Locuintele s-au scumpit in luna iulie in majoritatea oraselor mari din tara, inclusiv in Bucuresti.
Pretul mediu cerut de proprietari este cu 1,5% mai mare decat in luna anterioara, iar avansul este de 9,6% comparativ cu aceeasi perioada din 2015, potrivit unei analize realizate de portalul Imobiliare.ro.
Iata evolutia in cele mai mari orase ale tarii:
Bucuresti
Locuintele din Capitala s-au scumpit, in iulie, cu 3,4%, de la 1.094 la 1.131 de euro pe metru patrat util. Valoarea este cu 5% mai mare decat cea din perioada similara a anului trecut.
Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,8% in ultimele 31 de zile (de la 1.068 la 1.059 de euro pe metru patrat util), astfel ca evolutia ascendenta a fost dictata in mod exclusiv de segmentul locuintelor noi - acestea s-au apreciat cu 5,6%, de la 1.110 la 1.172 de euro pe metru patrat.
Citeste mai departe despre "Apartamentele s-au scumpit, in iulie, in cele mai mari orase din tara - Care sunt preturile" pe Ziare.com. mai mult
Joi, 04 August 2016, ora 11:43
Piata imobiliara din intreg Bucurestiul si zonele limitrofe incepe sa dea semne de maturizare. Pentru prima data in ultimii trei ani, anul a inceput fara fluctuatii majore in pretul apartametelor puse spre revanzare.
Daca in prima luna din anii anteriori, respectiv 2014 si 2015, proprietarii de apartamente solicitau preturi cu mult mai mari decat in celelalte luni ale anului, in 2016, pretentiile proprietatilor s-au moderat, arata o HomeFinders, realizata pe baza a 2.477 de oferte scoase la revanzare in ianuarie.
Preturi mai mici decat acum un an
Preturile medii solicitate a inceputul acestui an pentru apartamentele puse la revanzare in intreaga Capitala s-au mentinut exact la acelasi nivel din decembrie 2015.
Sumele solicitate au fost de aproximativ 70.000 de euro pentru apartamentele din centru, semicentru si nord si de 52.000 de euro pentru zonele de est, sud si vest. Comparativ cu ianuarie 2015, aceste preturi sunt cu 7,89%, respectiv 3,7% mai mici.
"Pe tipuri de apartamente, cele cu trei camere sunt singurele care s-au mentinut la aceeasi valoare inregistrata in decembrie 2015.
Pretul pe care proprietarii l-au solicitat in ianuarie pentru aceste tipuri de locuinte din zonele semicentrale, centrale si de nord ale Capitalei este de 79.000 de euro. In estul, vestul si sudul Bucurestiului, valoarea medie solicitata este de 60.000 de euro", arata analiza Home Finders.
Cele mai multe apartamente puse din nou in vanzare au fost cele de 2 camere, numarul... mai mult
Joi, 04 Februarie 2016, ora 13:00
Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din centrul, semicentrul si nordul Capitalei au crescut cu 1,47% in luna noiembrie fata de octombrie, in vreme ce preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din est, sud si vest au scazut usor, conform unei analize HomeFinders.
Proprietarii apartamentelor din centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului au solicitat, astfel, un pret mediu de 69.000 de euro in noiembrie, cu 1.000 de euro mai mare decat in luna precedenta.
De partea cealalta, preturile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud si vest au scazut usor, de la 51.479 de euro la 51.200 de euro, se arata in analiza remisa Ziare.com.
Pe tipuri de apartamente, cele de doua camere, situate in zona de centru-nord, au inregistrat din nou o crestere a preturilor solicitate, de 1,75%, comparativ cu luna octombrie.
Aici, pretul mediu se ridica la 58.000 de euro. Acelasi tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Capitalei, are un ...citeste mai departe despre "In ce zone din Bucuresti s-au scumpit apartamentele si unde s-au ieftinit" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Decembrie 2015, ora 11:46
Diferenta intre preturile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu si premium al Capitalei si preturile solicitate pentru apartamentele din zonele marginase s-a adancit in ultimele 12 luni.
Conform unui studiu realizat de HomeFinders, in august 2014, valoarea medie solicitata de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decat pretul solicitat pentru apartamentele situate in zonele marginase.
In luna august a acestui an, pretentiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu si premium au ramas aceleasi, insa valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele marginase au scazut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro.
Astfel, diferenta dintre preturile solicitate pe cele doua segmente distincte de piata a crescut intr-un an cu peste 20%, pana la 17.000 de euro.
Comparativ cu luna iulie a acestui an, in august, preturile solicitate au inregistrat o scadere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preturi mai mici cu 1.000 de euro, atat pentru apartamentele din centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, cat si pentru cele din zonele marginase.
Asadar, preturile medii solicitate in august pe cele doua segmente de piata s-au mentinut la aceeasi distanta inregistrata in luna precedenta.
In timp ce preturile solicitate au consemnat o usoara scadere in august fata de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecuta,... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2015, ora 12:01
Sezonul estival a adus cresteri pe linie pe piata apartamentelor disponibile spre vanzare la nivel national, atat in cazul locuintelor noi, cat si al celor vechi.
O analiza Imobiliare.ro remisa Ziare.com arata ca Cluj-Napoca a depasit Bucurestiul in topul oraselor cu cele mai scumpe locuinte, in timp ce Timisoara are cel mai mare ritm de crestere anual, de 11,4%.
"Inregistrand o crestere anuala a pretului solicitat de 11%, apartamentele din Cluj-Napoca au devenit cele mai scumpe din tara. Spre comparatie, un apartament vechi cu doua camere, cu o suprafata de 50 mp utili, este cu 3.900 euro mai scump in Cluj decat in Bucuresti.
In cazul unei garsoniere, diferenta este de aproximativ 2.300 de euro, in schimb, pentru un apartament cu trei camere de 75 metri patrati, clujenii dau cu pana la 6.000 de euro mai mult decat locuitorii Capitalei", potrivit lui Adrian Erimescu, directorul general Imobiliare.ro.
Orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania - Diferenta de 4.000 de ...citeste mai departe despre "Orasul din Romania cu cele mai scumpe locuinte - Nu e vorba de Bucuresti" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Septembrie 2015, ora 11:41
1Cluj-Napoca este orasul cu cele mai scumpe apartamente, proprietarii cerand, in medie, la sfarsitul lunii iulie, cu 4.000 de euro mai mult decat pentru locuintele din Capitala, conform studiului realizat de un portal imobiliar.
Proprietarii de garsoniere din Cluj-Napoca si-au scos la vanzare proprietatile in luna iulie cu pretul mediu de 39.316 de euro, in timp ce in Capitala pretul mediu a fost de 35.174 de euro, cu aproximativ 4.000 de euro mai mic.
La o distanta apreciabila de Cluj si Bucuresti se regasesc, conform studiului realizat de Imobiliare.Net, pretentiile proprietarilor de garsoniere din Brasov si Iasi, cu 29.396 de euro, respectiv 28.588 de euro, in vreme ce in Constanta se inregistreaza cel mai scazut pret mediu dintre cele cinci orase analizate, 26.046 de euro.
Evolutia preturilor apartamentelor noi din Bucuresti, in prima jumatate a anului
Diferenta de circa 4.000 de euro dintre Cluj si Bucuresti se pastreaza si in cazul apartamentelor cu 2 camere, acolo ...citeste mai departe despre "Orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania - Diferenta de 4.000 de euro fata de Capitala" pe Ziare.com mai mult
Marti, 04 August 2015, ora 13:31
Incurajati de semnalele pozitive primite de la specialisti, conform carora piata imobiliara parcurge un proces sustinut de redresare, bucurestenii si-au scos proprietatile la vanzare in numar mare, rezultand astfel o crestere de 14% a numarului de oferte de vanzare aparute in mai, fata de aprilie.
In acest context, preturile apartamentelor din Bucuresti au suferit o usoara depreciere in mai, fata de luna precedenta.
O analiza bazata pe statistici generate de anunturiparticulari.ro, care a luat in calcul toate ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de particulari in presa si pe internet in ultimii 8 ani, arata ca in luna mai, numarul total de oferte noi de vanzare a fost de 3.712, cu 14% mai multe decat in aprilie, cand s-au inregistrat doar 3.189 de oferte noi de vanzare.
Dintr-un total de 3.712 de oferte, 1.611 (43%) au fost oferte de apartamente cu 2 camere, 1.106 (30%) oferte de apartamente cu 3 camere, 748 (20%) au fost oferte de garsoniere si 247 (7%) oferte de apartamente cu 4 camere.
Numarul ofertelor de vanzare pentru garsoniere a crescut in mai cu 3% fata de luna precedenta, de la 726 la 748.
Cresterea ofertei s-a reflectat in piata prin scaderea cu 2% a pretului mediu de vanzare de la 32.019 de euro in aprilie, la 31.395 de euro in mai.
O crestere mult mai consistenta a numarului de oferte noi inregistrate in luna mai, in Bucuresti, a avut loc in cazul apartamentelor cu 2 camere.
Numarul acestora a crescut cu 17% din aprilie pana in... mai mult
Luni, 15 Iunie 2015, ora 09:24
Diferenta dintre pretul unui apartament nou-construit si unul vechi in aceeasi zona din Bucuresti s-a redus la jumatate (11%) in primele noua luni fata de sfarsitul anului trecut, in schimb in alte orase mari din tara, precum Brasov, Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara, ecartul a crescut.
"Cu exceptia Bucurestiului, unitatile locative din ansamblurile rezidentiale s-au scumpit mai mult decat cele din blocurile ridicate inainte de Revolutie - fapt care a dus, in majoritatea cazurilor, la o accentuare a ecartului dintre cele doua categorii de locuinte", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.ro, potrivit Mediafax.
In prezent, la nivelul Capitalei, diferenta dintre pretul mediu cerut pentru un apartament nou-construit si unul vechi este de aproximativ 11% - o scadere sensibila avand in vedere ca la finele anului trecut diferenta era de 20%. Bucurestiul este singurul mare oras al tarii in care locuintele amplasate in blocuri noi au continuat sa se ieftineasca in 2014, acestea consemnand un recul de 5,3% la noua luni, de la 1.184 la 1.121 de euro pe metru patrat. Unitatile locative din blocurile vechi, pe de alta parte, au inregistrat un avans de 2,6%, de la 982 la 1.008 euro pe metru patrat.
In Brasov, o locuinta nou-construita este, in medie, cu 69 de euro pe metru patrat mai scumpa decat una in bloc vechi, adica 8%. La sfarsitul lui 2013 insa, "distanta" dintre cele doua categorii de apartamente era de 54 de euro pe metru patrat. Accentuarea acestei... mai mult
Joi, 23 Octombrie 2014, ora 15:15
Pretul mediu al apartamentelor in cinci dintre cele mai importante orase din tara, inclusiv Bucuresti, a crescut in luna martie pentru a treia luna consecutiv, insa per total, nivelul se mentine sub cel din perioada similara a anului trecut.
Astfel, diferenta de pret fata de perioada similara a anului trecut se situeaza sub 5% in toate marile orase ale tarii, potrivit unui comunicat al portalului imobiliare.ro.
In luna martie cresterea preturilor a fost in medie de 2,1% (fata de un plus de 0,6% in ianuarie si 1,8% in februarie), de la 919 euro pe metru patrat util, pana la un nivel de 938 de euro pe metru patrat.
Fata de luna martie a anului trecut, preturile actuale sunt cu 2,1% mai mici (in scadere de la 958 de euro pe metru patrat).
"Dupa un trimestru intreg de scumpiri, diferenta de pret fata de perioada similara din 2013 s-a ingustat considerabil, situandu-se sub o marja de 5% in toate marile orase ale tarii - pentru apartamentele noi si vechi deopotriva. Chiar mai mult decat atat, exista categorii de apartamente unde pretentiile proprietarilor sunt mai mari acum decat anul trecut", se arata in comunicat.
In Bucuresti luna martie a adus cresteri ale pretului mediu (apartamente noi si vechi) cu 1,9%, de la un nivel de 1.058 de euro pe metru patrat la 1.078 de euro pe metru patrat. Fata de perioada corespunzatoare din 2013, pretul se situeaza cu 2,7% mai jos. Unitatile locative din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% in ultima luna (de la 991 la 998 de... mai mult
Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 14:56