Combinatul siderurgic din Galati a inceput livrarile de tabla groasa pentru podul peste Dunare de la Braila, cel mai important proiect de infrastructura derulat in prezent in Romania, se arata intr-o informare transmisa, joi, de directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.
Potrivit acestuia, combinatul siderurgic galatean livreaza tabla groasa care este, mai apoi, folosita la confectionarea segmentilor tablierului podului, operatiune care se desfasoara la Santierul Naval din Braila.
De asemenea, siderurgicul galatean livreaza si solutii special gandite pentru acest proiect.
"Acest pod va dainui multi, multi ani, iar priceperea si pasiunea colegilor mei vor adauga trainicie si valoare acestui proiect benefic pentru intreaga tara. Suntem mandri sa fim furnizori, dar si foarte hotarati sa livram clientului nostru solutiile tehnice, logistice si comerciale asteptate", a declarat directorul combinatului, Bogdan Grecu.
Podul peste Dunare din judetul Braila va avea o lungime de 1.974 metri, iar valoarea proiectului este estimata la aproximativ 500 milioane euro.
"Podul are o mare importanta pentru noi si pentru comunitate. Am aratat deschidere si flexibilitate fata de cerintele specifice ale clientului nostru. Totodata, am reusit ca pentru primele volume sa reducem timpii de laminare de la 6-8 la 2-4 saptamani, in urma prioritizarii proiectului pe intregul circuit de productie", a spus sefa echipei Servicii Clienti din combinat, Cristina Serbanoiu.... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 10:48
Constructia unui aeroport la Galati - promisa de ministrul Cuc si de autoritatile din judet - n-ar fi rentabila si, in consecinta, nu se justifica in niciun fel, au explicat pentru Ziare.com specialisti in infrastructura. Iar asta inseamna ca intregul proiect, despre care presa a vorbit mult in ultimele zile, are toate sansele sa ramana doar la stadiul de promisiune electorala.
Aflat duminica in vizita de lucru la Galati, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a mers pe un camp din zona pe care Consiliul Judetean sustine ca ar vrea sa construiasca un aeroport.
Mai mult chiar, Cuc a spus ca e atat de convins de utilitatea acestui obiectiv de infrastructura, incat a si cerut deja o modificare legislativa care sa permita finantarea constructiei aeroportului galatean cu bani de la bugetul de stat, prin Fondul de Dezvoltare si Investitii. Potrivit ministrului Transporturilor, aeroportul va costa circa 100 de milioane de euro.
Intrebarea este: in conditiile in care n-a reusit sa construiasca nici macar o palma de autostrada in Moldova (regiune din care face parte si Galatiul - n.red.), cum de s-a gandit ministrul Cuc sa treaca brusc la urmatorul nivel si sa sustina constructia de aeroporturi? La urma urmei, acestea sunt mai greu de operat decat orice sosea...
Cine sustine, de fapt, ca aeroportul e o prioritate, la Galati
Autoritatile galatene si-au facut un obicei din a promite - in campaniile electorale din ultimii aproape 30 de ani - ca vor construi obiective... mai mult
Vineri, 24 Mai 2019, ora 07:34
Finalizarea podului peste Dunare de la Braila ar putea intarzia chiar si cu cativa ani, din cauza ca statul n-a luat din timp masurile necesare pentru desfasurarea in bune conditii a proiectului, sustine deputatul USR Catalin Drula.
Proiectul Golden Gate-ului romanesc - adica al podului peste Dunare care va lega Braila de Tulcea - a fost semnat pe 15 ianuarie 2018.
La acel moment, se stabilise ca proiectarea uriasului pod urma sa dureze un an, iar constructia lui propriu-zisa inca 3 ani. Una peste alta, pana in 2022, cu o cheltuiala de circa 430 de milioane de euro, tara noastra urma sa se aleaga cu unul dintre cele mai moderne poduri din Europa, lung de aproape 2 kilometri.
In plus, urmau sa se construiasca si 25 de kilometri de drum nou (dintre care 19 pe malul tulcean si 4,3 pe cel brailean) care sa lege podul de reteaua nationala rutiera.
Proiectarea a inceput la scurt timp dupa semnarea contractului, iar pe 19 decembrie s-a dat si ordinul de incepere a lucrarilor. In aparenta, totul pare sa se desfasoare conform planului, asa ca n-am avea niciun motiv serios sa credem ca podul nu va fi gata in anul 2022.
In realitate, insa, lucrurile nu stau deloc asa, sustine Catalin Drula (USR), membru in Comisia de Transporturi a Camerei Deputarilor.
Motivele care ar putea intarzia finalizarea podului
"Este adevarat ca s-a dat autorizatie de construire, dar numai pentru 7% dintre lucrarile din proiect. Practic, se poate lucra la cei doi piloni ai podului si la... mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 06:39
Fincantieri, prin subsidiara Fincantieri Infrastructure, va lua parte la construirea unui pod suspendat in Romania care, odata terminat, va fi cel mai lung din tara si al treilea din Europa dupa lungimea segmentului central.
Cand vor incepe lucrarile, in iunie 2019, acesta va fi cel mai lung pod suspendat aflat in constructie din lume. Cu o lungime totala de 1.975 de metri si deschiderea principala de 1.120 de metri, podul reprezinta o constructie de importanta strategica pentru tara, fiind co-finantat de Uniunea Europeana.
Valoarea contractului pentru Fincantieri se ridica la aproximativ 70 de milioane de euro si ar putea creste daca Grupului ii vor fi incredintate si alte lucrari care acum sunt in proces de negociere.
Potrivit comenzii, Fincantieri Infrastructure va furniza puntea de otel asocierii formate din Astaldi S.p.A. si IHI Infrastructure Systems CO.LTD, careia Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) i-a incredintat contractul. Acest joint venture se va ocupa de proiectare si de ansamblul de constructii. Lucrarile vor dura aproximativ 24 de luni.
IHI Infrastructure este o subsidiara a IHI Corporation, grup listat pe Bursa din Tokyo care in 2017 a avut o cifra de afaceri de aproximativ 12 miliarde de euro.
Podul va fi construit pe Dunare, la doar 8 km de Braila, unde se afla santierul Vard, detinut de Fincantieri Group. Compania va angaja in jur de 200 de oameni pentru construirea si asamblarea celor 79 de blocuri... mai mult
Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 20:55
Fostul premier Mihai Tudose a declarat joi, intr-o conferinta de presa organizata la Braila, referitor la recentele declaratii privind constructia podului peste Dunare, viitorul Golden Gate al Romaniei, ca proiectul este in termen cu depunerea hartiilor la Bruxelles.
"Am auzit o multime de speculatii ca podul nu se mai face, legate de declaratia doamnei comisar european Corina Cretu, ca nu s-au depus hartiile inca la Bruxelles. Hartiile sunt inca in termen, doamna comisar a atras atentia sa nu iesim din termen. Nu se va iesi din termen. Suntem in termen, banii exista pentru constructia podului. Deci podul se va face. Evident ca nu toata lumea e fericita, adversari politici sau altii care aveau alte interese economice, dar in pofida acestor lucruri, podul se va face", a afirmat Tudose.
Mihai Tudose a intarit cele spuse prin faptul ca proiectul va fi gata cu o jumatate de an inainte si va fi depus spre validare la Ministerul Transporturilor.
"Mai mult, cei care s-au angajat la constructie, avand tipul de contract pe proiectare si executie, au avut la dispozitie un an pentru proiectare si trei ani pentru executie. Domniile lor trebuiau ca, pana in februarie 2019, sa termine proiectul.
Inteleg ca il termina pana la sfarsitul lunii septembrie anul acesta si deja il depun pentru validare la Ministerul Transporturilor. In paralel, la picioarele podului au inceput o multime de alte activitati, de descarcare arheologica, de autorizatii, aprobari, lucruri care sunt in... mai mult
Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 07:27