Fostul ministru PSD Eugen Teodorovici, ramas in afara Parlamentului in urma alegerilor din decembrie 2020, va lucra pe un post despre care sustine ca l-a securizat inca din 2010.
Reclamand, pe pagina sa de Facebook, un "fake news" care il anunta director in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca va lucra in cadrul Curtii de Conturi pe un post de auditor. Eugen Teodorovici a aratat ca postul ii este rezervat inca din 2010.
"Functia de auditor pe care o ocup in prezent, am castigat-o prin concurs public inca din anul 2010 si conform legii, atat timp cat am detinut pozitii de demnitate publica (ministru, senator etc.), postul de baza mi-a fost rezervat, asa cum este rezervat si postul de profesor, presedintelui Iohannis ... si altora. Ceva normal, firesc si legal", a aratat Teodorovici, pe Facebook.
Teodorovici a fost ministru al Fondurilor Europene si apoi al Finantelor Publice in Guvernul Victor Ponta, iar in Guvernul lui Viorica Dancila a fost ministru al Finantelor Publice.
Eugen Teodorovici a fost senator in Buzau in perioada 2012-2016 si fost senator in Tulcea in perioada 2016-2020 din partea PSD. La alegerile parlamentare din decembrie, Teodorovici nu a mai prins si al treilea mandat de senator, chiar daca a fost cap de lista la Senat in Tulcea. Locul i-a fost luat de partidul-surpriza AUR si USR care au obtinut cate un loc la Senat.
Citeste si:
Eugen Teodorovici a ramas in afara Parlamentului... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 09:02
Andrei Stanescu, director general interimar al Companiei Nationale "Posta Romana", nu are de gand sa plece de la conducerea postei.
"Posta Romana ramane o companie stabila si, avand in vedere necesitatea continuitatii activitatii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost incredintat de catre Consiliul de Administratie pana la data de 24 septembrie.
Totodata, doresc sa mentionez faptul ca, in acest moment, se afla in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si imi rezerv dreptul de a imi depune candidatura pentru ocuparea acestei functii", a mentionat Stanescu.
Declaratia oficialului companiei vine la scurt timp dupa ce ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar, din cauza managementului defectuos din ultimul an. In acelasi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de Control.
Potrivit comunicatului Postei Romane, derularea tuturor contractelor si obligatiilor catre terti se desfasoara in conditii normale.
"De asemenea, informam opinia publica asupra faptului ca plata pensiilor si a altor prestatii sociale se va desfasura in aceleasi conditii de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate (...). In conditiile unor... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 15:42
Guvernul a continuat, in 2013, practica anilor precedenti de a aloca sume importante din Fondul de rezerva bugetara fara criterii clare si transparente, acest fond reprezentand, de fapt, o modalitate de a suplimenta fara control parlamentar bugetele unor institutii, anunta Curtea de Conturi.
Legea finantelor publice locale stabileste ca banii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pot fi acordati unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale, pe baza de hotarari ale Guvernului, doar pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar, informeaza Mediafax.
Guvernul a aprobat, insa, in ultimii ani, numeroase derogari de la aceasta lege pentru a aloca bani din aceasta sursa in special primarilor, banii fiind repartizati prin ordin al ministrului Administratiei Publice, post ocupat in prezent de vicepremierul Liviu Dragnea, si fara ca lista primariilor beneficiare sa mai fie prezentata public, in Monitorul Oficial, ca in anii precedenti.
In 2013, an verificat acum de Curtea de Conturi, unul dintre argumentele prin care era justificat un transfer de fonduri catre primarii, inlocuit ulterior cu alte argumente, facea referire la apropierea unui "ger arctic".
Raportul Curtii de Conturi pe 2013 aminteste ca banii din Fondul de rezerva nu trebuie rambursati de catre beneficiari, inclusiv primari, dar releva ca, in practica, nici nu a existat un control al Ministerului... mai mult
Joi, 12 Februarie 2015, ora 14:53
Posta Romana a obtinut profit anul trecut din prestarea activitatilor incluse in sfera serviciului universal si nu va primi compensatii, a anuntat joi Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"In ceea ce priveste serviciul universal postal, ANCOM a decis necompensarea costului net inregistrat de CNPR in anul 2013 aferent furnizarii serviciilor incluse in sfera serviciului universal postal, avand in vedere ca aceste sevicii au adus profit companiei si nu constituie o sarcina injusta pentru CNPR", se arata intr-un comunicat al ANCOM.
Aceasta decizie a fost luata dupa ce autoritatea a analizat situatia financiara si concurentiala a CNPR in contextul pietei serviciilor postale din Romania, precum si conditiile de piata ale furnizorilor alternativi de servicii postale.
"Analiza a aratat ca, in ciuda liberalizarii complete a pietei serviciilor postale care a eliminat de la inceputul anului 2013 monopolul CNPR pe segmentul serviciilor rezervate, furnizorul de serviciu universal si-a mentinut constanta cota de piata", se mai spune in comunicat.
De asemenea, autoritatea a calculat nivelul pragului de rentabilitate al CNPR si a constatat ca, in anul 2013, furnizorul de serviciu universal a inregistrat profit pe segmentul serviciilor din sfera serviciului universal si respectiv o marja bruta a profitului mult superioara nivelului rezonabil al profitului, stabilit de ANCOM pentru anul 2013 la 13,10%.
"Autoritatea considera astfel... mai mult
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 16:24
Rezervele de apa dulce de pe fundul marilor si oceanelor reprezinta de cinci ori volumul lacurilor cu apa de acelasi tip ale planetei, o resursa vitala pentru generatiile viitoare, au indicat joi cercetatorii australieni.
Rezervele de apa usor sarata prezente pe fundul marilor si oceanelor, pe soclurile continentale din Australia, China, America de Nord si din Africa de Sud, ajung la 500.000 de kilometri cubi, "adica de o suta de ori volumul extras din rezervele subterane in secolul trecut", a afirmat Vincent Post, de la Universitatea Flinders din Australia.
Rezultatele studiului, publicat in revista Nature, au fost obtinute prin compilarea datelor hidrologice stranse in cadrul activitatilor de explorare petroliera.
O persoana din trei traieste intr-o tara afectata de un stres hidrologic moderat sau grav si aproape jumatate din populatia globului s-ar putea confrunta cu o criza a apei pana in 2030, conform evaluarilor Organizatiei Natiunilor Unite, care estimeaza ca, atunci, cererea va fi cu 40% mai mare ca oferta. mai mult
Joi, 05 Decembrie 2013, ora 14:35
Numarul trimiterilor postale a atins 523,3 milioane la finele anului 2012, in scadere cu 0,7% fata de 2011, Posta Romana avand o pondere de 74,3% in total, nivel in declin cu 6,5 puncte procentuale fata de anul precedent, a anuntat autoritatea de reglementare, ANCOM.
In 2011, traficul postal a crescut cu 27,81% fata de anul precedent, la 527,3 milioane de trimiteri, dupa ce in 2010 si 2009 acest indicator a scazut cu 10,44% si, respectiv, 33,01%.
"Piata serviciilor postale s-a stabilizat in aceasta perioada, traficul postal total fiind de 523.286.299 de trimiteri postale, in scadere cu sub un procent fata de anul 2011. Atat traficul intern, cat si cel international s-au mentinut aproape de nivelul din 2011, inregistrand scaderi usoare de 0,59%, respectiv 3,43%. (...) Desi Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a continuat si in anul 2012 sa prelucreze cea mai mare parte dintre aceste trimiteri (74,28%, de la 79,41% in 2011 - n.r.), traficul total al acesteia a scazut fata de anul 2011 cu 7,17 puncte procentuale, in timp ce restul furnizorilor au procesat cu 23,98% mai multe trimiteri fata de anul anterior", se arata intr-un comunicat al ANCOM.
Aceeasi situatie se inregistreaza si la nivelul trimiterilor interne si internationale. Astfel, din numarul total de 493,44 milioane de trimiteri interne, CNPR a procesat cu 6,85% mai putine decat in anul 2011, respectiv 367,22 milioane de trimiteri, in timp ce numarul de trimiteri interne procesate de furnizorii privati a... mai mult
Marti, 08 Octombrie 2013, ora 13:44
In decurs de trei pana la cinci ani, in Siberia Occidentala ar putea sa apara un "Klondike al gazelor de sist", a declarat intr-un interviu acordat Die Welt presedintele companiei austriece C.A.T.Oil, Manfred Kastner.
De mai multe decenii, compania elaboreaza tehnologii de fracking (n.r. fracturare hidraulica) si activeaza preponderent in Rusia. Deja la aceasta ora aproape jumatate din veniturile C.A.T. Oil sunt asigurate de domeniul extractiilor de gaz de sist.
Intr-adevar, rezervele de gaz de sist din Rusia sunt imense: la acest capitol, Federatia Rusa este a doua piata din lume ca dimensiune dupa SUA.
Cu toate acestea, Rusia nu intentioneaza sa-si exploateze aceste bogatii, subliniaza cotidianul rus Utro, amintind ca in primavara acestui an presedintele rus Vladimir Putin declara ca operatiunile pentru dobandirea gazului de sist sunt in continuare mult prea costisitoare comparativ cu metoda traditionala si, in afara de aceasta, ele comporta consecinte imense de ordin ecologic.
De asemenea, cu cateva saptamani in urma, vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a declarat la postul de radio "Eho Moskvi" ca in viitorul apropiat compania nu intentioneaza sa se lanseze in exploatarea gazelor de sist. Petrolul de sist i se pare a avea mai multe perspective, insa nici acest capitol nu va fi deschis mai devreme de secolul viitor.
Cu toate acestea, in pofida scepticismului declarat, Gazprom urmareste cu atentie ce se intampla pe piata de sist, afirma... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 11:03
Managementul Posta Romana si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile companiei. Directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a declarat ca Posta va intra pe piata brokerajului de asigurari si in zona serviciilor financiar-bancare.
Afacerile Postei Romane vor continua sa scada si in 2013, dupa pierderea unui drept rezervat companiei, la finele acestui an. In acest context, managementul operatorului vizeaza noi activitati, de brokeraj de asigurari si servicii financiar-bancare sau de telefonie mobila.
"In ultimii trei ani, pierderile cumulate ale Postei Romane au depasit 400 milioane de lei. Afacerile companiei s-au inscris pe un trend negativ, care se va mentine si in 2013, pentru ca Posta va pierde, la 31 decembrie 2012, dreptul rezervat pentru prestarea de servicii postale constand in trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame", a declarat miercuri directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu.
El a adaugat ca managementul companiei si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile de venituri prin intrarea Postei pe piata brokerajului de asigurari si zona serviciilor financiar-bancare.
"Avem o strategie pentru minimizarea reducerii veniturilor, care se bazeaza pe mentinerea actualilor clienti si pe atragerea de noi clienti. Vrem sa imbunatatim portofoliul de servicii si ne vom indrepta spre zona asigurarilor obligatorii de locuinte. Posta va deveni in scurt timp broker de asigurari si... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:48
Autoritatea de reglementare in telecom (ANCOM) intentioneaza sa prelungeasca cu un an, pana la 31 decembrie 2013, obligatia Postei Romane de a furniza servicii fiecarui locuitor, indiferent de localitatea in care traieste, activitate neprofitabila pentru operator.
De asemenea, ANCOM propune si stabilirea unui nou mecanism de compensare a costului net rezultat in urma desfasurarii acestei activitati, asimilata furnizarii serviciului universal.
Costul net al furnizarii serviciului universal reprezinta pierderile inregistrate de Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), ca urmare a indeplinirii obligatiilor ce ii revin din exercitarea acestei activitati.
Compensarea costului net se va realiza doar la cererea CNPR si va fi finantata prin intermediul unui fond de serviciu universal ce va fi administrat de ANCOM.
CNPR va transmite ANCOM o situatie privind costurile, veniturile si capitalul angajat pentru furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal, certificata de un auditor independent.
In acelasi timp, Posta va avea obligatia de a tine o evidenta contabila separata, in cadrul contabilitatii interne de gestiune, pentru activitatile care au legatura cu furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal.
"ANCOM face ultimul pas catre liberalizarea totala a pietei serviciilor postale prin doua proiecte de decizie, supuse miercuri, 26 septembrie, consultarii publice, care au ca principal obiectiv prelungirea cu un an a calitatii de furnizor de... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 16:43