Tranzactiile speculative, tipice pietei de capital si des intalnite pe Wall Street, si-au gasit o noua destinatie, publicitatea online. Speculatorii de pe acest segment cumpara milioane de anunturi de publicitate online si le vand pentru profit cat ai clipi din ochi. Acestia exploateaza diferentele de pret pe o piata cu un ritm accelerat de dezvoltare, unde companiile vor cheltui in acest an circa 9,33 miliarde de dolari.
Acesti speculatori cumpara astfel de anunturi publicitare prin tranzactii desfasurate pe o piata asemanatoare cu bursele, unde spatiul publicitar este vandut prin licitatii celui care ofera mai mult. Inainte sa ajunga la publicul tinta, anunturile isi schimba proprietarii de multe ori printr-un complex de tranzactii electronice intre site-uri, agregatoare de spatiu publicitar, analisti de date si agentii de publicitate. Aceasta piata atrage tot mai mult speculatorii. Utilizand propriile metode, ei gasesc anunturi subevaluate si le revand, scrie Bloomberg.
Un astfel de comportament este tot mai des intalnit, a spus Ben Edelman, profesor asociat la Harvard Business School din Cambridge, Massachusetts, care face cercetari legate de publicitatea online.
"Am vazut multi care au cumparat de pe o 'bursa' si au vandut pe o alta", a spus el. "Unii cumpara de pe o piata si le revand imediat tot acolo".
Edelman, care foloseste web crawler pentru a detecta fraude, obtine multe date despre tranzactiile de revanzare a anunturilor. Cu toate acestea,... mai mult
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 08:35
Sperantele publicatiilor electronice de a realiza profituri facile si rapide din publicitatea in mediul online incepe sa se ofileasca treptat. Noile tehnologii si avansul extraordinar al social media au dus la o limitare a veniturilor obtinute astfel.
Spre exemplu, Kellogg's, imperiul fulgilor de cereale, a crescut inca de acum cinci ani bugetul alocat pentru publicitatea online in mod constant. Anul acesta, un sfert din cele 1,1 miliarde de dolari se scurg in promovarea produselor in mediul virtual. Cu toate acestea, efectul pentru publicatiile online este invers, din moment ce Kellogg's apeleaza la diverse programe de calculator pentru a identifica publicul tinta si a-l asalta cu mesajele publicitare cele mai potrivite.
In acest fel, rolul clasic al publicatiilor este mult diminuat, iar acest lucru se reflecta in veniturile companiilor media, se arata intr-un articol al publicatiei The Economist.
Oferta infinita, cerere limitata
Problema internetului este ca are o disponibilitate infinita de a gazdui anunturi publicitare, in timp ce numarul cererilor este limitat. Intre companiile media de tip classic, New York Times sau CNN, si noi aparutele retele de socializare sau depozite de baze de date, Facebook, Google sau Yahoo, competitia pentru publicitate este una acerba, ceea ce duce la reducerea tarifelor.
Pretul de referinta al Kellogg's la 1000 de vizualizari este acum de 5,40 dolari fata de 12 dolari, suma alocata pentru acelasi volum de vizitatori in... mai mult
Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:30
Profitul Google a crescut in primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari, cu venituri in crestere, in timp ce pretul publicitatii vandute pe site-uri si prin aplicatii mobile a continuat sa scada, chiar daca mai lent decat in trimestrele anterioare.
O parte mai mare a activitatii pe motorul de cautare online al Google vine de pe smartphone-uri si tablete, segment pe care publicitatea este in general mai ieftina decat cea care tinteste utilizatorii de PC-uri, scrie cotidianul Wall Street Journal.
Veniturile pentru primul trimestru, fara divizia Motorola Mobility, incorporata la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari, avans similar celui din trimestrul al patrulea. Incluzand si Motorola, veniturile au avansat cu 31%, la 13,97 miliarde de dolari.
Pretul mediu platit de clienti pentru publicitate la click-uri date de utilizatorii de internet a scazut cu 4%, fata de un declin de 6% in trimestrul al patrulea.
Scaderea de pret, inregistrata concomitent cu un avans de 20% al numarului de clikuri, a fost cea mai redusa din trimestrul al patrulea din 2011, cand compania a inceput sa inregistreze evolutia negativa.
"Investitorii sunt mai pozitivi in privinta Google decat in ultimii doi ani, pentru ca sunt mai putin ingrijorati de impactul preturilor la publicitatea pe dispozitive mobile asupra operatiunilor Google", a declarat Mark Mahaney, analist la RBC Capital Markets.
Divizia Motorola Mobility a inregistrat o... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:54
Dupa ce Marius Pahomi, seful Conversion Marketing, a explicat pentru Business24 care este strategia de marketing afiliat a companiei eMAG, azi, concurentul direct, platforma 2Parale, raspunde prin vocea managerului Dorin Boerescu:"eMAG are un business online absolut remarcabil.(...) Acelasi business cred insa ca il va incurca in construirea unei retele".
Piata de marketing afiliat din Romania va creste anul acesta cu aproximativ 70%, impinsa de catre cei doi mari jucatori din domeniu: eMAG si 2Parale.
eMAG, cel mai mare magazin online din Romania, si 2Parale, platforma de marketing afiliat cu cele mai multe magazine inscrise in reteaua sa, isi disputa suprematia pe segmentul vanzarilor online generate prin intermediul afilierii.
Lupta dintre cele doua companii se da in contextul in care piata de publicitate online este estimata anul acesta la 40 de milioane de euro, din care eMAG.ro, cel mai mare retailer online din Romania, cu venituri in valoare de 180 de milioane de euro estimate pentru anul 2012, vrea o cota de cinci milioane de euro.
eMAG a inregistrat anul trecut rezultate remarcabile prin intermediul marketingului afiliat. Doar in ziua reducerilor de BlackFriday afiliatii magazinului au generat vanzari de 11,5 milioane de lei.
Recent, sistemul de marketing afiliat al eMAG, ProfitShare, a fost preluat de catre Conversion Marketing, care-l va pune la dispozitia si altor retaileri, iar aceasta mutare va ascuti competitia pe piata de marketing online,... mai mult
Joi, 04 Aprilie 2013, ora 11:44
Facebook se afla in negocieri cu Microsoft pentru achizitionarea Atlas Solutions, care ofera servicii de gestionare a reclamelor online.
In cazul in care tranzactia se va finaliza, Facebook va fi in competitie directa cu Google in domeniul publicitatii online si ar putea schimba definitiv aceasta piata.
Atlas Solutions face parte din aQuantive, companie pe care Microsoft a preluat-o in 2007 pentru sase miliarde de dolari, anunta Business Insider.
Pretul pe care Facebook il va plati va fi, cel mai probabil, cu mult sub acest nivel, ultimele oferte pe care Microsoft le-a primit recent pentru Atlas cifrandu-se in jurul a 30 de milioane de dolari. Microsoft a amortizat deja cea mai mare parte a valorii de achizitie aQuantive.
Dezvoltarea sau achizitionarea de tehnologii de ad-serving (solutii tehnologice care selecteaza, distribuie si monitorizeaza anunturile publicitare electronice) este una din ultimele etape pe care Facebook trebuie sa le indeplineasca pentru a realiza propria sa retea de publicitate pe site-uri externe.
Google a achizitionat, din aceleasi motive, solutiile DoubleClick in 2007, pentru trei miliarde de dolari. mai mult
Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 13:09
Succesul Nike din ultimii ani s-a bazat pe eforturile companiei de a investi milioane de euro in marketing. Nike a devenit numarul 1 pe piata companiilor de echipamente sportive, devansand vanzarile Adidas cu 30%.
Putine persoane au vizitat etajul al treilea al cladirii Jerry Rice, unde se afla "ascunzatoarea" Nike Digital Sport, o noua divizie pe care compania a lansat-o in 2010.
Aceasta isi propune sa dezvolte dispozitive si tehnologii care permit utilizatorilor sa-si urmareasca performantele sportive. Cel mai cunoscut produs al companiei este Nike+, un senzor de masurare a distantei, care se monteaza in pantoful alergatorului, dezvoltat in parteneriat cu Apple.
Aproximativ cinci milioane de alergatori se bazeaza pe Nike pentru a-si verifica performanta. In ultima luna, Digital Sport si-a lansat primul mare produs, o bratara care urmareste energia depusa numita FuelBand. Sportul de performanta, joggingul, aerobicul, dansul sau o simpla plimbare pot fi acum masurate cu exactitate.
Cu toate acestea Digital Sport nu face doar gadget-uri sportive. Compania s-a apropiat de consumaturi, ii urmeaza si construieste o comunitate online pentru acestia. Divizia Nike este parte a unui efort mai larg de a transfera cea mai mare parte a eforturilor de marketing in domeniul digital.
Cheltuielile Nike cu publicitatea la TV din SUA au scazut cu 40% in doar trei ani, cu toate ca bugetul de marketing a urcat pana la 2,4 miliarde de dolari anul trecut.
Noile reclame... mai mult
Marti, 14 Februarie 2012, ora 12:24
Directorul executiv al TradeAds Interactive, Valentin Oeru, analizeaza cauzele care franeaza dezvoltarea publicitatii online in Romania si anunta noi tehnologii in domeniu.
TradeAds Interactive opereaza platforma de publicitate online Bursa de Reclama.
Care sunt previziunile dvs. privind piata de advertising online in acest an?
Fata de 2011, nu vad schimbari majore. Bugetele vor ramane reduse - ma refer la cele care ajung la regiile de publicitate, la site-uri sau la furnizori de tehnologie online - asa cum suntem noi.
Cred insa ca publicitatea online va creste ca pondere in bugetul total de media al clientilor.
Totodata, volumul de publicitate online corespunzator Google va creste in mod clar, pentru ca se va cauta eficienta; in aceasta zona avem si noi un plus, pentru ca furnizam mai multe click-uri, mai multe lead-uri per campanie datorita tehnologiei pe care o folosim.
In acest sens, regiile clasice si site-urile care nu folosesc tehnologiile evoluate de advertising online vor avea de suferit mai mult, pentru ca, de pilda, cu un adserver clasic este greu sa cresti eficienta campaniilor.
Observati schimbari in comportamentul advertiserilor, al clientilor finali? Vin acestia cu cereri mai exigente, inteleg mai bine mecanismul publicitatii online?
Cred ca ne aflam intr-o perioada de tranzitie. Sunt destui clienti care au inceput sa isi creeze propriile departamente de online si cauta oameni mai bine pregatiti in domeniu, in conditiile in care pana... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 14:29
Google a fost avertizata, marti, de autoritatea de reglementare din Franta sa nu abuzeze de pozitia dominanta pe piata publicitatii prin intermediul serviciilor de cautare online, potrivit Mediafax. Avertismentul se adauga presiunilor exercitate asupra Google de Comisia Europeana, in acelasi domeniu.
Autoritatea franceza antitrust a precizat ca puterea detinuta de Google pe piata nu este, in principiu, rea sau ilegala, dar practicile sale trebui monitorizate atent pentru a se evita un impact anticoncurential.
Comisia Europeana a lansat recent o investigatie oficiala impotriva Google, in timp ce Parlamentul francez discuta introducerea unei taxe de 1% pe veniturile din publicitatea online, numita "taxa Google".
Compania sustine ca nu este o companie dominanta, iar analiza efectuata de autoritatea de reglementare este prea ingusta.
"Publicitatea aosociata cautarii online este doar una dintre optiuni. Daca creste pretul acestei publicitati, furnizorii de publicitate pot cauta alte formate, atat online cat si offline.
Acesta este semnul unei industrii competitive si dinamice", se arata intr-un comunicat al Google. Guy Lougher, avocat la compania de avocatura Pinsent Masons, considera ca pozitia autoritatii franceze antitrust ar putea incuraja companii rivale sa reclame Google ca abuzeaza de pozitia dominanta.
"Google este avertizata oficial ca ar putea fi vulnerabila, in functie de ce actiuni va intreprinde. Incepe sa arate oribil, ca o reluare a cazurilor impotriva... mai mult
Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 01:27