NGINX, parte din F5, si Veracomp au desfasurat, in trimestrul 4 al anului 2020, un studiu amplu asupra mediului DevOps din Romania. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 300 de specialisti si a urmarit sa identifice modul de functionare, instrumentele utilizate, mediile preferate si sectoarele care exploateaza cel mai bine tendinta de automatizare in dezvoltarea aplicatiilor.
Tehnologia DevOps se dezvolta dinamic in intreaga lume. Numarul programatorilor care lucreaza in echipe ce combina sarcinile de dezvoltare si implementare software, este in continua crestere. Studiul a avut la baza un sondaj pe care persoanele care lucreaza in calitate de DevOps l-au completat online. Chestionarul a continut intrebari cu privire la munca respondentilor. La studiu au participat 329 de persoane.
Studiul NGINX confirma faptul ca, din punct de vedere al sectorului de activitate, companiile care isi implementeaza propriile proiecte ("inhouse" - 25%) si companii care externalizeaza servicii de dezvoltare (outsourcing - peste 19%) sunt principalii consumatori ai mediului DevOps. Productia industriala (11,73%) si comertul (8,02%), urmate de finante si servicii bancare, servicii pentru business, educatie si asistenta medicala (cate 6,79% fiecare) sunt, de asemenea, sectoare importante pentru mediul DevOps.
Desi 60% dintre respondenti afirma ca nu utilizeaza containere, dintre cei care folosesc containere la locul de munca, 18.75% aleg Kubernetes si 15,63% OpenShift.
In... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 18:57
Anul 2020 a fost unul special, in care coronavirusul si toate implicatiile acestuia si-au pus amprenta asupra cautarilor pe care oamenii le-au facut pe Google. Cautarile anului 2020 in Romania reflecta toate aceste schimbari: de la masurile de protectie si restrictiile de circulatie, statul in casa si evolutia situatiei pandemice, pana la educatia online, gatit si munca la distanta.
Topul celor mai populare cautari pe Google in Romania in 2020 este condus de coronavirus si doua platforme de educatie la distanta: Google Classroom si Adservio. Restrictiile de circulatie au generat interes pentru declaratia pe proprie raspundere si formular STS.
Romanii au intrebat pe Google in primul rand "ce este coronavirusul", iar apoi "ce este pandemia" si "ce este starea de urgenta". Pentru a respecta masurile de protectie impotriva COVID-19, cei mai multi romani au cautat pe Google "cum se poarta masca". Au dorit sa afle si "cum se pune masca".
Au vrut sa afle toate detalii despre coronavirus: "cum se manifesta coronavirus" si "cum se transmite coronavirus". Pentru ca multi romani au stat in casa mai mult in 2020, au cautat pe Google "cum se face maiaua", "cum se face drojdia" sau "cum se gateste sparanghelul".
Chiar daca coronavirusul a fost in centrul atentiei, si-au gasit loc intre cautarile romanilor si subiectele de interes major ale anului 2020, precum alegerile din Statele Unite ale Americii sau Black Friday.
Alegerile din SUA au fost in topul celor mai populare... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 10:18
Platforma de jocuri Google Stadia este disponibila in Romania incepand de astazi. Stadia este un serviciu de tip cloud ce permite celor interesati sa joace numeroase jocuri video, fara a avea nevoie de dispozitive puternice, capabile sa ruleze aceste jocuri.
Stadia functioneaza cu dispozitivele deja existente: laptopuri, desktop-uri, tablete si telefoane compatibile, precum si cele mai populare controlere de jocuri. Stadia functioneaza imediat, fara sa fie nevoie de a descarca sau actualiza jocul, printr-o conexiune stabila la internet.
Stadia este disponibil oricarei persoane care are o adresa de Gmail, in doua variante: gratuita si cu abonament. In cea gratuita, cei care se inregistreaza pot juca jocuri precum Destiny 2 si Super Bomberman R Online.
Toti utilizatorii noi de Stadia au acces gratuit pentru o luna la Stadia Pro, serviciul cu abonament oferit de platforma. Abonatii Stadia Pro pot juca gratuit zeci de jocuri, precum Hitman 2, Dead by Daylight sau Orcs must Die! 3, iar in fiecare luna sunt adaugate noi jocuri disponibile abonatilor Stadia Pro. Abonamentul Stadia Pro este de 45 lei/luna.
De asemenea, orice abonat Stadia, indiferent de tipul de cont, are acces la magazinul Stadia, de unde poate achizitiona si juca titluri precum Cyberpunk 2077, Assassin's Creed: Walhalla, NBA 2k21. Star Wars Jedi: Fallen Order sau Watch Dogs: Legion.
Serviciul Google Stadia este disponibil la adresa stadia.google.com sau prin aplicatia dedicata Android si, in... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 19:16
Google lanseaza in Romania programul "Eroii Internetului", care isi propune sa ajute copiii sa invete sa exploreze Internetul in siguranta si cu incredere. Cu ajutorul acestui program, copiii deprind cunostintele digitale de baza, de siguranta si securitate online.
Programul poate fi accesat la adresa: https://g.co/EroiiInternetului.
"Eroii Internetului" este pentru copii cu varste scolare si parintii lor, precum si profesori. "Eroii Internetului" cuprinde o programa despre siguranta online, dedicata profesorilor, lectii digitale ce pot fi folosite in predare si activitati ce pot fi folosite in clasa. De asemenea, platforma ofera un un ghid al familiei, care va ajuta parintii si copiii sa discute, sa invete si sa se gandeasca impreuna la siguranta online.
Copii invata sa distribuie prudent informatii - responsabilitatea comunicarii online, ce ai voie sa distribui si cu cine, sa nu se lase pacaliti online, in principal prin a detecta ce este real si fals; cum sa-si securizeze secretele (informatiile personale), conduita pe internet si cum sa fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, sa fie curajosi si deschisi si sa intrebe un adult atunci cand intalnesc ceva suspect pe Internet.
Copiii isi pot testa cunostintele astfel invatate in jocul Interland, in care trebui sa strabata cu bine Taramul comorii, Taramul Amabilitatii, Raul Realitatii si Muntele Atentiei, iar dupa ce au trecut cu bine fiecare provocare, vor primi o diploma.
Programul... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 12:04
Google lanseaza un site cu instrumente si consultanta gratuite pentru intreprinderile mici si mijlocii, sub numele "Google pentru IMM-uri".
Noua platforma, ce are si suportul Consiliului National al IMM-urilor, isi doreste sa faciliteze si sa sustina digitalizarea afacerilor romanesti, indiferent de industrie.
Principalul scop al proiectului este sa sustina companiile din "offline", afectate de masurile de distantare sociala si izolare impuse de pandemia COVID-19, care vor sa invete cum sa activeze online.
Platforma "Google pentru IMM-uri" este organizata in 3 sectiuni:
In prima, antreprenorii se vor familiariza cu o suita de instrumente Google gratuite, menite sa-i ajute sa gestioneze relatia cu clientii, sa administreze un spatiu online pentru afacerea lor, sa descopere interesele consumatorilor si nu in ultimul rand, sa gaseasca oportunitati internationale, daca se gandesc la extindere.
A doua sectiune se concentreaza pe consultanta online de care antreprenorii pot beneficia daca se inscriu pe site. Acestia au acces la sesiuni individuale de consultanta tinute de catre traineri specializati, prin care vor invata cum sa utilizeze instrumentelele Google, sa isi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor si sa primeasca sfaturi despre gestionarea digitala a afacerii in timpuri de criza.
Cea din urma sectiune pune la dispozitia IMM-urilor o lista de servicii si produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc sa-si... mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 11:41
Wello, platforma de sanatate pentru copii si parinti, bazata pe un program de inteligenta artificiala (AI), a fost selectat in acceleratorul Google for Startups, in cadrul Business Model Mastering, program destinat companiilor aflate in faza de crestere. Wello a fost ales, alaturi de alte 5 startup-uri europene.
Astfel, pana pe 4 iunie, Wello va face parte dintr-un program intensiv de accelerare de business, bazat pe o serie de workshop-uri interactive, in timpul carora va avea acces la know-how, instrumente si indrumari aplicate, pe care sa le foloseasca pentru a creste eficienta actualului model de business. Structura programului le ofera companiilor selectate posibilitatea de a discuta cu experti de top si alti participanti despre provocarile curente de afaceri si solutii la situatii concrete.
"Obiectivul nostru este dezvoltarea Wello pentru etapa urmatoare si sa ne punem la punct modelele de business, atat B2C, cat si B2B, astfel incat sa putem ajuta cat mai multi copii supraponderali si familiile acestora sa se familiarizeze cu un comportament de viata sanatoasa, bazat pe o alimentatie corespunzatoare varstei, miscare si consiliere pentru stabilirea unui echilibru emotional", spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.
"Totodata, selectarea in acest program de accelerare de business ne da acces direct la cele mai bune produse, conexiuni si practici Google, pentru a dezvolta mai bine si mai rapid platforma Wello in directia stabilita".
Dezvoltarea... mai mult
Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 18:09
Google lanseaza o platforma dedicata invatarii la distanta, un hub de informatii si unelte menite sa ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.
Aceasta se gaseste la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ si ofera resurse in limba romana necesare profesorilor pentru a se instrui in utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor si a realiza lectii interesante si placute.
G Suite for Education este o colectie de aplicatii care ofera acces la functiile educationale esentiale (crearea lectiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea si gestionarea clasei, schimbul de fisiere, email, etc.).
G Suite for Education este disponibil in mod gratuit institutiilor de invatamant.
Acestea se pot inscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education la aceasta adresa: https://www.clasaviitorului.ro/.
Platforma dedicata invatarii la distanta ofera si un ghid pentru predarea de acasa dedicat profesorilor, disponibil direct la aceasta adresa:
services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.
Acesta ofera informatii pas cu pas, de la organizare spatiului de lucru de acasa, pregatirea cursului si a "intalnirii" video cu elevii, pregatirea predarii si predarea propriu-zisa, pana la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tabla online unde prezinta in timp real elevilor, si organizarea de discutii 1:1 cu elevii.
Google va... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 14:44
Stirea a fost ca Google a investit 1,1 miliarde de dolari in HTC. Google a obtinut acces fara taxe la brevetele HTC si a preluat ingineri care lucrau la proiectele Pixel.
In final, acest smartphone va fi facut cu adevarat in-house. Dar de ce o investitie atat de mare pentru Google, care inca nu e furnizor global de telefoane?
Google nu era interesat de o divizie hardware. Gigantul american a avut Motorola, care fusese liderul industriei inainte de Nokia si ramanea un brand puternic. Dar in loc sa faca terminalele Nexus, mai nou Pixel, cu Motorola, Google lucra tot cu HTC, cu LG, cu Huawei si a vandut brandul Moto catre Lenovo.
E adevarat, Google a anuntat oficial ca terminalele Pixel vor fi controlate mai strict si i-au si enervat pe Huawei pentru ca nu i-au lasat sa puna brandul lor pe spatele primului Google Pixel, asa ca Huawei s-a retras din colaborare.
La fel de adevarat e si ca HTC este producatorul primului telefon Android si cel care a dat cu adevarat startul vanzarilor de smartphone-uri pe platforma Google.
iPhone era deja lansat, iar, fara HTC, Google n-ar fi ajuns poate unde este acum. Dar nu asta a fost motivul pentru care Google a investit in companie. Nici dorinta de hardware, nici nostalgia unui parteneriat demult incheiat nu ar fi salvat HTC.
Citeste articolul integral AICI ...citeste mai departe despre "De ce Google salveaza HTC si ce inseamna investitia" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 07:54
Gigantul in domeniul Internetului Google a pus capat miercuri celor doua saptamani de speculatii cu privire la o enorma platforma plutitoare pe care a construit-o in Golful San Francisco, precizand ca aceasta va gazdui un "spatiu interactiv" in domeniul noilor tehnologii.
Reperata de blogul specializat CNET, barja enorma de 76 metri lungime si 22 de metri latime a fost prezentata, intre altele, ca centru de date plutitor sau vapor pentru organizarea unor petreceri uriase.
"Centru de date plutitor? Vapor pentru petreceri uriase? Barja pentru gazduirea ultimului dinozaur? Din nefericire nu este vorba despre niciuna dintre aceste lucruri", a reactionat miercuri grupul intr-o declaratie.
"Chiar daca este inca devreme, iar lucrurile se pot schimba, ne gandim sa folosim aceasta barja ca spatiu interactiv in care oamenii sa poata sa invete lucruri despre noile tehnologii", a adaugat Google.
Barja se afla in apropiere de Treasure Island, o insula artificiala situata intre San Francisco si Oakland, in Golful San Francisco. mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 14:45