Vanzarile de smartphone-uri la nivel global vor creste in medie cu 10% anual pana in 2018, susutinute de cererea din tarile cu economii emergente, estimeaza compania britanica ARM Holdings, care dezvolta chipurile folosite de aproape toate telefoanele de pe piata.
Smartphone-urile ieftine, cu preturi mai mici de 150 de dolari, vor consemna in aceasta perioada cea mai rapida crestere medie anuala, de 17%, urmate de cele de 150-300 de dolari cu o rata de 14%.
Telefoanele cu preturi de peste 300 de dolari, printre care se numara si iPhone al Apple, vor inregistra un avans de doar 4%, a declarat pentru Reuters directorul general al ARM, Simon Segars, prezent la expozitia IT Computex, desfasurata in Taiwan.
"Aceste dizpozitive low-cost vor avea un impact semnificativ asupra pietei. Exista in prezent smartphone-uri care se vand la 20-25 de dolari, ceea ce este fenomenal", a spus el.
Aproximativ 90% din smartphone-urile vandute in prezent sunt echipate cu chipuri dezvoltate cu tehnologie ARM.
Avansul puternic pe segmentul preturilor mici a condus in primul trimestru la o crestere mai slaba a profitului companiei comparativ cu asteptarile analistilor. ARM dezvolta procesoare si software, pentru care vinde ulterior licente producatorilor.
Firma de cercetare IDC estimeaza o crestere de 19,3% a pietei smartphone in acest an, urmand ca pana in 2018 ritmul sa incetineasca la 6,2%.
In 2013, livrarile de smartphone-uri au crescut cu 39,2% si au depasit pentru prima... mai mult
Joi, 05 Iunie 2014, ora 16:48
Piata globala de smartphones va creste in acest an cu 23.1% fata de 2013, pana la nivelul de 1,2 miliarde unitati livrate la nivel global, arata cel mai recent studiu publicat de IDC.
Estimarile celor de la IDC sugereaza ca in 2018 piata globala a smartphones va ajunge la 1,8 miliarde de unitati, cu o medie a ratei de crestere anuala de 12,3% (in intervalul 2013 - 2018).
Ramon Llamas, Research Manager in cadrul diviziei Telefoane Mobile a IDC, afirma ca aceasta crestere a pietei de profil este interesanta in special din perspectiva regiunilor care vor impulsiona evolutia cererii pe acest segment de produse. Astfel, tari precum Rusia, India si Indonezia vor reprezenta locomotiva cresterii, in contextul in care IDC estimeaza o dublare a numarului de unitati livrate in aceste state pana in 2018. Desigur, China va reprezenta si ea, in continuare, un motor de crestere a livrarilor de smartphone-uri, ajungand in 2018 sa "inghita" aproape o treime din cerere la nivel global.
Citeste mai multe despre Piata smartphones va creste in acest an cu 23% fata de 2013. Android-ul ramane lider pe Hit.ro. mai mult
Joi, 29 Mai 2014, ora 17:08
Vanzarile mondiale de smartphone au crescut in primul trimestru cu 29% fata de acelasi interval din 2013, la 279,4 milioane de unitati, insa comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, au scazut cu 5%.
Dintre acestea, 81% au fost terminale cu sistem de operare Android, iar iOS si Windows au avut cote de piata de 16%, respectiv 3%, conform unui raport publicat de compania de cercetare si analiza Canalys.
Terminalele produse de Samsung au ramas cele mai vandute, cu o cota de 31%, fiind urmate de cele Apple, cu 16%. De remacat faptul ca jumatate din primii zece productatori de terminale mobile, cinci sunt companii chineze: Huawei a ocupat pozitia a treia, Lenovo, a patra, Xiaomi s-a clasat pe locul sase, iar Yulong pe opt si ZTE pe noua.
China a fost cea mai mare piata pentru smartphone
China a fost cea mai mare piata de smartphone in primul trimestru al anului, aici fiind vandute 35% din total, fiind cu mult in fata SUA, care a avut o cota de 12% din vanzarile mondiale.
Piata chineza a inregistrat o scadere cu 3% fata de ultimele trei luni ale anului, fiind vandute 97,5 milioane de terminale. De remarcat ca telefoanele mobile inteligente au avut o pondere de 93% din totalul vanzarilor de telefoane mobile.
Pentru prima data, cele patru tari care formeaza grupul BRIC (Brazilia, Rusia, India si China), au intrat in topul vanzarilor de smartphone. Prima clasata fost China, fiind urmata de India, care a acoperit 5% din vanzarile globale, iar Brazilia... mai mult
Marti, 13 Mai 2014, ora 09:07
Luna viitoare, in Marea Britanie vor fi lansate mai multe modele de smartphone, marca Wiko. Producatorul francez spera ca telefoanele sale, al caror pret incepe in Franta de la aproximativ 70 euro, se aiba acelasi succes si in Marea Britanie. In 2013, aproape 7% dintre francezi care si-au cumparat prima data smartphone au preferat Wiko. Astfel, in primele luni din 2014, producatorul francez a fost al doilea mare furnizor de astfel de terminale din Franta.
Wiko nu este singurul astfel de model. Atat in tarile bogate, cat si in cele sarace, marcile de smartphone-uri ieftine se bucura de succes. Cererea pentru telefoane scumpe este in scadere, insa cea pentru dispozitive mai ieftine este in plina expansiune. Cei care cumpara pentru prima data smartphone in prezent, probabil pentru a inlocui un telefon vechi, tin cont mai putin de marca si mai mult de pret, conform The Economist .
Noii cumparatori vor sa plateasca mai putin pentru un smartphone nou decat au facut-o pentru dispozitivul vechi, mai ales ca si costul de productie pentru un smartphone a scazut. Producatorii pot cumpara procesoare de la Qualcomm, liderul de piata, sau de la alti concurentii, cum ar fi MediaTek sau Spreadtrum, care au preturi mai mici, insa calitate in crestere.
Vanzarile de smartphone cu preturi sub 80 de dolari au crescut in 2013
Anul trecut, conform lui Francisco Jeronimo de la IDC, vanzarile de smartphone-uri cu preturi sub 80 dolari au crescut de peste cinci ori. In acelasi timp,... mai mult
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 09:15
Vanzarile de smartphone-uri la nivel global le-au depasit in trimestrul al doilea pentru prima data pe cele de telefoane mobile simple, dupa ce au consemnat un avans de 46,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit firmei de cercetare Gartner, citata de MarketWatch.
Pe ansamblul anului 2013, Gartner se asteapta ca vanzarile de telefoane mobile, smartphone-uri si telefoane cu functii de baza, sa se situeze la 1,82 miliarde de unitati.
Vanzarile globale de smartphone-uri au crescut in trimestrul al doilea cu 46,5%, la 225 milioane de unitati, in timp ce telefoanele mobile simple s-au situat la numai 210 milioane de unitati in aceeasi perioada.
Android, de departe liderul sistemelor de operare mobile
Pe piata smartphone, sistemul de operare Android, al grupului Google, si-a intarit pozitia, cu o cota de piata de 79% in trimestrul al doilea, comparativ cu 64,2% in perioada similara din 2012. Cota de piata a sistemului de operare iOS al Apple, principalul rival al Google, a scazut de la 18,8% la 14,2%.
Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reusit sa urce pe locul al treilea, depasind pentru prima data BlackBerry, dar ramane la distanta mare fata de Android si iOS. Cota de piata a Windows Phone a urcat de la 2,6% la 3,3%.
Samsung si-a consolidat pozitia de lider in randul producatorilor de telefoane mobile, cu o cota de piata de 24,7% in trimestrul al doilea, noteaza Gartner. mai mult
Miercuri, 14 August 2013, ora 13:17
Smartphone-ul si-a pierdut stralucirea de noutate absoluta in tehnologie, devenind un produs banal, omniprezent, astfel ca pretul mediu al unui terminal a scazut din 2012 de la 450 de dolari la 375 de dolari.
Vanzarile anuale de telefoane "inteligente" au crescut la aproape 300 miliarde de dolari in 2012, iar peste un miliard de persoane din intreaga lume detin in prezent un smartphone, potrivit unei analize Bloomberg.
Piata se apropie de saturatie in Statele Unite si celelalte economii dezvoltate, peste jumatate dintre utilizatorii de telefoane mobile detinand acum un smartphone.
Cererea pentru smartphone-uri a scazut
In marile economii emergente, precum China si India, unde potentialul de crestere este urias, preferintele inclina in proportie coplesitoare catre modelele ieftine, astfel ca, per total, cererea pentru smartphone-urile de top este in scadere.
Pretul mediu al unui smartphone a scazut, de la inceputul anului trecut, de la 450 de dolari la 375 dolari, potrivit estimarilor companiei de cercetare de piata IDC.
Transformarea pietei a redus deja marjele de profit ale liderilor Samsung si Apple, in timp ce fostele glorii Nokia si BlackBerry ar putea avea surprize neplacute, deoarece mizeaza pe un entuziasm tot mai greu de gasit in randul consumatorilor.
Tranzitia pietei smartphone catre maturitate a produs insa si castigatori. Companiile chineze specializate in modele cu preturi mai mici, precum Huawei sau Lenovo, au inregistrat recent cresteri... mai mult
Luni, 22 Iulie 2013, ora 13:59
Revenirea Hewlett Packard pe piata tabletelor, prin lansarea unor device-uri cu Android, a starnit imaginatia entuziastilor care astepta un smartphone promis deja de companie.
Din pacate, imaginile cu telefonul HP care au fost publicate online de Phone Arena si care au fost preluate inclusiv de site-uri locale, sunt doar interpretari personale de design ale unor fani. Dupa publicarea imaginilor cu presupusul smartphone HP, oficiali ai companiei au declarat pentru Business Insider: "Acesta nu este un telefon HP".
Meg Whitman, CEO-ul HP, declara in septembrie 2012 ca producatorul va construi, pana la urma, si smartphone-uri, prin divizia HP Mobility.
La inceputul acestui an, acelasi oficial afirma ca nu vom vedea pe piata in 2013 un smartphone cu Android de la HP si ca tatonarea pietei este extrem de importanta pentru ca firma sa gaseasca o strategie eficienta de produs. Iar HP nu se grabeste pentru ca s-a "fript" o data cu Palm prin esecul smartphone-urilor cu WebOS.
Citeste mai multe despre Imaginile cu smartphone-ul HP nu sunt reale. HP va lansa un telefon, insa nu in acest an pe Hit.ro. mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 13:52
Grupul sud-coreean Samsung a inregistrat o crestere de 56% a livrarilor de smartphone-uri in primul trimestru al acestui an, de noua ori mai rapida comparativ cu avansul de 6,6% al vanzarilor de iPhone-uri ale rivalului Apple, arata un studiu al firmei Strategy Analytics, citat de Bloomberg.
Samsung a controlat in primul trimestru 33,1% din piata smartphone globala, iar Apple 17,9%. Livrarile Samsung s-au situat la 69,4 milioane de unitati in primele trei luni, iar cele ale Apple la 37,4 milioane de unitati. Pe trei s-a situat LG, cu o cota de piata de 4,9%.
Cresterea de numai 6,6% pentru iPhone este cea mai lenta de la lansarea seriei de catre Apple.
Cresterea pietei de smartphone a depasit-o pe cea a pietei de telefoane mobile obisnuite
Piata mondiala smartphone a crescut cu 36%, la 209,5 milioane de unitati, si a depasit-o pentru prima data pe cea a telefoanelor mobile traditionale, folosite doar pentru servicii de voce si text, potrivit Strategy Analytics. Evolutia a fost sustinuta de adoptarea serviciilor telecom de generatia a treia in China si de generatia a patra in Statele Unite.
"Samsung a livrat de aproape doua ori mai multe smartphone-uri si a crescut de noua ori mai repede decat Apple in primul trimestru. Samsung va continua, probabil, sa inregistreze volume solide in al doilea trimestru la nivel global", a declarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.
Livrarile totale de telefoane mobile au avansat cu 4%, la 418,6 milione de unitati... mai mult
Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 11:07
Volumul vanzarilor de smartphone-uri va ajunge in 2013 la nivelul record de un miliard iar publicitatea pe dispozitive mobile se va orienta pe doua canale: tablete si smartphone-uri, potrivit Deloitte.
Publicitatea pe telefoane mobile va genera anul acesta 4,9 miliarde de dolari in venituri, respectiv 3,4 miliarde de dolari pe tablete.
Prin contrast, venitul per unitate indica o dinamica diferita, fiecare tableta generand 7 dolari, in timp ce un telefon smart - 0,6 dolari.
Din totalul vanzarilor de PC-uri, 20 vor constitui piata tabletor si telefoanelor.
Pe de alta parte, peste 80% din traficul pe Internet va fi in continuare realizat prin intermediul calculatoarelor traditionale (desktop si laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut in fata unui calculator.
"Consumatorii din Romania dovedesc deja de mai multi ani ca au un apetit foarte ridicat pentru produsele si serviciile TMT, asimiland rapid toate noile tehnologii si beneficiile pe care acestea le ofera", spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte Romania si liderul echipei specializate in cele trei industrii.
Specialistii Deloitte cred ca agentiile de publicitate ar trebuia sa ia in calcul promovarea pe noile dispozitive.
"In contextul divizarii publicitatii pe dispozitivele mobile si tablete, agentiile trebuie sa ia in calcul forme de promovare specifice: fisiere video sau jocuri interactive pentru telefoanele smart sau continut special creat si folosit... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 17:51