Retelele de generatia a cincea (5G) vor fi lansate in 2019 si se vor extinde la scara larga, oferind o conexiune mai buna consumatorilor si companiilor si aducand noi oportunitati de dezvoltare pentru industria de telecomunicatii, potrivit celei de-a 18-a editii a studiului Deloitte Previziuni in Tehnologie, Media & Telecomunicatii (TMT) .
Studiul urmareste zece teme care vor duce la transformari majore atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru consumatorii din intreaga lume in urmatorii cinci ani, potrivit expertilor in aceste domenii.
Conform studiilor recente, operatorii de telefonie mobila se asteapta ca investitiile pentru implementarea tehnologiei 5G sa aiba o valoare similara cu cheltuielile actuale alocate pentru tehnologia 4G, in principal ca urmare a investitiilor pe care le-au facut deja pentru dezvoltarea retelelor.
Luand in considerare faptul ca 72 de operatori din toata lumea au testat tehnologia 5G in 2018, Deloitte preconizeaza ca aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G pana in anul 2020 cel putin in anumite zone, in special in orase mari.
In ceea ce priveste terminalele 5G, Deloitte estimeaza ca aproximativ 20 de furnizori vor lansa in 2019 echipamente compatibile 5G si vor vinde aproximativ un milion de unitati.
Difuzoarele inteligente cu asistenti vocali digitali integrati vor deveni cele mai vandute dispozitive conectate la nivel global in 2019, cu vanzari estimate de peste 164 de milioane de unitati pana la finalul anului.... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 10:43
Modificari ale legislatiei fiscale ar mai putea aparea pana la sfarsitul anului, insa 2018 pare a fi un an in care companiile nu se vor confrunta cu o fiscalitate majorata, considera Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale si juridice la Deloitte Romania.
"2018 pare sa fie un an in care companiile nu vor avea o fiscalitate majorata, dar pana la sfarsitul anului e posibil sa mai apara modificari ale legislatiei fiscale.
Noi speram ca dupa un asa an agitat - anul acesta - anul viitor sa fie mai stabil din perspectiva discutiilor asupra modificarilor despre legislatie.
In ultimele doua luni ale anului, vom vedea probabil un interes crescut in zona legislatiei de fiscalitate", a spus Badin, intr-o conferinta, marti.
In ceea ce priveste resetarea sistemului fiscal global, el a afirmat ca vede un schimb crescut de informatii si un accent pus pe substanta economica.
Citeste si despre Cele mai importante schimbari fiscale pregatite de Guvern pentru anul 2018 ...citeste mai departe despre "Previziuni fiscale de la Deloitte pentru Romania: 2018 nu pare sa vina cu majorari, dar in 2017 e inca timp" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Octombrie 2017, ora 21:09
Cresterea economica a Romaniei va fi mai lenta in 2014 decat anul acesta, de circa 2%, fata de nivelul de 3% estimat pentru finele lui 2013, pe fondul unei contributii mai scazute a agriculturii si exporturilor, apreciaza Melania Hancila, manager Deloitte Consultanta.
"Dupa parerea mea, in 2014 vom avea o crestere economica mai lenta decat in acest an, de circa 2%, mai ales ca agricultura va avea o contributie mai diminuata, ar putea fi chiar negativa, dar eu sunt optimista ca va avea o contributie moderata. De asemenea, si contributia exporturilor va fi mai scazuta anul viitor, e greu de scazut ca dinamica de anul acesta se va repeta", a declarat miercuri Hancila la un seminar despre lectiile invatate in cinci ani de criza organizat la BNR.
Ea a aratat ca stimularea consumului incercata de Guvern este foarte binevenita, insa prioritara trebuie sa fie stimularea investitiilor intrucat doar acestea pot aduce un plus cresterii economice potentiale si crearii locurilor de munca.
"In 2013 pentru prima data dupa inceperea crizei PIB la valoarea nominala va depasi pe cel aferent anului 2008. Parctic am putea spune ca am iesit din criza, iar cresterile cu care am inceput sa ne obisnuim vor reprezenta o stare normala in perioada urmatoare. Practic nu ne-am propus sa crestem cu mai mult si daca nu facem nimic constructiv in privinta stimularii cresterii economice nici nu vom vedea o crestere economica mai mare de 3% in anii in care avem o evolutie buna a agricuturii", a... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 13:30
Compania de turism online Vola.ro este prima companie romaneasca ce castiga locul intai pentru doi ani consecutivi, in topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe.
Potrivit reprezentantilor Deloitte Romania, rezultatele din acest an ale clasamentului confirma previziunile firmei cu privire la evolutia companiilor locale din sectorul tehnologic, Vola.ro inregistrand cea mai mare rata de crestere de la debutul crizei economice in regiune, ce s-a resimtit in industria de profil.
In 2010 cifra de afaceri a Vola.ro, liderul turismului online din depasea 5,38 milioane euro (22,7 milioane lei), iar la finalul lui 2011 cifra era deja de 15,5 milioane euro (65,7 milioane lei), se arata intr-un comunicat de presa al companiei, transmis joi.
Programul "Deloitte CE Technology Fast 50" clasifica cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala, care au obtinut cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri in ultimii 5 ani, din 2007 pana in 2011. Vola.ro a obtinut primul loc in clasament cu o crestere a veniturilor de 17.000%, in perioada raportata. Aceasta este cea mai mare rata de crestere inregistrata in clasament din 2005 si cea de-a doua cea mai mare rata de crestere raportata in istoria de 13 ani a programului. mai mult
Joi, 25 Octombrie 2012, ora 14:35
Televiziunea isi va consolida statutul de super-media, in 2011, sfidand profetiile pesimiste privind demodarea sa, potrivit previziunilor anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT), aflate la a zecea editie, anunta Mediafax.Potrivit Deloitte, audienta din intreaga lume va urmari cu 140 de miliarde mai multe ore de televiziune in 2011, iar veniturile din serviciile pay TV in statele BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) vor creste cu 20%.Pe de alta parte, valorea publicitatii TV la nivel mondial va creste cu zece miliarde de dolari si numarul de telespectatori va creste cu 40 de milioane.In ultimii cinci ani, televiziunea a asistat la cresterea veniturilor din publicitate, de la 174 de miliarde de dolari, in 2007, la 191 de miliarde de dolari estimati in 2011 - un contrast puternic prin comparatie cu veniturile din publicitate in scadere raportate de ziare (de la 126 de miliarde de dolari la 92 de miliarde de dolari, in acelasi interval de timp).
O crestere estimata de 6% in 2012 ar duce veniturile generate de publicitatea televizata dincolo de pragul de 200 de miliarde de dolari, mai mult decat dublul publicitatii atrase de publicatiile tiparite, care reprezinta al doilea mare canal publicitar.Potrivit Deloitte, aparatele digitale de inregistrare video (DVR) vor atinge o rata de penetrare de peste 50% in gospodariile unde exista televizoare, pe doua piete importante din lume, pana la sfarsitul anului.
Cu toate acestea, analistii... mai mult
Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 12:23