Cei mai multi dintre dintre angajatii romani (84%) prefera sa manance pranzul pe tastatura computerului, iar aproape o treime dintre acestia (32%) opteaza pentru sandvisuri, salate sau paste, arata rezultatele unui studiu realizat la nivel european, dat publicitatii luni.
Conform cercetarii, realizata de Uber Eats si YouGov in noua tari europene, unu din patru oameni consuma la birou acelasi feluri de mancare zilnic. In acest context, sandvisul pregatit acasa este cel mai consumat fel de mancare la pranz (63%), urmat de pizza (51%), burgeri (40%) si salate (39%).
La nivel european, 32% dintre angajati au declarat ca nu isi iau deloc aceasta pauza, in timp ce peste 50% dintre cei care mananca la birou isi savureaza pranzul la desktop, in vreme ce 30% lucreaza chiar in timp ce mananca.
In ceea ce priveste obiceiurile de consum in pauzele de masa, studiul releva faptul ca polonezii sunt cei mai predispusi sa manance acelasi lucru zi de zi, in vreme ce olandezii variaza cel mai mult meniul de pranz, adica doar 18% dintre ei mananca acelasi lucru in fiecare zi. Tot polonezii sunt cei care isi iau cele mai scurte pauze de pranz (26 de minute), in timp ce portughezii ajung la nu mai putin de 59 de minute.
La polul opus se situeaza romanii care, in proportie de 32%, nu isi iau deloc o pauza de pranz. Totodata, romanii sunt cei mai predispusi sa-si ia masa pe birou, in timp ce lucreaza, pe cand majoritatea suedezilor aleg sa manance in spatiile comune de la locul de... mai mult
Luni, 15 Octombrie 2018, ora 16:47
Potentialul de crestere pe piata tichetelor de masa este de peste 150 de milioane de lei lunar, in Romania, in conditiile in care doar 47% din totalul salariatilor beneficiaza de aceste tichete, releva o analiza a Golden Mind & Spirit.
Potrivit acestui studiu, in Romania, mai putin de o treime din companiile din categoria IMM-urilor utilizeaza tichetele de masa si cadou, ceea ce arata ca potentialul de dezvoltare al acestei piete este semnificativ.
Societatile cu mai putin de 10 salariati sunt cel mai putin familiarizate cu sistemul tichetelor de masa, ele suferind, de altfel, cel mai mult in ultimii ani, ca urmare a situatiei economice. Ponderea lor in utilizarea acestui sistem de motivare este de doar 24%.
Per ansamblu, 47% din totalul salariatilor din Romania beneficiaza de tichete, ceea ce, numeric vorbind, inseamna sub doua milioane de persoane.
In raportul Golden Mind & Spirit se mai arata ca, pe baza acestor date, avand in vedere totalul de 4,2 milioane de angajati existenti in Romania, din care aproximativ 1,5 milioane nu au dreptul la tichete (fiind bugetari) si 1,9 milioane au deja astfel de bonuri, expertii Golden Mind&Spirit au ajuns la concluzia ca exista un potential de crestere echivalent cu 800.000 de salariati.
Astfel, daca fiecare din acesti salariati ar primi, in medie, 21 de tichete de masa lunar, potentialul de crestere al pietei tichetelor ajunge la cel putin 16,8 milioane de tichete emise lunar, iar la valoarea nominala de 9 lei a unui... mai mult
Duminica, 13 Mai 2012, ora 16:00