Din 2012, bucurestenii vor putea traversa orasul cu telegondola, din nordul in estul Capitalei in doar 25 de minute, conform Mediafax.Viteza de deplasare va fi de 5 metri pe secunda, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe ora, de cinci ori mai mult decat incape intr-un autobuz.
Intregul traseu al telegondolei va avea o lungime de 10 kilometri, cu sase statii, sau se va putea parcurge fara oprire. Distanta intre doua telecabine va fi de 120 de metri, ceea ce inseamna un timp de asteptare in statie de aproximativ un minut.
Arhitectul Liliana Solon, consultant in cadrul societatii Kasol Group, firma care se ocupa cu elaborarea Planului de Urbanism Zonal al traseului telegondolei, a declarat pentru gandul ca inaltimea cea mai mare la care se va circula va fi de 85 de metri.
"Inaltimea va fi variabila. Se va pleca de la nivelul solului si se va ajunge pana la o inaltime de 85 de metri. In medie se va circula cam la 50 de metri inaltime. Telegondola va opri in sase statii. Acestea vor fi in Pantelimon, in vecinatatea hypermarketului Cora, la Heliade intre Vii, in parcul Plumbuita, pe Barbu Vacarescu, pe Aviatorilor si la Casa Presei".
In fiecare statie se vor amenaja locuri de parcare si vor exista spatii pentru servicii. Telegondola va traversa salba de lacuri Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si va ajunge in Herastrau. mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 10:16
Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care efectuarea planurilor urbanistice zonale derogatorii prin subventionarea lor de catre investitorii direct interesati este limitata doar pentru anumite scopuri si pentru suprafete foarte mari, informeaza Newsin.Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a anuntat ca modificarea Legii 350 din 2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul a fost aprobata de catre Guvern in sedinta de miercuri, fapt ce constituie un prim pas in limitarea abuzului de planuri urbanistice zonale, abuz ce a prejudiciat interesul public.
"Planul de urbanism zonal ajunsese in ultima perioada un instrument prin care orice persoana interesata putea sa modifice documentatiile generale de urbanism in functie de interesul pe care il avea.
Acum eliminam practicile urbanismului derogatoriu care au generat dezvoltarea incoerenta si exagerata a patrimoniului construit, o dezvoltare care nu respecta nici macar prevederile legii actuale", a apreciat Udrea.
Concret, ministrul a apreciat ca abuzul de PUZ-uri a fost determinat de subventionarea de catre investitori a efectuarii acestuia, fapt ce a condus automat la ignorarea interesului comunitatilor.
"Limitam aceasta posibilitate la cateva cazuri care sa reprezinte intr-adevar investitii importante care sa duca la dezvoltarea economica a localitatilor, cand se solicita planuri de urbanism pentru parcuri industriale, parcuri comerciale, noi cartiere rezidentiale, infrastructura de... mai mult
Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 22:51