Comisia Europeana a anuntat ca urmareste crearea unei piete comune de capital, dupa modelul pietelor de valori mobiliare din Statele Unite.
Anuntul a fost facut de comisarul pentru Servicii Financiare, Jonathan Hill, care a mentionat ca o astfel de institutie ar avea rolul de a usura investitiile transfrontaliere in UE.
Membrii comisiei considera ca piata comuna de capital va deschide firmelor poarta catre noi investitii, usurand in acelasi timp strangerea capitalului necesar derularii acestora.
Pe piata comuna de capital vor avea loc inclusiv firmele mici, care vor beneficia, in mare, de aceleasi avataje ca si marile companii, potrivit EU Observer.
Accent pe circulatia capitalului
Libera circulatie a capitalului este deja una dintre parghiile care asigura o oarecare stabilitate a Uniunii, dar, dupa cum mentioneaza si comisarul Jonathan Hill, "inca resimtim lipsa unei piete unice de capital".
"Planul este de a pune in miscare capitalul, inghetat in acest moment, pentru a-l pune la munca in interesul afacerilor din Europa", a punctat Hill.
Armonizarea pietelor de capital din Uniunea Europeana pana in 2019 si cresterea nivelului de capitalizare a companiilor a fost una dintre obligatiile asumate de Jean-Claude Juncker in campania sa pentru obtinerea presedintiei Comisiei Europene.
Modificare radicala
Piata de capital din Statele Unite este de cinci ori mai mare decat cea existenta in acest moment in Europa, iar firmele americane genereaza care opt... mai mult
Vineri, 20 Februarie 2015, ora 10:30
Uniunea Europeana risca tot mai mult o continuare a procesului de fragmentare a pietei sale bancare, in timp ce accentuarea vulnerabilitatilor sistemice in zona euro a conturat perspectiva unui "deceniu pierdut" pentru dezvoltarea UE si submineaza realizarea pietei unice pentru serviciile financiare, sustine viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu.
"Turbulentele financiare au aratat ca simpla colaborare in cadrul colegiilor de supraveghere nu este suficienta pentru indeplinirea adecvata de catre institutiile de credit a propriului rol in economie, inclusiv pentru evitarea externalitatilor in
planul politicii monetare unice, unde eficacitatea mecanismului de transmisie ar avea de suferit in cazul unui eventual esec al coordonarii dintre autoritatile nationale de supraveghere", se arata in prezentarea "Sectorul bancar si cresterea economica" de pe pagina de internet BNR, transmite Agerpres.
Potrivit sursei citate, dintre cele trei alternative, respectiv asigurarea stabilitatii financiare, integrarea financiara si mentinerea politicilor financiare, cea de-a treia este cea care se cuvine a fi reconsiderata, solutia fiind crearea Uniunii Bancare.
Supravegherea integrata la nivelul Bancii Centrale Europene (BCE) este necesara pentru asigurarea increderii depline a tuturor statelor membre in calitatea si impartialitatea controlului bancar, premisa a recapitalizarii directe a institutiilor de credit in dificultate din fondurile disponibile... mai mult
Vineri, 15 Februarie 2013, ora 16:31
Diana Olar a pus bazele companiei Commission Force, un proiect "propulsat" odata cu participarea la intalnirea Venture Connect. Reteaua sa de marketing afiliat ce combina vanzarile directe, offline cu cele online, a fost motivul pentru care tanarul antreprenor s-a intors din Statele Unite pentru a investi intr-un business romanesc.
Diana crede cu putere ca se poate impune si in Romania cu un nou tip de business, cu prima astfel de platforma din Europa.
Dincolo de complexitatea afacerii pe care o conduce, Diana Olar este pasionata de tehnologie si aplicatiile ei in societate, ii plac jocurile, iubeste calatoriile si ii place sa gateasca, in weekend.
Spuneti-ne mai multe despre compania dumneavoastra, Commission Force; care este conceptul de baza?
CommissionForce a lansat prima solutie de crowd-sales din Europa. In esenta, vorbim despre o platforma care reuneste companii din cele mai variate industrii, care cauta sa isi extinda forta de vanzari intr-un model bazat pe performanta (comision), si agenti pentru care un portofoliu variat reprezinta o oportunitate de dezvoltare profesionala si de crestere a veniturilor.
CommissionForce este pasul natural in evolutia mediului de afaceri atat pentru oameni, cat si pentru companii. Acest nou mod de relationare intre companii si resursele umane va fi bazat pe performanta, eliminarea ineficientelor cu care ne-am obisnuit. Pentru un om care performeaza, nu ar trebui sa existe limita de venit, iar pentru o companie,... mai mult
Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 00:00
Tarile Europei au scapat de pericolul imediat, dar se afla in fata unei lungi perioade de convalescenta.
In situatia actuala, Europa nu are voie sa se multumeasca cu faptul ca a evitat prabusirea, ci trebuie sa munceasca in continuare pentru a reporni cresterea economica in timp ce reduce datoriile statelor cu probleme. Mai mult, liderii europeni trebuie sa aiba grija ca politicile nationale sa nu duca la destramarea zonei, scrie Reuters.
Summitul ce s-a desfasurat in cursul saptamanii trecute este primul din ultimii doi ani unde discutiile au avut ca tema dominanta masurile de combatere a crizei datoriilor si caii de repornire a cresterii economice, lucru care a dus la relaxarea vizibila a pietelor de capital.
"Aceasta nu a fost o intalnire concentrata pe managementul crizei. Intalnirile s-au axat pe cresterea economica", declara Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.
Daca la finalul anului trecut investitorii pariau pe destramarea zonei euro si pe disparitia monedei unice, in ultimele saptamani au avut loc trei evenimente importante care au avut un mare aport la linistirea pietelor financiare.
In primul rand, liderii statelor europene au semnat un pact fiscal cu origini nemtesti care va implementa o disciplina bugetara mai stricta, in timp ce state cheie, precum Italia si Spania au inceput sa introduca reforme pe piata muncii, sa reduca din cheltuieli si pensii.
Un al doilea eveniment are legatura cu evitarea catastrofei elene prin... mai mult
Luni, 05 Martie 2012, ora 18:13