Platforma de jocuri Google Stadia este disponibila in Romania incepand de astazi. Stadia este un serviciu de tip cloud ce permite celor interesati sa joace numeroase jocuri video, fara a avea nevoie de dispozitive puternice, capabile sa ruleze aceste jocuri.
Stadia functioneaza cu dispozitivele deja existente: laptopuri, desktop-uri, tablete si telefoane compatibile, precum si cele mai populare controlere de jocuri. Stadia functioneaza imediat, fara sa fie nevoie de a descarca sau actualiza jocul, printr-o conexiune stabila la internet.
Stadia este disponibil oricarei persoane care are o adresa de Gmail, in doua variante: gratuita si cu abonament. In cea gratuita, cei care se inregistreaza pot juca jocuri precum Destiny 2 si Super Bomberman R Online.
Toti utilizatorii noi de Stadia au acces gratuit pentru o luna la Stadia Pro, serviciul cu abonament oferit de platforma. Abonatii Stadia Pro pot juca gratuit zeci de jocuri, precum Hitman 2, Dead by Daylight sau Orcs must Die! 3, iar in fiecare luna sunt adaugate noi jocuri disponibile abonatilor Stadia Pro. Abonamentul Stadia Pro este de 45 lei/luna.
De asemenea, orice abonat Stadia, indiferent de tipul de cont, are acces la magazinul Stadia, de unde poate achizitiona si juca titluri precum Cyberpunk 2077, Assassin's Creed: Walhalla, NBA 2k21. Star Wars Jedi: Fallen Order sau Watch Dogs: Legion.
Serviciul Google Stadia este disponibil la adresa stadia.google.com sau prin aplicatia dedicata Android si, in... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 19:16
Platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale din perioada comunista, a fost oficial cumparata de SIF Banat de la firma sud-coreeana Doosan Heavy Industries. Tranzactia a fost incheiata dupa ce a fost autorizata si aprobata de Consiliul Concurentei.
Terenul, cu o suprafata de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala.
"Desi suntem mai selectivi cu investitiile in piata imobiliara, aceasta oportunitate ne-a atras atentia imediat. Am analizat temeinic oferta si am ajuns, la fel de repede, la concluzia ca se incadreaza in criteriile investitionale pe care le cautam intr-o tranzactie, un plus fiind si contributia pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante si cu istorie din Bucuresti. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafetei, dar avem increderea ca acesta va deveni, in timp, unul dintre proiectele de referinta de care se va bucura Capitala. De asemenea, le multumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzactiei transparent si profesionist!", a declarat Bogdan Dragoi, Presedintele SIF Banat - Crisana, potrivit Adevarul.
"Aceasta tranzactie confirma interesul unor investitori pentru active unice, chiar daca ne aflam intr-o perioada dificila, afectata de pandemie si se discuta - in general - despre contractii de preturi, crize sau alte semnale negative. Este un exemplu de incredere acordat pietei locale de real estate din partea SIF Banat - Crisana, un investitor cu un apetit moderat pentru... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 18:17
StudentPath este o platforma dedicata studentilor din Romania care intampina obstacole in obtinerea internshipului sau locului de munca dorit, dar si un mijloc de recrutare pentru companiile care doresc sa angajeze doar candidati cu potential.
Platforma va fi lansata in curand si prin intermediul acesteia, studentii sau absolventii inscrisi au posibilitatea sa se dezvolte, sa devina candidatii ideali pentru domeniul ales, iar in final, sa aplice la locurile de munca adaugate de companii.
Ideea startup-ului a pornit de la o discutie purtata de catre cei 2 fondatori cu privire la procesul de recrutare si dificultatile intampinate de candidati pentru a ajunge pe pozitia mult visata. In urma efectuarii unui chestionar, utilitatea platformei a fost confirmata, intrucat peste 60% dintre studentii care au raspuns intrebarilor afirma ca nu pot aplica la un internship sau loc de munca din cauza faptului ca nu stiu ce platforme sa foloseasca pentru a le identifica, nu detin cunostintele teoretice necesare sau un CV care sa-i puna in valoare.
Totodata, StudentPath a fost creat si pentru a raspunde problemei cu care se confrunta cele mai multe dintre companiile in cadrul carora cei 2 fondatori au activat: recrutarea candidatilor de calitate, pregatiti si dornici sa se dezvolte si sa contribuie la succesul afacerii pe care o reprezinta.
Cum functioneaza si care sunt beneficiile:
Inainte de a aplica la locul de munca dorit, studentii trec printr-un proces complex de... mai mult
Luni, 25 Mai 2020, ora 10:14
Teachu.ro este o platforma de meditatii, dedicata liceenilor din Romania. Platforma face legatura intre mentori, profesori sau tineri cu performante si liceeni care fie cauta sa-si imbunatateasca situatia scolara la o anumita materie, fie doresc sa-si aprofundeze cunostintele pentru a participa la olimpiade scolare, fie pur si simplu doresc sa invete ceva nou.
Meditatiile au loc intr-un mediu sigur, pe Skype, prin conferinta video si sunt complet GRATUITE, prin munca voluntara a meditatorilor inscrisi.
La 3 saptamani de la lansare, platforma deja numara peste 100 de meditatori in diverse domenii si peste 350 de studenti, iar intalnirile dintre acestia au generat peste 600 ore de meditatii.
Proiectul s-a nascut in cadrul programului Creatori de viitor, intr-o competitie de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau sa gaseasca solutii la diverse nevoi ale tinerilor de varsta lor.
Una dintre ideile care a atras atentia juriului a fost TeachU, o platforma de educatie nonformala prin care elevii sa se ajute unii pe altii asa cum o fac, de altfel, si in viata reala, cand cei care se pricep la o anume disciplina ii asista pe cei care se pricep mai putin.
Meditatiile au fost gandite astfel incat sa fie de folos pentru scoala, pentru concursuri sau pentru cei care pur si simplu isi doresc sa invete ceva nou si, mai mult decat atat, sa fie gratuite.
Momentul lansarii coincide cu o perioada in care educatia s-a mutat in online si, cu atat mai mult,... mai mult
Marti, 19 Mai 2020, ora 12:44
Site-ul de intermediere intre producatorii agricoli si clienti Mall Taranesc devine disponibil ca aplicatie pe mobil, anunta luni creatorii platformei, Asociatia Crestem Romania Impreuna si W3 Development, intr-un comunicat.
Aplicatia de mobil isi propune sa faciliteze astfel contactul intre micii producatori locali si familiile care locuiesc in orase, in special in contextul pandemiei actuale.
Pana in prezent, Mall Taranesc include peste 1.300 de mici producatori agricoli, care se folosesc de platforma pentru a isi putea vinde produsele, precizeaza creatorii aplicatiei.
"Platforma isi propune sa dezvolte un ecosistem in care micul gospodar sau micul antreprenor din mediul rural sa poata gasi solutii pentru a ajunge pe mesele clientilor. Dupa lansarea Hartii Gospodarilor, componenta care da o dimensiune geografica reala clara, site-ul Mall Taranesc vine sa completeze profilul gospodariei si sa genereze un mecanism de interactiune intre cei ce doresc sa vanda si cei ce doresc sa cumpere", se precizeaza in comunicat.
Platforma permite introducerea de catre producatori a certificatelor de producator, autorizatii sanitar-veterinare, certificate eco/bio si alte certificate.
Aplicatia de mobil permite plata cu cardul de catre clienti.
Platforma pune la dispozitia producatorilor participanti posibilitatea de a chema direct din aplicatie curierul pentru livrarea produselor, potrivit comunicatului. mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 16:58
O platforma digitala care faciliteaza accesul online la spectacole artistice live, clase de sport si masterclasses a fost lansata de Vodafone Romania, sub sloganul "Impreuna suntem mai puternici", informeaza operatorul de telecomunicatii, intr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, pe platforma www.vodafone.ro/impreunamaiputernici au aderat, deja, Tudor Chirila, Irina Rimes, byron, Damian Draghici, The Mono Jacks, Cornel Ilie, Ovidiu Lipan Tandarica, Alexandra Usurelu, dar si artisti independenti, precum Jean Gavril, Dragos Moldovan sau Alina Manole.
De asemenea, romanii sunt invitati sa urmareasca momente de teatru live interpretate de Florin Piersic Jr., Serban Pavlu, Dorina Chiriac sau Marius Chivu.
In plus, utilizatorii platformei vor avea acces la cursuri variate, precum: hairstyling (Sorin Stratulat), cooking (Alex Petricean), gaming (Maximilian Ioan) sau magie (Marius Dragus). De asemenea, platforma digitala a Vodafone ii ajuta pe oameni sa continue sa faca exercitii fizice si sa mentina un stil de viata sanatos si echilibrat, prin participarea la cursuri de fitness online care includ yoga, cardio & balet, dar si antrenamente functionale.
"Actorii, cantaretii, instructorii de fitness si specialistii din varii domenii vor tine sesiuni live in fiecare zi. Vizitatorii platformei vor putea sa se bucure de momentele preferate si vor putea sa isi arate sustinerea prin intermediul platformei. Intregul program al momentelor live este... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 16:57
Pe masura ce somajul depaseste niveluri record din cauza COVID-19, un grup de companii de top din mai multe industrii a pus bazele platformei People+Work Connect.
Initiativa globala intre angajatori reuneste firmele nevoite sa concedieze sau sa trimita in somaj tehnic angajatii cu acele firme are au nevoie urgenta de personal. Accesul la platforma este gratuit pentru angajatorii care doresc sa se alature si sa participe.
Platforma People+Work Connect a fost conceputa de directorii de resurse umane din companiile Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow si Verizon - iar Accenture a realizat-o. Lansata in doar 14 zile lucratoare de la idee, initiativa atrage rapid o gama variata de companii.
Pana in prezent, printre companiile participante se numara ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart si Zenefits. Alte peste 250 de companii urmeaza sa se alature in cursul acestei saptamani, iar platforma va adauga in curand si locuri de munca din sectorul public.
Platforma business-to-business permite companiilor care sunt bine pozitionate sa impartaseasca rapid experienta si competentele angajatilor concediati, pentru a se conecta fara costuri cu alte companii de pe platforma care cauta personal.
Platforma este globala si interindustriala pentru a maximiza capacitatea de a trimite persoane cu competente similare in alte sectoare in care sunt create locuri de munca.
In... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 14:54
Google lanseaza un site cu instrumente si consultanta gratuite pentru intreprinderile mici si mijlocii, sub numele "Google pentru IMM-uri".
Noua platforma, ce are si suportul Consiliului National al IMM-urilor, isi doreste sa faciliteze si sa sustina digitalizarea afacerilor romanesti, indiferent de industrie.
Principalul scop al proiectului este sa sustina companiile din "offline", afectate de masurile de distantare sociala si izolare impuse de pandemia COVID-19, care vor sa invete cum sa activeze online.
Platforma "Google pentru IMM-uri" este organizata in 3 sectiuni:
In prima, antreprenorii se vor familiariza cu o suita de instrumente Google gratuite, menite sa-i ajute sa gestioneze relatia cu clientii, sa administreze un spatiu online pentru afacerea lor, sa descopere interesele consumatorilor si nu in ultimul rand, sa gaseasca oportunitati internationale, daca se gandesc la extindere.
A doua sectiune se concentreaza pe consultanta online de care antreprenorii pot beneficia daca se inscriu pe site. Acestia au acces la sesiuni individuale de consultanta tinute de catre traineri specializati, prin care vor invata cum sa utilizeze instrumentelele Google, sa isi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor si sa primeasca sfaturi despre gestionarea digitala a afacerii in timpuri de criza.
Cea din urma sectiune pune la dispozitia IMM-urilor o lista de servicii si produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc sa-si... mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 11:41
Inregistrarea documentelor adresate institutiilor publice se poate face de acum online, pe platforma aici.gov.ro, care a fost lansata joi de catre Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei.
Este vorba despre un site care serveste drept intermediar pentru inregistrarea documentelor adresate institutiilor publice care nu au un sistem propriu de registratura online, se arata intr-un comunicat guvernamental.
Obiectivul sau este eficientizarea si tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel national, astfel incat toate institutiile publice din Romania sa fie inrolate intr-un sistem digital capabil sa raspunda solicitarilor cetatenilor in format electronic, intr-un timp cat mai scurt.
Platforma a fost lansata de Guvernul Romaniei, prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, in parteneriat cu Aurachain, Asociatia pentru Tehnologii Avansate, Bithat si Telekom, in contextul epidemiei de COVID-19, pentru a veni in sprijinul cetatenilor si al institutiilor publice,
Aici poti trimite cererea pentru intrarea in somaj tehnic
Platforma aici.gov.ro ofera, ca prima functionalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice din Romania sa transmita catre reprezentantele judetene ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortelor de Munca (ANOFM) cererea pentru solicitarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020. Somajul tehnic permite societatilor private sa solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 15:45