In cele trei saptamani de la lansare, Kind Market, spatiul creat de NO.MAD Talks, unde profesionistii isi pun la bataie timpul si expertiza iar micile afaceri locale ofera produse in schimbul serviciilor care le sunt necesare, a adunat peste 250 de inscrieri si peste 500 de match-uri, unele dintre ele materializate in parteneriate care poate in alt context nu ar fi avut loc.
Astfel, Macelaria Ghita a oferit cosuri cu preparate din carne pentru 5 bloggeri relevanti care sa le deguste si sa scrie despre ele.
Madalina, trainer de time management, a primit o sesiune de fotografie de portret pe care si-o dorea in schimbul consultantei in organizare pe care o ofera.
Codrut, webdesigner, lucreaza la website-ul de prezentare al micului butic de creatie care ii pregateste strategia de comunicare ce ii va face business-ul mai vizibil online.
Ioana, care are un mic atelier de cosmetice homemade in Cluj, despre beneficiile carora face o serie de video-uri, a oferit produse pentru consultanta in Youtube oferita de Alexandra, Digital Specialist.
Cristina, psihoterapeut si coach, a primit consultanta pentru promovarea in online de la doi profesionisti, in schimbul sesiunilor de coaching.
Pornit din nevoie si dezvoltat cu pasiune, Kind Market a creat o cale de legatura intre freelanceri si antreprenori intr-un moment de blocaj al pietei, in care nu se mai punea problema ca business-urile mici sa investeasca in promovarea care le-ar fi adus prezenta si vizibilitatea in... mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 16:38
Google lanseaza un site cu instrumente si consultanta gratuite pentru intreprinderile mici si mijlocii, sub numele "Google pentru IMM-uri".
Noua platforma, ce are si suportul Consiliului National al IMM-urilor, isi doreste sa faciliteze si sa sustina digitalizarea afacerilor romanesti, indiferent de industrie.
Principalul scop al proiectului este sa sustina companiile din "offline", afectate de masurile de distantare sociala si izolare impuse de pandemia COVID-19, care vor sa invete cum sa activeze online.
Platforma "Google pentru IMM-uri" este organizata in 3 sectiuni:
In prima, antreprenorii se vor familiariza cu o suita de instrumente Google gratuite, menite sa-i ajute sa gestioneze relatia cu clientii, sa administreze un spatiu online pentru afacerea lor, sa descopere interesele consumatorilor si nu in ultimul rand, sa gaseasca oportunitati internationale, daca se gandesc la extindere.
A doua sectiune se concentreaza pe consultanta online de care antreprenorii pot beneficia daca se inscriu pe site. Acestia au acces la sesiuni individuale de consultanta tinute de catre traineri specializati, prin care vor invata cum sa utilizeze instrumentelele Google, sa isi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor si sa primeasca sfaturi despre gestionarea digitala a afacerii in timpuri de criza.
Cea din urma sectiune pune la dispozitia IMM-urilor o lista de servicii si produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc sa-si... mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 11:41
Pentru a facilita tranzitia in mediul online a magazinelor fizice afectate de pandemia de coronavirus, 17 companii de top cu experienta in servicii pentru comertul online au pus bazele initiativei #VreauOnline, un program care ofera training gratuit si servicii specializate de transformare digitala.
In cadrul programului, comerciantii primesc sprijin si reduceri la pachet pentru servicii precum: crearea unui magazin digital, promovare prin marketing digital, procesare automatizata de comenzi, impachetare si livrare de colete, plata cu cardul, facturare si toate serviciile adiacente de eCommerce.
Printre membrii aliantei #VreauOnline se numara: Blugento (platforma romaneasca de eCommerce pentru construirea magazinului digital), Frisbo (cel mai popular serviciu romanesc de procesare automata a comenzilor), FAN Courier (liderul serviciilor de curierat din Romania), Banca Transilvania (banca dedicata afacerilor mici si mijlocii romanesti), Retargeting.biz (servicii automatizate de marketing digital), SMSO (platforma integrata de servicii de comunicare prin SMS), TargetWeb (servicii avansate de SEO si optimizare), Newsman (cel mai mare serviciu de email marketing din Romania), MOCAPP (platforma martech de influencer marketing), Zea (agentia de marketing digital specializata pe eCommerce), Canopy (companie romaneasca experta in PPC advertising), Eliade Rotariu (autor, trainer si manager de business), Pluriva (sistem ERP integrat pentru gestiunea si automatizarea fluxurilor... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 12:00
Pe masura ce starea de urgenta se prelungeste iar perspectiva de a iesi din izolare si de a ne relua viata asa cum o stiam se indeparteaza, devine tot mai clar ca e nevoie sa ne gestionam cu atentie resursele si ca e posibil sa renuntam la unele lucruri care ne mai tineau ancorati in normalitatea de dinainte de pandemie.
In contextul in care, desi banii sunt mai putini, nevoile se mentin iar pastrarea obiceiurilor ramane obligatorie, pentru buna noastra stare mintala, poate e necesar sa ne indepartam cu doi pasi de situatia curenta si sa schimbam putin paradigma.
Daca ne-am imagina ca am ajuns intr-un viitor paralel, in care nici pandemia, dar nici banii nu mai exista, oare cum am face sa ne asiguram si cele necesare, si cele dorite? Simplu - prin troc sau, in limbaj de zilele noastre, barter. Practica de a face schimb de produse si / sau de servicii s-ar impamanteni iar putinii bani ramasi ar fi tratati ca obiecte de colectie.
Ideea de schimb de produse si servicii a aparut pe la finalul lunii martie, dupa ce NO.MAD Talks organizase deja Online Meetups, intalnirile online pentru sustinerea comunitatii de freelanceri vreme de vreo doua saptamani.
La exact o luna dupa lansarea sesiunilor, dupa 13 intalniri la care au spus prezent peste 350 de participanti, noul concept s-a copt si a devenit NO.MAD Kind Market, o platforma de schimb de produse si servicii intre freelanceri si antreprenorii locali.
In urma intalnirilor la care o serie de profesionisti au vorbit... mai mult
Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 14:51
Initiativa "Reactie pentru educatie", sustinuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii si initiata de Narada, cu sprijinul Cora Romania, lanseaza o platforma digitala care usureaza accesul la educatia la distanta pentru cel putin 30.000 de profesori si elevii lor.
Reactie pentru educatie este un plan de interventie, structurat pe doua dintre cele mai plauzibile scenarii posibile a evolutiei situatiei privind suspendarea cursurilor in scoli.
"Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele stiintei si tehnologiei, canalele de comunicare, pana la comunitatea de voluntari si companii, pentru a veni in intampinarea profesorilor ce cauta acum solutii de a ramane aproape de elevii lor", spune Andra Munteanu, co-fondator Narada, organizatie care cauta si implementeaza solutii rapide si eficiente de modernizare a educatiei.
Avand in vedere ca perioada de suspendare a cursurilor s-ar putea prelungi, cele trei organizatii initiatoare (Narada, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Cora Romania) vin in sprijinul profesorilor si elevilor cu patru masuri si instrumente concrete.
Ofera dotari materiale pentru profesori din opt comunitati defavorizate in ceea ce priveste educatia in medii digitale.
"Vom reusi astfel sa studiem indeaproape evolutia, piedicile, dar si realizarile lor in predarea la distanta, astfel incat, daca se adanceste criza, sa avem un model studiat, pe care sa il putem impartasi public si cu restul societatii civile si pe care sa... mai mult
Miercuri, 25 Martie 2020, ora 11:34
Platforma BiziLive este primul proiect social de Live Streaming dedicat antreprenorilor, unde peste 35 de profesionisti din diverse industrii realizeaza sesiuni live interactive, prin care incearca sa aduca solutii concrete la provocarile din domeniile HR, vanzari, marketing, finantare, comunicare, mediu, educatie sau leadership.
"Principala noastra motivatie este educatia. Fiecare specialist, antreprenor sau consultant care a interactionat cu organizatia noastra a adus valoare si mult know-how", spune Constantin Paraschiv, fondatorul BiziLive.
Proiectul a demarat la jumatatea lui 2017, dar anul urmator a fost adevaratul an de lansare. In 2018, pe platforma BiziLive au interactionat peste 1,6 milioane de persoane, de-a lungul a 400 de emisiuni educative despre antreprenoriat, sanatate, parenting, resurse umane, e-commerce, educatie financiara, civica si juridica. Tot in 2018, echipa de specialisti BiziLive a efectuat 300 de studii de caz, in format Video Live.
"Mai precis, in acest format video, antreprenorul este de acord sa furnizeze in direct, cu scop educativ informatii financiare, decizii de business, modele de business, pe care le-a utilizat, sau canale de comunicare/promovare care au functionat pentru afacerea sa. Scopul acestor studii de caz este sa aduca un plus de know-how tuturor antreprenorilor la inceput de drum, dar si celor mai experimentati, asupra deciziilor lor viitoare de business", explica Constantin Paraschiv.
Anul acesta, fondatorul isi... mai mult
Vineri, 15 Martie 2019, ora 13:58
Razvan Dragoi a lansat The Trainers, prima platforma online care conecteaza direct companiile cu trainerii. Proiectul este unic in regiune si devine realitate dupa o investitie initiala de 20.000 de euro, spune antreprenorul.
Modelul de business propune o noua abordare in industria de training, prin crearea unei piete din care companiile pot achizitiona direct servicii de training si dezvoltare personala de la expertii inscrisi in platforma.
Practic, platforma pune fata in fata cererea si oferta din piata de training, simplificand procesul de achizitie de training din orice domeniu.
The Trainers se adreseaza, pe de o parte, companiilor care doresc sa desfasoare programe profesioniste de training, iar, pe de alta parte, expertilor care vor sa se alature celei mai mari comunitati de traineri profesionisti.
"Obiectivul nostru este de a construi un marketplace al celor mai buni traineri din piata si al celor mai diverse programe de training" a declarat Razvan Dragoi, fondator The Trainers.
O oportunitate pe piata
"Industria de training din Romania trece printr-o perioada de consolidare, dupa ce criza financiara a remodelat si influentat acest sector.
Inca sunt numeroase oportunitati pe care piata trebuie sa le acopere, atat in ceea ce priveste nevoile companiilor, cat si pe cele ale trainerilor.
Din dorinta de a oferi mai multa transparenta in achizitia de training, a luat nastere The Trainers, o alternativa inovativa la metodele traditionale de... mai mult
Joi, 12 Martie 2015, ora 10:55
1Cele mai noi tendinte si strategii de promovare in mobile marketing vor fi prezentate la Bucuresti, intre 16-17 mai 2013, in cadrul celei de-a sasea editii a Mobile Conference, cel mai mare eveniment dedicat promovarii si dezvoltarii aplicatiilor in mediul mobil.
Evenimentul este organizat impreuna cu Nokia, Voxline si Syscom Digital si va avea loc la Howard Johnson Hotel Bucuresti.
Mobile Conference va reuni numerosi marketeri si cei mai buni specialisti din mediul mobil: operatori de servicii, producatori, dezvoltatori si agentii interactive.
Evenimentul aduce in acest an un concept complex, cele doua zile de eveniment vor cuprinde sesiuni interactive de conferinte, seminarii intensive, un program de workshop avansat si gala de premiere Mobile Awards, ce ofera recunoastere celor mai bune campanii si aplicatii mobile din domeniu.
Editia din acest an va aduce in prim plan cele mai noi idei si solutii pentru promovarea eficienta a brandurilor in mediul mobil, idei de crestere a vanzarilor si crearea interactiunii intre branduri si consumatori.
"Mediul mobil cunoaste o adoptie accelerata in randul companiilor din Romania. Daca pana de curand vorbeam de un interes deschis fata de modalitatile de promovare pe telefoanele mobile, astazi vedem o extindere a afacerilor in acest mediu sau idei de aplicatii, care pot fi monetizate pe baza de clienti din Romania. De aceea, Mobile Conference Romania promite cel mai bun si mai avansat program dintre toate editiile de... mai mult
Joi, 25 Aprilie 2013, ora 09:15