Primarul general Gabriela Firea a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare, ce intra in vigoare de la 1 decembrie, se arata intr-un comunicat al PMB.
Documentul a fost incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti - prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti-Ilfov - si Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA, condusa de Alexandru Burghiu.
"Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti este, de la 1 decembrie, noul operator de termie al Capitalei. Compania a preluat, in integralitate, activitatea RADET si angajatii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizarii agentului termic in Bucuresti", a declarat Gabriela Firea.
Potrivit acesteia, compania va continua si va dezvolta investitiile incepute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor in retea.
"Am inceput un amplu proces de modernizare si inlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate inca de acum 20-30 de ani. In acest an au fost contractate lucrari de interventie in prima urgenta la retea pentru 52 de santiere in Capitala si au fost finalizate primele lucrari. O parte dintre interventii continua si pe timp de iarna, altele fiind programate pentru primavara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decat pe timp de avarie.
Am incredere in profesionalismul, dedicarea tuturor angajatilor companiei,... mai mult
Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 14:01
Grupul italian Enel, cea mai mare companie europeana de utilitati, a demarat procesul de vanzare a operatiunilor din Romania si se asteapta ca activele sa fie evaluate la aproximativ un miliard de euro, au declarat, pentru Reuters, surse din apropierea acestui dosar.
Procesul este condus de banca franceza BNP Paribas.
Enel este cel mai mare investitor privat in sectorul energetic din Romania, unde grupul italian este prezent din 2005 cu operatiuni in domeniul distributiei de electricitate si in cel al productiei de energie regenerabila.
Enel deserveste peste trei milioane de clienti in Romania si vrea sa relanseze eforturile destinate vanzarii participatiilor sale dupa ce precedentul plan de a iesi de pe piata romaneasca a fost abandonat in 2015.
Procesul de vanzare a activelor Enel, aflat deocamdata in primele faze, vine intr-un context in care alte companii internationale de utilitati, precum CEZ, E.ON si Engie, isi revizuiesc optiunile cu privire la prezenta pe aceasta piata, deoarece se chinuie sa concureze cu firma de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, a declarat una din surse.
"BNP incearca acum sa sondeze terenul sa vada daca exista apetit si daca Enel isi va vinde toate sau doar o parte din afaceri. Depinde de cumparatori", a spus o alta sursa.
Enel isi revizuieste in fiecare an operatiunile globale in cadrul unui program destinat vanzarii unor active si cumpararii altora care ofera randamente mai mari. In... mai mult
Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 16:41
Producatorul irlandez de ciment CRH a inaintat o oferta de aproape 6 miliarde de euro catre Holcim si Lafarge pentru activele scoase la vanzare de cele doua companii, inclusiv pentru cele din Romania, pentru a incheia fuziunea convenita in luna aprilie 2014, potrivit unor surse citate de Reuters.
Oferta CRH a fost cea mai buna dintre toate cele inaintate de catre competitori pana in acest moment, insa Holcim si Lafarge nu au inceput negocierile exclusive cu niciuna dintre companiile care si-au manifestat interesul pentru activele scoase la vanzare.
Asocierea formata din firmele de investitii Blackstone si Cinven si fondul de pensii canadian CPP a inaintat o oferta apropiata celei a CRH, in valoare de 5,5 miliarde de euro.
CRH a confirmat intr-un comunicat ca negociaza cu Holcim si Lafarge pentru cumpararea activelor, dar a precizat ca nu este sigur ca discutiile vor conduce la efectuarea unor tranzactii.
Holcim (Elvetia) si Lafarge (Franta) au primit peste 60 de oferte de la companii din industrie si de la firme de investitii fie pentru unele active scoase la vanzare, fie pentru intregul pachet.
Holcim si Lafarge au convenit la inceputul lunii aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de 44 de miliarde de dolari.
In luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeana a aprobat fuziunea, care ar urma sa se incheie in prima jumatate a acestui an, insa obtinerea... mai mult
Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 15:43
Siemens s-a asociat cu Mitsubishi pentru o oferta de 7 miliarde de euro de preluare a unor active din energie ale Alstom, propunere care depaseste o oferta a General Electric, grupul german incercand astfel sa obtina sprijinul broard-ului grupului francez si al guvernului de la Paris.
Oferta Siemens-Mitsubishi evalueaza activele din energie ale Alstom la 14,2 miliarde de euro, comparativ cu 12,35 miliarde de euro in cazul propunerii GE, potrivit unei prezentari facute marti de Siemens, transmite Bloomberg.
Propunerea germano-japoneza deschide cursa pentru grupul francez si pune presiune pe GE sa isi imbunatateasca oferta.
Siemens ofera 3,9 miliarde de euro pentru operatiunile Alstom in domeniul productiei de turbine pe gaz, iar Mitsubishi Heavy si partenerul Hitachi ar plati 3,1 miliarde de euro pentru participatii la operatiunile de productie de turbine cu abur, retele electrice si in domeniul hidro.
Mitsubishi vrea sa cumpere si o participatie de pana la 10% la grupul Alstom, evaluata la circa 900 de milioane de euro.
Grupul german vrea totodata sa combine operatiunile Simens in domeniul feroviar cu cele ale Alstom, pentru a crea o companie lider in Europa, a declarat marti presedintele Siemens, Gerhard Cromme, dupa o intalnire cu presedintele Francois Hollande la care au mai participat directorul general al grupului, Joe Kaeser, si Shunichi Miyanaga, CEO la Mitsubishi.
Purtatorul de cuvant al GE, Deirdre Latour, a declarat ca grupul american nu se va... mai mult
Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 08:58
O treime (33%) dintre companiile de la nivel global intentioneaza sa deruleze o vanzare de active in urmatorii doi ani, 80% dintre respondenti se declara deschisi la oferte pentru active de valoare, iar o prima de 30% i-ar atrage pe majoritatea executivilor la masa negocierilor.
In ceea ce priveste optiunile, 55% dintre executivii de la nivel global ar putea lua in considerare o vanzare completa a afacerii lor, comparativ cu 34% care ar opta pentru vanzarea unei unitati de business din afacere si 14% pentru initierea unei oferte publice initiale (IPO), conform raportului anual EY - Global Corporate Divestment Survey, la care au raspuns mai mult de 700 de executivi la nivel global.
Vanzarile de active sunt acum o parte esentiala a strategiei de afaceri, vanzarea incepand sa devina la fel de importanta pentru multi CEO ca si cumpararea.
Ritmul de inovare, schimbarea modelelor de achizitie si revenirea modesta a cresterii economiei globale ii obliga pe liderii de business sa-si reevalueze periodic portofoliile si obiectivele strategice pentru a maximiza cresterea companiilor lor.
Vanzarea - desi duce adesea la o scadere pe termen scurt, poate genera crestere pe termen lung, cata vreme capitalul este redistribuit in dezvoltarea activitatilor de baza ale companiei, in extinderea pe noi piete sau in dezvoltarea de noi produse.
Achitarea pretului corect
In cazul celor 80% dintre directorii executivi deschisi la oferte de cumparare, o prima de 30% la pretul... mai mult
Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 16:49
Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom, a preluat de la gigantul norvegian Statoil active de 2,65 miliarde de dolari in Marea Nordului, reprezentand participatii minoritare la mai multe campuri petrolifere si gazeifere.
Astfel, OMV a achizitionat participatii de 19% la exploatarea Gullfaks si 24% la campl Gudrun, in largul tarmului Norvegian. Totodata, compania austriaca a preluat 30% din campul Rosebank si 5,877% din proiectul Schiehallion, localizate in vestul Insulelor Shetland.
Grupul austriac a ajuns la o participatie de 50% la Rosebank si 11,76% la Schiehallion.
Acordul cu Statoil cuprinde de asemenea optiuni de a investi in 11 licente de explorare, se arata intr-un comunicat transmis luni de OMV.
De asemenea, tranzactia include un parteneriat pe cercetare si dezvoltare intre cele doua companii, pentru a dezvolta tehnologii de explorare a petrolului si gazelor din campuri ajunse la maturitate.
"Tranzactia va sprijini strategia OMV si va reprezenta un factor cheie in atingerea tintelor stabilite pentru anul 2016. Acordul confirma focusarea OMV spre cresterea activitatilor in domeniul de explorare si productie. Preluam pozitii semnificative in proiecte cheie din Marea Nordului, o regiune de crestere, iar capitalul de dezvoltare va fi finantat in mare masura din fluxul de numerar operational generat de activele care deja produc. Pretul de achizitie reprezinta o reinvestire a fondurilor generate din vanzari de active si reducerea capitalului... mai mult
Luni, 19 August 2013, ora 11:43
Grupul austriac Raiffeisen va prelua active in valoare de aproximativ un miliard de euro de la Volksbank, tranzactia vizand creditele clientilor corporate din Austria si pe plan international.
Preluarea depinde de avizul Autoritatii Federale pentru Concurenta din Austria, potrivit unui comunicat transmis joi de RZB.
Cele doua banci au selectat o prima transa de active, care urmeaza sa fie transferate la Raiffeisen Bank International.
Volksbank si RZB vor continua negocierile in urmatoarele saptamani pentru a lua o decizie privind restul activelor vizate. Raiffeisen ar putea prelua si alte credite ale clientilor VBAG din Austria si pe plan international, precum si o parte din afacerile internationale de leasing ale Volksbank.
Cele doua banci austriece sunt prezente si in Romania.
Activele Raiffeisen Bank International pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro. Soldul creditelor catre clienti a scazut cu 0,7%, la 4,19 miliarde euro, in timp ce depozitele constituite la banca au urcat cu 5,7%, la 3,99 miliarde euro.
Volksbank detine in Romania active de circa 4 miliarde euro.
Volksbank trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana, care prevede si renuntarea la alte active.
In luna octombrie a anului trecut, controlul Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs, in contextul vanzarii diviziei Volksbank... mai mult
Joi, 27 Iunie 2013, ora 14:00
Grupul elvetian de private banking Julius Baer a anuntat luni ca a fost de acord sa plateasca 860 milioane de franci elvetieni grupului bancar american Bank of America pentru a prelua operatiunile internationale de administrare de averi ale Merrill Lynch.
Julius Baer a precizat ca in cadrul acestei tranzactii va prelua active sub administrare in valoare de 72 miliarde de franci elvetieni, ceea ce ii va spori activele totale sub administrare cu 40%, transmite Reuters.
In prezent, Julius Baer (al treilea mare grup de private banking din Elvetia) are sub administrare active in valoare de 179 miliarde franci elvetieni.
De asemenea, Julius Baer va prelua aproximativ 2.000 din angajatii Merrill Lynch, incluzand 500 de consilieri financiari, pe masura ce isi va extinde reteaua de private-banking in tari precum Bahrein, Olanda, India, Irlanda, Liban, Luxemburg, Panama si Spania.
In plus, Merrill Lynch a fost de acord sa furnizeze Julius Baer anumite produse si servicii in cadrul acestui acord ce va avea nevoie de doi ani pentru a fi implementat in totalitate.
"Aceasta tranzactie reprezinta o oportunitate rara de a prelua un jucator important pe piata internationala de administrare de averi care va creste semnificativ operatiunile noastre din Europa si pietele importante din Asia, America Latina si Orientul Mijlociu", a declarat presedintele Julius Baer, Daniel Sauter.
Julius Baer mizeaza pe extindere pentru a face fata scaderii marjelor de profit in domeniul... mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 12:50
Activele toxice detinute de bancile comerciale din Romania ar putea fi preluate, in parte, de statul roman, sustine Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Desi recunoaste ca sistemul bancar este unul solid, dupa cum sustin si reprezentantii BNR, seful AVAS a precizat ca Executivul condus de Emil Boc a luat in calcul preluarea unor astfel de active, mai ales ca problemele existente pe plan international ar putea impune o astfel de masura. Preluarea creditelor neperformante existente in sistemul bancar va putea fi realizata doar prin intermediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), institutie care trebuie reactivata deoarece nu mai exista in momentul de fata. Despre reinfiintarea AVAB a vorbit si Traian Basescu la inceputul acestui an, intr-un moment in care era convins ca Romania nu are nevoie de sprijinul financiar al Fondului Monetar International. "Cand am facut aprecierea privind portofoliul bancar, am plecat de la o informatie vehiculata in zona organismelor financiare internationale interesate de existenta nucleului fostului AVAB in Romania. Intr-o plina perioada de criza, esantioane si portofolii din sistemul bancar romanesc de astazi pot trece la AVAB, iar asta nu afecteaza cu nimic stabilitatea sistemului bancar", a declarat Mircea Ursache, presedinte AVAS, citat de The Money Channel. Declaratiile au fost facute la scurt timp dupa ce grupul austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a... mai mult
Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 15:23