Mai multe site-uri guvernamentale si ale presei din Coreea de Sud, intre care cel al presedintiei, au fost tinta unui atac informatic coordonat, marti, a anuntat Ministerul Stiintelor.
"Un atac informatic comis de hackeri neidentificati a determinat inchiderea mai multor site-uri, intre care cel al Casei Albastre", numele palatului prezidential, a anuntat ministerul intr-un comunicat.
Coreea de Sud a fost in mai multe randuri tinta unor acte de pirataj indreptate impotriva unor site-uri private si publice, imputate Coreei de Nord.
Pe site-urile vizate au fost lasate mesaje care revendica ultima operatiune in numele hackerilor Anonymous si care il lauda pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Dar Anonymous au dezmintit acest atac, pe contul lor de Twitter, afirmand in schimb ca au piratat mai multe site-uri de informatii nord-coreene, marti, intre care pe cel al agentiei de stat KCNA si pe cel al cotidianului partidului unic, Rodong Sinmun. mai mult
Marti, 25 Iunie 2013, ora 10:59
Peste un sfert dintre companiile inregistrate la Camera Comertului americana din China s-au plans de faptul ca au fost vizate de furturi de date, a afirmat grupul vineri, intr-un context de multiplicare a acuzatiilor de piratare informatica vizand hackeri chinezi.
Furturile de date au "devenit o problema ce nu poate fi neglijabila pentru companiile stabilite in China", a subliniat Camera, comentand rezultatele anchetei ce a stabilit ca 26% din companiile chestionate au fost victime ale unor furturi de informatii, in urma unor intruziuni in sistemele lor, transmite AFP.
Concluziile acestui raport au fost respinse deja vineri de China. "Ne opunem acestor prezumtii de culpabilitate, ce nu sunt sprijinite de o ancheta aprofundata si nici de dovezi solide", a declarat Hong Lei, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.
Reactiile Statelor Unite ale Americii la tentative ale unor hackeri chinezi suspectati ca au incercat sa patrunda in retelele companiilor lor sau ale unor administratii de stat s-au inmultit in ultimele saptamani. Mai mult, in urma cu doua saptamani presedintele american Barack Obama a avertizat direct autoritatile chineze impotriva fenomenului crescand al atacurilor informatice contra SUA, promitand un dialog "aprig" cu Beijingul.
Este pentru prima oara cand liderul de la Casa Alba a iesit la inaintare in mod public pe aceasta tema cu o declaratie atat de categorica. Aceste interventii au suscitat de fiecare dezmintiri... mai mult
Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:23
Washingtonul face "acuzatii nefondate" invinuind Beijingul pentru recentele atacuri informatice care au vizat Statele Unite, a afirmat duminica noul premier chinez, Li Keqiang.
"Insasi China este o victima majora a atacurilor informatice. China nu sprijina atacurile informatice. Noi ne opunem unor astfel de actiuni", a declarat Li in cursul unei conferinte de presa. "Trebuie sa ne ferim de acuzatii reciproce nefondate", a continuat demnitarul de la Beijing, potrivit AFP.
Noul sef al guvernului chinez, care i-a raspuns unui jurnalist strain, a subliniat ca "simte o prezumtie de vinovatie" in intrebarea adresata.
In afara acestei fraze, el a repetat cuvant cu cuvant linia clasica de aparare a autoritatilor chineze in chestiunea pirateriei cibernetice.
Miercuri, presedintele american, Barack Obama, a avertizat direct autoritatile chineze impotriva atacurilor cibernetice in crestere care vizeaza Statele Unite, facand promisiunea unor discutii "in forta" cu Beijingul.
A fost pentru prima data cand presedintele Obama a adoptat o pozitie atat de transanta.
Reactiile Statelor Unite la tentativelor hackerilor chinezi suspectati ca vor sa penetreze retelele companiilor si ale administratiei de stat s-au inmultit in ultimele saptamani, suscitand de fiecare data dezmintiri oficiale din partea guvernului de la Beijing.
Li Keqiang, in varsta de 57 de ani, a tinut duminica prima sa mare conferinta de presa, exercitiu anual al fiecarui premier chinez, la inchiderea... mai mult
Duminica, 17 Martie 2013, ora 16:32
Administratia Obama a anuntat miercuri strategia sa de lupta impotriva spionajului industrial, in conditiile unui val recent de atacuri cibernetice impotriva unor organizatii si companii americane si ale unor acuzatii conform carora armata chineza s-ar afla in spatele unor din aceste atacuri.
Aceasta strategie vizeaza "sa coordoneze si sa amelioreze masurile luate de stat pentru a proteja inovatia, motorul economiei americane si pilonul locurilor de munca", a precizat un responsabil al executivului american, relateaza AFP, conform Agerpres.
"Furtul de secrete industriale poate sa afecteze avantajul competitiv al intreprinderilor pe pietele straine, sa reduca exporturile in lumea intreaga si sa puna in pericol angajatii americani", a adaugat responsabilul sub rezerva anonimatului.
El a subliniat ca aceasta strategie nu este "concentrata" pe o tara in special, nici exclusiv pe cibersecuritate, chiar daca acest aspect are un "rol important".
Societatea Mandiant, unul dintre consilierii guvernului american in materie de securitate informatica, a acuzat recent armata chineza ca ar controla sute chiar mii de hackeri, printre cei mai virulenti din lume, dupa ce a efectuat sute de investigatii pe acest subiect in ultimii trei ani.
China a respins, miercuri, din nou, categoric, raportul grupului Mandiant, calificand aceste acuzatii drept "nefondate". "Ciberatacurile sunt prin natura transnationale, anonime si inselatoare, exista multe incertitudini privind... mai mult
Joi, 21 Februarie 2013, ora 09:30