Compania ASUS vrea sa cucereasa piata cu noua generatie de telefoane ASUS ZenFone 4 si chiar reuseste. Sau cel putin pe mine m-a cucerit modelul dedicat selfie-urilor.
ASUS ZenFone 4 Selfie a fost prezentat oficial. L-am avut cu o saptamana inainte ca sa vedem ce-i cu el si ce facem mai bine. Selfie-uri face excelent, dar nu se opreste doar la ele, scrie Playtech.ro.
ASUS ZenFone 4 Selfie mi-a confirmat o idee. Un telefon nu este o simpla bucata de hardware. El spune mai multe decat crezi despre tine si despre personalitatea ta. Faptul ca alegi un smartphone, pentru ca detine unele dintre cele mai avansate tehnologii la ora actuala inseamna ca esti o persoana bine informata, conectata cu lume a dispozitivelor mobile si ca stii ca a detine un astfel de telefon nu este un moft, ci o necesitate.
Daca alegi un smartphone pentru felul in care arata, oamenii din jurul tau isi dau seama ca esti o persoana atenta la detalii, ca pui pret pe imaginea ta, dar si pe statutul social.
Cand te gandesti sa achizitionezi un nou telefon, cauti ca acesta sa-ti stisfaca nevoile, deloc putine, sa dea bine ochiului, dar si ca raportul calitate - pret sa fie unul pe masura. ASUS incearca sa faca toate acestea cu noua gama ZenFone. Cum ziceam mai sus, eu am avut ocazia sa vad ce-i cu ZenFone 4 Selfie.
Asus a lansat o serie noua de telefoane si la Playtech.ro afli totul despre ZenFone 4 Selfie, deja anuntat pentru Romania.
Asus a lansat o serie noua de telefoane si la Playtech.ro... mai mult
Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 08:10
Piata locala de publicitate pe telefonul mobil va ajunge anul acesta la o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, iar cel mai folosit canal de comunicare ramane, in continuare, SMS-ul.
"Toate serviciile de publicitate pe telefonul mobil vor forma anul acesta o piata de 10 milioane de euro", a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
Acesta a estimat ca la nivel national sunt intre 15 si 16 milioane de utilizatori unici de telefonie mobila, adica persoane care au cel putin un telefon mobil. Dintre acestia, in jur de sapte milioane de utilizatori folosesc Internetul mobil in Romania, spun Dan Virtopeanu.
"Am luat in calcul doar persoanele care folosesc telefonul mobil pentru Internet", spune Dan Virtopeanu. Utilizatorii care se conecteaza la Internet prin intermediul unor conexiuni 3G, Wi-Fi sau alte metode de conectare pentru dispozitive mobile, sunt in jur de 1,4 milioane.
Cum se face publicitate pe telefonul mobil in Romania
"SMS-ul ramane la putere. Anul trecut a reprezentat 80% din piata de publicitate pe mobil, anul acesta ponderea va mai scadea, datorita penetrarii smartphone-urilor, care vor permite si alte forme de campanii publicitare", spune Dan Virtopeanu.
Penetrarea smartphone-urilor pe piata locala este in crestere constanta, iar anul acesta va depasi o rata de 20%.
In 2013, dupa SMS, urmatorul canal cel mai folosit pentru publicitatea pe mobil va... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:46
Daca in Occident telefonul mobil este folosit de catre copiii cu varsta sub 12 ani pentru gaming sau acces la Internet, in Romania cei mici folosesc mobilul pentru a fi in permanenta legatura cu parintii lor.
Potrivit unui sondaj Ipsos MediaCT, citat de catre eMarketer, 54% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre sase si 12 ani folosesc telefonul mobil (cu acces la Internet) pentru a se juca.
Internetul nu mai este demult o lume inaccesibila celor mici. Daca in Statele Unite 45% dintre copiii cu varsta sub 12 ani vor fi utilizatori de Internet in acest an, in Romania trendul este diferit.
Rata de folosire a telefonul mobil de catre copiii cu varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani, in Romania, este intre 30 si 40%, potrivit estimarilor facute pentru Business24 de catre Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
In ceea ce priveste Bucurestiul, rata de penetrare este mai mare, de aproximativ 50%.
La nivel general, rata de penetrare a telefoniei mobile in Romania este de 120%, intr-o piata in care exista 23 de milioane de cartele SIM active (statistici la nivelul anului 2012).
"Telefoanele mobile sunt folosite, in randul copiiilor, pentru contact. Este principalul punct de contact pentru parinti, sa stea linistiti ca pot sa-i gaseasca. Telefonul mobil este, practic, un motiv de siguranta", spune Dan Virtopeanu.
In ceea ce priveste rata de penetrare a Internetului de pe telefonul mobil, in randul... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 12:59
Panos Makris, directorul comercial al Cosmote, dar si al Romtelecom, are 20 de ani de experienta in marketing si vanzari si a lucrat in mari companii multinationale, precum Procter & Gamble. La sfarsit de an, Makris se gandeste ca in 2013 va trebui sa lucreze mai echilibrat, sa petreaca mai mult timp cu familia si sa se ocupe de hobby-uri.
Executivul Cosmote si Romtelecom a stat de vorba cu Business24 despre cum a fost 2012 din punct de vedere al business-urilor de care este raspunzator, dar si despre care va fi gadget-ul anului 2013.
Privind retrospectiv, 2012 a fost un an mai greu sau mai usor fata de 2011?
Am inceput 2012 cu un blocaj care a durat o luna intreaga din cauza celor mai grave ninsori din ultima jumatate de secol si apoi influenta climei a fost inlocuita de situatia politica, care a durat pana la finalul verii. Nu a fost un an usor, dar datorita increderii clientilor nostri am reusit sa performam eficient. Cu toate acestea, as spune ca 2012 a fost anul unei usoare reveniri, cu mai mult optimism in 2013.
Ce realizari ati avut, atat din punct de vedere al business-urilor pe care le conduceti, cat si din punct de vedere personal?
Acest an a fost o provocare pentru toata lumea, in special in telecomunicatii, o industrie foarte dinamica, unde trebuie sa anticipezi nevoile clientilor si sa le raspunzi prin intampinarea lor cu oferte relevante. Cifrele vorbesc pentru noi, a fost un an bun pentru COSMOTE si sunt sigur ca aceasta tendinta va continua... mai mult
Luni, 31 Decembrie 2012, ora 00:00
Sectorul de telefonie mobila inregistreaza cea mai mare crestere pe piata din Africa subsahariana, acesta depasind nivelul de 44% in fiecare an dupa 2000.
Numarul de conexiuni mobile a crescut la 475 milioane fata de doar 12,3 milioane linii fixe, ceea ce reprezinta cel mai mare raport telefonie mobila/telefonie fixa din lume, scrie Agerpres, citand un studiu al Asociatiei operatorilor de telefonie mobila (GSMA).
"Telefonia mobila a revolutionat deja societatea africana si cu toate acestea cererea continua sa creasca cu aproape 50% pe an", a declarat Tom Phillips, responsabil cu reglementarea in cadrul GSMA, cu ocazia salonului Africom la Cape Town.
Studiul GSMA arata ca adoptarea rapida a telefoniei mobile a adus importante beneficii economice pentru regiunea Africii sub-sahariene, contribuind in mod direct cu 32 miliarde de dolari la economia acestei regiuni, sau 4,4% din PIB-ul sau, si in prezent asigura 3,5 milioane locuri de munca.
Un studiu separat publicat luni de firma londoneza Informa Telecoms & Media estimeaza ca numarul utilizatorilor de telefonie mobila din intreaga Africa ar urma sa treaca pragul de 750 de milioane in cursul trimestrului patru al acestui an .
In functie de numarul de utilizatori, Africa este a doua piata de telefonie mobila din lume, dupa Asia, dar cu toate acestea rata de penetrare se situa la 67,55% la sfarsitul lunii septembrie, fata de 91% cat este media mondiala.
In aceste conditii, numarul de utilizatori de telefonie... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 14:27
Cu toate ca detine doar 8,7% din piata telefoniei mobile, Apple are 75% din profitul industriei.
Ultimul raport al Asymco legat de profiturile obtinute de producatorii de telefoane mobile contine vesti proaste pentru toata lumea, in afara de Apple, conform mai mult
Vineri, 03 Februarie 2012, ora 22:25
Apple, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, are probleme cu vanzarea de iPhone in India, tara cu o piata de 602 milioane de utilizatori activi de servicii de telefonie mobila.Compania, care va lansa azi cel mei nou model de iPhone, livreaza mai putine terminale pe a doua cea mai mare piata de telefoane mobile decat in Norvegia, relateaza Bloomberg.
Nokia Oyj si RIM (producatorul Blackberry) sunt pe primele locuri la vanzarile de smartphone-uri in India, tara in care se estimeaza ca livrarile vor creste cu aproape 70% pe an, pana in 2015, performanta ce ajuta cele doua companii sa compenseze pierderile de cota de piata din SUA si Europa.
Vanzarile Apple, a doua companie din lume dupa valoarea de piata, au fost zguduite din cauza ca operatorii de telefonie mobila din India, care au implementat tehnologia 3G abia anul acesta, nu au reusit inca sa ofere servicii nationale indeajuns de rapide pentru functiile iPhone, dupa cum spune Gus Papageorgiou, analist la Scotia Capital Inc. din Toronto.
"Retelele indiene nu sunt compatibile cu Apple, 3G-ul nefiind comparabil cu cel din Europa de Vest sau America de Nord", mai spune acesta. "In schimb RIM, a venit cu produsul potrivit, cu aplicatiile potrivite, la timpul potrivit".
Apple a livrat 62.043 de iPhone-uri in India in al doilea trimestru al anului, adica mai putine decat in Norvegia, Belgia sau Israel, conform estimarilor companiei de cercetare de piata IDC.
Toata lumea e pe BlackBerry
Cu alte cuvinte, Apple... mai mult
Luni, 03 Octombrie 2011, ora 09:46
Google va lansa joi, in parteneriat cu MasterCard, sistemul de plati mobile, care va permite clientilor sa plateasca la comercianti si la prestatorii de servicii cu telefonul mobil in loc de cardul bancar, a declarat o sursa apropiata situatiei, transmite Reuters.Google colaboreaza cu MasterCard, a doua mare retea de procesare a cardurilor de credit si de debit, pentru a lansa sistemul, a adaugat sursa citata.
Gigantul internetului intra astfel pe un nou segment de piata, unde va concura cu giganti ai industriei financiare precum Visa.
Wall Street Journal (WSJ) scria in luna martie ca Google a incheiat parteneriate cu MasterCard si Citigroup pentru a dezvolta sistemul.
Retailerii Macy's, American Eagle Outfitters si Subway s-au alaturat proiectului si vor promova noua modalitate de plata in Statele Unite, insa nu este clar daca sistemul va fi disponibil la nivel national sau initial numai in New York, potrivit surselor citate de WSJ.
Google a invitat presa sa participe joi in New York la un "eveniment cu partenerii" pentru a demonstra "ultimele inovatii".
Bloomberg scrie ca grupul va lansa un sistem de plati mobile care va rula pe sistemul de operare Android si va fi disponibil pe telefoanele comercializate prin reteaua opertorului Sprint Nextel.
Surse apropiate discutiilor au confirmat ca Google va lansa proiectul.
Reprezentantii Citigroup nu au raspuns intrebarilor Reuters, iar Google, Sprint Nextel si MasterCard au refuzat sa comenteze informatiile.
La zece ani... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:28
Un raport realizat de Oracle releva faptul ca 77% dintre utilizatorii de telefonie mobila din intreaga lume sunt dispusi sa treaca la un furnizor cu tarife mai bune, iar 83% ar subscrie la un serviciu al unui ofertant netraditional de telecomunicatii, precum Facebook sau Sony, informeaza NewsIn.Oracle a publicat miercuri rezultatele raportului "Opportunity Calling: The Future of Mobile Communications", cercetare in care au fost studiate opiniile a peste 3.000 de utilizatori de telefoane mobile din lumea intreaga, examinandu-se modalitatea de utilizare si perceptiile asupra telefoanelor mobile, interesul pentru tehnologii noi cum ar fi aplicatiile sau publicitatea mobila, precum si asteptarile de la generatia urmatoare de comunicatii mobile.
"In timp ce 82% din utilizatorii mobili sunt multumiti de furnizorul lor actual de servicii, piata mobila este pregatita pentru competitie. 77% dintre consumatori spun ca sunt dispusi sa treaca la un furnizor cu tarife mai bune si 83% ar lua in considerare si posibilitatea de a subscrie la un serviciu oferit de un ofertant de telecomunicatii ne-traditional cum ar fi Sony sau Facebook, atata vreme cat acestia ar putea oferi tarife si o calitate a serviciilor similare", se arata in raport.
Totodata, consumatorii mobili prefera inca serviciul fara limitari de trafic si sunt dispusi sa plateasca pentru acest lucru.
Astfel, pentru a-si pastra traficul nelimitat de date, 61% dintre consumatori ar accepta o marire cu 7% a facturii lor... mai mult
Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 17:44