Cramele Recas, companie infiintata in 1991, unul dintre primii producatori din Romania care s-au concentrat pe vinuri inovative, seci si moderne, a atins anul trecut o cifra de afaceri de peste 38 de milioane de euro (180,981,438 de lei), rezultat care o claseaza pe primul loc pe piata de vinuri din Romania.
In plus, Cramele Recas face performanta si peste hotare, fiind cel mai mare exportator de vinuri din tara noastra.
In momentul de fata, 50% din vinul imbuteliat de Cramele Recas este destinat exportului, in majoritate in tari cu piete mature in ce priveste consumul de vin: Anglia, Germania, Suedia, Statele Unite, Canada, dar si in Japonia, Coreea sau Malaezia.
"Ambitia, marturisita inca de la inceput, a fost sa ne repozitionam de la a patra crama din Banat la liderul clasamentului pe zona si, totodata, ne-am dorit ca prin performanta, rabdare si vin bun sa intram in 'lotul national' rezervat marilor jucatori, cu o contributie semnificativa inclusiv la exportul vinului romanesc. Am pornit la drum construind o retea de cateva magazine partenere pentru vin vrac in Banat si Transilvania. In paralel, se lucra la structura afacerii viitoare, o echipa de geologi si topografi, in coordonare cu specialistii nostri in viticultura au inceput, prin determinarea particularitatii solului, a microclimatului si a expunerii la soare, precum si prin materializarea experientei acumulate de svabi in veacuri de cultivare a vitei de vie, sa fie stabilite parcelele cu cel mai inalt... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 12:08
Piata vinurilor premium din Romania este una atractiva pentru companiile de profil din tara dar si pentru importatori. Bulgarii de la Katarzyna Estate si-au anuntat intentia de a intra pe piata locala si spera sa ajunga, in anii urmatori, la vanzari de cateva milioane de euro. Ei vor intra in competitie cu gamele premium ale unor companii romanesti consacrate pe piata precum Cotnari, Murfatlar sau Jidvei.
Bulgarii estimeaza ca, in primii ani, pana cand romanii se vor obisnui cu produsele lor, vor vinde 10.000 de sticle pe an, iar apoi sa ajunga la 50.000 de sticle pe an.
"Vrem sa incepem cu putin. Tinta noastra nu este cantitatea, ci calitatea. Ceea ce ne dorim este ca oamenii sa vada ca vinurile bulgaresti sunt competitive din punct de vedere al raportului calitate - pret. Vom incepe incet, cu putin, pana cand oamenii vor realiza ca vinul bulgaresc si, in special cel de la Katarzyna Estate, are o calitate ridicata. Pentru inceput putem vorbi de 10.000 de sticle anual", a declarat Stefan Angelov pentru Agerpres.
Piata vinurilor premium, "la moda" pentru companiile de profil
Piata pe care intra cei de la Katazyna Estate, a vinurilor premium, este una aglomerata, fiind "atacata" atat de companiile mici si mijlocii din Romania, dar si de marii juctori din piata care si-au creat, de cele mai multe ori divizii separate.
Catalin Paduraru, somelier si CEO International Wine Contest Bucharest
"Cei de la Jidvei au facut o gama superpremium, cei de la Cotnari... mai mult
Marti, 30 Aprilie 2013, ora 07:13
Bulgarii de la Katarzyna Estate intra pe piata piata romaneasca de vinuri cu produse premium si spera sa ajunga in anii urmatori la vanzari de cateva milioane de euro, a anuntat brand managerul companiei, Stefan Angelov.
"Vrem sa incepem cu putin. Tinta noastra nu este cantitatea, ci calitatea. Ceea ce ne dorim este ca oamenii sa vada ca vinurile bulgaresti sunt competitive din punct de vedere al raportului calitate - pret. Vom incepe incet, cu putin, pana cand oamenii vor realiza ca vinul bulgaresc si, in special cel de la Katarzyna Estate, are o calitate ridicata. Pentru inceput putem vorbi de 10.000 de sticle anual", a declarat Stefan Angelov pentru Agerpres.
Acesta estimeaza ca anul viitor ar putea fi vandute pe piata romaneasca 50.000 de sticle de vin din trei categorii de pret, daca vanzarile merg bine.
"Pentru inceput, Hypermarketul Real este singurul nostru partener, dar vom acorda atentie si restaurantelor de top din Bucuresti si din orasele mai mari din Romania, precum si magazinelor specializate in vanzarea de vinuri", a spus Stefan Angelov.
Reprezentatul Katarzyna Estate a declarat ca in anii 50 - 60 Bulgaria a exportat foarte mult vin in Marea Britanie, Rusia si chiar in Romania, dar numai vin ieftin si, de aici, s-a creat imaginea ca in Bulgaria se produce numai vin ieftin, iar aceasta ar putea fi o dificultate in a patrunde pe alte piete. Din acest motiv, brand managerul companiei spune ca se doreste testarea pietei din Romania, compania mizand... mai mult
Luni, 29 Aprilie 2013, ora 10:33
Romania importat anul trecut circa 54.529 tone de vin obtinut din struguri proaspeti, o cantitate de aproape cinci ori mai mare decat cea exportata, care a totalizat numai 11.382 tone in 2011.
Valoarea importurilor de vin din tarile intra si extracomunitare a totalizat aproape 42 de milioane de euro, in 2012, fiind in scadere cu 16% fata de cele 50 de milioane de euro cheltuite in 2011 insa pentru o cantitate mult mai mare, respectiv de 90.769 tone de vin, conform balantei comerciale cu produse agroalimentare solicitate de AGERPRES Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Potrivit datelor statistice, incasarile din exporturile de vin au totalizat 15,92 milioane de euro, in 2012, cu 10 procente mai mult fata de suma obtinuta in acceasi perioada din 2011, de 14,42 milioane euro.
Vinurile din struguri proaspeti au fost exportate atat in tarile comunitare, cat si in cele extracomunitare si au totalizat 11.382 tone in 2012, in timp ce in perioada similara din 2011 exporturile au fost cu 907 tone mai mici, respectiv de 10.475 tone.
Tot in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2012, au mai fost importate 4.511 tone de vermuturi si alte vinuri din struguri proaspeti, in valoare de 2,88 milioane euro, si au fost exportate din aceasta categorie doar 443 de tone, pentru care au fost incasata o suma de 632.235 euro.
Piata autohtona de vinuri este estimata la circa 500 de milioane de euro, cu un trend ascendent, mai putin pe piata vinurilor premium si... mai mult
Duminica, 31 Martie 2013, ora 18:00