CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea teritoriala din Romania, poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, avand alocat un plafon de garantare de 1.701.438.000 lei.
"CEC Bank este unul dintre principalii finantatori din economia Romaniei. Cu un portofoliu de peste 12.000 de companii care au apelat la finantari CEC Bank si sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei, CEC Bank nu este doar o banca de economii, ci un partener de incredere al companiilor. Suntem aici pentru a sprijini repornirea economiei si pentru a incuraja dezvoltarea companiilor cu potential de crestere", a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.
Prin programul IMM Invest, IMM-urile, indiferent de categoria acestora, pot accesa finantari pentru activitatea curenta si pentru investitii in conditii avantajoase. Fiecare beneficiar poate cumula finantari garantate de stat (credite de investitii si capital de lucru) in limita plafonului de 10 milioane de lei.
Pana la sfarsitul anului, dobanda este subventionata de stat, iar comisionul de risc si comisionului de administrare sunt subventionate pe intreaga durata de derulare a finantarii. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipata.
Fluxul pentru acordarea acestor finantari este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest si presupun analiza si aprobarea solicitarii atat la nivelul... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 16:16
BCR poate acorda clientilor, in functie de situatia individuala, o perioada de gratie de trei luni la plata ratelor de credit, o reducere a ratei pe o perioada limitata de timp sau extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunara de plata.
"BCR este o institutie cu un portofoliu de credite complex si multe categorii de clienti si produse. Avem o experienta extinsa in ceea ce priveste masurile de sprijin al clientilor cu credite, pe care o aplicam din 2010, de cand am oferit suport pentru peste 200.000 de clienti.
Indiferent de COVID-19, in functie de situatia individuala, BCR are solutii concrete de reorganizare financiara a relatiei cu banca: perioada de gratie de trei luni la plata ratelor de credit; reducerea ratei la credit pe o perioada limitata de timp; extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunara de plata", au declarat, pentru Agerpres, reprezentantii BCR.
Citeste si: CEC Bank amana pentru o luna plata ratelor la toate creditele acordate persoanelor fizice
Reprezentantii BCR sustin ca sistemul bancar este solid si rezistent pentru a gasi solutii pe termen scurt si pe termen lung iar bancile romanesti au experienta unei crize prin care au trecut si din care au invatat lectii valoroase.
"Apelul nostru este la calm si la ratiune pentru ca asa vom gasi cele mai bune solutii, eficiente si sustenabile pe termen lung", afirma reprezentantii bancii.
In cazul intreprinderilor mici si mijlocii, in... mai mult
Luni, 16 Martie 2020, ora 19:24
Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis joi in favoarea consumatorilor polonezi care au luat credite ipotecare in franci elvetieni, permitandu-le sa ceara tribunalelor din Polonia sa le converteasca imprumuturile in moneda locala.
"In contractele de creditare in valuta incheiate in Polonia, conditiile inechitabile legate de diferenta de curs valutar nu pot fi inlocuite de prevederile generale ale legislatiei civile poloneze. Daca, dupa retragerea conditiilor inechitabile, va fi modificata natura continutului de baza ale acestor contracte, prin faptul ca nu vor mai fi indexate la cursul unei valute desi raman supuse unei rate a dobanzii bazate de cursul valutar, legislatia UE nu exclude anularea acestor contracte", a stabilit CJUE.
Presedintele Asociatiei de lobby a sectorului bancar din Polonia, Zdzislaw Pietraszkiewicz, a avertizat insa ca decizia de joi a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) privind creditele ipotecare in franci elvetieni ar putea costa bancile poloneze cel putin 60 de miliarde de zloti (15 miliarde de dolari), transmit Bloomberg si Reuters.
"Nu avem motive in acest stadiu sa modificam evaluarile si calculele noastre, desi impartasim opinia ca aceste costuri se vor fi intinde pe o anumita perioada", le-a sus jurnalistilor Pietraszkiewicz cand a fost intrebat de costurile deciziei CJUE.
La Bursa de la Varsovia, cel mai semnificativ declin l-au inregistrat joi actiunile BNP Paribas Bank Polska (minus -7,7%) si Santander Bank... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 17:32
Diferenta dintre a privi neputinciosi la oportunitatile pe langa care treceti si a reusi sa va indepliniti macar unul dintre visele pe care le purtati de multa vreme in minte si suflet este data de actiunea pe care o faceti, de fermitatea, claritatea si precizia ei in timp si spatiu! Multi dintre voi aveti idei fantastice pentru a incepe sau dezvolta diverse afaceri, pentru a va reinventa personal si profesional, insa... din diverse motive va opriti din a le duce pana la capat.
Sa zicem ca va doriti enorm sa investiti in ceva anume! Prima conditie de care trebuie sa tineti cont, daca vreti reusita planului propus, este sa credeti in visul vostru. Dupa ce l-ati asternut pe hartie, ca o dorinta pe care o impartasiti universului si care, din acel moment devine laitmotivul existentei voastre, veti avea acel imbold omenesc de a comunica cu cei din jur.
Rapid si intr-un mod deloc placut o sa descoperiti ca multi 'prieteni' se transforma in hoti de vise. Cei mai multi vor incerca sa va dea cat mai multe argumente contra, cativa va vor spune ca ideea este buna, dar ca exista posibilitatea sa se intample alte lucruri neprevazute si sa va impotmoliti si, putini, dar extrem de putini, va vor incuraja in demersul curajos.
Daca aveti, insa, taria de a va urma instinctul, veti vedea ca, de cele mai multe ori, singurul mare obstacol real in calea fericirii voastre, este lipsa banilor pe care sa-i investiti la momentul oportun, pentru a va putea duce planul la capat.
Este si... mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 15:38
* "Cel mai Cel" este primul produs financiar care imbina avantajele unui credit urgent cu posibilitatea de a rambursa creditul intr-un termen mai lung.
Din februarie 2015, cei care cauta un credit rapid, dar ieftin, pe termen mediu si lung, dar simplu de obtinut, au in sfarsit o optiune reala: creditul "Cel mai Cel" de la Credius IFN. Sume de pana la 25000 RON pot fi obtinute in 60 de minute, fara adeverinta de venit si fara documente suplimentare.
Fiecare aplicant primeste o oferta personalizata, dar ratele sunt intotdeauna fixe si costurile transparente, iar dobanda variaza intre 7% si 17% pe an (7% in cazul prezentarii unei adeverinte de venit). Pentru o suma de 1000 RON, imprumutata pe termen de 24 luni cu o dobanda de 17%, comision de administrare lunar 3,6% si DAE 80,12%, rata lunara ajunge la 72,59 RON.
"'Cel mai Cel' este cel mai bine conturat produs existent pe piata creditelor urgente. permitand cu un efort financiar minim obtinerea unui credit urgent fara mare bataie de cap", declara Andrei Buzgan, CEO Credius.
"Am observat rapid ca, in ciuda aparentei abundente de optiuni, exista putine credite de nevoi personale care sa corespunda cerintelor unei bune parti a clientilor: accesibil pe de o parte si ieftin pe de alta parte. Exista creditul rapid, obtinut repede si simplu, dar extrem de scump; si creditul pe termen mediu si lung, pentru sume mai consistente, care se obtine cu greu, cu alte costuri indirecte, si intr-un termen mult mai lung.
Noi... mai mult
Marti, 03 Martie 2015, ora 13:37
Bancile si managerii de active din Europa trebuie sa vanda sau sa restructureze credite imobiliare riscante in valoare de 584 miliarde de euro, parte a procesului de curatare a portofoliilor de imprumuturi, potrivit firmei de consultanta Cushman & Wakefield.
Institutiile de credit, managerii de active si bancile infiintate special pentru active cu probleme, precum Sareb in Spania, au vandut astfel de imprumuturi in valoare de 40,9 miliarde de euro in primele sase luni, in crestere de peste sase ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un raport al firmei de consultanta imobiliara, citat de Bloomberg.
Tranzactiile, inclusiv ipoteci prescrise, vor ajunge la un nivel record de 60 miliarde de euro in acest an, estimeaza Cushman & Wakefield.
Bancile, precum Royal Bank of Scotland, accelereaza vanzarile de portofolii de credite, concomitent cu declinul costurilor de finantare si imbunatatirea increderii in economie.
Investitori mari din SUA, precum Lone Star Funds si Cerberus Capital Management, se numara printre cumparatorii care au profitat de vanzarea activelor, ceea ce ingreuneaza prezenta pe aceasta piata a firmelor mai mici, afirma Cushman & Wakefield.
Pretul mediu al unei tranzactii in Europa s-a situat la 621 milioane de euro in prima jumatate a anului, fata de 346 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior.
Totalul activelor care ar trebui vandute, de 584 miliarde de euro inainte de asumarea de pierderi, include... mai mult
Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:00
Pentru a controla mai bine pozitia de risc asumata in relatia cu clientii, in 2012 bancile au adoptat masuri importante. Tehnicile folosite pentru diminuarea riscului de credit, impreuna cu masurile si actiunile luate in acest scop, ca de altfel si politicile si procedurile implementate difera de la o banca la alta.
Riscul de credit, este unul din riscurile la care este expusa o banca, pe langa riscul de lichiditate, riscul de piata sau riscul operational, iar expunerea cea mai mare a banciilor la acest risc ia nastere din acordarea de credite si avansuri clientilor.
In sopul gestionarii riscurilor care i-ar putea afecta activitatea, dar si performantele financiare, institutia de credit ia masuri necesare pentru identificarea surselor de risc, pentru evaluarea si monitorizarea expunerilor sale.
Managementul riscului la nivel de banca
Spre exemplu, in cazul BRD, anul 2012 a fost marcat de adaptari structurale importante. Au fost luate masuri de intarire a culturii de risc in banca si de completare si aplicare stricta a mecanismelor interne de control al riscurilor.
In ceea ce priveste controlul acordarii creditelor, a fost impusa o serie de metode mai exigente de analiza pentru a cunoaste mai bine clientii si situatiile lor financiare.
De asemenea, au fost implementate noi metode de scoring si a fost intarit dispozitivul de evaluare a garantiilor imobiliare la momentul acordarii creditelor, precium si o reanaliza periodica a acestei valori.
La BCR,... mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 08:00
Raiffeisen Bank a obtinut un profit net de 96 milioane de euro in 2011, in crestere cu 16% fata de 2010,cand a fost de 83 milioane de euro.
Cresterea s-a datorat, in principal, calitatii bune a portofoliului de credite, unui nivel stabil al provizioanelor,precum si capitalizarii solide a bancii.
La sfarsitul anului 2011, valoarea totala a activelor Raiffeisen Bank era de 5,521 miliarde de euro, mai mare cu 8% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Volumul de credite administrate de banca a crescut cu 16% fata de 2010, ajungand la 3,53 miliarde de euro, in timp ce volumul de depozite a crescut cu 7%, pana la 3,95 miliarde de euro.
Raportul credite/depozite era de 89% la sfarsitul lui 2011, fata de 83% la finele anului anterior. Rata solvabilitatii era de 10,9% la sfarsitul lui 2011, "dovada a lichiditatii sanatoase si a capitalizarii foarte bune a bancii".
"Raiffeisen Bank a anuntat un profit net de 96 milioane euro, un rezultat foarte bun in conditiile economice pe care le traversam in ultimii ani. Capitalizarea buna, precum si diversificarea surselor noastre de venituri ne-au permis sa crestem venitul bancii cu 6% si sa ne continuam dezvoltarea.", a declarat Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania.
Cheltuielile au crescut cu 3% ca urmare a unei contributii mai mari la fondul de garantare a depozitelor si a cresterii TVA
Potrivit bancii, in 2011, cheltuielile au crescut cu 3% ca urmare a unei contributii mai mari la fondul... mai mult
Luni, 26 Martie 2012, ora 15:15
Emporiki Bank Romania si-a sporit creditele de retail cu 6% in primul trimestru, de la 19,56 milioane euro la finalul lui 2008, iar portofoliul de depozite atrase pe partea de retail a crescut cu 4% in primele trei luni, de la 20,04 milioane euro, conform datelor furnizate de banca pentru NewsIn. La sfarsitul anului trecut, Emporiki Bank Romania a inregistrat o pierdere de 7,768 milioane euro, de aproape 4,5 ori mai mare fata de pierderea inregistrata la finalul lui 2007.
Pe de alta parte, activele bancii la finalul lui 2008 se situau la 183,03 milioane euro, in crestere cu 52,17% fata de sfarsitul anului precedent.
Creditele totale acordate de Emporiki Bank Romania ajunsesera la 110 milioane euro la sfarsitul anului trecut, dupa o crestere anuala de 47,1%, iar volumul total al depozitelor a scazut cu 20,8%, pana la 51,45 milioane euro.
Veniturile nete din dobanzi obtinute de Emporiki Bank Romania au crescut cu aproape 30% in 2008, la 6,21 milioane euro, iar cele obtinute din taxe si comisioane au crescut usor, cu 6,4%, la aproximativ 990.000 euro.
Totodata, subsidiara din Romania a Emporiki Bank a obtinut venituri nete din operatiunile de pe pietele financiare de 2,02 milioane euro in 2008, mai mari cu 68% fata de anul precedent.
In acelasi timp, cheltuielile operationale ale bancii au crescut cu aproape 85% in 2008, la 15,7 milioane euro, se arata in raportul publicat de Emporiki Bank Romania.
Emporiki Bank Romania avea la finalul anului precedent 444 de angajati,... mai mult
Marti, 12 Mai 2009, ora 18:30