Jurnalistii de la Financial Times anticipeaza ca in 2019 procesul Brexit-ului va fi oprit, iar presedintele american Donald Trump va fi pus sub acuzare.
"Marea Britanie va reusi, in al 12-lea ceas, sa se salveze de la acest act de automutilare. Brexit inseamna Brexit, a spus in 2016 Theresa May, dar dupa doi ani de dispute inversunate nici macar partidul premierului nu reuseste sa se puna de acord asupra a ce inseamna in practica acest lucru", considera comentatorul Philip Stephens.
Va deveni liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn premierul Marii Britanii?
Nu, este de parere editorul Sebastian Payne. "Liderul Opozitiei si-a imbunatatit imaginea publica, dar nu a reusit sa ajunga mai departe de baza electorala laburista. Este posibil sa fie alegeri legislative in 2019, dar nu este deloc sigur ca le va castiga Corbyn", in opinia jurnalistului.
Va reusi presedintele francez Emmanuel Macron sa reia cursul reformelor, dupa protestele "vestelor galbene"?
Da, estimeaza Ben Hall, specializat pe probleme europene. "Macron nu are de ales. Sa renunte ar insemna sa inceteze sa mai existe in plan politic", potrivit lui Hall.
Alegerile pentru Parlamentul European vor aduce castiguri importante pentru populisti?
Da, afirma comentatorul Gideon Rachman. "Aceste alegeri sunt perfect organizate ca populistii si nationalistii sa obtina castiguri importante.
Sondajele de opinie sugereaza ca imigratia este problema cea mai importanta in majoritatea tarilor",... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 16:53
Romania isi pune sperantele in programul de privatizare, esential pentru diversificarea ofertei si a lichiditatilor pe bursa, dar atractivitatea pietei de capital depinde mai mult decat orice de eliberarea economiei de capriciile politicienilor, potrivit analistilor citati de Financial Times.
"Vietile noastre ar trebui sa depinda mai putin de politicieni si mai mult de economia reala", a declarat Dragos Valentin Neascu, director general al Erste Asset Management in Bucuresti.
Tipul de libertate dorit de Neacsu necesita dezvoltarea pietei financiare, unul dintre motivele pentru care el considera ca intrarea in zona euro este inca importanta pentru Romania, indiferent care ar fi dificultatile din regiune.
"Criteriile tehnice asociate cu adoptarea euro sunt foarte importante. Sunt mai importante decat euro in sine. Astfel vom deveni mai predictibili, ca emitenti de obligatiuni. Atunci, companiile se vor putea finanta pe piata locala si internationala", a spus Neacsu.
Pentru moment insa, interesul investitorilor straini pentru Romania ramane scazut. Tara se afla in locul nepotrivit la momentul nepotrivit.
Romania este clasificata mai mult ca o tara de frontiera decat ca tara emergenta, astfel ca rateaza fluxul principal de investitii. Totusi, in randul pietelor de frontiera, este vazuta ca una dintre optiunile mai putin atractive.
"Prin comparatie cu pietele de frontiera din lume, Romania din nefericire nu ofera oportunitati de investitii la fel de atractive.... mai mult
Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 17:25