Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avertizat ca nu se va feri sa inlocuiasca Posta Romana drept canal de distributie a pensiilor, in cazul in care se dovedeste ca postasii fac campanie electorala in beneficiul PSD.
"Problema mea este sa opresc jocul, daca exista, al unor entitati de interes national, in beneficiul PSD. Vom avea o discutie cu Posta Romana. Va reamintesc ca Dragnea semna protocol de colaborare intre PSD si sindicalistii din Posta Romana.
O spun direct, in problema pensiilor, nu ma feresc sa iau decizii in privinta inlocuirii Postei Romane (cea care distribuie pensiile la poarta) daca voi constata ca, in loc sa faca treaba, postasii s-au apucat de politica. Despre o singura zi intarziere daca aud, o singura problema - imi va fi de ajuns!", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.
Reactia ministrului liberal al Muncii vine dupa ce presedintele PNL Vrancea, senatorul Catalin Toma, a declarat, vineri, ca unii postasi din Vrancea, apropiati de primarii PSD, fac campanie electorala, spunand oamenilor ca "nu vor mai fi bani de pensii daca voteaza PNL".
Ministrul Muncii a mentionat din nou ca pensiile vor fi platite la timp.
"Ca PSD raspandeste, ca in toate campaniile electorale, tot felul de minciuni ca sa bage spaima in alegatori, nu ma surprinde. Anii '90, frica era asa: votati cumva PNL sau PNT? Vin mosierii sa va ia pamanturile! PSD de astazi nu s-a schimbat deloc. Este PSD-ul care, de cate ori simte ca pierde, imprastie minciuni... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 16:35
Capitalizarea companiei nu este un moft, ci este necesara pentru atingerea obiectivelor Postei pentru anii urmatori, a afirmat, vineri, Elena Petrascu, director general interimar al Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR).
"Votul pozitiv pentru bugetul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale il interpretez ca pe un semnal clar de incredere in forta companiei de a se redresa rapid (...) Nu trebuie sa uitam ca Posta Romana este cel mai important angajator din Romania, cu o retea extinsa, omniprezenta in localitatile din tara.
Reconfirmarea sustinerii din partea actionarului nostru majoritar este, in acelasi timp, un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajati pe care ii avem la compania nationala.
Viitorul si stabilitatea Postei Romane, ca o companie nationala de anvergura, depinde intr-o mare proportie de masura de incredere pe care autoritatile centrale o investesc.
Atat Guvernul Romaniei, cat si Parlamentul, au demonstrat ca interesul statului roman in companie este protejat, inclusiv prin sustinerea capitalizarii pentru anul viitor. Capitalizarea companiei nu este un moft, ci necesara pentru atingerea obiectivelor Postei pentru anii urmatori", a spus Petrascu, intr-un comunicat de presa.
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a declarat, joi, in cadrul dezbaterilor din comisiile de buget-finante ale Parlamentului pentru adoptarea bugetului institutiei pe 2018, ca operatiunea de... mai mult
Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 16:45
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a cerut luni demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar al companiei, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.
In acelasi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR).
"Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova a convocat, in aceasta dimineata, o sedinta de urgenta la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPM) si a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general interimar, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodata, Lucian Sova a decis sa trimita Corpul de control al ministrului la Posta Romana.
Acesta va verifica, intre altele, modul de indeplinire a masurilor dispuse de Consiliul Concurentei cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale care a condus la acumularea datoriilor catre bugetul de stat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale intreprinde toate masurile legale posibile pentru a evita ca aceasta companie sa intre in incapacitate de plata si pentru a putea incepe punerea in aplicare a unui plan strategic de redresare, elaborat in ultimele doua luni", se arata in comunicatul citat.
Totodata, Ministerul Comunicatiilor atrage atentia ca toata conducerea Postei Romane are... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 12:09
Guvernul a aprobat participarea Mariei-Manuela Catrina, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in calitate de membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR), potrivit unui memorandum al Executivului.
In memorandumul transmis de Guvern se arata ca Maria-Manuela Catrina a activat "in diverse domenii si functii de conducere, are experienta de management si detine expertiza necesara pentru ocuparea pozitiei de membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana SA".
Maria-Manuela Catrina este presedinta Organizatiei de Femei din Bucuresti a PSD si a fost numita pe 10 februarie de premierul Sorin Grindeanu in functia de secretar de stat la MCSI.
Actionariatul Companiei Nationale "Posta Romana" SA este format din Statul Roman prin MCSI care detine 75% din pachetul total de actiuni ale CNPR si Fondul Proprietatea S.A. care detine 25% din pachetul total de actiuni.
Maria-Manuela Catrina a uimit opinia publica, zilele trecute, dupa ce a distribuit pe pagina sa de Facebook o imagine cu protestul din Piata Victoriei, cu doua artere de circulatie luminate, interpretand ca acolo ar fi imaginea diavolului.
"O imagine infioratoare! Raul vine acolo unde gaseste loc. E vreme de smerenie si rugaciune. Sa nu lasam sa fie in van lectiile din zilele astea! Astazi e Duminica vamesului si a fariseului. Sa ne fie primita rugaciunea! Doamne ocroteste-ne tara!", a scris pe... mai mult
Sambata, 18 Februarie 2017, ora 16:13
Compania Nationala Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit de 14 milioane de euro (65 de milioane de lei), in conditiile in care anul trecut compania a inregistrat o pierdere de 8 milioane de euro, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala.
'Anul 2014 se va incheia cu un profit de 14 milioane de euro, adica 65 milioane de lei. Anul 2013, a fost incheiat cu o pierdere de 8 milioane de euro, iar 2012 cu o pierdere de 12 milioane de euro. Ceea ce s-a intamplat in ultimele sase luni spune mult despre competenta si atasamentul conducerii CNPR fata de companie. Spuneam la un moment dat ca Posta Romana isi va reveni din punct de vedere financiar si din punct de vedere al importantei pe piata de specialitate. Am contat foarte mult pe aceasta echipa de management a Postei. La aceste rezultate sunt foarte multe elemente pozitive. Avem din partea Comisiei Europene un acord scris de reconversie a datoriilor Postei in actiuni. Avem o oferta din partea unuia dintre cei mai importanti jucatori din piata postala, respectiv cea din Belgia. Daca se va privatiza, Posta Romana se va privatiza cu o companie de prestigiu din Europa si nu vom face rabat de la asigurarea unui minim de 100 de milioane de euro drept investitii. Atunci vom merge mai departe si vom incheia un contract de privatizare', a afirmat Cotovelea, potrivit Agerpres.
Conducerea CNPR a organizat, miercuri, conferinta de lansare a companiei Posta... mai mult
Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 12:27
Compania Nationala 'Posta Romana' are un nou Consiliu de Administratie, ce va fi condus de catre seful Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Leszek Sobolewski, precum si un nou director general interimar in persoana lui Alexandru Petrescu, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).
"In cadrul sedintelor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR), care au avut loc in datele de 5, 6 si 10 iunie 2014, la care au participat reprezentantul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) si cel al SC Fondul Proprietatea (FP), s-a decis in unanimitate revocarea urmatoarelor persoane din calitatea de membri in Consiliul de Administratie (CA): Ion Smeeianu, Adrian Apolzan, Dinu Sava Malacopol, Andreea Dana Stanescu, Gelil Eserghep, Sorana Baciu (...) Ieri, 10 iunie 2014, a avut loc prima sedinta a noului CA, in cadrul careia a fost desemnat presedinte al Consiliului de Administratie, Ludwik Leszek Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Totodata, s-a hotarat numirea in functia de director general interimar al CNPR a lui Alexandru Petrescu, anterior director executiv al companiei", se arata in comunicatul citat.
Conform MSI, motivele pentru care cei sase membri ai CA au fost revocati au fost legate de aprobarea majorarii salariale prin incheierea Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca (CCM) dintre CNPR si Sindicatul Lucratorilor... mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 15:11
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, luni, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) condamnarea la inchisoare a fostilor ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata in dosarul "Posta Romana".
Procurorul de sedinta a solicitat ca cei doi ministri sa fie condamnati in limitele speciale prevazute de legea penala, care sunt in cazul infractiunii de abuz in serviciu intre 5 si 15 ani de inchisoare.
De ce infractiuni sunt acuzati fostii ministri
Reprezentantul DNA a aratat ca fostul ministru al comunicatiilor, Zsolt Nagy, a initiat un proiect de hotarare de guvern privind trecerea unui teren situat pe Calea Victoriei din Bucuresti din proprietatea publica in cea privata a statului si apoi trecerea acestui teren la o companie unde actionar era si Posta Romana.
Procurorul sustine ca Zsolt Nagy este cel care a intocmit HG 377/2007, fara ca cineva din Ministerul Comunicatiilor sa fie informat, actul normativ fiind trimis inapoi la Ministerul Justitiei. Aici, Directia de Avizare Legislativa a dat un aviz negativ proiectului, insa ministrul de atunci al Justitiei de atunci a dat dispozitie ca HG sa primeasca aviz pozitiv, cu incalcarea dispozitiilor legale, a mai declarat procurorul.
Procesul continua cu pledoariile avocatilor.
Pe 27 noiembrie 2012, un complet format din trei judecatori l-a achitat pe fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu pentru savarsirea... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 19:00
Posta Romana are un nou presedinte al Consiliului de Administratie, Marian Pantazescu, care a detinut, pana acum, functia de administrator in cadrul companiei din decembrie 2012.
"CA al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) l-a desemnat in unanimitate pe Marian Pantazescu in functia de presedinte al CA. Pantazescu face parte din CA al Postei Romane, ca administrator neexecutiv, din luna decembrie 2012, in urma implementarii de catre companie a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice", se arata intr-un comunicat al Postei Romane.
Anterior, aceasta functie a fost detinuta de Adrian Constantin Volintiru, al carui mandat de administrator neexecutiv si presedinte al CA a incetat, din motive personale.
Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare care are ca obiectiv imediat restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei.
De asemenea, administratorii au ca obiectiv repozitionarea portofoliului de produse si servicii cat si a politicii tarifare, pe baza criteriilor de competitivitate, precum si introducerea unor programe de perfectionare a salariatilor postali si cresterea productivitatii in munca.
Consiliul de Administratie al companiei este format din Adrian Apolzan, Gelil Eserghep, Dinu Malacopol (tot trei membri neexecutivi), Ion Smeeianu (membru executiv, director general) si Adrian Cighi (reprezentand Fondul Proprietatea), alaturi de Marian... mai mult
Vineri, 12 Iulie 2013, ora 16:07
Posta Romana va renunta la sapte sucursale, din cele 11 sucursale specializate cat are in prezent, in urma restructurarilor ce vor fi aplicate de companie, conform NewsIn. Astfel, susursalele care vor ramane sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.
Actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT. Pana la sfarsitul semestrului intai al anului 2011 vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.
Hotararea a fost luata in cadrul Consiliului de Administratie si aprobata vineri de Adunarea Generala a Actionarilor CN Posta Romana, iar organigramele vor intra in vigoare dupa modificarea HG 572/2010, privind aprobarea Strategiei de Restructurare si Modernizare a Postei Romane.
"Hotararea Consiliului de Administratie are ca scop eficientizarea structurii de conducere a companiei in vederea fluidizarii comunicarii la nivelul top managementului si a procesului de luare a deciziilor. Totodata, dincolo de impactul economic pe care il anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a declarat presedintele-director general al companiei, Dumitru Daniel... mai mult
Vineri, 27 Mai 2011, ora 16:02