Lumea este acum dominata de tehnologie, in intreaga lume existand chiar mai multe conexiuni mobile decat oameni, conform statisticilor.
Estimarile arata ca la nivel global acum ar exista aproximativ 7,23 miliarde de asemenea conexiuni, in timp ce populatia planetei noastre este de circa 7,19 miliarde, scrie digitaltrends.com.
Este adevarat ca intre aceste dispozitive sunt incluse si tabletele sau ceasurile inteligente, multe dintre ele avand optiunea folosirii ...citeste mai departe despre "Recordul uluitor stabilit de telefoanele mobile in intreaga lume" pe Ziare.com mai mult
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 11:55
Desi smartphone-urile sunt acum moda la care se aliniaza toti utilizatorii de gadgeturi, exista si oameni care se orienteaza spre vechile telefoane, uitate de toata lumea.
Telefoanele mobile din trecut prezinta multe avantaje. Ele sunt greu de distrus, au baterii care tin mult timp si incap usor in buzunar, scrie news.com.au. Cele mai cautate sunt acum vechile modele Nokia, Ericsson si Motorola.
Ele nu ofera toate optiunile pe care le au aparatele moderne de azi, insa permit trimiterea mesajelor sau efectuarea unor apeluri telefonice. Utilizatorii care isi doresc din nou telefoane vechi sunt dispusi sa plateasca chiar si 1.000 de euro pentru un astfel de model.
"Unii nu ezita in ...citeste mai departe despre "Ai un telefon mobil vechi? Poti obtine 1.000 de euro pe el" pe Ziare.com mai mult
Luni, 26 Mai 2014, ora 12:01
Camera Deputatilor achizitioneaza, prin licitatie deschisa, servicii de telefonie mobila pentru parlamentari si angajati, suma maxima pentru licitatie fiind de 1.219.335 lei, potrivit anuntului de participare, fiind prevazuta incheierea unui acord cadru pe trei ani in acest sens.
Potrivit anuntului publicat pe e-licitatie, se estimeaza incheierea a 4 contracte subsecvente, cantitatea fiind de minimum 350 si maximum 900 de abonamente voce, minimum 24, maximum 900 de abonamente internet pe mobil si minimum 24, maximum 600 de abonamente internet pe tableta, laptop si PC. Termenul limita de depunerea ofertelor este 6 ianuarie 2014.
Anterior, s-a optat prin negociere cu operatorul de telefonie
Secretarul general adjunct al Camerei, George Dumitrica, a precizat ca, pana acum, conducerile anterioare ale Camerei au optat pentru servicii de telefonie mobila prin negociere cu operatorul de telefonie.
"Acum este un pas inainte. S-a mers pe o procedura de licitatie a acestor servicii si pe un acord cadru de 3 ani, pentru ca este institutia cu cele mai multe tipuri de abonamente. Din acest motiv, in fiecare an era greu sa repetam procedura si acest lucru ne permite ca timp de 3 ani sa putem folosi acelasi operator", a spus Dumitrica.
Intrebat in legatura cu faptul ca una dintre cerinte este ca telefoanele parlamentarilor sa fie neinformabile, Dumitrica a aratat ca numerele parlamentarilor vor fi publice, dar vor putea fi obtinute printr-o cerere facuta la Camera... mai mult
Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 17:46
Vesti bune pentru cei peste 185.000 de utilizatori ai aplicatiei de mobil Auto.ro si nu numai! Acum, in cadrul sectiunii de Anunturi, exista posibilitatea configurarii exclusive doar a anunturilor de masini second hand din Germania. In plus, soferii care doresc sa isi vanda autoturismul, pot posta anuntul direct din aplicatie.
Apetitul soferilor romani pentru masini nemtesti este binecunoscut. Conform celei mai recente statistici pusa la dispozitia opiniei publice de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in luna iulie a anului curent au fost inmatriculate 26.769 de autoturisme second hand din import, in crestere cu 72% fata de perioada similara a anului trecut.
Cele mai cautate marci au fost Volkswagen, cu 6.582 de masini inscrise (in crestere cu aproape 72% fata de iulie 2012) si Opel, cu 4.467 de autoturisme inmatriculate in luna iulie (in crestere cu 45% fata de iulie 2012).
Venind in sprijinul celor care isi doresc o masina de pe piata germana de autoturisme second hand, sectiunea de Anunturi, cea mai accesata categorie din aplicatia de mobil Auto.ro, s-a imbogatit cu o noua sectiune. Aceasta este dedicata in totalitate masinilor din Germania.
Utilizatorii au la dispozitie peste 25.000 de anunturi auto, insa pentru a cauta numai masinile din Germania, trebuie sa bifeze casuta dedicata acestei optiuni.
Apoi, au la dispozitie criteriile de baza, precum marca si modelul, pretul, rulajul kilometrajului,... mai mult
Luni, 09 Septembrie 2013, ora 11:48
Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone vor lansa oferte prin care proprii clienti vor putea apela utilizatorii altor retele la tarife nediferentiate pentru a elimina "ingrijorarile" Consiliului Concurentei cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta practicat de operatori in propria retea.
Angajamentele celor patru operatori de telefonie mobila sunt prezentate intr-un document prezentat de Consiliul Concurentei.
"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobila din Romania detine o pozitie de monopol pe piata serviciului de terminare a apelurilor in propria retea de telefonie. Pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat al Consiliul Concurentei.
Potrivit Consiliului Concurentei, cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea).
Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva, se... mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 15:04
Tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii retelelor mobile de telefonie vor scadea cu 24%, de la 1 septembrie 2012, pana la nivelul de 3,07 eurocenti/minut, a anuntat joi Autoritatea Nationale de Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Aceasta este a doua etapa de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobila in acest an, dupa cea din martie, cand tarifele au fost reduse cu valori cuprinse intre 19% si 30%.
Potrivit ANCOM, operatorii carora li se aplica aceasta reglementare sunt Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, Romtelecom, RCS & RDS, Telemobil si Vodafone Romania, respectiv toti furnizorii activi de retele si servicii de telefonie mobila destinate publicului din Romania, acestia fiind identificati de ANCOM ca avand putere semnificativa pe pietele terminarii la puncte mobile a apelurilor de voce in propriile retele.
Tariful de terminare reprezinta pretul platit pe piata de gros de un furnizor de servicii de telefonie operatorului in reteaua caruia sunt terminate apelurile efectuate de proprii utilizatori. Acest pret se regaseste in tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul. Practicarea unor tarife de terminare excesive in raport cu costurile furnizarii eficiente a serviciilor poate prejudicia concurenta la nivelul pietei de telefonie si denatureaza comportamentul de consum al utilizatorilor.
O analiza realizata de ANCOM in anul 2011 a evidentiar ca... mai mult
Vineri, 31 August 2012, ora 09:45
Operatorii Orange Romania, Vodafone Romania, Cosmote Romania, RCS&RDS si 2K Telecom au depus, luni, oferte in cadrul licitatiei pentru licentele de telefonie mobila, care vor permite introducerea serviciilor 4G, au declarat surse din piata telecom.
Calculata dupa costul de pornire al licentelor, valoarea licitatiei depaseste 700 milioane de euro.
Documentele vor fi analizate pana luni, 20 august, pentru ca licitatia propriu-zisa sa inceapa la data de 10 septembrie, iar rezultatul sa fie anuntat in luna ocombrie.
In cadrul licitatiei vor fi acordate doua tipuri de licente: pe termen lung (15 ani, valabile pana in aprilie 2029) si pe termen scurt (un an si trei luni, valabile pana in aprilie 2014).
Pentru licentele pe termen lung, ANCOM va scoate la licitatie 42 de blocuri pereche de cate cinci MHz, dintre care sase sunt in banda de 800 MHz, sapte in banda de 900 MHz, 15 in banda de 1.800 MHz si 14 in banda de 2.600 MHz, precum si trei blocuri nepereche de cate 15 MHz in banda de 2.600 MHz. Aceste licente se vor acorda incepand cu data de 6 aprilie 2014.
Pentru licentiere pe termen scurt, ANCOM va scoate la licitatie zece blocuri pereche de 2,5 MHz in banda de 900 MHz si sase blocuri pereche de cinci MHz in banda de 1.800 MHz, care sunt in prezent folosite de Orange si Vodafone.
Pretul de pornire pentru fiecare bloc din cele patru benzi a fost stabilit prin hotarare de Guvern.
Astfel, fiecare bloc alocat pe 15 ani din banda de 800 MHz va avea un pret... mai mult
Marti, 14 August 2012, ora 15:15
In ultimul an, romanii au efectuat tot mai putine convorbiri in roaming. Scaderea tarifelor la apelurile telefonice in afara granitelor ar trebui sa opreasca acest declin.
Conform ultimelor date publicate de ANCOM (Autoritatea de Reglementare in Comunicatii), serviciile de voce efectuate in roaming au scazut cu 12,3%, in prima jumatate a lui 2011, comparativ cu a doua parte a anului anterior. Astfel, numarul de minute vorbite in roaming, atat ca apeluri primite, cat si efectuate, a fost de 140 de milioane. Nici in ceea ce priveste SMS-urile situatia nu este mai buna, romanii trimitand cu 10,5% mai putine mesaje, adica 46 de milioane.
Discutiile in roaming sunt rare si scurte, un apel efectuat durand doar un minut si 57 de secunde, iar unul primit doua minute si 42 de secunde.
Acest declin urmeaza sa fie stopat in urma deciziei luate saptamana aceasta de Comisia Europeana (CE), parlamentarii europeni si guvernele tarilor UE. Acestia au ajuns la un acord de reducere a tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text, dar si internet mobil, efectuate in interiorul UE.
Acordul urmeaza sa fie aprobat definitiv de Parlamentul European in luna mai si sa intre in vigoare in iulie.
Tarifele scad de la 1 iulie
Conform deciziei, costul unui apel de un minut, care in acest moment este de 35 de centi, nu va trebui sa depaseasca 29 de centi de la 1 iulie. Scaderea nu se va opri aici, tariful urmand sa fie de maxim 19 centi, incepand cu luna iulie a anului 2014.... mai mult
Vineri, 30 Martie 2012, ora 08:57
Astazi, Romania da oficial startul intr-o competitie dura care va stabili numele si numarul operatorilor care vor oferi servicii de telefonie mobila in urmatorii 15 ani pe piata locala.
Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va da astazi startul oficial intr-o competitie dura care tine deja in tensiune, de mai bine de un an, toti operatorii de telefonie mobila din Romania: megalicitatia care va stabili numarul si numele companiilor care vor oferi comunicatii mobile pana in anul 2029.
Astfel, ANCOM va dezvalui care este pretul de pornire pentru licitatie, ce conditii si restrictii le va impune participantilor si cat de usor ii va fi unui grup strain sa intre in Romania, cu ocazia acestei competitii - cea mai mare dintre cele organizate vreodata de Bucuresti.
Miza acestei licitatii, care tine in tensiune si cartierele generale ale gigantilor europeni Deutsche Telekom, France Telecom si Vodafone, este cine va reusi sa ramana pe aceasta piata, care are un potential de a genera venituri de 40 miliarde euro in 15 ani si profituri de cateva miliarde de euro, adica prin cifra de afaceri si profiturile cumulate in 15 ani ale operatorilor.
Doar in perioada 2008-2010 Orange si Vodafone Romania au facut profituri nete de aproape 2 miliarde euro in Romania, chiar daca doi din cei trei ani au fost de recesiune economica. mai mult
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 09:31