Posta Romana este adesea criticata pentru serviciile pe care le ofera, fiind o companie de stat care a inregistrat, de-a lungul anilor, mai multe pierderi decat profit. De exemplu, in anul 2017, Posta Romana avea acumulate datorii de 483 de milioane de lei. Ziare.com va propune o trecere in revista a averilor pe care au reusit sa le stranga oamenii cu cele mai importante functii din aceasta institutie.
Horia Grigorescu
Horia Grigorescu este directorul general al Postei Romane de la sfarsitul anului 2019 si este membru PNL. Inainte de a obtine aceasta functie, a lucrat ca avocat.
Potrivit declaratiei de avere pe care a completat-o in 2020, detine un apartament in Sectorul 1 din Bucuresti, cumparat in 2014, cu o suprafata de aproximativ 69 de metri patrati.
Conduce un Volkswagen Jetta, fabricat in 2012, obtinut prin cumparare.
Are un cont bancar, in care declara 141.140 de lei. Mai noteaza economii cash de 45.000 de lei, respectiv 13.000 de euro in conturile de economii.
Declara un venit anual de 185.783 de lei, obtinuti din activitatile de la firma de avocatura.
Fiind vorba despre anul fiscal 2019, veniturile de la Posta Romana nu sunt mentionate deoarece a fost numit in functie la sfarsitul anului 2019.
Florin Valentin Stefan
Florin Valentin Stefan este director adjunct la Posta Romana si membru PNL.
Declara un teren in Crevedia Mare, Giurgiu, cumparat in 2008, cu o suprafata de 2.500 de metri patrati.
Mai noteaza un apartament in Silver... mai mult
Luni, 21 Decembrie 2020, ora 00:05
Guvernul spera ca oficialii Comisiei Europene sa permita ca o parte din datoriile Postei la buget sa fie convertite in actiuni ca parte a privatizarii, a afirmat premierul Ponta.
"Trebuie sa respectam regulile europene pentru ca altfel este ajutor de stat. Conform regulilor europene, la privatizare se pot converti datoriile catre buget in actiuni, repet, pentru privatizare", a spus Ponta.
Guvernul va solicita Comisiei Europene (CE) acordul pentru transformarea in actiuni a datoriilor istorice ale Postei Romane, iar datoria catre ANAF, de 107 milioane lei, va fi esalonata, in baza unei ordonante de urgenta avizata deja de catre Executiv.
Un document discutat in sedinta de miercuri a Guvernului arata ca transformarea in actiuni a datoriilor istorice la bugetul de stat ale Potei va fi derulata ca parte a procesului de privatizare, astfel incat aceasta masura sa nu fie interpretata ca ajutor de stat.
Opinia Guvernului este ca, prin aceasta operatiune, va creste gradul de atractivitate a companiei "prin claritatea ce se ofera asupra riscului datoriilor istorice", aceasta nelasand loc pentru ajustari ulterioare ale pretului.
In acest sens va fi promovata o hotarare de guvern, dupa obtinerea acordului Comisiei Europene.
"Conversia datoriilor in actiuni nu va afecta actuala structura a actionariatului companiei", se arata in document, cu explicatia ca majorarea capitalului social prin conversia creantelor in actiuni obliga statul, in baza Legii 247/2005, sa... mai mult
Joi, 30 Mai 2013, ora 10:56
Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei Romane au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).
In total, compania are acum obligatii fiscale ce depasesc 240 milioane de lei.
"ANAF a identificat noi datorii fiscale, de 107 miliioane de lei, aferente perioadei 2003-2012. Controlul a fost efectuat la cererea Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), care vrea sa privatizeze operatorul postal", au declarat surse din companie.
In acest context, spun sursele, potentialii investitori interesati sa preia Posta Romana au solicitat autoritatilor prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante.
Termenul pentru depunerea ofertelor expira marti, 28 mai, dupa ce initial a fost stabilit pentru 11 aprilie.
"In urma acestor cereri si a situatiei create de rezultatele controlului ANAF, statul ia in calcul actualizarea parametrilor procesului de privatizare. Una dintre variantele analizate este conversia datoriilor istorice ale operatorului postal de stat in actiuni", au mai spus sursele.
Conform caietului de sarcini, nvestitorii interesati sa cumpere 51% din actiunile Postei Romane trebuie sa dovedesca ca detin resurse financiare pentru un aport de capital in numerar de minim 150 milioane de euro.
La privatizare pot participa doar companii, individual sau in consortiu, care indeplinesc mai... mai mult
Vineri, 24 Mai 2013, ora 08:32
Posta Romana, care anul trecut a inregistrat pierderi de 182,9 milioane lei, are o datorie totala de 125,6 milioane de lei la bugetul de stat, incluzand TVA, alte impozite si taxe, dobanzi si penalitati.
Reprezentantii Postei Romane au declarat ca firma a reusit sa reduca cu 2 milioane de lei datoria, in perioada 31 martie - 30 iunie 2012.
"Actuala echipa de management a Companiei Nationale Posta Romana are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor mostenite ale companiei si pregatirea acesteia pentru liberalizarea pietei serviciilor postale", au declarat oficialii companiei.
Posta Romana estimeaza profit brut de 2 milioane lei in 2012
Posta Romana a obtinut in primul trimestru un profit net de 15,3 milioane lei, fata de o pierdere de 14,8 milioane lei in perioada similara din 2011, pe fondul reducerii cheltuielilor, in principal a celor cu prestatii externe.
Cifra de afaceri a companiei Posta Romana a scazut cu 5% in primele trei luni, la 312,86 milioane lei, mai ales din cauza scaderii numarului de prestatii, in principal ca efect al scaderii puterii de cumparare a populatiei. mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 11:01
Posta Romana estimeaza ca va obtine in acest an un profit brut de 2 milioane lei, fata de o pierdere de 182,9 milioane lei in 2011, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2012, aprobat de Guvern si publicat miercuri in Monitorul Oficial.
Veniturile totale ale Postei Romane sunt estimate la 1,314 miliarde lei in 2012, im scadere fata de 1,314 miliarde lei in 2011, din care 1,28 milioane lei venituri din exploatare, potrivit NewsIn.
Totodata, cheltuielile totale se cifreaza la 1,312 miliarde lei, fata de 1,498 miliarde lei anul trecut.
Cheltuielile cu personalul sunt estimate la 873,676 lei.
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, numarul progrozat de personal la finele anului 2012 este de 31.506, in scadere cu 618 persoane fata de 2011, iar castigul mediu lunar pe salariat de ridica la 1.653 lei/persoana, in crestere cu 1,4 lei.
Guvernul a aprobat saptamana trecuta strategia de privatizare a Postei Romane, a anuntat ministrul de Finante Florin Georgescu, precizand ca "este prevazuta privatizarea in propor?ie de minim 20%".
In privinta sumelor pe care statul roman ar putea sa le incaseze in urma acestei privatizari, Georgescu a explicat ca "trebuie facute evaluarile de catre consultantul de specialitate ?i, in cateva saptamani, vor fi facute ?i asemenea evaluari".
Posta Romana a obtinut in primul trimestru un profit net de 15,3 milioane lei, fata de o pierdere de 14,8 milioane lei in perioada similara din 2011, pe fondul reducerii... mai mult
Miercuri, 01 August 2012, ora 18:57
Datoriile Postei Romane catre alte institutii ale statului vor fi reesalonate la plata, masura fiind aprobata, miercuri, de Guvern pentru a evita intrarea companiei in insolventa, din cauza managementului defectuos exercitat pana in prezent, a declarat premierul Victor Ponta.
El a aratat ca, in lipsa acestei decizii, Posta Romana ar fi intrat in insolventa si ar fi riscat "inchiderea".
Intrebat de jurnalisti daca Guvernul a obtinut avizul Fondului Monetar International si al Comisiei Europene pentru reesalonarea datoriilor la Posta Romana, companie aflata pe lista unitatilor de stat monitorizate, premierul a afirmat ca exista toate aprobarile necesare.
In urma cu doua saptamani, premierul a anuntat ca va trimite Corpul de Control sa verifice situatia de la Posta Romana si Agentia Domeniilor Statului, dupa ce a primit date care releva ca aceste doua companii se afla intr-o situatie economica dificila, Posta fiind chiar in pericol de insolventa.
Seful Guvernului a aratat ca fosta conducere a Postei Romane, cu asistenta juridica a unui avocat-politician "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instantelor, prin neprezentare, si are de platit amenzi de 103 milioane lei la Consiliul Concurentei, inregistrand in acelasi timp datorii de 110 milioane lei catre ANAF. mai mult
Miercuri, 30 Mai 2012, ora 18:20
Posta Romana se afla in pericol de a intra in insolventa, potrivit premierului Victor Ponta.
Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Posta Romana are de platit o amenda de 103 milioane de lei fata de Consiliul Concurentei si 110 milioane de lei fata de ANAF.
Ca urmare a acestor datorii, Corpul de Control al primului ministru impreuna cu reprezentanti ai Ministerului de Finante, vor efectua, in urmatoarea perioada, un control la compania de stat.
"Aproximativ 250 de directori nou angajati vor trebui sa ne dea explicatii referitoare la situatia in care a ajuns Posta Romana", a mai adaugat primul ministru. mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 15:47
"Din cei 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali, putem sa recuperam suma de 387 de milioane, peste 50% din banii irositi pe criterii electorale", a precizat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte.
Acesta a subliniat faptul ca banii obtinuti de la primariile PDL si UDMR vor fi redistribuiti catre recompensarea echipelor de gimnastica, dar si pentru suplimentarea bugetului la Ministerul Sanatatii si pentru acordarea unui ajutor de tratament in strainatate, in cazul actorului Serban Ionescu.
Iata toate declaratiile facute de premierul Victor Ponta:
- Am adoptat cele doua ordonante de urgenta - recuperarea unor reduceri salariale si restituirea CASS luat ilegal de la pensionari.
- Am adoptat hotararea de guvern privind dublarea primelor pentru membrii de gimnastica pentru rezultatele obtinute. Acoperirea sumelor vor veni din fondul de rezerva al Guvernului.
- Avem o estimare asupra sumelor recuperate de la autoritatile locale PDL si UDMR, carora fostul guvern le daduse pentru campania electorala. Din cei 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali, putem sa recuperam suma de 387 de milioane, peste 50% din banii irositi pe criterii electorale. Acesti bani vor fi folositi pentru lucrurile care merita recompensate - situatia unor rezultate exceptionale ale echipelor sportive si suplimentarea bugetului sanatatii pentru un ajutor de tratament in strainatate, pentru Serban Ionescu.
- Am... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 15:43
Compania Nationala Posta Romana are o datorie de peste 30,624 milioane lei la bugetul de stat, in primul trimestru al acestui an, potrivit datelor publicate luni de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Cea mai mare parte din suma, aproximativ 23,496 milioane lei este din taxa pe valoarea adaugata, peste 7 milioane lei din dobanzi si penalitati si 114.750 lei din alte impozite si taxe. Pentru aceasta companie s-au acordat inlesniri la plata.
Compania Nationala Posta Romana a raportat in ianuarie 2012 un profit brut de 1,4 milioane de euro, cu 16,6% mai mare decat cel inregistrat in luna decembrie a anului precedent.
Conform unui comunicat al Postei in 2012 compania va continua sa aloce resurse si sa dezvolte proiecte pe segmentele cu ritm accelerat de crestere, precum servicii financiare, e-commerce, curierat rapid si publicitate prin posta, in paralel cu imbunatatirea serviciilor prestate publicului larg si asigurarea furnizarii serviciului postal universal pentru toti cetatenii. mai mult
Marti, 01 Mai 2012, ora 17:09