Suntem ca la balamuc. PSD se zbate sa-si darame propriul guvern si, in acest scop, curteaza UDMR. Guvernul PSD se apara de PSD, iar PSD pretinde ca guvernul PSD nu-l mai reprezinta. Ca urmare, PSD acuza guvernul de lovitura de stat, adica exact ceea ce spune guvernul PSD despre PSD.
Fireste, UDMR ii tine pe toti in sah, conform obiceiului, urmand sa se sfatuiasca la Cluj incotro va apleca balanta, in functie de cine plateste mai bine, bineinteles in natura. Nu in bani, ca banul e ochiul dracului. In avantaje, ceva deosebit de atragator atunci cand doi se cearta, iar al treilea, inevitabil, castiga.
Ne aflam in faza cand romanii s-au impartit in doua tabere: tabara celor din PSD care sunt impotriva PSD si tabara celor care nu mai sunt in PSD, dar combat impotriva celor care inca mai sunt in PSD si care ii exclud pe ceilalti din PSD. Sictir!
Am senzatia ca privesc neputincios la canibalizarea partidului majoritar, cel mai puternic, mai votat, mai aplaudat si laudat din Romania, ajuns jucaria leadershipului Dragnea, care cand se priveste in oglinda, crede ca el e cel mai iubit dintre pamanteni.
Zic jucarie, pentru ca pana acuma Dragnea s-a jucat cu partidul cum se joaca fetitele cu papusa si baietii cu trenuletul. Mai intai, s-a gudurat pe langa Ponta ca un catel, pana i-a tras presul de sub picioare, apoi a tras covorasul de sub talpile lui Zgonea pana l-a adus la stadiul de persoana fizica, iar acum ii da ghionturi lui Grindeanu pe scara, ca sa-i faca vant de-a... mai mult
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 14:03
Imaginea memorabila in care Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu il insotesc pe proaspatul prim-ministru Sorin Grindeanu si ii dau drumul in lume a inceput sa se sifoneze.
Relatiile dintre presedintele ALDE si cel al PSD par tot mai tensionate din cauza ministrului Justitiei Tudorel Toader. Dragnea vrea sa-l schimbe, Tariceanu se pare ca e mai dispus sa ii dea ragazul sa faca legile cum trebuie.
Relatia dintre seful Executivului si cel al social-democratilor nu mai este una de subordonare, ci, mai degraba, de colaborare.
Cumva, atat Dragnea cat si Grindeanu se departeaza unul de celalalt, dar mai tin legatura fiind constienti ca inca mai au nevoie unul de altul. Unul controleaza partidul, celalalt controleaza Guvernul, dar niciunul in masura pe care si-ar dori-o.
Dupa 100 de zile de guvernare, la nivelul societatii e un blocaj generalizat. Toata lumea se afla in asteptare. Cele mai multe initiative legislative se invart in jurul legii gratierii, a dezincriminarii conflictului de interese, a dezincriminarii abuzului in serviciu.
Parlamentarii din arcul guvernamental imi pare ca au un singur obiectiv - sa poata fura fara sa fie pedepsiti.
Programul de guvernare PSD e suspendat, Legea salarizarii unice a intarziat in Parlament si parca parlamentarilor le e frica s-o voteze pentru ca, undeva, presimt ca e ca si cum si-ar semna demisiile in alb. Nimeni nu stie daca nu cumva echilibrul economic se va rupe din cauza maririlor salariale din sistemul public si... mai mult
Marti, 25 Aprilie 2017, ora 20:26
Ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve a fost desemnat in functia de prim-ministru, a comunicat marti presedintia franceza. Asta dupa ce fostul premier Manuel Valls a demisionat luni si si-a anuntat candidatura la alegerile primare ale stangii in vederea prezidentialelor din 2017.
Bernard Cazeneuve devine prim-ministru pentru ultimele cinci luni ale mandatului presedintelui Francois Hollande.
"Este o personalitate puternica, cu experienta in gestionarea treburilor statului", a declarat pentru Reuters o sursa din anturajul presedintelui Hollande.
Bernard Cazeneuve, in varsta de 53 de ani, a fost pe rand minstru delegat al Afacerilor Europene (2012 - 2013), ministru delegat al Bugetului (2013 - 2014) si ministru de Interne din 2014. In aceasta functie s-a confruntat ...citeste mai departe despre "A fost desemnat un nou premier in Franta, dupa demisia lui Manuel Valls" pe Ziare.com mai mult
Marti, 06 Decembrie 2016, ora 12:12
Prim-ministrul Islandei Sigmundur Davio Gunnlaugsson si-a anuntat marti demisia, dupa aparitia dezvalurilor incriminatoare din scurgerea masiva de informatii Panama Papers, care demostreaza ca sotia sa a infiintat o companie offshore cu ajutorul firmei de avocatura Mossack Fonseca, pentru a ascunde activele financiare ale cuplului in paradisul fiscal.
Anterior, premierul a cerut presedintelui sa dizolve legislativul, care a depus o motiune de cenzura impotriva sa, aminteste BBC, citat de News.ro. Peste 30% din populatia tarii insulare a iesit in strada luni pentru a cere demiterea prim-ministrului, care si-a pierdut intreaga credibilitate in fata acuzatiilor extrem de grave.
Panama Papers: Premierul unei tari europene vrea sa dizolve Parlamentul, presedintele nu il lasa
Gunnlaugsson este sub o presiune publica uriasa dupa scurgerea masiva de informatii Panama Papers, care dezvaluie implicarea sotiei sale intr-o companie offshore, care ar putea sa aiba legaturi cu colapsul ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Premierul al carui nume figureaza in ancheta si-a dat demisia" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 19:26
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a desemnat-o pe Natalia Gherman, ministru de Externe in guvernul demisionar al lui Chiril Gaburici, sa asigure interimatul functiei de premier pana la investirea unui nou executiv, un decret prezidential fiind semnat in acest sens.
Desemnarea Nataliei Gherman in aceasta calitate intervine dupa ce fostul premier Chiril Gaburici a refuzat sa asigure interimatul in exercitarea functiei de sef al guvernului, dupa cum transmite Radio Chisinau.
Guvernul de la Chisinau si-a prezentat oficial demisia la 16 iunie, la patru zile dupa anuntul public al lui Chiril Gaburici privind retragerea sa din functia de premier. Anuntul premierului Gaburici a ...citeste mai departe despre "Dupa demisia lui Gaburici, Moldova are premier interimar o femeie" pe Ziare.com mai mult
Luni, 22 Iunie 2015, ora 11:10
Premierul ceh Petr Necas a anuntat duminica, la Praga, ca-si va da luni demisia in urma unui scandal de coruptie si de abuz de putere.
"Voi demisiona maine (luni) din functia de premier. Sunt constient de responsabilitatea mea politica", a declarat Petr Necas intr-o conferinta de presa. El s-a pronuntat in favoarea mentinerii actualului guvern tripartit de centru-dreapta, cu un nou prim ministru propus de partidul sau, ODS, conform AFP.
Favoritul pentru postul de sef al guvernului este, conform presei din Cehia, ministrul industriei si vicepresedintele ODS, Martin Kuba.
Compusa din partidul ODS al premierului Necas, dintr-o alta formatiune de dreapta TOP 09 a ministrului de externe Karel Schwarzenberg si din micuta formatiune politica de centru LIDEM, coalitia de guvernare nu mai dispune de majoritate parlamentara din 2012.
In aceste conditii, opozitia de stanga reclama organizarea de alegeri anticipate. Urmatoarele alegeri legislative urmeaza in mod normal sa fie organizate in primavara anului 2014, iar social-democratii (CSSD) sunt deja considerati marii favoriti.
Influenta directoare de cabinet a premierului Necas, Jana Nagyova, a fost plasata in detentie provizorie sambata, dupa ce a fost inculpata de coruptie si abuz de putere pentru ca ar fi folosit serviciile secrete militare pentru a o urmari, ilegal, pe sotia premierului.
Jana Nagyova, 48 de ani, este prezentata drept prietena premierului Necas in presa ceha. mai mult
Luni, 17 Iunie 2013, ora 08:15
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, miercuri, pe premierul interimar, Iurie Leanca, drept candidat pentru functia de prim-ministru al viitorului guvern.
Iurie Leanca a fost propus marti pentru aceasta functie de Partidul Liberal Democrat, al carui prim-vicepresedinte este, iar alte candidaturi nu au fost, a declarat presedintele Timofti in cadrul unei conferinte de presa. El a mentionat ca noul guvern trebuie sa continue procesul de integrare europeana a Republicii Moldova si a facut apel la deputati sa voteze noul cabinet.
"Guvernul va avea sarcina sa continue politica de integrare europeana, iar pe plan intern sa puna in aplicare reformele democratice convenite cu UE. Fac apel la deputati sa constientizeze importanta momentului si sa voteze un nou guvern pentru a readuce stabilitatea in tara si pentru a continua dezvoltarea Republicii Moldova", a declarat Timofti.
Guvernul de la Chisinau a fost demis la 5 martie prin vot de neincredere acordat de parlament, in urma unei crize din fosta Alianta pentru Integrare Europeana. Anterior, Timofti l-a desemnat pe fostul premier Vlad Filat sa formeze noul guvern, dar Curtea Constitutionala a invalidat decretul.
Marti, liderul PLDM Vlad Filat a declarat ca formatiunea sa va negocia cu Partidul Democrat, cu o parte din deputatii liberali si cu cei neafiliati formarea noului cabinet guvernamental.
Iurie Leanca are la dispozitie 15 zile pentru a cere votul de incredere al parlamentului pentru... mai mult
Miercuri, 15 Mai 2013, ora 11:49
Guvernarea lui Boc este asociata de unii cu adancirea Romaniei in prapastia saraciei, iar de altii cu salvarea de la un colaps financiar generat de criza europeana. Ce a facut bine si unde a gresit Boc in cei trei ani de sefie a executivului?
In decembrie 2008, Boc a preluat fraiele unei Romanii care crescuse cu 7,3% intr-un singur an, iar acum lasa o tara cu o crestere de 2%, care este, insa, una dintre cele mai mari din Europa. De asemenea, in urma cu trei ani ne puteam lauda cu o rata a somajului la un nivel scazut record de 4%. Doi ani mai tarziu atingeam un maxim de 7,6%, iar anul trecut am inregistrat o rata de 6,6%.
Un alt indicator economic extrem de important, nivelul investitiilor straine, atinsese un varf in 2008, ajungand la 9,5 miliarde de euro. In 2010, era de doar 2,2 miliarde de euro, continuand sa scada pana la 1,63 miliarde de euro in primele 11 luni ale anului trecut.
Primul an al Guvernului Boc, 2009, a coincis cu primul an intreg de criza. "Oricine ar fi fost la guvernare in Romania, in 2009, era intr-o situatie extraordinar de complicata. Implozia economiei era inevitabila. Deficitele externe foarte mari anuntau un dezastru, asa ca orice guvern trebuia sa gaseasca finantare externa, care venea cu anumite conditionalitati", a explicat pentru Business24 economistul Daniel Daianu, fost ministru de finante in anii 1997 - 1998.
Dupa parerea acestuia, lucrurile benefice pe care le-a facut guvernul Boc pentru economia Romaniei nu sunt neaparat... mai mult
Marti, 07 Februarie 2012, ora 08:00
Mihai Razvan Ungureanu a fost numit luni seara noul premier al Romaniei de catre presedintele Traian Basescu.
Printre obiectivele noului premier se va numara respectarea obligatiilor asumate de Romania in relatiile internationale FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.
De asemenea, presedintele a precizat ca noul prim-ministru va trebui sa continue lupta impotriva coruptiei si trendul de crestere al absortiei fondurilor europene.
"O prioritate zero este legata de crearea de locuri de munca. Se poate obtine atat prin utilizarea accelerata a banilor europeni, prin crearea de IMM-uri si prin redeschiderea unor exploatari miniere avand in vedere cresterea de pe piata materiilor prime
Cred ca este important pentru noul premier sa aiba in vedere continuitatea a ceea ce s-a facut bun: implementarea codurilor pentru justitie, a legii educatiei in trepte, aplicarea cu strictete a noului Cod al Muncii si al noilor programe sociale destinate sa focuseze mai bine resursa financiare pentru cei care au nevoie", a mai declarat presedintele Traian Basescu.
Acesta a multumit fostului premier, Emil Boc pentru devotamentului din serviciul public.
"Nu spune nimeni ca a fost un premier perfect dar nimeni nu-l poate suspecta ca nu si-a dedicat tot efortul ca Romania sa iasa din criza economica", mai spune acesta.
De asemenea, Traian Basescu a precizat ca inca din luna decembrie a avut discutii cu Emil Boc cu privire la depunerea mandatului.
"Decizia a fost, insa,... mai mult
Luni, 06 Februarie 2012, ora 20:43