 190 de milioane de lei, o va primi, daca proiectul va fi adoptat, Compania Municipala Imobiliara, ceea ce ar reprezenta o majorare de aproape patru ori mai mare fata de bugetul actual al companiei.
Din descrierea raportului de specialitate al proiectului reiese faptul ca aceasta companie ar urma sa achizitioneze imobile, pe care le va inchiria ulterir catre alte institutii ale Municipalitatii.
"Compania Muncipala Imobiliara S.A isi propune sa investeasca in achizitionarea si amenajarea mai multor imobile (...) Aceste imobile, dupa achizitie, se vor inchiria Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti pentru infiintarea de clinci medicale, respectiv Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru infiintarea de camine pentru persoane varstnice", se arata... mai mult
Duminica, 23 Septembrie 2018, ora 15:43