Producatorii si comerciantii romani din sectorul agricol au la dispozitie, incepand de miercuri, platforma digitala Commoditrader, care le permite sa comercializeze si sa administreze digital transportul produselor agricole.
Potrivit unui comunicat, aplicatia de origine daneza Commoditrader ofera clientilor posibilitatea de a compara preturi si alti termeni contractuali din pietele agricole, atat din Romania, cat si din afara tarii, marind astfel puterea de negociere a fermierilor si oferindu-le comerciantilor acces mai usor la piata, sustin reprezentantii platformei.
Romania este prima tara din Europa de Est in care se lanseaza aceasta platforma.
"Am ales Romania pentru ca este o piata care se dezvolta rapid, cu o populatie de oameni deschisi in gandire, gata de schimbare - lucru pe care il consideram un aspect cheie in deschiderea catre noi cai de tranzactie. Romania este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producatori de cereale din Europa, desi structura comertului necesita optimizare pentru a putea oferi fermierilor din Romania acces mai bun la piata, si este, asadar, una dintre cele mai importante prioritati ale afacerii noastre", spune Ida Boesen, co-fondator al Commoditrader.
Romania are o pondere de 53,4% a terenurilor agricole din totalul teritoriului sau si, desi detine o treime din fermele din Uniunea Europeana, mult mai mult decat orice alt stat membru din UE, are doar 4% din totalul productiei agricole din regiune, potrivit Eurostat, pe baza... mai mult
Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 14:52
Un tanar antreprenor originar din Bacau si-a folosit experienta de cercetator universitar in Elvetia pentru a crea o platforma de internationalizare a producatorilor mici si mijlocii, care au resurse limitate de promovare pe pietele externe. Tot ce trebuie sa faca firmele romanesti este sa se inscrie gratuit si sa isi expuna produsele pe site-ul care promite inlesnirea comunicarii si a vanzarilor intre oameni de afaceri din toata lumea.
Platforma este promovata in randul producatorilor si importatorilor din Europa, dar si din alte colturi ale lumii si ofera o serie de instrumente care ii ajuta pe antreprenori sa isi creeze un nume pe pietele externe, printr-o serie de instrumente precum promovarea produselor in sase limbi straine, magazin online, consultanta personalizata, chat pentru afaceri, rubrica de testimoniale etc.
"Expertii sugereaza pe baza examplelor oferite de companiile high-tech si born global ca utilizarea Internetului poate depasi barierele legate de resurse internationalizarii, iar experienta antreprenorilor si managerilor in a folosi eficient Internetul pentru internationalizare este considerata numi mai importanta decat experienta lor de afaceri la nivel international", a explicat in cadrul unui interviu acordat Business24, Ioan Iustin Vadana, Managing Director Regicon International.
Care sunt principalele provocari ale producatorilor in procesul de internationalizare si cum ii poate ajuta platforma online regiconia.com?
Potrivit literaturii... mai mult
Marti, 11 Martie 2014, ora 13:45
Manufacturo Media a lansat o platforma online care conecteaza cumparatorii de la nivel global cu producatorii din Romania.
Aceasta, manufacturo.com, se adreseaza companiilor romanesti care desfasoara o activitate de productie in sistem industrial sau manufacturier, in orice domeniu de activitate, si este menita sa le sprijine in gasirea unor parteneri de incredere la export si implicit a unor piete noi de desfacere.
"Schitarea si dezvoltarea acestui concept au avut ca punct de plecare convingerea ca exista multi producatori extraordinari care merita sa fie adusi in lumina reflectoarelor, atat pe piata externa cat si pe cea autohtona", a declarat Valentin Rotariu, fondatorul Manufacturo.
Platforma poate inlocui prezenta companiilor in targuri
Manufacturo este o alternativa moderna care poate inlocui prezenta la targuri si expozitii, integral sau partial, prin nivelul costului implicat per client atras, cu pana la 95% mai scazut decat in cazul marketingului offline.
Disponibilitatea acestui proiect intervine in conditiile in care, in ultimii ani, pe fondul scaderii consumului local, producatorii autohtoni si-au indreptat privirea tot mai mult asupra pietelor externe pentru a compensa declinul afacerilor realizate in Romania si pentru a-si creste profitabilitatea.
Mai mult decat atat, un astfel de proiect poate compensa prezenta slaba a producatorilor pe celelalte continente, in conditiile in care repartizarea geografica a exporturilor indica Europa ca... mai mult
Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 14:15
Exporturile de produse software romanesti au crescut cu 37% fata de anul 2008, Romania devenind o piata emergenta tot mai atractiva pentru dezvoltatorii de software, in special pe segmentul aplicatiilor pentru platformele mobile.
In 2010, cifra de afaceri din domeniul IT&C din Romania a crescut cu 8%, iar in 2011 avansul a fost de 2%, revenindu-se astfel la nivelul de 9,4 miliarde de euro inregistrat in 2008.
Veniturile pe piata interna de produse software au inregistrat o crestere mai slaba, de doar 6%, conform unui studiu efectuat de Ernst & Young, intitulat "Opportunities and optimism: how CEOs are embracing digital growth".
In Appstore exista peste 400 de aplicatii romanesti si un numar aproape similar de aplicatii se gaseste si pe piata dedicata platformelor Android, conform Syscom Digital.
Numarul aplicatiilor dezvoltate in Romania este in continua crestere si se estimeaza ca, pana la sfarsitul anului 2012, vor fi de cinci ori mai multe, decat in prezent.
Romania reprezinta o piata atractiva pentru partea de dezvoltare, insa consumul intern este relativ scazut. Potrivit reprezentantilor IT&C, consumatorii trebuie sprijiniti pentru a se adapta la noile tehnologii si tendinte de consum media.
Pe masura ce companiile fac din ce in ce mai multe afaceri in domeniul virtual, locatia fizica a unui start-up este mai putin relevanta decat inainte, iar barierele de intrare pe piata s-au diminuat in mod semnificativ. Conform Ernst & Young, banda de mare... mai mult
Joi, 02 August 2012, ora 13:05