Puternicul atac informatic de saptamana trecuta impotriva unei companii europene ce inregistreaza e-mailuri de tip spam, Spamhaus, provenea din Rusia, a declarat luni directorul unei firme de securitate pe Internet pentru cotidianul rus Vedomosti.
Activisti rusi s-au aflat in spatele atacului efectuat de hackeri ce a vizat Spamhaus, un grup cu sediul la Geneva ce publica "liste negre" cu adrese de spam utilizate de servicii de mesagerie electronica cu scopul filtrarii e-mailurilor nedorite, a declarat Aleksandr Liamin, directorul general al site-ului Highloadlab.com, cu sediul in Rusia, relateaza AFP.
Organizatorii atacului au infectat servere cu nume de domenii (DNS) pe web, supraincarcand reteaua mondiala. Potrivit Spamhaus, atacul a inceput dupa ce grupul a plasat pe lista sa un site olandez, Cyberbunker.
Spamhaus a vizat in mod clar Cyberbunker, care ar fi putut sa fie ajutat de hackeri provenind din Europa de Est, scria presa.
Intr-un interviu pentru site-ul public de stiri RT, Sven Olaf Kamphuis, care s-a prezentat drept purtator de cuvant al hackerilor, a declarat ca Cyberbunker este doar una dintre firmele care au participat la atacul efectuat ca replica la tactici de "intimidare" ale Spamhaus.
"Spamhaus a suparat multa lume, in ultimii ani, santajand furnizori de acces la Internet si operatori pentru ca acestia sa deconecteze clienti fara hotarare judecatoreasca sau proces", a declarat el. mai mult
Luni, 01 Aprilie 2013, ora 14:23
Atacul cibernetic care a vizat o organizatie europeana ce lupta impotriva mesajelor electronice nesolicitate (spam) este unul dintre cele mai importante de pana acum, au anuntat experti in securitate informatica, unul dintre acestia subliniind ca atacul a afectat functionarea retelei Internet.
Piratii cibernetici au atacat Spamhaus, organizatie cu sediul la Geneva care a dat publicitatii o "lista neagra" a serverelor care sunt folosite pentru spam, informeaza AFP.
Atacul a supraincarcat reteaua mondiala, fapt ce a avut repercusiuni asupra serviciilor de internet la nivel global, potrivit lui Matthew Prince, din cadrul companiei americane pentru securitate informatica CloudFlare.
Spamhaus a cerut imediat asistenta firmei CloudFlare pentru a respinge acest atac a carui origine ramane necunoscuta.
Prince a precizat ca atacul informatic, in cursul caruia site-urile sunt bombardate cu o cantitate imensa de trafic pentru a incerca sa le impiedice functionarea, este "unul dintre cele mai importante inregistrate vreodata".
"Acest atac cibernetic este intr-adevar foarte important", a recunoscut Johannes Ullrich, de la Institutul american de tehnologie SANS, mentionand ca este "de 10 ori mai puternic decat atacurile similare din trecut". "In acest stadiu insa, nu pot sa dau asigurari ca internetul nu va fi afectat la modul general", a mai declarat el pentru AFP. mai mult
Joi, 28 Martie 2013, ora 09:59