Cele mai scumpe case scoase la vanzare in acest moment in Romania au preturi care ajung la cateva milioane de euro.
Portalul Imobiliare.ro a realizat un clasament al celor mai scumpe vile disponibile spre vanzare in marile orase ale tarii.
Lista cuprinde atat imobile vechi, cu valoare istorica, cat si constructii mai noi, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.
Pretentiile proprietarilor se ridica la opt milioane de euro in Capitala, dar se situeaza sub pragul de doua milioane de euro in celelalte centre regionale analizate.
Apartamentele, tot mai ieftine in Bucuresti - ce se intampla in celelalte orase
Bucuresti
In zona Universitate, o vila cu 25 de camere, construita in anul 1920, are un pret cerut de 8 milioane de euro. Imobilul are valoare istorica si arhitecturala, respectand coordonatele stilului neoromanesc. Casa dispune de o suprafata utila de 1.800 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 2.340 de metri patrati.
In zona Romana, o vila ...citeste mai departe despre "Topul celor mai scumpe vile - case de milioane de euro, scoase la vanzare in Romania" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Mai 2015, ora 11:15
Preturile foarte mari ii impiedica pe multi oameni sa isi achizitioneze o locuinta, insa un nou concept prezentat de un canadian promite sa revolutioneze aceasta piata.
John Murchie, din British Columbia, spune ca nu poate accepta ca oamenii sa plateasca sume uriase pentru case modeste si propune o solutie la aceasta problema, scrie Huffington Post. El este fondatorul companiei Murch Tech Corporation, din Surrey.
Aceasta se ocupa cu vanzarea caselor prefabricate, modelul propus de el pentru rezolvarea crizei locuintelor fiind denumit "The Hummingbird" (in traducere "pasarea colibri").
Inventatorul ei spune ca toti au nevoie de un "cuib" doar al lor. Micro-casa a fost conceputa pentru a rezista in ...citeste mai departe despre "Casa care poate schimba criza de locuinte din intreaga lume (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 15 Iunie 2014, ora 12:01
Un american din statul Oregon si-a construit o locuinta unica intr-un avion Boeing 727 si planuieste sa achizitioneze inca unul de dimensiuni mai mari.
Bruce Campbell si-a facut inedita casa langa orasul Portland, intr-o padure, scrie Daily Mail. El petrece doar sase luni in fiecare an in locuinta sa neobisnuita.
Avionul a fost fixat pe stalpi, aripile si numeroase elemente interioare ramanand neschimbate. Inginerul a avut ideea in anul 1999 si si-a propus sa transforme avioanele comerciale in locuinte pentru a le salva de la distrugerea totala.
El vede acum aceasta sarcina ca o misiune pe care o are in viata. In lume exista doar cativa oameni ce au ...citeste mai departe despre "O casa incredibila, construita intr-un avion Boeing 727 (Video si galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 08 Iunie 2014, ora 22:43
Casele noastre se schimba odata cu avansul tehnologiei si sunt contruite din materiale din ce in ce mai noi, care pe langa faptul ca genereaza un confort mai mare, protejeaza si mediul inconjurator.
Tigla care consuma smogul
Acoperisul viitorului nu va avea doar functia de a ne proteja casa impotriva intemperiilor, ci si de a scapa planeta de poluarea din aer, scrie Fox News.
Prin includerea dioxidului de titan in tiglele de pe casa, smogul oraselor va fi curatat din aer in prezenta razelor solare. Dioxidul de titan e o substanta ce se gaseste inclusiv in pasta de dinti si crema de protectie solara.
Smogul se transforma astfel in nitrati, adica un tip de fertilizator. Atunci cand ploua, ingrasamantul se va scurge direct pe gazonul din fata casei, stimulandu-i cresterea.
Betonul flexibil
Dezavantajul betonului folosit in prezent in constructii e faptul ca el devine foarte casant. Din aceasta cauza, fundatiile sufera crapaturi care pot deveni adevarate gauri. Atunci ...citeste mai departe despre "Materialele-minune din care vor fi facute casele viitorului" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 08 Iunie 2014, ora 09:23
Casele nu trebuie sa coste mult, iar solutiile gasite sunt numeroase. Este si cazul acestor locuinte unice in lume, construite in Thailanda cu bani putini.
Norvegianul Ole-Jorgen Edna a calatorit in Thailanda, fiind impresionat de conditiile grele in care locuiesc orfanii din aceasta tara, scrie Wired.com. El a colaborat cu firma de arhitectura "TYIN Tegnestue" pentru a le oferi locuinte copiilor sarmani.
Initial, barbatul a dorit sa infiinteze un orfelinat, insa a ajuns, in cele din urma, la un concept denumit "casele-fluture". Specialistii au optat pentru module individuale in care sa poata locui cativa copii, si ...citeste mai departe despre "Case unice in lume, construite cu bani putini (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Aprilie 2014, ora 11:28
O casa din orasul american Baltimore unde F. Scott Fitzgerald a scris romanul "Blandetea noptii/ Tender is the Night" (1934) a fost scoasa la vanzare pentru suma de 450.000 de dolari.
Casa este situata in zona istorica a orasului Baltimore, Bolton Hill, si a fost inchiriata de Fitzgerald intre anii 1933 si 1936, cand sotia acestuia, Zelda, a fost internata intr-o clinica de boli mintale din apropiere, informeaza dailymail.co.uk.
Casa are patru dormitoare spatioase, balcoane la ambele etaje si o gradina privata. O placuta albastra montata pe fatada casei informeaza trecatorii ca acolo a locuit celebrul scriitor.
Pretul cu care este scoasa la vanzare aceasta casa este considerat de experti unul scazut, dar in acord cu cele practicate in zona.
Inainte de aceasta locuinta, scriitorul inchiriase o alta, numita La Paix, din mai 1932 pana in noiembrie 1933, insa a fost fortat sa se mute, cand casa a fost distrusa de un incendiu provocat de sotia lui, in iunie 1933.
In casa care este scoasa la vanzare, Fitzgerald a locuit cu fiica lui adolescenta, Scottie, in timp ce sotia il vizita, insotita de o asistenta medicala, o data la cateva saptamani. mai mult
Duminica, 03 Februarie 2013, ora 12:36
Casa Casuarina, cunoscuta sub denumirea Conacul Versace, este scoasa la vanzare pentru nu mai putin de 100 de milioane de dolari.
Locuinta este in Miami si are 10 dormitoare, 11 bai, o piscina captusita cu aur de 24 de carate si o gradina decorata cu statui, scrie Pursuitist.com.
Pretul a fost redus, sambata, de la 125 de milioane de dolari la 100 de milioane de dolari. Vanzarea locuintei este intermediata de Coldwell Banker Real Estate.
mai mult
Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 08:05
Pretul caselor din Marea Britanie a crescut cu 0,9% in martie, pentru prima data in ultimele 16 luni, potrivit datelor publicate joi de Societatea Nationala a Constructiilor, conform paginii de internet a cotidianului Times Online.
Pretul mediu al unei case a urcat luna trecuta cu 0,9%, la 150.946 lire sterline, fata de februarie, cand acesta a scazut cu o rata lunara de 1,9%.
Institutul a anuntat ca este mult prea devreme pentru a privi cresterea pretului drept dovada a depasirii momentului critic pe piata de profil, desi clasifica noile date ca fiind un semn al stabilitati.
"Exista semne din ce in ce mai mari ca piata imobiliara ar fi depasit punctul cel mai critic, pe fondul scaderii semnificative a preturilor de la nivelul superior atins in 2007 si reducerii ratelor ipotecare", a declarat un economist, adaugand ca noile date surprinzatoare nu ar trebui sa genereze prea mult optimism.
Pretul caselor au scazut lunar din octombrie 2007, de la 186.044 lire sterline la 147.746 lire sterline, pretul mediul al unei case in februarie 2009.
mai mult
Joi, 02 Aprilie 2009, ora 11:44
In noiembrie 2008, locuintele din Statele Unite ale Americii s-au ieftinit cu 18,2% in comparatie cu aceeasi perioada a anulu 2007. Conform indicelui imobiliar realizat de Standard&Poors (S&P), valoarea prezentata are cea mai scazuta valoare a pretului locuintelor, din 2000 si pana in prezent, informeaza New York Times. Numarul locuintelor vandute in decembrie 2008 a ajuns la doar 331.000 de spatii locative, nivel situat la cel mai mic procent de la introducerea si calcularea indicatorului realizat de S&P. Spre exemplu, preturile din Atlanta au scazut cu 11,3%, locuintele din Chicago sunt mai ieftine cu 12,5%, in Detroit cu 20,7%, in Los Angeles 26,9% si Los Angeles si-a pierdut din farmec avand un procent al deprecierii locuintelor de circa 32%. In topul oraselor americane care au inregistrat cel mai mare declin al imobiliarelor intra si Miami cu 28,7%, San Diego cu 25,8%, San Francisco cu aproape 31% si Phoenix cu 32,9%. mai mult
Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 17:19