Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone vor lansa oferte prin care proprii clienti vor putea apela utilizatorii altor retele la tarife nediferentiate pentru a elimina "ingrijorarile" Consiliului Concurentei cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta practicat de operatori in propria retea.
Angajamentele celor patru operatori de telefonie mobila sunt prezentate intr-un document prezentat de Consiliul Concurentei (CC).
"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobila din Romania detine o pozitie de monopol pe piata serviciului de terminare a apelurilor in propria retea de telefonie. Pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", anunta Consiliul Concurentei.
Potrivit Consiliului Concurentei, cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea).
Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva, se spune in comunicat.... mai mult
Duminica, 18 August 2013, ora 17:00
Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone vor lansa oferte prin care proprii clienti vor putea apela utilizatorii altor retele la tarife nediferentiate pentru a elimina "ingrijorarile" Consiliului Concurentei cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta practicat de operatori in propria retea.
Angajamentele celor patru operatori de telefonie mobila sunt prezentate intr-un document prezentat de Consiliul Concurentei.
"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobila din Romania detine o pozitie de monopol pe piata serviciului de terminare a apelurilor in propria retea de telefonie. Pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat al Consiliul Concurentei.
Potrivit Consiliului Concurentei, cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea).
Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva, se... mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 15:04
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat miercuri ca vizeaza o noua scadere a tarifelor de telefonie practicate de toti operatorii de telefonie fixa si mobila activi pe piata din Romania.
Astfel, ANCOM a finalizat marti, printr-o sedinta a Consiliului Consultativ, dezbaterea nationala pe marginea setului de masuri de identificare, analiza si reglementare a pietelor serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe si a celor la puncte mobile in retelele publice de telefonie, care se va concretiza prin scaderea tarifelor de terminare practicate de toti operatorii de telefonie fixa si mobila activi pe piata din Romania.
In urma recomandarilor si observatiilor transmise in perioada de consultare publica nationala, ANCOM are in vedere o scadere mai accentuata a tarifelor maxime de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila fata de varianta propusa in consultare publica si a marit intervalele de reducere a acestor tarife de la 6 luni la 8 luni.
1 septembrie 2012, a doua etapa de reducere a tarifelor la telefonie mobila
Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012, cand se va practica un tarif de 3,07 eurocenti/minut.
"Avand in vedere ca cei sase operatori de... mai mult
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:25
iPhone 4, cel mai subtire smartphone din lume, se gaseste de vineri dimineata si in ofertele Vodafone si Cosmote. Cei doi operatori de telefonie mobila au lansat telefonul simultan, oferind reduceri de pret sau cadouri celor care au venit sa cumpere chiar la miezul noptii, potrivit ziare.com.Preturile oferite de cei doi operatori nu sunt, insa, mai mici decat cele ale Orange, care a avut exclusivitate pentru iPhone pana acum. Mai mult, la Vodafone, telefonul si abonamentul pe doi ani ajung sa coste cu aproape 300 de euro mai mult.In urma unui calcul care include pretul telefonului si suma platita pentru abonament, in cei doi ani de contract obligatoriu, cea mai avantajoasa oferta este cea de la Cosmote, dar pretul total e cu doar 10 euro mai mic decat cel de la Orange.Astfel, cea mai ieftina versiune la Vodafone este cea cu abonamentul de 59 de euro pe doi ani si cu telefonul la pretul de 199 de euro.
Suma adunata in cei doi ani de abonament este, insa, de 1.615 euro, adica 6.958 lei la cursul de vineri, 17 decembrie.Abonamentul Vodafone contine, totusi, 2.000 de minute in retea, 500 de minute nationale, 1.000 de SMS-uri in retea, 50 de MMS-uri nationale si un trafic pe Internet de 1,5 GB. Pentru acelasi abonament de 59 de euro, un iPhone cu 32 de GB costa 299 de euro.La Cosmote, cel mai mic pret pentru un iPhone 4 de 16 GB este de 739 lei impreuna cu abonament lunar de 48,36 euro pe doi ani. Un client Cosmote ajunge astfel sa plateasca, in cei doi ani de abonament, 1.335... mai mult
Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 01:57