BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inregistrat, in primele trei trimestre ale anului 2014, o crestere cu 43% a portofoliului de credite, comparativ cu aceeasi perioada din 2013, ajungand la 143 milioane lei si o crestere cu 29% a depozitelor atrase, a anuntat, luni, banca.
In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 357.000 de contracte pe baza carora clientii au economisit peste 2,1 miliarde de lei. Valoarea contractelor incheiate in primele trei trimestre ale anului 2014 a fost de 2,162 milioane de lei, cu 57% mai mare decat valoarea contractelor incheiate in aceeasi perioada a anului 2013 (1,374 milioane lei), potrivit Agerpres.
"BCR Banca pentru Locuinte a continuat trendul crescator si in anul 2014, consolidandu-si pozitia de lider de piata in sectorul de banci de economisire-creditare din Romania. Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor lor. Astfel, in primele trei trimestre ale anului 2014, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 29% fata de luna septembrie 2013, iar portofoliul bancii a depasit 357.000 de contracte de economisire-creditare", a declarat vicepresedintele BCR Banca pentru Locuinte, Carmen Schuster.
Potrivit bancii, clientii sunt atrasi in continuare de stabilitatea sistemului de economisire-creditare, in cadrul caruia caracteristicile produselor sunt fixate si cunoscute inca din momentul... mai mult
Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 14:45
Bancile din Uniunea Europeana (UE) ar putea vinde portofolii de credite "nedorite" de pana la 100 de miliarde de euro in acest an, intr-un proces de restructurare a operatiunilor, derulat la presiunea autoritatilor de reglementare.
Institutiile de credit au finalizat sau au in lucru la jumatatea anului tranzactii cu astfel de active in valoare de 83 de miliarde de euro, fata de 64 de miliarde de euro pentru intreg anul 2013, potrivit datelor firmei de consultanta PwC, scrie Financial Times, citat de Bancile din UE ar putea vinde portofolii de credite de pana la 100 miliarde de euro in 2014.
Totalul pentru acest an ar putea ajunge la nivelul record de 100 de miliarde de euro, in contextul interesului foarte ridicat din partea managerilor de fonduri de investitii, a declarat Richard Thompson, partener la firma de consultanta PwC.
In pofida accelerarii vanzarilor, acestea reprezinta doar o mica parte din activele non-core de 2.400 de miliarde de euro inregistrate in bilanturile bancilor europene, potrivit PwC. Totusi, valoarea tranzactiilor este in crestere, in contextul interesului investitorilor pentru imprumuturi din zona euro si al presiunilor exercitate de Banca Centrala Europeana asupra bancilor pentru restructurarea activelor.
UE se afla doar la jumatatea unui ciclu de 7-10 ani de vanzare de active, a declarat Lee Galloway, manager de portofoliu la Pimco, care a atras in acest an de la investitori 5,5 miliarde de dolari pentru achizitia de active bancare in... mai mult
Marti, 08 Iulie 2014, ora 12:35
Franklin Templeton Investments, grupul care administreaza si Fondul Proprietatea (FP), a anuntat miercuri o initiativa de a-si intari portofoliile europene de instrumente financiare cu venit fix.
"Franklin Templeton Investments are placerea sa anunte o initiativa majora destinata imbunatatirii capacitatilor sale de venit fix din Europa, in semn de recunoastere a cresterii cererii clientilor institutionali si de retail pentru strategiile europene dedicate venitului fix.
David Zahn va conduce aceasta initiativa pentru Franklin Templeton Fixed Income Group si a fost promovat la statutul de Manager pentru Venituri Fixe in Europa, incepand cu 15 aprilie 2013. Zahn, care a administrat portofolii europene de venit fix timp de peste un deceniu si care lucreaza pentru Franklin Templeton din 2006, are mai mult de 19 ani de experienta in industria de management al activelor", se arata intr-un comunicat al companiei.
Aceasta initiativa va implica adaugarea de noi resurse locale in Europa, beneficiind de platforma de cercetare la nivel mondial a Fixed Income Group. Zahn va lucra cu o echipa dedicata venitului fix european formata din noua profesionisti in investitii cu sediul in Londra si patru profesionisti in investitii cu sediul in San Mateo pentru a genera idei de investitii si solutii axate pe venitul fix european.
Strategia, filosofia si abordarea disciplinata a produselor de venit fix existente ale Franklin Templeton la nivel european si global vor ramane... mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 15:50
Negocierile pentru stabilirea noului guvern au fost dure si au adus in cursul zilei de marti schimbari in schema discutata in interiorul USL.
Noi nume au intrat pe lista Executivului Ponta II, in timp ce altele au iesit. Puiu Hasotti, Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi au fost scoase de pe lista premierului.
Ministrul Finantelor va fi Daniel Chitoiu, la IMM-uri va fi Maria Grapini, la Sanatate Eugen Nicolaescu, iar la Industrie si Comert Varujan Vosganian.
Iata care este componenta noului guvern condus de premierul Victor Ponta, anuntat in mod oficial.
Structura viitorului Cabinet si nominalizarile pe portofolii:
VICEPREMIERI IN CABINETUL PONTA II
Gabriel Oprea - vicepremier
Daniel Chitoiu - vicepremier
Liviu Dragnea- vicepremier
MINISTRI IN CABINETUL PONTA II
Ministerul de Finante - Daniel Chitoiu
Ministerul pentru IMM-uri, Turism, Mediu de Afaceri- Maria Grapini
Ministerul Apelor si Padurilor- Lucia Varga
Ministerul Sanatatii - Eugen Nicolaescu
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale - Daniel Constantin
Ministerul Culturii si Patrimoniului National - Daniel Barbu
Ministerul Justitiei - Mona Pivniceru
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale- Mariana Campeanu
Ministerul Industriei si Comertului - Varujan Vosganian
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - Relu Fenechiu
Ministerul Apararii Nationale- Mircea Dusa
Ministerul Energiei - Constantin Nita
Ministerul Educatiei - Remus Pricopie
Ministerul Internelor - Radu... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 12:08
Bank of International Settlements (BIS) cu sediul la Basel, in Elvetia, o organizatie internationala care promoveaza cooperarea monetara internationala si financiara prin activitati de coordonare a politicilor in domeniu, a avertizat la sfarsitul saptamanii trecute ca marile banci din lume ameninta din nou economia globala prin portofolii investitionale riscante.
In raportul sau anual, organizatia trage un semnal de alarma, indicand ca bancile fac in prezent greseli similare cu cele care au dus la actuala criza economica pe plan mondial.
Potrivit BIS, bancile considerate prea mari pentru a falimenta continua sa investeasca in proiecte cu un grad extrem de ridicat de risc pentru ca in caz de esec sa poata conta pe sprijinul contribuabililor.
In raportul sau, organizatia, care activeaza ca o banca pentru bancile centrale (adica ofera servicii financiare numai pentru bancile centrale), indeamna guvernele lumii sa introduca noi reguli pentru a descuraja un astfel de comportament din partea institutiilor bancare. mai mult
Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:01
Entersoft Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai importanti furnizori de solutii software pentru mediul de afaceri din Grecia, a inregistrat afaceri de 300.000 de euro in 2011, in crestere cu peste 100% fata de anul precedent
Rezultatul a fost sustinut de suita Entersoft Business Suite, pentru care au optat in special companii din domenii precum productie, retail, distributie si constructii.
In ceea ce priveste planurile pentru 2012, se estimeaza ca portofoliul Entersoft Romania va fi completat de 15 proiecte noi, iar cifra de afaceri va ajunge la 500.000 de euro
Entersoft Romania si-a inceput activitatea in 2009. De atunci, compania promoveaza direct si prin intermediul retelei de parteneri suita Entersoft Business Suite, un sistem integrat ERP - CRM - BI - Retail - Mobile - E-Commerce dedicat companiilor mijlocii si mari, dezvoltat in totalitate pe platforma Microsoft .NET. mai mult
Marti, 28 Februarie 2012, ora 12:05
OTP Bank nu doreste sa cumpere o banca mai mica decat ea ci una cel putin similara, potrivit directorului companiei, Laszlo Diosi, informeaza NewsIn."Nu suntem interesati sa cumparam o banca mai mica decat noi in Romania, vrem sa cumparam una similara sau mai mare, aceasta este strategia", a declarat Laszlo Diosi.
Acesta a precizat ca OTP vrea sa faca achizitii in Romania, Slovacia, Croatia si Rusia.
"Acum, cresterea organica este scumpa, ofertele sunt scumpe, promotiile sunt scumpe. Cresterea organica in prezent este contrara profitabilitatii", a mai spus Diosi.
Potrivit lui Diosi, OPT Bank este interesata si de preluarea unor portofolii de la alte banci, pana in prezent preluand un portofoliu pe sectorul corporate. mai mult
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 14:52
Profitul net al Bancii Transilvania (TLV) a crescut cu 58% anul trecut, la 97,85 milioane de lei, in contextul majorarii veniturilor nete din dobanzi cu 32%, la 980,78 milioane de lei, si a cheltuielilor nete cu provizioanele cu 22%, la 640 milioane de lei, relateaza Mediafax.Profitul inainte de provizioane a urcat in 2010 cu 27%, la 775,07 milioane de lei.
Astfel, profitul brut realizat de Banca Transilvania in 2010 este de 135,02 milioane lei, cu 57% peste nivelul inregistrat in 2009.
Activele bancii au crescut cu 11% anul trecut, la 21,589 miliarde de lei, in contextul in care portofoliul de credite a avansat cu 10%, la 13,36 miliarde de lei.
In total portofoliu de imprumuturi, 60,22% sunt acordate companiilor si 39,78% persoanelor fizice, respectiv 61,83% din credite sunt denominate in moneda nationala si 38,17% in valuta.
Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 7,37% din totalul portofoliului de credite.
Soldul provizioanelor a crescut cu 80%, de la 752 de milioane de lei lei la sfarsitul anului 2009 la 1,35 miliarde de lei in decembrie 2010. mai mult
Marti, 01 Februarie 2011, ora 09:36
Testele de stres efectuate asupra bancilor est-europene arata ca institutiile din regiune sunt suficient de solide pentru a rezista socurilor financiare, desi somajul mai ridicat si falimentele firmelor ameninta sa agraveze pierderile creditorilor, a anuntat Banca Centrala Europeana (BCE)."Avand in vedere activitatea economica slaba din Europ Centrala si de Est, deteriorarea calitatii activelor bancare va devei probabil o vulnerabilitate importanta", scrie BCE in Raportul de Stabilitate Financiara, citat de Bloomberg.
"Cresterea somajului, scaderea veniturilor si inmultirea falimentelor companiilor vor duce probabil la noi cazuri de neplata a creditelor si la deteriorari suplimentare ale portofoliilor bancilor", mai arata raportul BCE.
Europa de Est, unde banci occidentale precum cea suedeza Swedbank sau Raiffeisen International Bank Holding din Austria au infiintat subsidiare pentru a beneficia de ratele de crestere mari ale pietelor emergente, va avea o redresare mai lenta din criza decat majoritatea statelor dezvoltate, estimeaza FMI. "Nivelul datoriei externe a ramas ridicat, finantarea externa ramane costisitoare si exista riscuri ca volatilitatea cursurilor de schimb sa creasca din nou", scrie BCE.
In acelasi timp, intrarile de capital in regiune "raman limitate" iar "spread-urile de dobanda ar putea ramane mai ridicate decat inainte de declansarea crizei".
Pe de alta parte, banca centrala estimeaza ca "vulnerabilitatile in statele central si est-europene s-au... mai mult
Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 23:42