Prefectul Bucurestiului i-a cerut Gabrielei Firea o informare cu privire la masurile luate pentru a evita pierderile pe care le-ar putea avea Capitala, dupa ce companiile municipale au fost declarate ilegale.
Dupa cum Ziare.com a relatat deja, Curtea de Apel Bucuresti a decis, inca din luna noiembrie 2018, ca toate cele 22 de companii municipale infiintate de administratia Firea sunt ilegale. Motivul: au fost infiintate fara votul a doua treimi dintre consilierii municipali, asa cum cere legea.
Administratia a atacat decizia Curtii de Apel folosindu-se de o cale extraordinara de atac. Instanta a respins, insa, actiunea municipalitatii, pe 14 februarie si a luat o decizie definitiva si irevocabila: companiile sunt ilegale.
In consecinta, au spus reprezentatii Opozitiei, cele 22 de societati trebuiau desfiintate de urgenta. In plus, sumele uriase - estimate de Opozitie la 600 de milioane de euro - cu care acestea fusesera bugetate trebuiau recuperate de urgenta.
Gabriela Firea, insa, nu s-a grabit sa desfiinteze companiile, ci a incercat sa gaseasca o cale de a le declara legale.
In cazul companiei Energetica SA, spre exemplu, Firea le-a cerut, initial, consilierilor municipali sa voteze o confirmare a infiintarii. Propunerea a cazut la vot, asa ca administratia a adoptat o strategie diferita. Mai exact, a cerut divizarea companiei ilegale in altele doua, care ar fi fost considerate legale. Proiectul a trecut cu voturile PNL. Ulterior, insa, decizia a fost... mai mult
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 17:24