Liderul ProRomania, Victor Ponta, sustine renuntarea la cota unica si trecerea la impozitarea progresiva a tuturor formelor de venit.
Ideea a fost promovata de fostul premier in contextul in care Senatul a adoptat, miercuri, impozitarea pensiilor speciale, inclusiv cele ale militarilor.
"Anunt important pentru toti militarii din Romania - slugile si demagogii din echipa Viorica Dancila au decis sa va taie pensiile - exact invers decat au promis in 2016 - exact cum a facut Basescu in 2010.
Proiectul pe care l-au depus la Senat si pe care fac atata taraboi se refera la PENSIILE MILITARE alaturi de cele ale magistratilor (fiind insa scutite pensiile parlamentarilor)!", a precizat pe Facebook Victor Ponta.
Fostul premier sustine ca ProRomania va proteja tot timpul pensiile militare.
"ProRomania am promis ca va proteja tot timpul pensiile militare (introduse inca de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza si existente in toate tarile NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / asa vom face si acum in fata ticalosiei catorva lideri PSD absolut trecatori!
ProRomania sustine renuntarea la cota unica si trecerea la un sistem de impozitare diferentiata, dar pentru toate categoriile de venituri si toate categoriile profesionale!
Ceea ce propune acum PSD este un act neconstitutional, demagogic si nefunctional! Militari romani - azi tradatorii vostri se numesc Dancila, Teodorovici si Fifor! Sa nu uitati acest lucru!", adauga Ponta in mesajul cu accente acuzatoare.
Plenul... mai mult
Joi, 19 Septembrie 2019, ora 10:39
Deputatul PSD Marius Manolache, fin al prim-ministrului Victor Ponta, a explicat de ce este nevoie de pensii speciale pentru parlamentari, care vor ajunge sa castige pana la 4.600 de lei in plus, daca proiectul de lege care a trecut de Parlament va fi promulgat de presedintele Iohannis.
"Eu cred ca nu putem sa punem egalitate intre un demnitar, inalt functionar public, care are o raspundere extraordinara si un cetatean normal, fie el muncitor, inginer, medic, samd", a spus Manolache, citat de Gandul.info.
In varsta de 47 de ani, acesta sustine ca mai are 30 de ani pana la pensie, deci pana la 77 de ani, in conditiile in care varsta de pensionare pentru barbati este de 65 de ani.
"Eu pana la pensie mai am vreo 30 de ani. Imaginati-va ca in 30 de ani nu stiu ce o sa se intample, nu mi se pare o chestiune extrem de ridicola, avand in vedere ca un supliment de 1.000 de lei ar insemna foarte mult raportat la alti demnitari sau functionari publici.
Imaginati-va ca judecatorii de ...citeste mai departe despre "Finul lui Ponta, despre pensiile speciale: Nu putem pune egal intre un demnitar si un cetatean normal, fie el medic" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 14:06
Deputatii si senatorii si-au votat cu o majoritate zdrobitoare pensii speciale, marti, in plenul Parlamentului.
Pentru pensiile speciale au votat 303 parlamentari, in timp ce doar 124 au votat impotriva. Alesii PSD, UDMR, ai minoritatilor si PC au sustinut aprobarea proiectului, in timp ce reprezentantii PNL au votat contra pensiilor speciale.
De asemenea, la vot nu au participat deputatii PSD Victor Ponta si Valeriu Zgonea - premier, respectiv presedinte al Camerei Deputatilor -, dar nici senatorul PLR Calin Popescu Tariceanu - presedinte al Senatului.
Senatorii si deputatii ar urma sa primeasca, in urma votului de marti, pana la 4.600 de lei lunar in plus, la pensie, in functie de numarul de mandate.
Pensii speciale pentru functionarii din Parlament - primul aviz favorabil (Video)
Concret, un parlamentar cu un mandat ar urma sa primeasca o astfel de indemnizatie de aproape 1.550 de lei, cel cu doua mandate va primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar ...citeste mai departe despre "Parlamentarii si-au votat pensii speciale - vor primi in plus pana la 4.600 lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 Iunie 2015, ora 13:38
Comisia parlamentara privind statutul deputatilor si senatorilor a aprobat, marti, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, a declarat deputatul PNL Mircea Toader, secretar al comisiei.
Toader a spus ca in proiectul initial s-a introdus un amendament potrivit caruia parlamentarii isi vor pierde pensia speciala in cazul in care sunt condamnati penal.
Guvernul va da aviz negativ la pensiile parlamentarilor, anunta Victor Ponta. Si da vina pe FMI
"Deci proiectul a fost aprobat de comisie, eu am votat impotriva, pentru ca pozitia PNL este de a nu sustine acest proiect, in rest toti reprezentantii celorlalte grupuri parlamentare a votat favorabil", a spus Toader.
Membrii ...citeste mai departe despre "Parlamentarii, cu un pas mai aproape de pensii speciale" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Mai 2015, ora 18:58
Guvernul va transmite saptamana viitoare punctul de vedere legat de proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, iar acesta va fi negativ, conform prevederilor din acordul cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.
Intrebat cand va trimite Guvernul un punct de vedere referitor la pensiile parlamentarilor, seful Guvernului a precizat ca acesta va fi transmis foarte repede, si anume saptamana viitoare.
Intrebat de asemenea daca acesta va fi pozitiv sau negativ, Ponta a raspuns: "Negativ, bineinteles. Conform acordului nostru cu FMI".
Conducerea Parlamentului a decis, la finele lunii aprilie, sa trimita proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari la comisiile de specialitate, cu termen de doua saptamani pentru elaborarea raportului.
Propunerea legislativa ...citeste mai departe despre "Guvernul va da aviz negativ la pensiile parlamentarilor, anunta Victor Ponta. Si da vina pe FMI" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 09 Mai 2015, ora 13:44
Salariile si pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelasi procent, ci tintit catre persoanele cu venituri mici si anumite categorii speciale, precum medici rezidenti si profesori debutanti, a declarat premierul Victor Ponta.
"Avem un spatiu de crestere atat a pensiilor, cat si a salariilor, important este sa vedem exact in ce fel folosim acest spatiu fiscal. Din punctul meu de vedere - si este si cel al ministrului de Finante - nu marim toate salariile si pensiile cu 3 virgula ceva la suta, ci incercam sa ne adresam celor cu venituri mici si unor categorii speciale, fie ca vorbim de medici rezidenti sau de profesori debutanti, pentru ca, altfel, cei care au deja salarii si pensii mari nu o sa simta foarte mult cei 3,75%, dar daca mergem tintit pe anumite categorii, cresterea va fi mai semnificativa", a spus Ponta.
Guvernul a anuntat anterior ca exista resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflatia de anul trecut, de 3,75%.
In vara acestui an, agentia MEDIAFAX a anuntat, citand un document guvernamental, ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi. mai mult
Luni, 28 Octombrie 2013, ora 19:45
Noua lege a redeventelor, care va fi adoptata in 2014, urmeaza sa prevada crearea unui fond special, dupa modelul norvegian, iar din banii incasati pentru noile exploatari vor fi finantate proiecte de dezvoltare importante pentru tara, a declarat, duminica, premierul Victor Ponta.
"Anul viitor expira cei zece ani conveniti in acordul cu OMV in care nu puteam umbla la redevente. La anul viitor vom avea o noua lege a redeventelor, in care vom aplica media europeana. Nu spun ca vom face cele mai mari redevente, ca pleaca oamenii din tara. Nu le vom mai face insa nici cele mai mici - va fi exact media mondiala, astfel incat sa existe interesul sa ramana in tara, sa exploateze. (...)
Mai e un lucru pe care vreau sa-l punem in lege: vreau sa facem, pe modelul Norvegiei, un fond special, in care toate redeventele pe care le vom incasa pentru noile exploatari - fie ca e vorba de offshore, fie ca e vorba de gaz de sist - sa fie puse intr-un fond, nu in buget, de unde platim diverse cheltuieli ale administratiei sau salarii sau pensii, ci le punem intr-un fond de dezvoltare si le folosim numai pentru finantarea obiectivelor prioritare: o sa decidem - avem nevoie de autostrazi, sa informatizam toata tara, sa facem un centru cum e cel de la Magurele", a afirmat Victor Ponta, la RTv.
El a reiterat ca pretul gazelor in Romania se va reduce, daca se va trece la sursele neconventionale, si ca astfel ar putea fi asigurata independenta energetica a tarii.
"Toate explorarile pe... mai mult
Luni, 17 Iunie 2013, ora 08:00
Premierul Victor Ponta a declarat, dupa prezentarea bilantului de activitate al Armatei Romane, ca nu se pune problema recalcularii tuturor pensiilor militare, ci se va gasi o "solutie echitabila" in cazuri punctuale.
Ponta a reiterat ca Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natura administrativa, urmand ca aspectele juridice sa fie cercetate de institutiile abilitate.
"Nu se pune problema sa luam toate pensiile militarilor, sa incepem sa le recalculam, sa starnim vreo panica in cei peste 160.000 de beneficiari. Daca exista probleme punctuale, acestea se rezolva - daca e vorba de probleme administrative - doar pentru acele zone in care s-au descoperit probleme.
Daca e vorba de probleme care au si incidenta juridica, sigur ca sunt institutiile statului care cerceteaza. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema in acest moment si nici in viitor sa luam de la capat toate pensiile militarilor", a dat asigurari Ponta.
Potrivit premierului, Guvernul isi propune sa identifice in perioda urmatoare o "solutie echitabila" pentru acea categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii pensiilor militare.
"Exista insa si o categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii. Pentru acea categorie, (...) trebuie sa gasim o solutie pe termen mediu si lung. Am discutat cu FMI, o sa discutam si cu reprezentantii asociatiilor acestor persoane si ne propunem in perioada urmatoare sa gasim o solutie... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:20
Premierul Emil Boc a tinut, vineri, sa precizeze ca proiectul legii de recalculare a pensiilor speciale este considerat la acest moment ca fiind adoptat de catre Parlament deoarece nu a facut obiectul unei motiuni de cenzura si a aratat ca spera ca nici sa nu fie depusa o motiune fata de acest act, precizeaza Mediafax.El a amintit ca proiectul de lege stabileste ca pensiile speciale vor fi recalculate conform principiului contributivitatii, fiind astfel eliminata suma care este platita in prezent, dar pentru care beneficiarul nu a achitat contributii la buget.
"Sa speram ca legea nu va fi atacata de nimeni la Curtea Constitutionala sau ca cel putin cei care o vor ataca nu vor mai plange pe umerii pensionarilor obisnuiti ca li se reduce pensia, atat timp cat ei pastreaza pensiile de lux", a spus Boc.
Intr-o declaratie transmisa anterior prin Biroul de Presa al Guvernului, premierul a aratat ca intentia PSD de a contesta la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea, denota ca liderul PSD, Victor Ponta, isi reconfirma statutul de "baron al pensiilor de lux", deoarece doreste sa blocheze intrarea in vigoare a acestui proiect de lege si, prin urmare, sa fie mentinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor. mai mult
Sambata, 12 Iunie 2010, ora 10:04