Guvernul a aprobat alocarea a 100 de milioane de lei pentru municipiul Bucuresti in vederea asigurarii continuitatii serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat populatiei, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.
"La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Guvernul a aprobat un proiect de hotarare de guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2019 pentru unele unitati administrativ-teritoriale in vederea asigurarii continuitatii serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat populatiei. (...) Este vorba despre 100 de milioane de lei pentru municipiul Bucuresti, de asemenea despre suma de 16,5 milioane de lei pentru Buzau si pentru Giurgiu", a declarat Nelu Barbu, luni, la finalul sedintei de guvern.
El a explicat ca, tot la propunerea MDRAP, Executivul a aprobat alocarea sumei de 1,5 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru comuna Toporu din judetul Giurgiu, bani necesari pentru continuarea unui proiect de investitii, o lucrare privind canalizarea din comuna respectiva.
De asemenea, a adaugat Nelu Barbu, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului "a fost acordata suma de 400.000 de lei pentru comuna Movila Miresei din judetul Braila".
"Acolo, acesti bani sunt necesari pentru reparatii capitale la Centrul social pentru... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 17:57
Cele mai multe orase din Romania au dificultati in ceea ce priveste bugetul pentru acest an, doar 15-18% dintre ele putand "supravietui", a declarat, miercuri, Ionel Chirita, presedinte executiv al Asociatiei Oraselor din Romania (AOR).
"In Romania sunt 216 de orase. Consider ca, in conditii acceptabile spre dificultate, pot supravietui 30-40 dintre ele, adica asta inseamna maxim 15-18% dintre ele, restul sunt in diferite grade de dificultate, iar mai bine de 50% dintre orase vor fi in situatie de disperare, (...) pentru ca, mergand pe niste cheltuieli minime obligatorii, iti trebuie niste venituri si descopera ca acele cheltuieli minime obligatorii sunt mai mari decat veniturile", a explicat Chirita, la un atelier de lucru la care au participat primari de orase.
Potrivit acestuia, veniturile au fost "umflate" de Ministerul Finantelor cu aproximativ 8%. In plus, a mentionat el, anumite venituri nu se pot realiza, deoarece s-au stabilit anumite scutiri de la plata, cum e cazul in constructii.
"Estimam ca veniturile se vor realiza undeva intre 95 si 85%, iar cheltuielile sunt in crestere cu 20 pana la 35%, pe componentele despre care va spuneam, au crescut drepturile angajatilor si nu numai, de fapt, tot angajati sunt si insotitorii persoanelor cu handicap si esti obligat sa le dai alocatia de hrana si tichetul de vacanta. (...) Au crescut acele cheltuieli legate de proiecte prin acel salariu minim de 3.000 de lei la firmele de constructii. (...) Costurile... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 21:32
Presedintele Klaus Iohannis, prezent luni la o dezbatere organizata de Asociatia Oraselor din Romania (AOR), a pus intarzierile aparute in elaborarea proiectului de buget de catre Guvern pe seama dorintei de a nu aloca bani pentru investitii.
"Au incercat sa imi arunce mie vina, ca de ce am intarziat bugetul. Eu l-am intarziat doua zile. O zi mi-a luat pana m-am hotarat sa il trimit la Curte si o zi mi-a luat pana am scris materialul si l-am trimis inapoi in Parlament. Restul: trei luni de la Guvern, plus, probabil, inca doua-trei saptamani din procedurile de la Curte si de la Parlament. Una peste alta, m-am asteptat, sincer, de la primari sa explice un pic guvernantilor de ce nu este bine asa. Dar poate urmeaza si asta.
Pana la urma, multa lume m-a intrebat de ce a intarziat Guvernul bugetul. Eu am un singur raspuns si va spun ca fost primar, pentru ca stiu, pe urma, cum urmeaza agenda: nu vor sa dea bani la investitii. Pentru ca asa, cu bugetul unde suntem acum, e aprobat in martie si pana se fac defalcarile se face aprilie. Pana ajunge la judet e mai. Pana ajunge la voi, e sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie. Ce investitii mai incepi la jumatatea anului? Nici nu merita sa te apuci, ca iesi procedura dincolo, in anul 2020. Asta este explicatia banala pentru ce Guvernul a intarziat bugetul", a afirmat Iohannis, in cadrul dezbaterii "Viitorul oraselor romanesti in contextul european al conceptului de dezvoltare locala".
Presedintele a subliniat importanta... mai mult
Luni, 25 Martie 2019, ora 19:30