Liderul senatorilor PNL, Florin Citu, critica anuntul premierului Viorica Dancila potrivit caruia Executivul va face o rectificare bugetara vineri, adica la o zi dupa motiunea de cenzura.
Florin Citu spune ca declaratia Vioricai Dancila este "mita pe fata".
"Nu trebuie sa ne mai ascundem aici. Este clar o mita, pe care Guvernul Viorica Dancila o promite. Deci cei care nu vor vota (motiunea) vor avea beneficiile vineri, la aceasta rectificare bugetara.
Este mita pe fata, pentru ca, daca ne uitam pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, vedem ca nu este nicio informatie despre o rectificare bugetara, nimic si ar trebui pus in dezbatere publica acest lucru, bine, 30 de zile inainte, nu mai conteaza, legea la cei de la PSD nu este ceva de care sa se impiedice, dar aici avem clar un caz de mita pe fata", a declarat Florin Citu la RFI Romania.
Senatorul PNL observa ca s-a trecut "la nivelul doi", adica se promit bani direct de la bugetul statului.
"Am auzit acele zvonuri ca se cumpara cu bani cash voturi, dar acum vad ca se trece la nivelul doi si se promit bani de la buget, direct de la buget, pentru a ramane la guvernare acest Guvern toxic", a subliniat Florin Citu.
Citeste mai multe despre Florin Citu: Anuntul premierului Dancila privind rectificarea dupa motiune, mita pe fata pe RFI Romania
Premierul Viorica Dancila a anuntat ca rectificarea bugetara va fi aprobata vineri, cand Guvernul se va intruni in sedinta.
"Rectificarea bugetara va avea loc... mai mult
Luni, 07 Octombrie 2019, ora 11:35
Raportul MCV publicat marti de Comisia Europeana prezinta concluzii de o duritate fara precedent. Prim-vicepresedintele Frans Timmermans si-a exprimat supararea ca autoritatile de la Bucuresti au luat masuri care au dus tara in urma cu ani de zile, astfel ca am ajuns sa fim mai departe decat eram anul trecut de ridicarea mecanismului, si tot mai departe decat sunt vecinii bulgari de acest obiectiv.
"Va rog, va rog!, continuati reformele, ca sa putem ridica acest MCV. In ultimele 12 luni in cazul Romaniei am vazut foarte putine progrese, aproape deloc, si in anumite chestiuni s-a mers inapoi. Ar fi o tragedie ca pe ultima suta de metri alergatorul sa alerge in directia opusa", a spus Timmermans.
MCV, concluzii de o duritate extrema pentru Romania: Se cere suspendarea imediata a aplicarii Legilor Justitiei si a revocarii procurorilor-sefi
Reactia Guvernului si a PSD am vazut-o: mesaje date inca de la primele ore, despre cum MCV este rau pentru Romania, tara noastra nu trebuie sa stea in "pozitia ghiocelului" si in care identificau Romania cu Partidul.
"Nu mai putem accepta ca romanii sa fie certati! Care e rostul intrebarilor lui Frans Timmermans?", s-a aratat indignata chiar Viorica Dancila.
Mai mult, miercuri deputatul PSD Florin Iordache a declarat pentru Ziare.com ca social-democratii iau in considerare sa dea in judecata Comisia Europeana, la Curtea de Justitiei a UE, pentru acest raport MCV.
Premiera in cazul MCV: Bulgaria ar putea scapa in 2019,... mai mult
Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 12:19
Parlamentarii coalitiei PSD+ALDE vor asigura cvorumul de sedinta, miercuri, la dezbaterea pe motiunea de cenzura, dar nu vor participa la vot, a anuntat Liviu Dragnea, dupa o intalnire cu Calin Popescu Tariceanu.
Intrebat de jurnalistii aflati la Parlament despre ce a discutat cu liderul ALDE si daca exista tensiuni intre cei doi, Dragnea a infirmat ideea si a declarat ca s-a discutat, printre altele, despre motiunea de cenzura.
"Nu exista tensiuni intre mine si Tariceanu. A fost o discutie buna, am discutat despre motiune, despre ce vom face miercuri. O sa fim prezenti cat este necesar sa se asigure cvorumul, dar nu vom vota. Pana la urma este un vot, logica este alta. Sa isi asigure numarul de voturi, daca tot au initiat motiunea. De ce sa ne implicam noi in acest demers al Opozitiei?", a fost replica liderului PSD.
Amintim ca PNL, USR si PMP au depus, saptamana trecuta, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata 'Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!'. Documentul a fost semnat de 152 de parlamentari.
Birourile permanente ale celor doua Camere au decis ca motiunea de cenzura sa fie prezentata luni in Parlament, iar miercuri sa fie dezbatuta si votata.
Vezi si PNL duce ultimele negocieri inainte de motiune. UDMR inca nu stie cum voteaza, Ponta nu vrea un Guvern Orban ...citeste mai departe despre "Parlamentarii PSD si ALDE nu vor vota la motiunea de cenzura" pe Ziare.com mai mult
Luni, 25 Iunie 2018, ora 16:19
Opozitia a depus, miercuri, la Parlament, motiunea de cenzura impotriva Guvernului, intitulata "Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!".
Pentru ca motiunea sa treaca, iar Guvernul sa cada, sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.
Iata textul integral al motiunii de cenzura, depusa miercuri de Opozitie:
Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea ca parlamentarii care nu vor vota motiunea sunt "lacheii" lui Liviu Dragnea. Liberalii vor ca motiunea sa fie citita in plen luni, iar spre sfarsitul saptamanii viitoare sa aiba loc votul, calendarul urmand sa fie stabilit de Biroul Permanent reunit.
Conform Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.
Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.
Amintim ca in 23 noiembrie 2017, plenul reunit al Parlamentului a respins motiunea de cenzura "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma" prin care... mai mult
Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 15:38
Zi istorica duminica in Parlamentul Romaniei. Si nu faptul ca alesii au venit la munca intr-o zi de weekend a facut ca aceasta zi sa fie deosebita, ci faptul ca PSD a depus motiune de cenzura impotriva propriului Guvern, dupa ce presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, a incercat fara succes sa il determine pe premierul Sorin Grindeanu sa demisioneze.
Social-democratii s-au adunat la Parlament inca de la pranz, pentru a strange semnaturile pentru motiunea "Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor". Procedurile sunt pe repede inainte, social-democratii incercand astfel sa lase cat mai putin timp taberei Grindeanu-Ponta sa negocieze si situatia sa fie transata miercuri la vot.
Vezi aici textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu
La Parlament a venit Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului Grindeanu, care a tinut o scurta cuvantare in fata colegilor, in calitate de deputat. Ponta le-a cerut sa nu declanseze razboiul nuclear impotriva PSD, aratand ca singurul care va avea de castigat va fi presedintele Klaus Iohannis. In plus, Ponta a spus ca el crede cu tarie ca motiunea nu va strange suficiente voturi.
O miscare a venit si de la Palatul Victoria, unde premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca Sevil Shhaideh nu mai are drept de decizie pe programul PNDL - in valoare de 2 miliarde de lei - si i-a demis si pe toti secretarii de la Ministerul Dezvoltarii care ar fi putut sa semneze in locul demisionarei... mai mult
Duminica, 18 Iunie 2017, ora 20:20
Motiunea de cenzura la adresa Guvernului Grindeanu va fi citita duminica in plenul Parlamentului, la ora 16.30. Anuntul a venit vineri, la miezul noptii, de la sediul PSD. In ambele tabere exista discutii si negocieri, iar UDMR pare sa fie din nou solutia.
La un calcul simplu, Puterea are in acest moment o majoritate care depaseste cu 14 alesi numarul necesar de voturi, 233 pentru ca motiunea sa treaca. Cu toate acestea, liderii coalitiei de guvernare au nevoie de sustinere si in alta formatiune, mai ales ca din tabara cealalta sunt anuntate negocieri intese tocmai cu alesii PSD.
UDMR, care ar putea sa reprezinte din nou cheia intr-o criza politica, a refuzat sa ofere solutia si tine in sah ambele parti. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat sambata la Cluj ca maghiarii nu vor merge duminica la citirea motiunii in Parlament, insa vor continua negocierile si cu tabara Grindeanu, si cu tabara Dragnea, urmand sa ia o decizie in ziua votului.
Opozitia vrea sa lase PSD sa-si rezolve singur circul
Fostul presedinte Traian Basescu spune ca formatiunea sa nu va negocia cu PSD. O atitudine similara au cei din USR, care au anuntat ca alesii formatiunii nu vor participa la votul pentru motiunea de cenzura.
"Noi consideram ca este un circ care s-a produs intre doua gasti, mai precis intre Dragnea si Grindeanu. Nu vrem sa intervenim in acest circ", a declarat presedintele interimar al USR, Elek Levente.
Abia ales presedinte al liberalilor, Ludovic Orban a... mai mult
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 23:18
Un guvern nu poate ramane la Palatul Victoria fara sprijin politic, a declarat, sambata primarul Clujului, Emil Boc, sustinand ca, atunci cand apar "chestiuni de interes privat sau de grup" se ajunge la un astfel de "razboi".
"Stiu ca e grea o motiune de cenzura, am avut vreo 11. (...) Fara sprijin politic e greu sa stai la Palatul Victoria si atunci depinde de abilitatea si de capacitatea lui (n.r.-Sorin Grindeanu) de a-si cladi o sustinere politica. (...) Nici un guvern nu poate ramane fara sustinere politica la Palatul Victoria. Cel mai important e sa se termine cat mai repede aceasta criza politica, sa se termine acest circ, pentru ca Romania are nevoie de stabilitate", a spus fostul premier, inaintea Congresului PNL.
Intrebat de ce s-a ajuns in aceasta situatie, Emil Boc a replicat: "Incapacitatea de a guverna in interes public. Pana la urma, daca toate guvernele ar urmari (...) sa guverneze in interes public, nu s-ar ajunge aici. Cand apar chestiuni de interes privat sau de grup, atunci se ajunge la un asemenea razboi. Acum, e o chestiune care tine de grupuri de interese din interiorul partidului care nu pot sa-si transeze soarta decat punand tara la mezat. Si acest lucru nu e normal".
In opinia sa, PNL nu ar trebui sa guverneze "cu orice pret".
"Orice guvernare trebuie facuta in interesul public si al romanilor. Nu cu orice pret la guvernare, nu cu orice pret in opozitie", a conchis Emil Boc. ...citeste mai departe despre "Emil Boc, sfaturi pentru... mai mult
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 15:33
Partidul National Liberal va decide duminica asupra motiunii de cenzura anuntate de social-democrati, a declarat, sambata, liderul PNL, Raluca Turcan, adaugand ca sedinta Parlamentului nu este convocata "intr-un mod legal".
"Vom decide ce va face PNL maine. (...) Sedinta nu este convocata in forma regulamentului si intr-un mod legal. Consideram ca PSD ar trebui sa se devoaleze in intreaga splendoare si sa incerce sa se decimeze din interior, asa cum a facut pana acum", a spus Turcan, inainte de Congresul PNL, in care este ales noul presedinte al partidului, informeaza Agerpres.
Ea a afirmat ca exista "doi baricadati la Palatul Victoria si un grup care incearca sa ocupe Parlamentul".
"Este fix acelasi comportament, nu difera cu nimic gestul domnului Dragnea de a folosi abuziv Parlamentul pentru motiunea de cenzura, bazandu-se pe majoritatea pe care o are, si ocuparea Guvernului, stingerea luminii si aprinderea lumanarii, asa cum procedeaza domnul Grindeanu", a mai spus Turcan.
In context, ea a sustinut ca Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze din functiile de presedinte al Camerei Deputatilor si din cea de presedinte al PSD, iar Sorin Grindeanu din cea de premier, afirmand ca astfel ar putea fi adusa stabilitatea in Romania.
"PSD, daca are o ultima ramasita de constiinta pentru votul pe care l-a primit la alegerile parlamentare, ar trebui sa puna aceste doua demisii pe masa si sa mergem mai departe", a punctat ea.
Turcan a subliniat ca liberalii vor... mai mult
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 13:25
Parlamentul dezbate, vineri, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta initiata dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis, dar initiatorii, liberalii, nu ii dau prea mari sanse de reusita.
Motiunea de cenzura inititulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!" este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputati si senatori ai PNL.
Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul alesilor, iar, in acest momenet, matematic, PNL nu a reusit sa adune aceste voturi.
Practic, coalitia majoritara care sustine guvernul, formata din PSD, UNPR, PC, PLR, intruneste 298 de parlamentari, la care s-ar adauga 17 deputati ai minoritatilor nationale care, de obicei, voteaza cu puterea. Iar in favoarea motiunii de cenzura ar fi opozitia formata din PNL cu 174 de ...citeste mai departe despre "Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 11 Iunie 2015, ora 17:45