Pretul argintului a scazut luni cu pana la 7%, la 20,7 dolari pe uncie, cel mai redus nivel din septembrie 2010, iar aurul s-a depreciat pentru cea de-a opta sedinta consecutiv, cu 1,5%, la 1.338 dolari pe uncie, prelungind cel mai indelungat trend descendent din martie 2009.
Argintul a pierdut 30% din pret de la inceputul acestui an, cea mai slaba performanta in randul metalelor pretioase, pe fondul temerilor ca cererea din industrie nu este suficient de solida pentru a compensa scadera interesului investitorilor, transmite Bloomberg.
Pretul argintului, utilizat pentru productia de electronice si panouri solare, trece printr-o perioada de scadere abrupta din cauza temerilor privind incetinirea cresterii economice a Chinei si prelungirea recesiunii din zona euro.
Cei mai recenti indicatori economici din China s-au plasat sub estimari, iar premierul Li Keqiang a semnalat ca autoritatile dispun de spatiu de manevra limitat in ceea ce priveste utilizarea de masuri de stimulare pentru a atinge tintele de dezvoltare economica.
Banca Natixis noteaza intr-un raport ca numarul instalatiilor fotovoltaice a inregistrat anul trecut, la nivel global, cea mai slaba crestere din ultimii 6 ani.
Vanzarile scazute de panouri solare in UE au incetinit si cererea pentru argint.
Pe de alta parte, pretul aurului inregistreaza cel mai indelungat trend descendent din 2009, in urma scaderii cererii din partea investitorilor pentru active cu grad scazut de risc, si, mai recent,... mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 10:39
Pretul aurului a crescut, marti, in ton cu preturile pentru argint, platina dar si pentru petrol. Valoarea metalelor pretioase a crescut pe fondul optimismului generat de Alcoa, iar pretul petrolului a fost influentat de tensiunile din Orientul Mijlociu.
Pretul aurului a urcat cu 1,5%, joi, in ton cu optimismul pietei de capital privind economia globala generat de estimarile optimiste privind cererea globala prezentate de producatorul de aluminiu, Alcoa, informeaza Reuters.
Pretul aurului a crescut cu 1,5 procente, fata de sesiunea anterioara, pana la 1,636.46 dolari pe uncie, insemnand o crestere de 5 procente de la inceputul anului 2012.
Contractele futures din SUA pentru livrarile din luna februarie au fost in crestere cu 29,20 dolari pe uncie, pana la 1,637.40 dolari, pret consideratrat "decent" de catre specialisti, raportat la tendintele de dupa perioada de sarbatori.
Pretul argintului a crescut cu 3,8%
Si pretul argintului a crescut cu aproximativ patru procente, dupa ce profiturile producatorului de aluminiu Aloca Inc au depasit asteptarile, iar compania a oferit o perspectiva pozitiva privind cererea globala pentru metalul industrial, mai ales pe piata auto.
Pretul argintului a crescut cu 3,8% pana la 30,10 dolari/uncia.
Platina costa cu 2,4% mai mult
Metalele din grupa platinei au inregistrat cea mai mare crestere procentuala, pretul platinei crescand cu 2,4% pana la 1,458.74 dolari pe uncie, in timp ce pretul paladiul a crescut cu 3,9... mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 08:16
Pretul aurului va creste in saptamana 19-23 decembrie 2011, ultima perioada de tranzactionare inainte de Craciun, daca aprecierea dolarului va incetini. Potrivit analistilor, volumul tranzactiilor ar putea totusi sa scada usor in fiecare zi, pana de Craciun, cand majoritatea tranzactiilor sunt suspendate.
In Romania, tranzactionarile de contracte futures sunt inchise pe 24, 25 si 26 decembrie, urmand ca marti, pe 27 decembrie, tranzactiile sa isi reia activitatea incepand cu ora 00.00.
In SUA, sesiunea de tranzactionare este inchisa doar pe 26 decembrie, potrivit Forbes.
In saptamana care s-a incheiat, pretul aurului a scazut, per total, chiar daca vineri a inregistrat cresteri semnificative.
Cel mai activ contract pentru livrari de aur in luna Februarie pe divizia Comex a New Yor Mercantile Exchange s-a stabilit la 1597,90 de dolari uncia, cu o scadere totala de 6,9% pentru intraga saptamana. Pretul contractelor futures la argint, pentru livrarile din luna ianuarie s-au stabilit la 29,671 dolari, cu o scadere saptamanala de 8% pentru intreaga saptamana.
Minimul atins joi a fost de 1,562.50 de dolari pentru contractele de livrari aur pentru luna februarie.
Pretul aurului ar putea creste
Preturile ar putea creste saptamana viitoare, au fost de parere 22 de participanti din cei 31 de saptamana aceasta, inclusi intr-un studiu privind evolutia aurului in urmatoarea perioada, realizat de compania Kintco News.
Printre reprezentantii pietei prezenti in... mai mult
Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 10:52
Pretul aurului si al argintului au urcat, dupa decizia FMI de a lansa o noua linie de creditare pentru tarile din zona euro, cu politici economice solide. Cresterea vine dupa o saptamana de scaderi generate de ingrijorarile privind criza datoriilor din Europa, dar si situatia Statelor Unite.
Livrarile de aur pentru luna decembrie au crescut cu 23.80 de dolari, sau 1.4%, stabilindu-se intr-un final la 1,702.40 dolari/uncia. Livrarile de argint pentru decembrie au castigat 1.835 dolari, sau aproximativ 6%, inregistrand valori de 23.951 dolari/uncia, la sfarsitul sedintei de marti, potrivit The Washington Post.
Cresterea preturilor la metalele pretioase vine dupa un lant de scaderi inregistrat saptamana trecuta, alaturi de alte metale tranzactionate la nivel international.
Astfel, saptamana trecuta, aurul a pierdut 3 procente, iar argintul a scazut cu aproximativ 7 procente. Preturile au scazut, in mare parte datorita faptului ca traderii au devenit mai putin ingrijorati in ceea ce priveste inflatia.
Atentia lor s-a mutat asupra problemelor din Statele Unite si Europa, ale caror datorii ar putea incetini cresterea economica globala.
Saptamana trecuta, metalele industriale au cunoscut, de asemenea, o scadere drastica, evolutie corectata saptamana aceasta, in pas cu pretul aurului si argintului.
Astfel, livrarile de paladiu pentru luna decembrie au crescut, marti, cu 15.35%, sau aproape 3%, inchizand sesiunea cu 1,571 dolari/uncia, iar livrarile de cupru... mai mult
Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 13:15
Pretul pentru aur a crescut cu 4%, marti, in timp ce valoarea argintului a crescut cu 8 procente, in conditiile in care preturile scazute au atras cumparatori inapoi pe piata, iar altii ai-au investit banii in active cu greutate, dupa ce Grecia si-a reconfirmat dorinta de a indeplini obievtivele bugetare.Cel mai tranzactionat contract pentru aur, in livrarile pentru luna decembrie, a crescut cu 64.30 dolari, sau 4%, pana la 1,659 dolari/uncia pe divizia Comez de la New york Mercantile Exchange, potrivit The Wall Street Journal.Aurul tranzactionat in livrarile pentru septembrie a crescut cu 67.40 de dolari, sau 3.9%, pana la 1,653.90 dolari/uncia.Pretul aurului a crescut considerabil dupa ce a atins, luni, nivelul minim al ultimelor doua luni, datorita faptului ca investitorii au fost atrasi de pretul mic al metalului pretios. In plus, piata a inregistrat un sentiment pozitiv, marti, dupa ce prim-ministrul grec George Papandreou a declarat ca Grecia isi va indeplini toate promisiunile.Contractele futures pentru argint au urmat exemplul aurului, iar livrarile metalului pentru luna decembrie a crescut recent cu 2,544 dolari, sau 8.5%, la doar 32.520 dolari/uncia.Chiar si devalorizarea dolarului a venit ca sprijin pentru aprecierea metalelor pretioase.Moneda americana a scazut in fata unei serii de valute, indezul ICE Dollar scazand la 77.842, de la valoarea de 78.000, inregistrata luni.Aurul si argintul, pe fondul unu dolar devalorizat, par mai ieftine pentru acumparatorii... mai mult
Marti, 27 Septembrie 2011, ora 17:34
Pretul aurului a scazut cu peste trei procente, in timp ce pretul argintului a cunoscut o scadere de 10%. Scaderile se datoreaza ingrijorarilor privind o posibila noua criza, care i-au speriat pe investitori, spun analistii.Aurul a scazut cu 3.6% pana la 1,597.89 dolari/uncia, tranzactionandu-se pentru prima data din luna iulie pana acum sub 1,600 de dolari, in conditiile in care investitorii au renuntat la metalele pretioase pentru dolar si certificate de trezorerie, considerate o investitie sigura, scrie The Economic Times.In SUA, aurul se tranzactiona, de asemenea, cu 2.6 procente sub 1,600 de dolari, ajungand pana la 1,597.8 dolari/uncia.In India, pretul argintului a scazut cu 6%, analistii considerand ca aceste scaderi in tranzactiile metalului pretios se bazeaza pe ingrijorarea privind situatia din Europa. Astfel, acestia sustin ca si tendinta de scadere a burselor asiatice pe fondul speculatiilor ca guvernele europene nu vor reusi sa controleze criza datoriilor suverane din regiune a avut o influenta considerabila. In plus, aprecierea dolarului in fata euro a afectat negativ cererea de metale pretioase pentru investitii. Dolarul s-a apreciat pana la maximul ultimelor sapte luni in fata marilor monede din lume, ca urmare a pachetului de salvare de 400 de miliarde de dolari, oferit de Fed."Dolarul inca mai are loc sa se aprecieze pe termen scurt, intrucat teama de criza financiara nu a trecut", este de parere Dominic Schinder, trader UBS Wealth Management, din... mai mult
Luni, 26 Septembrie 2011, ora 10:42
Pretul aurului a atins un nou record de peste 1,625 de dolari/uncia. In acelasi timp, argintul si paladiul au crescut substantial dupa ce investitorii au facut plasamente sigure de teama ca SUA ar putea intra in incapacitate de plata, informeaza Mediafax.
Republicanii si democratii din Congresul SUA continua sa fie puternic divizati in privinta solutiilor de reducere a deficitului bugetar, la mai putin de o saptamana inainte ca guvernul sa atinga limita maxima de indatorare de 14.300 de miliarde de dolari.
Aurul spot a atins nivelul record de 1.628 dolari uncia, iar la ora 14:11 GMT, era cotat in crestere cu 0,3%, la 1.623,36 dolari uncia.
Pretul argintului a urcat la un nou maxim al ultimelor doua luni si jumatate, de 41,42 dolari uncia, iar ulterior s-a stabilizat la 41,12 dolari uncia.
Cotatia paladiului a atins cel mai ridicat nivel de la inceputul lui februarie, dupa ce marti a urcat cu 3,6%. Paladiul spot a avansat cu 1,1%, la 840,97 dolari uncia.
Pretul platinei a crescut cu 0,7%, la 1.811,74 dolari uncia.
mai mult
Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 23:31
Cotatiile aurului si argintului au atins noi recorduri, iar pretul petrolului a avansat pentru a patra zi, in timp ce dolarul SUA s-a depreciat, iar tranzactiile futures au urcat, pe fondul anuntului privind cresterea achizitiilor de noi locuinte in Statele Unite, relateaza Mediafax. Pretul argintului cu livrare imediata a urcat cu 4% la New York (ora 6:50 a.m.), dupa ce mai devreme crescuse cu 5,4%, atingand maximul istoric de 49,79 dolari uncia. Aurul a crescut pentru a noua zi, iar petrolul a avansat cu 0,4% la New York.Indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,3%, iar indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 0,2%, in timp ce companii ca Posco si Acer au anuntat profituri mai mici decat cele estimate.Moneda americana a coborat fata de 12 dintre cele mai importante 16 valute. Yenul s-a depreciat fata de euro cu 0,4%, ajungand la 119,74 yeni/euro.
Pretul aurului cu livrare imediata a crescut cu 0,8% pana la valoarea record de 1.518,32 dolari uncia.
Potrivit analistilor citati de BBC News, pretul aurului ar putea sa mai creasca, ajungand la 1600 de dolari uncia pana la sfarsitul anului.Pretul aurului a crescut de sase ori in ultimii zece ani, metalul dublandu-si valoarea de la criza financiara mondiala din 2008.Pretul argintului a fost chiar si mai volatil, inregistrand de cinci ori valoarea din 2008 si de 12 ori valoarea din ultimii 10 ani.
In timp ce Federal Reserve pompeaza sume fara precedent pe pietele financiare exista totusi temeri ca dolarul si-ar... mai mult
Luni, 25 Aprilie 2011, ora 17:24
Cotatia argintului a urcat joi la maximul ultimilor 30 de ani pe bursele asiatice, sustinuta de deprecierea dolarului si de cresterea preturilor principalelor metale, transmite Reuters, anunta Mediafax.Cotatia argintului a urcat la 30,72 de dolari pe uncie, maximul ultimelor trei decenii.
Pana la ora 3:68 GMT, pretul a scazut, insa, la 30,68 de dolari pe uncie.
Cotatia aurului s-a mentinut sub maximul ultimelor trei saptamani, atins in sesiunea anterioara, de 1.413,95 dolari pe uncie.
Dolarul s-a depreciat joi, in conditiile in care investitorii au profitat de scaderea yeldurilor obligatiunilor americane pentru a vinde moneda americana.
Pretul cuprului, cu termen de livrare la trei luni, a atins pe bursa de la Londra nivelul record de 9,469 dolari pe tona.
Preturile cuprului sunt foarte ferme, ceea ce sprijina cotatiile argintului si paladiumului", a afirmat un dealer de la bursa din Hong Kong.
El anticipeaza ca in 2011 cotatia argintului va oscila intre 30 si 35 de dolari pe uncie.
Unii analisti apreciaza ca pretul argintului va suferi o corectie semnificativa. mai mult
Joi, 30 Decembrie 2010, ora 14:01