Un procuror DIICOT a cerut in fata instantei supreme pedepse cu executare pentru toti inculpatii din dosarul privatizarilor strategice, orientate spre maximum special prevazut de lege, si sporuri de pedeapsa pentru doi dintre acestia, care au avut concurs de infractiuni.
Magistratii unui complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) dezbat luni apelurile din acest dosar, facute atat de DIICOT, cat si de inculpati impotriva deciziei unui complet de trei judecatori de la aceeasi instanta, informeaza Mediafax.
Completul de cinci judecatori a stabilit ca poate intra in dezbateri in acest dosar chiar si in lipsa inculpatului Kerekes, dupa ce la un termen anterior au stabilit anularea unei decizii de emitere a unui mandat de arestare preventiva in vederea extradarii acestuia din Germania. Magistratii au anulat atunci mandatul emis pe numele lui Kerekes pentru a simplifica procedura si pentru a putea intra in dezbaterile finale.
Gabor Kerekes este reprezentat de un avocat la acest proces, iar decizia in cazul lui se va lua in lipsa sa.
Reprezentantul DIICOT prezent la proces a reiterat pe scurt acuzatiile din dosarul privatizarilor strategice si a citit starea de fapt retinuta in rechizitoriu.
In acest context, el a solicitat judecatorilor condamnarea tuturor inculpatilor la pedepse cu executare orientate spre maximul special prevazut de lege. Totodata, procurorul a cerut aplicarea unor sporuri de pedeapsa in cazul inculpatilor Donciu... mai mult
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 13:58
Factorii postali de la mai multe oficii din Capitala au refuzat sa plece luni pe teren, nemultumiti ca si-ar putea pierde locurile de munca, acestia sustinand ca singurele solutii identificate de conducerea Companiei Posta Romana sunt disponibilizarile si neplata orelor suplimentare lucrate.
Protestele au loc la oficii postale din Soseaua Iancului, Militari si Pantelimon.
Liderul Sindicatului Posta Romana, Matei Bratianu, a declarat pentru Mediafax ca este vorba de o "revolta" spontana a factorilor postali, care nu mai vor sa plece pe teren.
El a precizat ca protestele au inceput la Oficiul 39 din Capitala, unde factorii postali s-au strans luni dimineata in fata sediului de pe Soseaua Iancului.
Matei Bratianu a declarat ca factorii postali sunt nemultumiti de masurile adoptate de Compania Nationala Posta Romana, singurele solutii identificate de conducere fiind disponibilizarile si neplata orelor suplimentare lucrate.
Numarul de angajati ai Postei Romane si salariile din companie vor scadea in perioada urmatoare, ca urmare a diminuarii volumului de prestatii postale, la nivel national si international, potrivit operatorului de profil, detinut de Ministerul Comunicatiilor.
Pozitia managementului companiei
"Scaderea volumului de prestatii postale la nivel national si international determina reducerea necesarului de forta de munca. Cea mai recenta normare efectuata in cadrul Postei Romane, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea si... mai mult
Luni, 13 Mai 2013, ora 11:43
Daniel Neagoe, fostul director general al Postei Romane, transmite, printr-un comunicat remis NewsIn, ca ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, si premierul Victor Ponta, "distrug credibilitatea" companiei, "scazand probabil cu buna stiinta valoarea de piata a acesteia".
"Am constatat cu profunda nemultumire faptul ca ministrul Dan Nica, ajutat si de premierul Victor Ponta distrug, in aceste zile, credibilitatea Companiei Posta Romana, scazand probabil cu buna stiinta valoarea de piata a acesteia. Este inadmisibil ca inaintea unei posibile privatizari, ministrul comunicatiilor sa prezinte intr-o lumina extrem de defavorabila Posta Romana, desi cunoaste foarte bine cate eforturi s-au facut in ultimii ani pentru a o readuce la parametri optimi", sustine fostul director al companiei.
In opinia sa, "este aproape de necrezut" ca Dan Nica incearca "sa arunce toate problemele companiei" pe seama managementului din care a facut parte, "desi datele si cifrele arata clar ca abuzurile din Posta Romana au fost produse de conducerea aferenta guvernarii Tariceanu".
"Compania Nationala Posta Romana a avut, incepand din luna august 2011, profit operational si a incheiat pe plus primul trimestru al anului 2012. Pierderile invocate de actualul ministru au fost acumulate incepand cu a doua jumatate a anului 2008 cand au fost incheiate majoritatea contractelor paguboase, care au fost reziliate pe durata mandatului meu.
"Astfel, au fost reziliate contractele cu G4 pentru transport... mai mult
Sambata, 02 Iunie 2012, ora 10:10
Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, sustine ca la Posta Romana vor fi restructurate aproximativ 2.000 de locuri de munca, din totalul de 34.000 de locuri din prezent, in timp ce la SN Radiocomunicatii vor fi eliminate 450 de posturi, din cele 1.950 existente in prezent."In ceea ce priveste Posta Romana procesul a demarat in aceasta saptamana. Avizele sunt luate si vom asista in urmatoarele doua luni la un proces accelerat de restructurare", a afirmat Vreme intr-o conferinta de presa.
In luna iunie Vreme a declarat ca procesul de restructurare a Postei va implica desfiintarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere si 454 subunitati, proces care va genera economii anuale de pana la 50 milioane de lei.
Anterior, Posta a anuntat ca fiecare salariat al companiei va fi trimis in concediu fara plata cate doua zile in fiecare luna, pana la finele anului.
La compania Radiocomunicatii vor fi restructurate 450 de posturi restructurate, din 1.950 in prezent.
Vreme a precizat ca volumul vanzarilor companiei a crescut in primele cinci luni, iar in prezent companie este pe profit.
Ministrul a anuntat, de asemenea, ca trei centre din subordinea institutiei pe care o conduce - Centrul National de Management al Sistemelor Informatice, Centrul National Romania Digitala si Centrul de Supercomputing vor fi comasate, operatiune care nu presupune desfiintarea de locuri de munca.
"Vom face o comasare intr-un centru de excelenta IT pentru Guvern, in care sa fie dezvoltate solutii... mai mult
Marti, 05 Iulie 2011, ora 14:02
Restructurarea Postei Romane va aduce economii de 50 de milioane de lei/an, potrivit ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, informeaza NewsIn. "Posta avea o structura de conducere prea stufoasa. De aceea, un contract in Posta, ca sa ajunga pana in faza finala, de multe ori avea un numar foarte mare de semnaturi, eu chiar am o situatie in care un contract avea 27 de semnaturi. Nu-i posibil sa ai sisteme eficiente adaptate momentului cu contracte care au in spate 27 de semnaturi.
Practic, desfiintand aceste sucursale, vom genera si economii de peste 110.000 lei pe luna", a spus Vreme, intr-o conferinta de presa.
Potrivit ministrului, ca efect al acestei restructurari, decizia se va lua intr-un singur loc, si nu in sapte locuri. Se va realiza economie de timp, flexibilizarea activitatii si "eliminarea verigilor slabe care in final genereaza costuri"."Se vor desfiinta totodata 402 subunitati postale, se vor inchide 47 de OPRM-uri (Oficiul Postal Rural Mecanizat), se vor desfiinta cinci colective de posta rurala mecanizata, iar economiile de cheltuieli care vor fi facute, din analizele noastre vom avea de pana la 50 milioane lei pe an. Toate aceste desfiintari nu vor afecta veniturile.
De multe ori, trebuie sa mai si reducem, pentru ca - vrem, nu vrem - daca o sa nergeti in sate care si-au redus numarul de locuitori, atunci nu se mai justifica o norma intreaga pentru un postas. Apoi, datorita tehnologiei si mijloacelor de transport moderne,... mai mult
Vineri, 17 Iunie 2011, ora 14:29
Posta Romana va renunta la sapte sucursale, din cele 11 sucursale specializate cat are in prezent, in urma restructurarilor ce vor fi aplicate de companie, conform NewsIn. Astfel, susursalele care vor ramane sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.
Actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT. Pana la sfarsitul semestrului intai al anului 2011 vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.
Hotararea a fost luata in cadrul Consiliului de Administratie si aprobata vineri de Adunarea Generala a Actionarilor CN Posta Romana, iar organigramele vor intra in vigoare dupa modificarea HG 572/2010, privind aprobarea Strategiei de Restructurare si Modernizare a Postei Romane.
"Hotararea Consiliului de Administratie are ca scop eficientizarea structurii de conducere a companiei in vederea fluidizarii comunicarii la nivelul top managementului si a procesului de luare a deciziilor. Totodata, dincolo de impactul economic pe care il anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a declarat presedintele-director general al companiei, Dumitru Daniel... mai mult
Vineri, 27 Mai 2011, ora 16:02
Cateva zeci de postasi au protestat spontan joi in fata sediului central al Postei Romane, nemultumiti fiind de conditiile improprii de la locul de munca, iar conducerea companiei sustine ca actiunea salariatilor nu este justificata si ca a luat masurile pentru a asigura conditii optime de munca, relateaza NewsIn.Salariatii Postei Romane s-au aratat nemultumiti de conditiile improprii de la locul de munca, asta pentru ca in 30% dintre oficiile postale din tara nu ar exista caldura, desi temperaturile au scazut sub zero grade Celsius.
In plus, pe langa faptul ca salariile sunt mici, oamenii sunt nemultumiti ca trebuie sa contribuie cu 15 pana la 25 de lei, in fiecare luna, pentru combustibil sau hartia necesara in birouri.
Angajatii sunt totodata nemultumiti si de faptul ca directorul general al companiei a fost schimbat de trei ori intr-un interval scurt de timp.
"In ceea ce priveste nemultumirile celor care au demarat manifestul spontan din fata sediului central, conducerea a anuntat faptul ca s-au luat masurile necesare asigurarii unor conditii de munca optime.
Spre exemplu, in cazul agentiilor postale care nu beneficiaza de un sistem centralizat de incalzire, sunt in derulare licitatiile pentru achizitionarea motorinei necesare incalzirii, de asemenea, au fost achizitionate lemne iar sediile postale in cauza au fost dotate cu aeroterme.
Montionam faptul ca spatiul acestor agentii este pus la dispozitia companiei nationale in baza unor contracte de comondat, iar... mai mult
Joi, 02 Decembrie 2010, ora 18:19