Metodele alternative de plata au nevoie de mai mult timp pentru a fi folosite constant de catre romani, o demonstreaza chiar un studiu realizat de echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro.
Modalitatea de cheltuire a bugetului de vacanta prezinta un aspect interesant in contextul evolutiei tehnologice si a diversificarii metodelor de plata: 54% dintre romani au declarat ca inca platesc cash atunci cand calatoresc, fiind unul dintre cele mai mari procente dintre cele 24 de nationalitati chestionate. Doar respondentii din Germania si Austria ne depasesc, 58% dintre participantii la studiu marcand aceasta varianta de plata.
Cei care folosesc banii lichizi cel mai putin in timpul calatoriilor sunt norvegienii, 75% dintre ei afirmand ca obisnuiesc sa plateasca folosind cardul sau aplicatiile de plati.
Bugetul de vacanta
Majoritatea romanilor (59%) obisnuiesc sa faca economii in timpul anului pentru a le folosi in timpul vacantelor, la fel ca anul trecut (60%).
Pe langa abtinerea de la cumparaturi mai putin necesare sau servitul meselor in oras, o diferenta de abordare interesanta apare in privinta transportului zilnic: Dintre cei care obisnuiesc sa calatoreasca mai mult in interes de serviciu (Business Travelers), 18% au precizat ca in zilele obisnuite prefera sa mearga pe jos sau sa foloseasca bicicleta pentru a salva banii de combustibil pentru vacante, in timp ce dintre calatorii Non-Business doar 9% folosesc acest mijloc de economisire.... mai mult
Joi, 13 Februarie 2020, ora 10:50
Revolut a analizat obiceiurile de cheltuire si calatorie ale europenilor din generatia Millennials, pornind de la propria baza de date, ce cuprinde 7 milioane de utilizatori in Europa, dintre care peste 600.000 sunt romani.
Conform acestui studiu, dintre toate tarile analizate, Romania inregistreaza, anul acesta, cea mai mare crestere a numarului de tineri care calatoresc in strainatate.
Astfel, daca in 2018 doar 9,41% dintre acestia au calatorit peste hotare, in 2019, procentul a ajuns la 47,5% - un numar semnificativ mai mare fata de alte tari europene.
Ce destinatii aleg romanii pentru vacanta de vara
Printre destinatiile de concediu cele mai populare in randul romanilor se numara Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Grecia si Italia.
Desi multi dintre romani opteaza pentru plajele vecinilor din Bulgaria in timpul vacantei de vara, bulgarii aleg preponderent ca destinatii turistice Grecia si Italia, in timp ce ungurii prefera sa se relaxeze in Austria, Croatia si Italia.
Cat platesc romanii pentru un pachet turistic
Cu toate ca preferintele pentru o destinatie anume nu s-au schimbat semnificativ fata de anul trecut, in 2019, romanii au platit mai mult pentru un sejur, respectiv o medie de 827 EUR, fata de 700 EUR, cat au cheltuit in 2018.
In ceea ce priveste alte cheltuieli din perioada vacantei, un roman cheltuie in medie 363 EUR in afara pachetului turistic achizitionat, fata de 288 EUR cat cheltuie bulgarii si 316 EUR, in cazul ungurilor. In... mai mult
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 11:00
Utilizarea cardului la comercianti reprezinta, in general, cea mai ieftina metoda de plata in calatoriile in afara tarii, aducand economii semnificative comparativ cu schimburile valutare realizate in tara sau la destinatie, arata un studiu MasterCard realizat la nivelul Europei Centrale si de Est si Israel.
Romanii care calatoresc in Austria, spre exemplu, pot face economii de 32% daca platesc cu cardul de debit, in comparatie cu conversia la birourile de schimb din aeroportul-destinatie, potrivit comunicatului remis Ziare.com.
De asemenea, pentru a achizitiona produse in valoare de 100 euro in Italia, cumpararea de valuta la casele de schimb din tara ar genera costuri cu 7% mai ridicate comparativ cu plata cu cardul direct la comerciant.
Iar pentru cei care calatoresc in Marea Britanie, costurile cu achizitionarea lirelor sterline in aeroporturile britanice sunt cu 9% mai mari decat cele generate de tranzactiile cu cardul la comercianti.
O alta concluzie a studiului este ...citeste mai departe despre "Cum iesi mai ieftin - plata cu cardul in strainatate vs. casele de schimb valutar" pe Ziare.com mai mult
Joi, 25 Iunie 2015, ora 15:48
Utilizarea cardului la comercianti reprezinta, in general, cea mai ieftina metoda de plata in calatoriile in afara tarii, aducand economii semnificative comparativ cu schimburile valutare realizate in tara sau la destinatie.
Romanii care calatoresc in Austria, spre exemplu, pot face economii de 32% daca platesc cu cardul de debit, in comparatie cu conversia la birourile de schimb din aeroportul-destinatie, arata un studiu MasterCard realizat la nivelul Europei Centrale si de Est si Israel.
De asemenea, pentru a achizitiona produse in valoare de 100 euro in Italia, cumpararea de valuta la casele de schimb din tara ar genera costuri cu 7% mai ridicate comparativ cu plata cu cardul direct la comerciant.
Iar pentru romanii care calatoresc in Marea Britanie, costurile cu achizitionarea lirelor sterline in aeroporturile britanice sunt cu 9% mai mari decat cele generate de tranzactiile cu cardul la comercianti.
In topul ecomiilor se afla si Cehia, unde tranzactiile cu cardul la comercianti au costuri cu pana la 31,5% mai mici, fiind, de altfel, cea mai ieftina modalitate de plata pentru calatoriile in cele mai populare destinatii.
Schimburile valutare in aeroporturile din strainatate sunt printre cele mai costisitoare, pentru cehii care calatoresc in Austria, spre exemplu, ele fiind cu aproape 27% mai scumpe decat retragerile de pe cardurile de debit de la bancomatele de la destinatie.
O alta concluzie a studiului este ca, in general, conversiile realizate la... mai mult
Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:34
Cardul de credit se schimba si tine pasul cu tehnologia. In curand cardul iti va arata singur cati bani mai ai pe el, iti va recunoaste amprenta, iti va permite sa alegi valuta in care vrei sa faci plata si ii va "pacali" pe hoti.
Pregateste-te de o transformare radicala a instrumentului electronic de plata, pentru ca in curand acesta va putea sa joace rolul unui minicomputer la purtator.
Noile tehnologii introduse pe carduri au rolul de le face mai sigure si de a reduce numarul instrumentelor de plata pe care le porti dupa tine, anunta cotidianul Daily Mail.
Cati bani mai ai? Iti spune chiar cardul
In curand ai putea sa stii in orice clipa cati bani mai ai pe card cu ajutorul noului instrument de plata conceput de MasterCard.
Compania a creat un tip de card de debit care iti afiseaza pe un ecran miniatural balanta contului curent. Display-ul poate fi blocat cu ajutorul unui cod pe care il vei tasta direct pe card.
Grosimea dispozitivului nu va diferi fata de cea a unui card normal, iar bateria care il alimenteaza are o durata de viata egala cu valabilitatea instrumentului electronic de plata.
Amprenta inlocuieste codul PIN in maxim un an
Tehnologia biometrica de recunoastere a amprentei posesorului este deja introdusa pe o serie de carduri, care au fost selectionate de bancile din Norvegia si Polonia, pentru aceasta masura suplimentara de securitate.
Cardul biometric poate fi activat doar prin apasarea unui deget al proprietarului pe acesta.... mai mult
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 08:00
Tranzactiile online prin carduri bancare au totalizat in primul trimestru 31,85 milioane euro, in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada din 2009, fiind procesate 603.437 de tranzactii, conform datelor RomCard, citate de Gecad ePayment, producatorul platformei de comert electronic, precizeaza Mediafax."Aceste rezultate sunt incurajatoare pentru piata romaneasca de comert electronic. Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acest prim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatori in mediul online. Comertul electronic ramane in continuare un domeniu cu potential de crestere", a declarat, intr-un comunicat, directorul general executiv al Gecad ePayment, Carmen Sebe.
Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzactii, cu o valoare de 30,25 de milioane de euro.
In primele trei luni ale anului 2010, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 52 de euro, de la 77 de euro in perioada similara a anului trecut.
"Aceasta valoare este explicata, pe de o parte, de intrarea unor noi jucatori cu produse si servicii cu valori mai mici, dar si de faptul ca majoritatea firmelor si magazinelor online au oferit promotii", se mentioneaza in comunicat.
Cele mai comercializate produse online in aceasta perioada fac parte din categoriile telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, retail si divertisment.
Totodata, cea mai spectaculoasa crestere a numarului de tranzactii s-a inregistrat in domeniul turismului - cu 270% mai mult fata de anul... mai mult
Joi, 08 Aprilie 2010, ora 13:55