Parlamentul, reunit in sedinta comuna, a adoptat vineri cu 255 de voturi "pentru" si 95 de voturi "impotriva" legea bugetului de stat pentru anul 2018.
Fata de proiectul aprobat initial de Guvern, Parlamentul a suplimentat bugetele mai multor institutii.
Cea mai mare suma, 350 de milioane de lei, a fost transferata fondului de rezerva al Guvernului, iar banii au fost luati din bugetul alocat pentru contributia Romaniei la Uniunea Europeana.
Astfel, au fost acordate 60 de milioane de lei in plus Secretariatului General al Guvernului pentru finantarea cultelor religioase si alte 5 milioane pentru minoritati.
De asemenea, Ministerul Culturii a primit in plus 8 milioane de lei pentru construirea monumentului Unirii de la Alba Iulia.
Tot 10 milioane de lei in plus a primit si Ministerul Energiei pentru un program de cercetare in domeniul nuclear.
Radioul public a primit 3 milioane de lei in plus fata de ce daduse Guvernul initial.
Tot cu 3 milioane de lei a fost majorat si bugetul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.
Nu in ultimul rand, Curtea Constitutionala a primit 2 milioane de lei in plus fata de varianta aprobata initial de Guvern.
In schimb, plenul reunit al Parlamentului a respins, luni, amendamentul adoptat vineri in Comisiile de Buget-Finante privind cresterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care merg la bugetele locale.
Amendamenul adoptat initial in comisii stabilea ca: "In anul 2018, prin derogare de la prevederile... mai mult
Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 12:43
Parlamentarii PMP au depus 3.318 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2018 si au cerut alocarea de resurse consistente pentru continuarea lucrarilor la centura Bucurestiului si metroul din Drumul Taberei, dar si consolidarea cladirilor cu grad seismic ridicat.
"Amendamentele aduc corectii elementare bugetului trimis spre adoptare, in ciuda faptului ca, pe fond, proiectul de lege nu mai are nimic in comun cu vestitul program de guvernare pe baza caruia PSD i-a pacalit pe romani la alegeri, cu promisiunile mincinoase din campania electorala ale principalului partid de guvernamant", se arata intr-un comunicat de presa transmis de grupurile parlamentare reunite ale PMP.
Alesii PMP au mai solicitat alocarea de resurse pentru programe si actiuni pentru Diaspora, precum si pentru implementarea programului "O ambulanta pentru fiecare localitate", dar si pentru construirea a 1.400 de gradinite si crese in principalele localitati din Romania.
"Avand in vedere ca practicile dictatoriale prin care PSD conduce Parlamentul nu puteau lipsi nici de la calendarul de lucru privind adoptarea bugetului, majoritatea parlamentara a hotarat ca Opozitia poate studia si amenda bugetul in termen de trei zile, din care doua zile sunt zile libere (9 si 10 decembrie).
Partidul Miscarea Populara solicita PSD sa adapteze bugetul tarii la realitatile Romaniei, sa nu risipeasca banii romanilor doar pe programe ce incurajeaza nemunca si sa aloce fonduri catre domeniile a caror... mai mult
Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 21:05