Vloggerul clujean Andrei Verestiuc, prieten si colaborator al mult mai cunoscutului Mircea Bravo, a dezvaluit pe canalul sau de Youtube, unde posteaza filmulete cu masini, cu cat il plateste Youtube pentru vizualizarile pe care i le aduc cei peste 100.000 de urmaritori.
"Vreau sa fiu sincer. Am zis sa facem un vlog pe fata ca sa va explic cum functioneaza Youtube, din ce surse poti sa castigi bani daca esti un youtuber si cat fac eu. La finalul vlogului o sa aflati: Andrei face am atat", a spus vloggerul in inregistrarea postata pe canalul sau de Youtube.
Andrei Verestiuc a explicat ca un youtuber poate avea patru surse de venit: vizualizarile, colaborarile cu firme ale caror produse le promoveaza, vanzare de tricouri sau alte produse branduite si donatii de la urmaritori.
Vloggerul a explicat pe intelesul tuturor cati bani ofera Youtube pentru vizualizarile pe care le produce fiecare utilizator. "Youtube pune niste reclame, iar daca oamenii interactioneaza cu ele primesti o parte din bani, aproape jumatate. Numarul de subscriberi nu e relevant. Ce conteaza e numarul de vizualizari, daca oamenii se utia la reclame. Nu mai exista un cost fix la numarul de vizualizari", a explicat Andrei Verestiuc.
Tanarul a aratat ca Youtube are o metoda mai complexa de calcul a indicelui pe baza caruia plateste vizualizarile, iar calcularea indicelui se face in functie de modul in care utilizatorii interactioneaza cu reclamele inserate in filmari. In privinta sa, Andrei... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 12:20
Google, parte a grupului Alphabet, si divizia sa YouTube vor plati o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru a inchide o investigatie legata de incalcarea legii federale referitoare la colectarea de informatii personale de la copii, a anuntat miercuri Comisia Federala pentru Comert (FTC) din Statele Unite.
YouTube a fost acuzata ca a urmarit utilizatorii canalelor pentru copii utilizand cookies fara acordul parintilor, pentru a obtine milioane de dolari prin intermediul publicitatii tintite, transmite Reuters.
Acordul convenit miercuri cu FTC si cu biroul procurorului general din New York, care vor primi 34 de milioane de dolari, este cel mai mare de la adoptarea unei legi care interzice colectarea de informatii despre copiii cu varste de pana la 13 ani, intrata in vigoare in 1998. Legea a fost revizuita in 2013 pentru a include cookies, care sunt folosite pentru a urmari obiceiurile utilizatorilor de internet.
Suma este insa mica fata de veniturile companiei. Alphabet, care genereaza circa 85% din venituri din vanzarile de spatiu publicitar si tehnologie pentru publicitate, a raportat in iulie venituri aferente trimestrului doi in valoare de 38,9 miliarde de dolari.
YouTube a anuntat miercuri, intr-un comunicat, ca in patru luni va incepe sa trateze datele colectate de la persoanele care vizioneaza continut pentru copii ca si cum ar fi ale unor copii.
"Asta inseamna ca vom limita colectarea de date si utilizarea de video-uri facute de copii doar la... mai mult
Joi, 05 Septembrie 2019, ora 09:06
YouTube simte ca ar putea sa obtina mai mult de pe piata serviciilor de streaming de muzica, asa ca are un plan ca sa te convinga sa scoti cardul, scriu cei de la Playtech.
Serviciul are rivali puternici pe segmentul de streaming de muzica, astfel ca nu are un loc foarte bine definit la aceasta masa. Pentru a schimba situatia, compania propune un nou plan, care implica mai multe reclame servite utilizatorilor de rand.
Afla toate detaliile despre cum vei ajunge sa platesti pentru YouTube ...citeste mai departe despre "Vom ajunge sa platim pentru YouTube? Vezi ce plan are compania" pe Ziare.com mai mult
Joi, 22 Martie 2018, ora 22:29
Platforma video online YouTube, filiala a gigantului Google, a anuntat miercuri lansarea unei oferte de abonament permanent pentru vizualizarea de continut fara publicitate.
Oferta, numita Red YouTube, va fi lansata in SUA in 28 octombrie, la un pret de 9,99 dolari pe luna, a precizat grupul, continutul ramanand accesibil in mod gratuit numai cu adaos de publicitate, informeaza AFP.
Gigantul video online, care sustine ca are peste un miliard de utilizatori in intreaga lume, a anuntat, de asemenea, lansarea unei noi aplicatii, YouTube Music,... citeste mai departe despre "Vrei YouTube fara reclama? Iata cat te costa" pe Ziare.com mai mult
Joi, 22 Octombrie 2015, ora 09:03
Desi tehnologia si instrumentele de marketing se schimba intr-un ritm alert, brand-urile intampina intr-o oarecare masura aceleasi provocari.
Daca ar fi sa rezumam cele mai importante trei provocari pe care majoritatea partenerilor nostri spun ca le au, acestea ar fi: cum sa ajunga la clienti noi (deci la noi segmente de piata), cum sa fidelizeze clienti existenti si cum sa se diferentieze pe piata.
In acelasi timp, provocarea specialistilor in marketing ramane sa se adapteze rapid la noile tehnologii si instrumente pentru a le putea integra in mod eficient in cadrul strategiei, pentru a atinge obiectivele stabilite.
De ce YouTube?
YouTube este una dintre aceste tehnologii. Chiar daca are mai multa "istorie" in spate ca instrument de online marketing, versiunea locala YouTube Romania a fost lansata in anul 2013, iar odata cu ea a fost pusa la dispozitia advertiserilor din tara si platforma de publicitate.
De atunci, pe plan local, YouTube se transforma treptat in "noul TV" sau poate in "TV-ul alternativ".
Statisticile arata ca este al doilea motor de cautare din lume ca popularitate dupa Google, iar numarul total de utilizatori din Romania depaseste 6 milioane. Cel mai popular canal romanesc de YouTube are 1,4 milioane abonati, iar cel mai popular vlogger are peste 700.000 de subscribers.
Spre deosebire de televiziunea clasica, datele oferite de cercetarile Google (Consumer Barometer) arata ca 56% din romani prefera sa nu mai faca nimic altceva in timp... mai mult
Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:00
YouTube, cel mai mare canal video online cu servicii gratuite, se indreapta spre un model in care utilizatorii vor fi taxati pentru diverse servicii oferite. Responsabilitatea de a genera profituri mai mari pentru YouTube pica in sarcina Susanei Wojcicki, o veterana a companiei Google, proprietarul canalului video online.
Wojcicki a fost instalata la conducerea YouTube strict cu scopul de a rentabiliza incasarile celui mai popular canal online, acum amenintat de alte servicii similare ale concurentei. Google a cumparat Youtube in urma cu 8 ani pentru suma de 1,65 miliarde de dolari, se arata intr-un articol din Wall Street Journal.
Continutul liber costa
Varianta prin care canalul video online poate strange bani de la utilizatori este cea a continutului eliberat de anunturi publicitare. Vrei sa accesezi direct un clip, fara sa mai fii agasat de o reclama difuzata de Youtube? Platesti! Poate pentru utilizatorii de laptopuri si desktop-uri socul nu va fi atat de pregnant, dar cum numarul vizualizarilor de pe dispozitive mobile, smartphone si tableta, a inregistrat un salt urias in ultimii ani, varianta aleasa pare cea mai convenabila pentru ambele parti.
"Vor fi cazuri in care lumea va spune:'Dar nu vreau sa urmaresc aceste clipuri comerciale'. Sunt o multime de aplicatii mobile pentru a bloca reclamele. In unele cazuri, oamenii platesc pentru a evita reclamele invazive. Ne gandim la cum putem da utilizatorilor nostri aceste optiuni", a precizat Wojcicki,... mai mult
Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 08:35
Veniturile din publicitate ale YouTube au urcat in acest an cu peste 50%, la 5,6 miliarde de dolari, datorita cresterii explozive a vizualizarilor prin intermediul aparatelor mobile, potrivit estimarilor companiei de analiza a pietei eMarketer.
O mare parte a acestor venituri vor fi platite de YouTube partenerilor sai si creatorilor de continut, relateaza Financial Times.
Dupa efectuarea acestor plati, YouTube va ramane cu venituri nete in valoare de 1,96 miliarde de dolari, echivalente cu o cota de 1,7% pe piata mondiala a publicitatii digitale. Aceasta cota de piata este mai mare decat cea a Twitter, AOL si Pandora, potrivit eMarketer.
"Veniturile din publicitatea video vor creste semnificativ in anii urmatori, pentru operatiunile YouTube, in special datorita vizualizarilor in crestere prin dispozitive mobile", se arata in raportul eMarketer.
YouTube, achizitionata de Google in 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari, are lunar peste 1 miliard de utilizatori si atrage circa 20% din totalul cheltuielilor pentru publicitatea video online din Statele Unite.
Concurenta vine din partea unor companii precum Hulu, detinuta de Walt Disney, 21st century Fox si NBCUniversal, care anticipeaza in acest an venituri din publicitate de 1 miliard de dolari.
Cresterea interesului pentru publicitatea pe YouTube are loc odata cu aparitia unei noi generatii de studiouri de productie video, interesate sa atraga tinerii care urmaresc majoritatea programelor TV online.... mai mult
Joi, 12 Decembrie 2013, ora 08:45
Site-ul de partajare de fisiere video YouTube, detinut de grupul Google, planuieste sa lanseze un serviciu muzical premium, prin intermediul caruia videoclipurile si melodiile vor putea fi accesate in baza unui abonament.
Acest serviciu ar urma sa fie lansat anul viitor, au declarat surse.
Utilizatorii YouTube vor putea sa acceseze in continuare gratuit vastul catalog de piese muzicale si videoclipuri de pe acest site, insa ei vor avea si optiunea sa plateasca pentru acest nou serviciu "premium".
Acest nou serviciu de muzica nu va difuza publicitate si le va oferi utilizatorilor posibilitatea sa stocheze melodiile, pe care sa le poata asculta chiar si atunci cand nu sunt conectati la internet.
Potrivit publicatiilor The New York Times si Billboard, abonamentul lunar pentru accesarea noului serviciu muzical al YouTube ar urma sa fie de 10 dolari. Totodata, acest nou serviciu de muzica va fi special conceput pentru a fi accesat de pe telefoanele mobile inteligente si de pe tablete.
Crearea unui serviciu muzical cu plata va permite totodata YouTube sa limiteze situatiile de incalcare a drepturilor de autor, generate de incarcarea de videoclipuri muzicale in mod liber pe acest site. In prezent, YouTube le permite detinatorilor de drepturi de autor sa blocheze continutul postat ilegal sau sa plaseze publicitate pentru a genera venituri.
Lansarea acestui serviciu muzical cu plata se inscrie in strategia companiei Google de crestere a veniturilor atrase de... mai mult
Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 13:48
Platforma video YouTube a anuntat luni lansarea unei serii de noi parteneriate cu scopul de a-si extinde varietatea de canale TV online specializate, cu continut de la zeci de televiziuni si companii de productie din Europa.
Grupul Google, care detine YouTube, a precizat ca lanseaza peste 60 de noi canale TV online cu continut din Marea Britanie, Germania, Franta si SUA. Noile proiecte se adauga celor 100 de canale lansate anul trecut in SUA, relateaza Associated Press.
La fel ca si primele oferte din SUA, canalele din Europa vor difuza un amestec de programe, de la cele de nisa la cele despre celebritati.
"Unele dintre canale sunt axate pe personalitati, altele vin de la parteneri total pasionati de un subiect", a declarat, intr-un interviu telefonic inaintea anuntului oficial, Ben McOwen Wilson, care administreaza parteneriatele YouTube din nordul Europei.
El a precizat ca scopul este de a-i lasa pe producatori sa vina cu programe pe care nu le pot oferi la televiziune.
Expansiunea in Europa marcheaza un nou pas in incercarea YouTube de a intra intr-un nou model de afaceri.
McQwen Wilson a precizat ca noile canale vor include programe de la BBC Wordwide - ramura comerciala a radioteleviziunii publice britanice, Endemol - compania olandeza din spatele reality-show-ului "Big Brother" si FreemantleMedia - ramura gigantului media german Bertelsmann responsabil pentru "American Idol".
El a refuzat sa spuna cat va plati YouTube pentru expansiunea in... mai mult
Luni, 08 Octombrie 2012, ora 15:18