Clientii Bancii Comerciale Romane (BCR) pot achita prin internet banking impozitele sau taxele catre bugetele locale si de stat, respectiv impozitul pe cladire, masina, terenuri, pe venituri din inchiriere, activitati independente si salarii, a anuntat luni banca.
"Aceasta perioada a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghiseele administratiilor locale, unde clientii vor sa isi plateasca taxele si impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% in conditiile in care achita impozitul pana la data de 31 martie. (...) Tinand cont ca oferim posibilitatea platii impozitelor aferente tuturor primariilor, clientii BCR pot plati si pentru cladiri si terenuri din mediul rural aflate in proprietatea lor sau a familiei, evitand astfel drumurile necesare in acest scop, economisind semnificativ timp si bani", a declarat intr-un comunicat Catalin Ionescu, seful departamentului E-channels din cadrul BCR.
Clientii pot plati atat in numele lor, cat si in numele altor membri ai familiei, in acest caz fiind necesar sa introduca CNP-ul persoanei respective.
Prin aplicatia de internet banking, acestia mai pot plati orice tip de impozit si taxa catre bugetele locale (orice primarie din Romania din mediul urban sau rural), bugetul de stat, cel al asigurarilor sociale de stat, al asigurarilor pentru somaj si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
"Pentru realizarea platilor catre aceste bugete clientii trebuie sa cunoasca si sa selecteze... mai mult
Luni, 24 Februarie 2014, ora 14:17
Plata impozitelor si taxelor locale prin intermediul cardului bancar se poate realiza in 44 de orase din Romania, dintre care 27 sunt resedinte de judet, a declarat, marti, directorul Visa Europe pentru Romania, Catalin Cretu."Am ajuns la 44 de primarii de orase care accepta plata impozitelor si taxelor locale cu cardul, dintre care 27 sunt resedinte de judet", a declarat Cretu, in cadrul unei intalniri cu presa, relateaza Mediafax.El a mentionat ca Visa Europe are ca obiectiv introducerea optiunii de plata a taxelor si impozitelor prin card in 40 de resedinte de judet si cele sase sectoare ale capitalei."Pentru cele 27 de resedinte de judet care accepta deja plata taxelor prin card estimam ca incaseaza cam 75% din valoarea totala a impozitelor achitate in toate resedintele de judet. Marea victorie este sectorul 3 din Bucuresti, care a acceptat sa semneze contractul pentru realizarea de plati online, in timp ce marea dezamagire este Municipiul Iasi, care nu are nici macar POS, si sectorul 4", a continuat Cretu.El a precizat ca, dintr-un studiu realizat in Baia Mare, implementarea sistemului de plata online a taxelor si impozitelor locale prin card costa intre 20.000 si 80.000 de euro, in functie de dimensiunea orasului.Totodata, Cretu a precizat ca din estimarile bancilor care acorda posibilitatea de plata a taxelor locale la primarii reiese ca plata medie a unei de taxe este de 90 de euro."La orice magazin, daca oamenii care sunt familiarizati cu cardul au un produs de 90... mai mult
Marti, 15 Decembrie 2009, ora 16:55
Mai multe banci discuta cu autoritatile locale pentru extinderea platii online si prin card a impozitelor si taxelor locale la nivelul a 40 de resedinte de judet si cele sase sectoare ale Bucurestiului, a declarat, marti, directorul general al Visa Europe in Romania, Catalin Cretu. "Cele 13 banci sunt cele care au capabilitatea de a oferi acceptarea platilor cu cardul si a celor online, mai exact BCR, BRD, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Piraeus, OTP Bank, ING, Alpha Bank, Raiffeisen, Banca Italo-Romena si Millennium", a declarat pentru MEDIAFAX Cretu.
El a precizat ca initierea discutiilor s-a realizat la nivelul a 40 de resedinte de judet si cele sase sectoare ale Capitalei, si ca s-a reusit ca 19 resedinte si sapte municipalitati sa accepte deja plata prin card pentru taxele si impozitele locale.
Cretu considera ca aceasta facilitate ar trebui sa fie mai bine promovata, in contextul in care cu cat sistemul de plata prin card dintr-o tara este mai dezvoltat, cu atat economia subterana este mai redusa.
"Daca platile electronice per capita ar creste cu 5%, atunci economia subterana ar scadea cu 2,5%.
Daca platile electronice ar avansa cu 10% sau 15%, atunci valoarea economiei subterane s-ar reduce cu 4,5% si, respectiv 6,5%", a spus Cretu.
Seful Visa Europe Romania a aratat ca tranzactiile in numerar sunt imposibil de urmarit, facilitand astfel subraportarea.
Totodata, el a mentionat ca 50% dintre romani nu sunt inclusi in sistemul... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 09:17