Utilizarea unor terminale POS de top genereaza avantaje la utilizare atat pentru clientii unui magazin, cat si pentru operatorul economic.
Una dintre cele mai importante "bile albe", pe care o afacere o poate activa prin integrarea unei solutii POS moderne, are legatura cu veniturile suplimentare pe care acest dispozitiv le poate genera.
In cele ce urmeaza, vedem impreuna cum pot antreprenorii sa obtina acest avantaj benefic pentru afacerea lor.
Castiguri suplimentare din afisarea reclamelor
Cele mai eficiente terminale POS nu doar ca faciliteaza tranzactii cu monede virtuale, sau plati digitale de pe diferite device-uri mobile, pentru le asigura clientilor un confort sporit, la finalizarea unor plati.
Aceste solutii POS si permit acoperirea costurilor, determinate de utilizarea lor, prin afisarea de reclame. O astfel de actiune este generatoare de noi fluxuri de venituri. Iata cum se pot face bani din simpla utilizare a acestor terminale POS:
In mod normal, procesarea unei plati de acest gen dureaza intre 3 si 5 secunde. Acest interval de timp este suficient pentru a putea valorifica ecranul acestuia, adica un spatiu media cat se poate de interactiv, prin rularea de anunturi publicitare, rulate in timpul confirmarii platii in asteptare.
Operatorul economic nu trebuie decat sa aleaga tipul de publicitate relevant pentru business-ul sau, optand fie pentru promovarea pe ecranul acestor solutii POS a propriilor produse, fie pentru vanzarea spatiului... mai mult
Miercuri, 30 Iunie 2021, ora 11:48
Vanzarile, fluxul de numerar, inventarul alimentelor si alte aspecte ce tin de contabilitate pot face cresterea unui restaurant un proces dificil. Un sistem POS iti va permite sa oferi servicii mai bune pentru clienti, deoarece vei putea gestiona mai clar comenzile, platile si promotiile. Iata ce trebuie sa stii despre acesta!
Cum functioneaza un sistem POS
Un sistem de tip POS (Point of Sale) reprezinta aparatura si software-urile folosite de catre comercianti pentru efectuarea tranzactiilor. Adesea, acesta este mentionat si sub alte denumiri precum POP (Point of Purchase) sau EPOS (Electronic Point of Sale).
Desi un astfel de sistem va avea costul de achizitie mai ridicat decat o casa de marcat simpla, tranzactiile vor fi mai rapide si vei scurta timpul de asteptare al clientilor.
De asemenea, il poti folosi si pe post de procesor de card. Nu doar ca platile vor fi securizate, dar scazi si riscul unei eventuale fraude din partea angajatilor, deoarece le poti limita accesul acestora cu o parola.
Sistemul POS te va ajuta sa-ti administrezi afacerea mai bine, realizand raporturi detaliate si oferind posibilitatea de a le exporta in alte programe.
Avantajele unui sistem POS
Un sistem POS are capacitatea de raportare orara, zilnica si in timp real, transmitand date referitoare la fluxul de vanzari. Poti crea rapoarte saptamanale, fara interventie manuala.
Unele sisteme iti vor permite sa setezi si alerte atunci cand se ating diferite limite, precum un... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2019, ora 17:26
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea prin care vom putea "scoate" bani de pe card de la casieriile magazinelor. Mai exact, daca ramai fara bani cash si nu ai niciun bancomat in preajma, te duci la magazin, platesti cumparaturile cu cardul si poti cere casierului sa-ti dea un avans in numerar de pana la 200 de lei, suma ce va fi extrasa din contul tau.
Legea intra in vigoare de la 1 ianuarie anul viitor. Iohannis respinsese initial actul normativ, pentru ca la acel moment prevedea ca toate magazinele care au o cifra de afacere anuala mai mare de 10.000 de euro vor fi obligate sa dea bani cash. In forma de acum, insa, ramane la latitudinea ...citeste mai departe despre "POS-ul devine bancomat: De la anul vom putea "scoate bani" de pe card din magazine" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 23:59
Ai nevoie de bani cash, dar bancomatul e prea departe? Nicio problema, poti da o fuga pana la magazin. Platesti cumparaturile cu cardul si poti cere casierului sa-ti dea un avans in numerar de pana la 200 de lei, suma ce va fi extrasa din contul tau. Comerciantii nu mai sunt, insa, obligati sa iti dea acesti bani cash, asa cum era prevederea initiala, ci doar daca vor.
Asta pentru ca, la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, care a retrimis legea in Parlament, spre reanalizare, Camera Deputatilor (for decizional) a decis marti ca acordarea de numerar sa reprezinte doar o posibilitate pentru magazine, nu o obligatie, informeaza News.ro.
Masura se va aplica incepand cu prima zi a anului viitor.
Operatiunea presupune, practic, ca POS-urile devin un soi de bancomat. Iar retragerea lichiditatilor de la comercianti are un avantaj pentru clienti, mai ales pentru cei de la sate sau din orasele mici, care nu mai trebuie sa mearga pana la un bancomat ca sa scoata bani cash.
De ...citeste mai departe despre "POS-ul devine bancomat: Magazinele pot da clientilor bani cash pana la 200 de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 16:08
Cei care doresc vor putea scoate bani de pe card si de la magazinele cu POS.
Acestea vor fi obligate sa elibereze numerar in valoare de maximum 200 de lei persoanelor care solicita acest lucru, pentru a compensa lipsa bancomatelor, potrivit unui proiect adoptat, marti, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.
Proiectul a fost initiat de catre social-democratul Ioan Chelaru si contrasemnat de alti 31 de parlamentari PSD, PNL si UDMR, transmite News.ro.
Acesta prevede ca operatorii economici care permit plata cu cardul vor trebui sa elibereze, la cerere, bani in limita a 200 de lei, sub forma de "avans de numerar".
"Operatorii economici, persoane juridice, care accepta ca mijloc de plata cardurile de debit si cardurile de credit pot acorda, la cererea clientului, avansuri de numerar la terminalele de plata, indiferent daca acesta achizitioneaza sau nu ...citeste mai departe despre "Vom putea scoate bani cu cardul si de la magazinele cu POS" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Mai 2016, ora 16:21
Romania va solicita Comisiei Europene, saptamana viitoare, rambursarea a peste 200 milioane de euro prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) remis, duminica, Agerpres.
"Romania va transmite, saptamana viitoare, Comisiei Europene aplicatii de plata cu o valoare de peste 200 milioane de euro prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). In acest moment acestea se afla in verificarile procedurale ale Autoritatii de Certificare si Plata, institutia care transmite Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea fondurilor europene", informeaza MFE, citat deAgerpres.
Autoritatea de Management POS DRU, aflata in directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a transmis deja declaratiile de cheltuieli aferente la Autoritatea de Certificare si Plata.
'Pana la sfarsitul acestui an, Romania va mai transmite Comisiei alte aplicatii de plata in valoare de aproximativ 500 milioane de euro. Astfel, suma totala solicitata pentru rambursare in cadrul POS DRU va ajunge la aproximativ 700 milioane de euro la sfarsitul acestui an. Subliniem ca misiunea de audit a Comisiei Europene din prima parte a lunii octombrie a.c. s-a incheiat, rezultatele au fost pozitive, iar autoritatile romane au unda verde pentru a trimite deja Comisiei Europene aplicatii de plata pentru a solicita rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate in... mai mult
Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 08:55
Romania a absorbit, pana in prezent, peste 50% din cele 4,4 miliarde de euro puse la dispozitie prin Autoritatea de Management a Programului Operational 'Mediu' (POS Mediu), potrivit datelor prezentate, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, de catre Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.
'In cadrul Ministerului Mediului functioneaza Autoritatea de Management a POS Mediu, cel mai important instrument financiar din sectorul mediu, pus la dispozitia Romaniei de catre Comisia Europeana. Din cele aproximativ 4,4 miliarde de euro aflate la dispozitia tarii noastre, am absorbit pana acum peste 50%, ceea ce inseamna ca mai avem la dispozitie inca aproximativ 2,2 miliarde de euro. Vorbim despre proiecte de investitii majore, cu impact asupra comunitatilor, care au ca obiectiv general protectia mediului si a standardelor de viata in Romania: statii de epurare a apelor uzate, canalizari, sisteme integrate de management al deseurilor, gropi ecologice, lucrari de prevenire a riscului de inundatii, protectia biodiversitatii si multe altele. Putem ajunge la 70-80% in perioada urmatoare', a spus Korodi, citat de Agerpres.
Conform ministrului Mediului, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, Romania are la dispozitie un buget de peste 30 de milioane de euro pentru proiecte adresate atat autoritatilor publice, locale sau centrale, cat si organizatiilor neguvernamentale.
'Societatea romaneasca trebuie sa faca un efort si sa inteleaga... mai mult
Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 12:25
Valoarea minima a decontarilor intermediare in cadrul contractelor de lucrari finantate prin Programul Operational Sectorial Mediu si prin Programul Operational Sectorial Transport a fost stabilita la 150.000 de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.
"Beneficiarii proiectelor implementate in cadrul POS Mediu si POS Transport vor putea solicita mai repede fondurile europene pentru lucrarile executate, cu conditia ca valoarea facturilor prezentate sa fie de minimum 150.000 de euro. Am adoptat aceasta masura pentru a elimina blocajele administrative aparute in asigurarea resurselor necesare pentru implementarea proiectelor si pentru a crea toate premisele ca executia lucrarilor sa fie finalizata in perioada prevazuta in contracte", a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform sursei citate.
Masura va accelera implementarea proiectelor
Ministrul considera ca cele mai importante efecte ale acestei masuri vor fi implementarea proiectelor "intr-un ritm mai alert si accelerarea absorbtiei fondurilor europene".
Pana in prezent valoarea minima a certificatelor interimare de plata era stabilita in cadrul fiecarui contract de lucrari in parte.
Masura a fost adoptata printr-un ordin de ministru, publicat joi in Monitorul Oficial. mai mult
Joi, 31 Octombrie 2013, ora 19:18
Deblocarea POS CCE urmeaza sa fie anuntata la inceputul lunii octombrie, dupa ce o echipa de audit a Comisiei Europene a fost, saptamana trecuta, la Bucuresti pentru a evalua masurile luate de autoritatile romane pentru reluarea programului, au precizat pentru surse europene pentru Mediafax.
Concluziile preliminare ale echipei de audit sunt favorabile, autoritatile romane reusind sa remedieze mai multe deficiente in functionarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, potrivit surselor citate.
Echipa de audit a CE s-a aflat saptamana trecuta la Bucuresti in vederea evaluarii masurilor luate pentru remedierea disfunctionalitatilor programului si a lucrat in paralel cu Autoritatea romana de Audit, care va trimite la Bruxelles propriul raport privind masurile luate in vederea deblocarii platilor. De altfel, si raportul Autoritatii romane de Audit este unul pozitiv.
Comisia Europeana a anuntat, la 25 octombrie 2012, presuspendarea a a trei programe: POS CCE, POR si POS Transport.
Executivul european a decis, la sfarsitul lunii aprilie, deblocarea a patru din cele cinci axe presuspendate in cadrul POR, iar la 25 iunie a fost ridicata presuspendarea celor doua axe de pe POS Transport. Problemele cele mai mari au fost insa pe POS CCE, unde a fost sesizata DNA.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a fost sesizata de Guvern dupa verificarea firmelor care au fost implicate in intregul "circuit" al fondurilor europene alocate in baza... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2013, ora 16:51