Căștile audio sunt un accesoriu important pentru persoanele care își doresc să asculte sau să înregistreze muzică fără a fi întrerupți de zgomotele de fundal, să aibă o experiență de gaming optimă și să se izoleze fonic de exterior. Cu toate acestea, cum ne dăm seama care sunt cele mai bune căști audio profesionale în 2021, având în vedere piața suprasaturată?
Am pregătit mai jos o listă cu cele mai bune căști profesionale audio care să-ți îndeplinească nevoile de utilizare și preferințele estetice.
1. Sony MDR-7506
Sony MDR-7506 conduc categoria de căști audio over-ear prin durata de viață îndelungată și aspectul clasic neîmbătrânit în 2021. Sunt cunoscute pentru utilizarea lor în spectrul de înregistrare și difuzare în studio.
Perechea de căști Sony MDR-7506 este proiectată pentru a oferi o combinație perfectă între rezistență, confort și practicabilitate pentru un preț accesibil.
2. Audio-Technica ATH-M50xWH
Căștile de la Audio-Technica au anumite caracteristici speciale care le fac să fie incluse în topul celor mai bune din categoria de căști tip DJ profesionale. Fiind un produs premium, ATH-M50xWH oferă o performanță sonoră prin claritatea sunetului, mai ales a notelor înalte și prin puterea basului - precis și profund.
Modelul este astfel conceput încât să permită utilizatorului folosirea aplicațiilor de înregistrare și de difuzare, precum și alte aplicații audio... mai mult
Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 15:32
Ne indreptam cu pasi repezi spre 2020. Pentru multi dintre romani, perioada aceasta a anului inseamna trasarea rezolutiilor sau planurilor pentru noul an.
Tot pentru multi dintre romani noul an inseamna schimbari in cariera. Se pare ca aproape un sfert dintre romanii care lucreaza nu se mai identifica cu domeniul in care activeaza (arata studiile facute de platformele de joburi de la noi).
Cu toate astea, reconversia profesionala nu este vazuta ca cel mai usor proces pe care poti sa-l faci. A ramas in picioare vechea convingere cum ca daca nu ai diploma de specialitate, nu poti lucra in alt domeniu. Lucrul acesta incepe sa se schimbe in IT, unde pentru peste 50% din companii, diploma nu mai este un factor important in procesul de angajare, arata un studiu realizat de Codecool - scoala de educatie in IT - si Brainspotting.
Nu este nevoie neaparat sa ai studii de specialitate. Limbajul de programare in zilele noastre poate fi invatat la fel cum am invata o noua limba straina.
De ce sa te indrepti spre IT
Conform aceluiasi studiu, Romania are un deficit anual de peste 15.400 de programatori. Companiile sunt in cautare de programatori iar firmele de recrutare si oamenii de HR nu gasesc suficienti candidati cat sa acopere locurile disponibile.
Piata de IT a crescut foarte mult in Romania, in ultimii ani.
In 2019, a depasit pragul de 5 miliarde de euro (de 5 ori valoarea din 2003 si dublu fata de 2013), cu o rata de crestere de 14,3%, contribuind cu 6% la... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2019, ora 10:59
Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), Federatia Patronala a Serviciilor Financiare (FinBan) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) au semnat, luni, Acordul pentru Implementarea Proiectului de Pregatire Profesionala a Angajatilor, primul astfel de acord incheiat intre parteneri sociali din Romania, conform unui comunicat de presa al CPBR.
"Consideram ca acest acord e o dovada a maturitatii dialogului social la nivelul sectorului nostru si in relatia dintre FinBan/CPBR si FSAB, care in sine credem ca reprezinta un precedent de bune practici ce poate fi preluat la nivelul oricarui sector de activitate economica", a declarat inainte de semnare Steven van Groningen, presedintele Federatiei FinBan.
Acordul se refera la colaborarea dintre FinBan si CPBR, pe de o parte, si FSAB, de cealalta parte, ca parteneri de dialog social in contextul nevoilor crescande ale angajatilor din sistemul bancar privind provocarile prezente si viitoare generate de digitalizare.
"Acordul este o premiera in Romania la nivelul oricarui sector de activitate economica. FinBan si FSAB sunt, de fapt, coautorii a inca doua premiere ale dialogului social in Romania ultimilor ani: acordul de teleworking si Contractul Colectiv de Munca initiat la nivel sectorial si aplicabil la nivel de grup, ambele semnate la finalul anului 2018", a declarat Sergiu Manea, presedintele CPBR.
La randul sau, presedintele FSAB, Paraschiv Constantin, a punctat ca "discutiile privind acest... mai mult
Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 21:30
Proportia persoanelor adulte in varsta de munca (15-64 ani), care iau parte la programe de educatie formala sau non-formala ori la programe de formare profesionala (training), a crescut in ultimul deceniu in Uniunea Europeana, de la 35,2% in 2007 la 45,1% in 2016, insa Romania se situeaza pe ultimul loc in UE, cu o rata de participare de doar 7%, arata datele publicate luni de Eurostat.
In 2016, cea mai ridicata rata de participare la programele de educatie sau formare profesionala se inregistra in Olanda (64,1%) si Suedia (63,8%).
In Austria, Ungaria, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Franta si Germania, rata de participare la programele de educatie sau formare profesionala era cuprinsa intre 50% si 60%.
Cele mai scazute rate de participare la programele de educatie sau formare profesionala se inregistrau in Bulgaria (24,6%), Grecia (16,7%) si Romania (7%).
Adultii participa in principal la programe de educatie non-formala, precum cursuri de pregatire profesionala care au legatura cu locul de munca, acestea fiind cele mai multe, precum si la cursuri de cultura generala sau deprinderi de viata, care sunt organizate in afara sistemului de educatie formala.
La nivelul Uniunii Europene, 42,6% dintre adulti au luat parte la programe de formare profesionala (training) non-formale in 2016, comparativ cu 5,8% dintre adulti care au participat la programe de educatie profesionala formale.
In Romania, 5,6% dintre adulti au luat parte la programe de formare... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2018, ora 12:23
Wise Finance Solutions, companie de consultanta in atragerea fondurilor europene si a ajutoarelor de stat, anunta parteneriatul cu Human Resocia, un mare grup japonez de dezvoltare a resurselor umane.
Parteneriatul reprezinta o initiativa de pregatire a absolventilor de IT atat din Romania, cat si din intreaga Europa, pentru recrutarea pe piata muncii din Japonia.
Mai precis, Human Resocia va organiza seminare dedicate limbii si culturii nipone in cadrul facultatilor de IT partenere si va oferi contracte de munca absolventilor din IT cu durata de pana la trei ani.
Proiectul debuteaza in Romania, urmand sa acopere intregul continent, iar tara noastra va functiona drept centru de operatiuni. Mai mult, companiile japoneze inrolate in program vor onora contributiile aferente contractelor de munca atat in Japonia, cat si in Romania, pentru fiecare angajat in parte.
Alegerea Romaniei drept centru de operatiuni pentru Europa vine in contextul unei excelente relatii diplomatice intre cele doua tari, a ritmului accelerat de crestere economica inregistrat de tara noastra, precum si a potentialului pe zona de IT.
Programul aduce beneficii IT-istilor europeni prin prisma tehnologiilor de ultima ora la care vor avea acces si a proiectelor complexe in care vor fi implicati, dar si Japoniei, sustinand obiectivul de acoperire a deficitului de forta de munca din aceasta industrie.
Wise Finance Solutions va functiona in cadrul programului drept companie de consultanta care... mai mult
Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 13:51
Ai un adolescent in preajma ta si vrei sa ii transferi cat mai mult din cunoasterea ta, din cunoasterea lumii, sa-i dai aripi?
Ai acasa un tanar rebel, cu o personalitate in formare, dar azi dificila? Ai momente in care te gandesti daca in viitor vei regreta o parte dintre sfaturile de viata si deciziile cu care l-ai crescut?
Poti sa petreci jumatate de ora pentru a-l inspira sa se cunoasca mai bine? Sa stie lucuri despre el, despre cum il percep cei din jur? Intrati impreuna in 3Angle teen, (gratuit) si dupa intrebarile saltarete, usoare, aplicate, pregatite de psihologi cu experienta de peste 15 ani, urmariti rezultatul: in ce este mai tare, unde are nevoie de sustinere, ce i se potriveste, ce nu recunoaste dar ii creeaza insatisfactii in relatiile cu ceilalti si cu sine, idei de slefuire...
Suntem preocupati, ingrijorati: cum sa ii ajutam dar sa si simta libertate, cum sa le dam directii atat timp cat ei se revolta sau sunt neimplicati, cum sa obtinem rezultate bune in diverse planuri pentru viata lor fara sa le cerem, cum sa le oferim cat mai mult ca sa le fie cat mai usor...
Studiile globale despre piata muncii si relatiile de munca proiectate pana in 2030 arata ca, odata cu dezvoltarea tehnologica si cu patrunderea inteligentei artificiale, pentru a fi pragmatici trebuie sa incurajam tinerii sa se indrepte spre cunoastere - notiuni intelese, aplicate, angajante in viata de zi cu zi - in tehnologie, inginerie, stiinte, matematica.
Putem avea incredere,... mai mult
Luni, 20 August 2018, ora 11:18
Curtea de Conturi aloca 2,99 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de formare continua a personalului Autoritatii de Audit implicat in auditarea instrumentelor structurale, potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.
"Obiectivul general al proiectului il constituie pregatirea si perfectionarea profesionala continua a personalului Autoritatii de Audit implicat in auditarea Instrumentelor Structurale, in vederea dobandirii unor cunostinte aprofundate pentru indeplinirea atributiilor ce decurg din punerea in aplicare a prevederilor regulamentelor comunitare si a legislatiei nationale aferente", se arata in caietul de sarcini.
Potrivit documentului, prin intermediul acestui proiect se va pune in aplicare "Programul de perfectionare a pregatirii profesionale pentru perioada 2012-2013", aprobat de conducerea Autoritatii de Audit, ce are ca obiectiv perfectionarea pregatirii auditorilor publici externi, atat pentru nivelul central, cat si pentru nivelul regional.
"Desi personalul Autoritatii de Audit detine o experienta relevanta in ceea ce priveste auditarea fondurilor comunitare nerambursabile, se impune in continuare imbunatatirea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor individuale ale tuturor auditorilor publici externi", se mai spune in document.
Proiectul prevede pregatirea profesionala a circa 120 de persoane
Potrivit caietului de sarcini, se urmareste organizarea unor sesiuni de perfectionare a pregatirii... mai mult
Marti, 13 Decembrie 2011, ora 15:41
Antreprenorii si managerii romani considera educatia antreprenoriala drept unul dintre cele mai importante aspecte pentru consolidarea unui business, 48% dintre respondentii unui studiu organizat de fundatia Post-Privatizare urmand deja un program de pregatire antreprenoriala la nivel de magement sau MBA.
Managementul afacerilor s-a schimbat odata cu criza economica. 89% dintre antreprenorii intervievati au recurs la planificarea riguroasa a cheltuielilor sau reducerea acestora. Numai 31% din totalul respondentilor au redus numarul de angajati pentru a face fata situatiei, insa doar 15% au apelat la reducerea salariilor.
49% dintre respondentii studiului au afirmat ca jumatate dintre clientii lor sunt straini, iar cel mai important motor de stabilire a colaborarii este networkingul, metoda mentionata de 75% dintre respondenti.
Cea mai eficienta metoda de motivare a angajatilor este trimiterea acestora la traininguri si cursuri de pregatire, considera 83% dintre managerii sondati.
Programele de pregatire antreprenoriala pentru managerii sunt benefice, 47% dintre ocupantii functiilor de management paticipand deja la un stfel de program.
Sondajul a fost efectuat in luna noiembrie a anului 2011, la intrebari raspunzand manageri si antreprenori. mai mult
Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 11:10
1Lucian Serban, Director General TUCOR
•Pregatire profesionala
•De la pasiune la business
•Orientarea clientului catre lucrurile esentiale
Orice afacere se face cu pasiune, cu interes pentru domeniul respectiv care te determina sa studiezi. "Cheia succcesului este sa intelegi necesitatile publicului", spune Serban Lucian.
mai mult
Luni, 08 Decembrie 2008, ora 00:00