Analistii Wall Street prognozeaza o scadere de 1,1% a castigurilor companiilor din sectorul tehnologic in T4 2012, in ciuda faptului ca, per total, se estimeaza o crestere a profitului pentru firmele cuprinse in indicele S&P 500.
Printre principalele cauze ale acestui fenomen se afla cererea scazuta din Europa, scaderea ritmului de crestere de pe pietele emergente, precum si reducerea cheltuielilor firmelor din SUA cu echipamentele si serviciile de IT din cauza crizei "varfului fiscal", se precizeaza intr-o analiza Reuters.
Sectorul IT a suferit pierderi din cauza "varfului fiscal" - Reuters
Producatorii de chip-uri sunt printre cei mai slabi performeri ai acestui sector, in urma scaderii vanzarii de calculatoare personale.
Texas Instruments, Cisco Systems, Hewlett Packard si Qualcomm sunt cateva dintre companiile care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la atingerea tintelor de profit pentru ultimul trimestru din 2012.
Chiar si in cazul Apple, care in general inregistreaza una din cele mai importante cresteri a castigurilor din acest sector, se estimeaza o scadere de 3,8% a profitului pentru T4.
In comparatie, pentru companiile incluse in indicele S&P 500, se previzioneaza o crestere a profiturilor la nivel general de 1,8%.
Aceasta performanta scazuta a sectorului tehnologic reprezinta un fenomen neobisnuit, tinand cont ca actiunile companiilor care activeaza in acest domeniu au avut o evolutie peste nivelul general al pietei in 83% din perioada... mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 13:00
Companiile de IT americane ar putea sa nu isi atinga tintele de profit pentru trimestrul patru din 2012, in contextul in care "varful fiscal" a determinat, cel mai probabil, ca principalii clienti din segmentul corporate ai acestora sa economiseasca o parte din bugetele dedicate IT-ului.
Companiile din sectorul tehnologic se bucura, in general, de o crestere a comenzilor in luna decembrie, in masura in care corporatiile utilizeaza banii ramasi in bugetul anului respectiv pentru a achizitiona produse si servicii care, desi utile, nu sunt neaparat esentiale pentru lor buna functionare.
Dar aceasta "traditie" nu a fost insa pastrata, cel mai probabil in 2012, potrivit analistilor si expertilor din sectorul IT, citati de Reuters.
Astfel, companiile s-au ferit sa se angajeze la cheltuieli suplimentare pe fondul posibilului "varf fiscal", pentru prevenirea caruia republicanii si democratii nu au ajuns la un acord decat pe 1 ianuarie 2013.
"Daca Boehner si Obama ar fi ajuns la intelegere pana pe 15 decembrie, am fi avut si investitii de sfarsit de an", a declarat Andrew Bartels, analist in cadrul Forrester Research, companie care ofera consultanta pentru achizitiile de servicii si produse IT.
Analistii prevad ca bugetul destinat acestui tip de achizitii va ramane redus si in primul trimestru al lui 2013, mediul de afaceri ramanand in asteptare pana cand Congresul va rezolva noul conflict, care priveste, de aceasta data, plafonul datoriei publice a SUA si reducerea... mai mult
Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 15:51
Actiunile europene s-au depreciat in sedinta de vineri, punand capat unei serii de noua sedinte consecutive de castiguri, pierderile inregistrate de actiunile din sectorul tehnologic depasind castigurile din sectorul financiar, relateaza Newsin. Piata a fost afectata de datele ce au indicat ca increderea consumatorilor din Statele Unite a atins la sfarsitul lunii iulie cel mai mic nivel din luna aprilie. Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a scazut cu 0,2%, la 906,50 puncte, dupa ce a atins pe parcursul sedintei 915,34 puncte, cel mai inalt nivel de la mijlocul lunii noiembrie. Bursa din Londra a inchis sedinta de vineri in crestere, indicele Footsie-100 avansand cu 0,37%, la 4.576,61 puncte. Indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a inchis in scadere cu 0,34%, la 5.229,36 puncte, in timp ce, la bursa din Paris, indicele CAC 40 a pierdut 0,21%, la 3.366,45 puncte. "Avantul se pierde dupa noua zile cresteri neintrerupte. Chiar daca am observat rezultate rezonabile in al doilea trimestru, nimic nu arata ca actuala criza s-a incheiat", a declarat Howard Wheeldon, analist in cadrul BGC Partners. In ciuda declinului de vineri, indicele a crescut cu 11,3% in ultimele doua saptamani si a avansat cu 9% in acest an. Indicele a recuperat 40% de la un minim record atins la inceputul lui martie, insa este in continuare cu 44% sub nivelul maxim record, inregistrat in 2007. Actiunile din sectorul tehnologic au inregistrat cele mai slabe performante. Titlurile... mai mult
Sambata, 25 Iulie 2009, ora 12:22