Comisia parlamentara privind statutul deputatilor si senatorilor a aprobat, marti, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, a declarat deputatul PNL Mircea Toader, secretar al comisiei.
Toader a spus ca in proiectul initial s-a introdus un amendament potrivit caruia parlamentarii isi vor pierde pensia speciala in cazul in care sunt condamnati penal.
Guvernul va da aviz negativ la pensiile parlamentarilor, anunta Victor Ponta. Si da vina pe FMI
"Deci proiectul a fost aprobat de comisie, eu am votat impotriva, pentru ca pozitia PNL este de a nu sustine acest proiect, in rest toti reprezentantii celorlalte grupuri parlamentare a votat favorabil", a spus Toader.
Membrii ...citeste mai departe despre "Parlamentarii, cu un pas mai aproape de pensii speciale" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Mai 2015, ora 18:58
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, ca toate pensiile vor fi indexate in 2014, fiind vorba despre principiul contributivitatii, respectiv va fi majorata valoarea punctului de pensie, insa nu va fi o crestere pe partea de pensii speciale.
Campeanu a declarat ca premierul a revenit asupra declaratiei initiale privind indexarea pensiilor, mentionand ca aceasta masura se aplica tuturor pensiilor.
"Asa cum este legea acum, se indexeaza valoarea punctului de pensie, si nu cuantumul pensiei. Ca atare, atunci cand se indexeaza punctul de pensie, se indexeaza la fel pentru toata lumea. In doilea rand, este vorba de sistemul public de pensii, care este bazat pe contributii si atunci fiecare cetatean, cu cat a contribuit, atata pensie are, si deci nu se poate face o astfel de diferentiere", a mentionat Campeanu.
Ea a precizat ca premierul a dorit sa se refere la cresterea pensiilor speciale, care nu se vor indexa in intreaga valoare.
"Numai partea, de exemplu, la un magistrat, care este calculata pe baza de contributii se indexeaza, dar partea de pensie speciala nu se indexeaza", a mai precizat ministrul Muncii.
Indexarea pensiilor va fi de 3,76%
Mariana Campeanu a mai precizat ca indexarea pensiilor va fi de 3,76%.
De asemenea, Campeanu a fost intrebata daca reducerea CAS ramane o prioritate pentru PNL, in privinta bugetului de anul viitor.
"Prioritatea PNL sigur ca este reducerea costurilor pe forta de munca, dar trebuie analizat in... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 18:49
Premierul Victor Ponta a declarat, dupa prezentarea bilantului de activitate al Armatei Romane, ca nu se pune problema recalcularii tuturor pensiilor militare, ci se va gasi o "solutie echitabila" in cazuri punctuale.
Ponta a reiterat ca Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natura administrativa, urmand ca aspectele juridice sa fie cercetate de institutiile abilitate.
"Nu se pune problema sa luam toate pensiile militarilor, sa incepem sa le recalculam, sa starnim vreo panica in cei peste 160.000 de beneficiari. Daca exista probleme punctuale, acestea se rezolva - daca e vorba de probleme administrative - doar pentru acele zone in care s-au descoperit probleme.
Daca e vorba de probleme care au si incidenta juridica, sigur ca sunt institutiile statului care cerceteaza. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema in acest moment si nici in viitor sa luam de la capat toate pensiile militarilor", a dat asigurari Ponta.
Potrivit premierului, Guvernul isi propune sa identifice in perioda urmatoare o "solutie echitabila" pentru acea categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii pensiilor militare.
"Exista insa si o categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii. Pentru acea categorie, (...) trebuie sa gasim o solutie pe termen mediu si lung. Am discutat cu FMI, o sa discutam si cu reprezentantii asociatiilor acestor persoane si ne propunem in perioada urmatoare sa gasim o solutie... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:20
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca reprezentantii FMI i-au spus, in cadrul intrevederii de la Palatul Victoria, ca nu sunt de acord ca guvernul sa redeschida "problema pensiilor", referindu-se la proiectul de recalculare a pensiilor in cazul a circa 35.000 de militari.
"Astazi, la intalnirea cu FMI, ministrul Apararii a primit un raspuns de principiu mai degraba negativ. Cei de la FMI au spus ca nu sunt de acord sa redeschidem problema pensiilor", a spus seful Executivului. El a dat asigurari ca in perioada urmatoare ministrul Dobritoiu va cauta resursele financiare necesare, mai ales ca "a ramas o categorie ingusta a celor care au pierdut in urma recalcularii pensiilor".
"Nu pot sa va promit decat ca ministrul Apararii va veni cu calculele exacte si o sa le spunem oamenilor adevarul: atat putem sa dam inapoi si in ce perioada de timp", a explicat Victor Ponta.
Initiativa ministerului Apararii cu privire la majorarea pensiilor se refera atat la pensionarii militari de la acest minister, cat si la cei de la MAI si serviciile de informatii. Premierul Victor Ponta a estimat recent ca aproximativ 35.000 de pensionari militari ar urma sa primeasca mai multi bani in urma recalcularii pensiilor. mai mult
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 10:15
Guvernul Ponta a venit, luni, in Parlament, pentru a cere votul de investitura. Procedurile au decurs fara probleme, noul Executiv obtinand 284 de voturi, din cele 231 cat avea nevoie. In aceasta seara, la Cotroceni, cel de-al 8-lea guvern din ultimii patru ani va depune juramantul.
Toti ministrii desemnati au primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate, iar Business24 a selectat principalele declaratii si argumente ale viitorilor ministri.
Victor Ponta a spus ca noul Guvern al Romaniei isi propune o schimbare radicala in modul de guvernare, de atitudine, de prioritati si de oameni.
"Poate exista dialog cu Guvernul Romaniei, o abordare normala a relatiei cu opozitia si societatea civila, putem sa avem mai multa deschidere si suntem mult mai disponibili sa ascultam vocea opiniei publice si a mass-media", a declarat Victor Ponta.
Ministrul Finantelor Publice - Florin Georgescu
Pe parcursul audierilor, Georgescu a afirmat ca atragerea fondurilor europene ramane prioritatea zero, fiind sursa cea mai ieftina si cea mai accesibila de finantare.
"E un capital care sta acolo la Bruxelles si ne asteapta", a spus el.
Ministrul desemnat a afirmat ca pentru relansarea durabila a cresterii economice Guvernul Ponta isi propune un mix eficient al politicilor de stimulare a economiei si obiectivul asigurarii unei stabilitati economice si financiare a tarii.
Totodata, noul Guvern va viza o ajustare ordonata in relatia cu organismele... mai mult
Luni, 07 Mai 2012, ora 18:15
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca, in situatia in care nu sunt suficienti bani la bugetul asigurarilor sociale, PSD propune sa se faca o impozitare diferentiata, pe perioada crizei, pentru pensiile mari, potrivit Mediafax."In masura in care, intr-o perioada de criza, bugetul asigurarilor sociale nu-si permite sa suporte cuantumul unor pensii mai mari - pentru ca nu toti militarii, aviatorii, magistratii sau politistii au pensii mari - solutia corecta constitutional, moral, fata de acesti oameni este o perioada de impozitare diferentiata.
Cat timp tine criza, printr-o impozitare diferentiata, ies mai putini bani pentru acele pensii, dar asta inseamna sa le respectam demnitatea acestor oameni, cuvantul dat ca si societate", a declarat Ponta.
Liderul PSD a explicat ca majoritatea legilor prin care s-au marit pensiile acestor categorii sociale au fost votate de Parlamentul din care facea parte si Emil Boc, iar toate celelalte au fost votate din Parlamentul din care a facut parte PD.
"Nu s-au opus niciodata niciunul dintre ei (parlamentarii PD - n.r). Stiu foarte bine, in ce priveste aviatorii, ca initiativa a apartinut unui parlamentar PSD, unul de la PD, unul de la PNL si unul de la UDMR", a declarat Ponta. El a mentionat ca legea privind pensionarea magistratilor a fost adoptata in 2005.
"Ministru era doamna Macovei. Vedeti cum ne intoarcem in timp? Eu cred ca a facut foarte bine doamna Macovei, singurul lucru bun... mai mult
Vineri, 11 Iunie 2010, ora 23:14
Partidul Social Democrat respinge proiectul care vizeaza eliminarea pensiilor de lux din Romania, prin deja anuntata motiune de cenzura, iar liderul partidului Victor Ponta devine "baronul pensiilor de lux", se arata intr-o declaratie a premierului Emil Boc, transmisa, vineri, de Guvern si citata de Mediafax."Prin deja anuntata motiune de cenzura, Partidul Social Democrat respinge proiectul care vizeaza eliminarea pensiilor de lux din Romania, iar Victor Ponta devine 'baronul pensiilor de lux'. Prin respingerea legii care prevede eliminarea acestui tip de pensii, in fapt, Victor Ponta se pronunta pentru mentinerea pensiilor parlamentarilor si pentru accentuarea deficitului bugetului de pensii", spune Boc.
El sustine ca numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania, iar cele aproape 200.000 de pensii speciale, calculate fara respectarea principiului contributivitatii, adancesc, fara iesire, deficitul bugetului de pensii, Guvernul fiind nevoit sa opreasca, prin redistribuire de fonduri, finantarile din domenii prioritare precum educatie si sanatate.
"Recalcularea tuturor pensiilor speciale va conduce la diminuarea deficitului actual al bugetului de pensii. Este responsabilitatea mea, ca prim-ministru, sa trag un semnal de alarma si sa impun, alaturi de membrii Cabinetului pe care il reprezint, masuri care sa reechilibreze bugetul de pensii, avand in vedere ca, daca in 1990 erau 2,2 platitori la un... mai mult
Sambata, 05 Iunie 2010, ora 00:40