Povestea unui om de afaceri din SUA pare a fi un scenariu de film: a ajuns milionar la 22 de ani, apoi a fost in pragul falimentului, dar a reusit sa renasca precum pasarea Phoenix.
Tomas Gorny a venit in Statele Unite din Polonia, in anii '90, relateaza Business Insider.
Era foarte tanar (abia implinise 20 de ani) si nu stia foarte bine limba engleza, insa asta nu l-a oprit sa-si gaseasca slujbe cu jumatate de norma pentru a se pune pe picioare. Treptat, spiritul sau antreprenorial l-a adus pe culmile succesului, insa viata lui nu a fost scutita si de momente de cumpana.
A depasit, totusi, toate obstacolele, iar acum conduce trei companii, cea mai de succes fiind Nextiva, care ofera servicii de stocare in cloud pentru telefoane, care a avut un profit de 100 de milioane de dolari anul trecut.
Citeste si despre Incredibila viata a celui mai tanar miliardar al lumii
De la milionar la aproape falimentar
Gorny a stiut inca de mic copil ca vrea sa aiba propria afacere. La ...citeste mai departe despre "A ajuns milionar la 22 ani, apoi s-a trezit in pragul falimentului: Cum a renascut ca pasarea Phoenix" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 05 Iunie 2016, ora 15:28
In 1981, Jin Sook si Do Won "Don" Chang au emigrat din Coreea de Sud in Los Angeles, SUA, pentru a-si indeplini visul american. Iar in cativa ani ei au pus bazele unei afaceri de miliarde de dolari.
Cei doi au ajuns pe teritoriul Statelor Unite cand aveau varsta de 26 de ani, vorbeau o engleza stricata si nu aveau diplome de facultate, arata Business Insider.
Cuplul era insa hotarat sa dea lovitura in industria cafelei, insa domeniul nu s-a dovedit a fi unul profitabil.
Timp de trei ani, Don a muncit ca om de serviciu, chelner si la benzinarie. Apoi, o simpla observatie i-a schimbat viata.
"Mi-am dat seama ca cei care conduc masini scumpe sunt interesati si de industria confectiilor", a marturisit antreprenorul, in 2010.
O idee de care toti ...citeste mai departe despre "De la muncitor in benzinarie la o avere de 6 miliarde de dolari - Din culisele Forever 21" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Mai 2015, ora 10:40
Omul de afaceri Razvan Ghesea a renuntat la pozitia de management intr-o companie de consultanta in constructii, iar acum are un nou business de succes, proaspat intrat pe bulevardul Magheru: brandul Mathilde.
Isi petrece foarte mult timp in productie si in intalniri cu partenerii, insa "oboseala nu este la fel de mare atunci cand lucrezi pentru propriul business", este de parere acesta.
"Mathilde este un business 100% romanesc, pornit la inceputul anilor 2000", isi incepe povestea Razvan Ghesea, fondatorul Mathilde.
"Povestea brandului a pornit de la un mic atelier de creatie din Brasov, cu doi angajati si a ajuns in prezent la o afacere de peste 600.000 de euro. Toata aceasta extindere a afacerii s-a datorat diversificarii si maririi bazei de cliente, care a determinat de-a lungul timpului si dezvoltarea numarului de reprezentante si distribuitori la nivel national", spune Ghesea, intr-un interviu acordat Business24.
In invazia de haine ale unor branduri de masa, clientele sale s-au regasit in nevoia de a purta obiecte vestimentare personalizate, care sa nu le uniformizeze, ci, dimpotriva, sa le individualizeze.
"Majoritatea clientelor sunt fidele brandului, tocmai pentru ca se identifica foarte mult cu valorile acestuia: stil natural, unicitate, personalitate", explica omul de afaceri succesul pe care il are astazi businessul sau.
Aveati experienta de antreprenoriat, inainte de a infiinta aceasta afacere?
Experienta mea profesionala viza in... mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00