Premierul Sorin Grindeanu a numit un nou sef la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Noul presedinte al CNAS este Marian Burcea, care este si membru al Consiliului de Administratie si are rang de secretar de stat.
Decizia de numire, semnata de premierul Sorin Grindeanu, a fost publicata vineri in Monitorul Oficial, iar mandatul noului sef al Casei de Sanatate este de patru ani.
Marian Burcea este medic oftalmolog, general de brigada in rezerva si conferentiar universitar doctor la U.M.F. "Carol Davila" din Bucuresti.
In varsta de 60 de ani, Burcea a fost director al Casei de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti din 2004 si pana in prezent. Burcea a mai fost si director medical la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti. ...citeste mai departe despre "Grindeanu a numit un nou sef la Casa de Sanatate" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 18 Martie 2017, ora 08:35
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a ramas fara sef, dupa ce Vasile Ciurchea a anuntat luni ca demisioneaza din motive personale.
Cum CNAS are probleme de gestionare a sistemului cardurilor de sanatate si tot mai multi medici ataca institutia acuzand ca mai mult incurca decat sa ajute, inlocuirea rapida a lui Ciurchea este esentiala.
Surse apropiate situatiei au declarat, pentru Ziare.com, ca exista deja un nume avansat, in persoana Rodicai Biro, numita, la 1 septembrie 2015, in functia de presedinte director general al CAS Mures chiar de Vasile Ciurchea.
Anterior, Biro a fost director de relatii contractuale al CAS Mures.
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a demisionat (Video)
Medic, catre Casa de Asigurari de Sanatate: Ai idee in ce hal ma incurci?
Ciurchea nu regreta nimic: Este nevoie de card de sanatate
Vasile Ciurchea a spus ca ...citeste mai departe despre "Demisie la varful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate: Cine va fi noul presedinte CNAS (Surse)" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Martie 2016, ora 15:40
Pacientul nu va mai fi plimbat dupa adeverinte si acte medicale, fraude de tipul celei de la Spitalul de Chirurgie Plastica nu vor mai fi posibile si vor fi salvate milioane din banii contribuabilului, afirma presedintele Casei de Sanatate Bucuresti, prof. dr. Gheorghe Iana.
Intr-un interviu pentru Ziare.com, dr. Gheorghe Iana a explicat ce va face pacientul cu cardul din momentul in care acesta ii va fi adus de postas, ce date sunt inscrise pe el, unde va fi folosit, cine si in ce conditii are acces la ele.
Totodata, presedintele CASMB a aratat cum anume va opri cardul de sanatate fraudarea banilor: "Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Daca acest cod nu va fi introdus si cardul nu va fi accesat, serviciul respectiv nu va putea fi raportat si platit."
Dr. Gheorghe Iana estimeaza ca in felul acesta frauda din sistemul asigurarilor de sanatate va scadea la sub 10%.
Cand vor avea toti ...citeste mai departe despre "Totul despre cardul de sanatate: efecte, riscuri, avantaje Interviu cu seful Casei de Sanatate Bucuresti" pe Ziare.com mai mult
Luni, 22 Septembrie 2014, ora 11:15
Una din firmele controlate de familia lui Adrian Duicu (PSD), presedintele CJ Mehedinti aflat in arest preventiv, a primit 70% din totalul sumelor decontate de Casa de Asigurari de Sanatate pentru servicii paraclinice pentru tot judetul.
Informatia apare in propunerea procurorilor DNA prin care s-a obtinut arestarea preventiva a lui Duicu. Astfel, Societatea Romrad RMN SRL, controlata de Adrian Duicu, desi in acte, ca asociati, apar mama si sotia acestuia, a obtinut sume uriase de bani din bugetul CAS, in anii 2012-2013, anchetatorii avand date potrivit carora au fost inscrisi pacienti fictivi si au fost inregistrate in acte efectuarea de investigatii medicale care nu au fost realizate in realitate, scrie Evenimentul Zilei.
Procurorii spun ca, pentru ca societatea lui sa poata primi efectiv sumele a caror decontare a fost aprobata, una dintre functionarele de la CJAS Mehedinti, Grigorita Feraru, la solicitarea lui Duicu, a tergiversat sau respins cererile de decontare depuse de ...citeste mai departe despre "Cum au ajuns 70% din sumele decontate de Casa de Asigurari Mehedinti in buzunarele lui Duicu" pe Ziare.com mai mult
Joi, 10 Aprilie 2014, ora 14:28
Presedintele CNAS, Cristian Busoi, a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de specialitate, ca principalele sale obiective in actualul sau mandat sunt imbunatatirea modului de a comunica public cu asiguratii dar si cu mediul politic si eficientizarea cheltuirii banilor si eliminarea metodelor de fraudare.
Busoi a spus ca, daca ar fi sa-si stabileasca doua obiective clare generale pentru acest an, unul ar fi o crestere serioasa a transparentizarii si a felului de a comunica public a casei cu asiguratii, cetatenii Romaniei, opinia publica, dar si mediul politic, guvernamental si mass-media.
"Sunt foarte multe lucruri pozitive care se intampla la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care trebuie comunicate, explicate. Trebuie ca in scurt timp sa schimbam imaginea ca acolo este o zona gri cu multe interese. Exista multe chestiuni care trebuie schimbate, imbunatatite, dar o comunicare mai activa este absolut necesara. Este un obiectiv prioritar pe care mi-l asum", a afirmat Busoi.
El a adaugat ca al doilea obiectiv al sau ar fi eficientizarea banului public din sistemul de asigurari de sanatate si eliminarea metodelor de fraudare din acest domeniu, aratand ca informatizarea este esentiala in acest scop si ca marile proiecte de informatizare vor fi accelerate.
Busoi a mai spus ca CNAS este "intr-un proces activ de reflectie impreuna cu Ministerul Sanatatii a modificarilor la contractul cadru, principalul instrument al Casei, in care sunt stabilite regulile de... mai mult
Joi, 27 Iunie 2013, ora 12:30
Reales marti dupa un mandat dificil de patru ani, Barack Obama, al 44-lea presedinte al Statelor Unite si primul presedinte de culoare al celei mai mari puteri mondiale, isi consolideaza locul in istorie.
Un singur democrat dupa 1945 a fost ales de doua ori la conducerea SUA, Bill Clinton, intr-o situatie economica mult mai buna decat cea actuala, marcata de o rata a somajului de 7,9%. Niciun presedinte american nu a fost pana acum reales atunci cand rata somajului a depasit 7,2%, relateaza AFP.
Ales in 2008 cu sloganuri de "speranta" si "schimbare", Obama, in varsta de 51 de ani, a reusit sa-i convinga pe americani ca poate, mai bine decat adversarul sau Mitt Romney, sa-i conduca pe calea relansarii economice in ciuda celor patru ani de criza din care tara isi revine in continuare cu dificultate.
Interlocutorii sai il descriu ca un om rezervat, cerebral, dar extrem de competitiv, caruia nu ii place sa piarda nici in politica, si nici la basket.
Conventia democrata din 2004 de la Boston, care l-a ales pe John Kerry drept contracandidat al lui George W. Bush, a fost momentul cand Barack Hussein Obama, fiul unui kenyan si al unei americance, a aparut cu adevarat pe scena nationala americana, sustinand o abordare a politicii bazata pe consens care a sedus si a facut istorie.
Cum a ajuns Barack Obama sa fie cel mai important lider al planetei?
Obama, nascut in august 1961 la Hawaii (Pacific) si cu o parte din copilarie petrecuta in Indonezia, reprezenta... mai mult
Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 11:16
Pe piata asigurarilor de sanatate judetene apar furnizori privati de asigurari de sanatate iar aproape 4.000 de oameni din structurile actuale vor fi disponibilizati, a spus presedintele CNA, Lucian Duta.
"Un aspect foarte important al noii legi vizeaza spargerea monopolurilor din sanatate, cu garantarea de catre sistem, de catre statul roman a accesului, a echitatii in acces, a calitatii si sigurantei serviciilor si controlul eficientei.
"Acest hibrid nefiresc de administrare de stat a asigurarilor de sanatate - intr-un sistem sanitar practic privatizat in totalitate ce pune sistemul pe adevarata sa baza de functionare, normala, cea de administrare privata a banilor asiguratilor - trebuie sa dispara", a declarat, joi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta.
El a vorbit despre desfiintarea caselor de asigurari de sanatate judetene si implicit de spargerea monopolului detinut de acestea.
"La ora actuala avem un sistem dezechilibrat, pe de-o parte avem o zona bazata pe proprietate si relatii contractuale private, medicii de familie, din ambulator, laboratoare, imagistica, ingrijiri la domiciliu, dializa si de cealalta parte o zona a spitalelor bazata inca pe un sistem rigid, neadecvat momentului actual", a mai spus presedintele CNAS.
El spune ca in casele desfiintate sunt aproape 4.000 de angajati, iar CNAS va pastra in noua structura aproximativ 600-700 de oameni.
"Casele desfiintate se pot asocia si forma case private.... mai mult
Joi, 22 Decembrie 2011, ora 16:40
Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a declarat ca autoritatile romane ar trebui sa se asigure ca exista suficienti bani pentru 2011 si 2012 inainte de a lua o masura precum cea de reducere a constributiilor la asigurarile sociale (CAS), conform NewsIn. "Am discutat aceasta problema cu autoritatile si am convenit cu acestea ca ar trebui sa vedem mai multe date fiscale pe 2011 pentru a vedea daca exista suficient spatiu pentru reducerea contributiilor sociale sau pentru alte masuri care sunt avute in vedere. Cheia aici este ca trebuie sa va asigurati ca aveti suficienti bani pentru 2011 si 2012 inainte de a se lua o asemenea masura", a spus Franks.
Totodata, directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely, a declarat ar trebui sa se tine cont de faptul ca in 2012 deficitul va fi mai mic, iar datoriile unor intreprinderi publice vor fi incluse in deficitul consolidat al bugetului.
"In 2011, rezultatele fiscale de pana acum arata bine. Arata mai bine decat anticipasem, dar pentru 2012 mai exista o ajustare initiala de la 4,4% pana la 3% din PIB in termeni ESA95, adica o ajustare care trebuie realizata pentru ca Romania sa iasa de sub procedura de deficit excesiv. De asemenea, trebuie sa ne amintim ca un alt factor aici este faptul ca, in 2012, unele intreprinderi publice vor fi introduse in deficitul bugetului consolidat. Aceasta inseamna ca deficitul acesta va intra in deficitul bugetului si atunci trebuie facuta ajustarea in acest sens. Ca rezultat,... mai mult
Luni, 09 Mai 2011, ora 13:37