Romania este o piata ideala pentru platformele de livrari de mancare, sustine Piotr Lagowski, Managing Director foodpanda CEE, care mai spune ca tara noastra se afla pe primul loc in Europa Centrala si de Est la capitolul comenzi de mancare direct de pe telefonul mobil.
Piotr Lagowski este managing director foodpanda pe Europa Centrala si de Est, pozitie din care coordoneaza activitatea businessului in Polonia, Ungaria, Romania, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Croatia si Serbia. Dintre toate acestea, Romania este una dintre tarile sale preferate pentru business, recunoaste managerul.
"Intre 45% si 50% din comenzile zilnice foodpanda Romania sunt facute de pe aplicatia de mobile, disponibila gratuit in AppStore si Google Play", iar acest procent impresionant are legatura cu momentul intrarii afacerii sale pe piata romaneasca, explica Piotr Lagowsky.
Desigur, Romania, in comparatie cu alte tari, are insa un mare minus: "problema taxelor", mai spune Lagowsky.
Despre potentialul pietei din Romania pentru "food delivery", problemele cu care s-a confruntat la implementarea conceptului de business pe meleagurile noastre, dar si modul in care alege sa-si pastreze echilibrul intre cele opt tari de care este responsabil si viata personala, vorbeste Piotr Lagowsky, intr-un interviu acordat Business24.
Cum ati intrat in echipa foodpanda?
Eram deja in echipa Rocket Internet, lucrasem la Groupon si Westwing Home & Living. In cadrul Westwing am avut ocazia sa construiesc de... mai mult
Sambata, 17 Mai 2014, ora 00:00
Huawei, unul din principalii furnizori globali de solutii in domeniul IT&C, a furnizat platforma sa de plati mobile pentru implementarea noului serviciu M-Pesa, lansat de Vodafone in Romania.
"Este prima oara cand Huawei dezvolta o platforma pentru Vodafone M-Pesa si suntem increzatori ca aceasta indeplineste specificatii riguroase, necesare pentru a oferi consumatorilor romani servicii rapide, sigure si de incredere pentru transfer de bani si plati mobile", a declarat Michael Joseph, directorul serviciului Mobile Money Vodafone.
In cadrul parteneriatului, Huawei a utilizat platforma sa Mobile Money pentru ca Vodafone sa lanseze primul sau serviciu de plati mobile in Romania.
Huawei a livrat o solutie completa care a permis ca Vodafone sa ofere clientilor un serviciu de transfer de bani simplu, eficient si sigur pe piata din Romania. Serviciul ofera posibilitatea utilizatorilor sa trimita si sa primeasca bani. In plus, pot castiga timp, platindu-si astfel si facturile.
"Suntem onorati sa fim partenerul ales de catre Vodafone, un pionier in domeniul platilor mobile. Parteneriatul pentru lansarea M-Pesa in Romania reprezinta o mutare strategica pentru Huawei intrucat este primul nostru pas in domeniul serviciilor financiare. Acest parteneriat este o recunoastere importanta a capabilitatii Huawei de a livra exact ceea ce clientii nostri au nevoie pentru a reusi pe o piata, a resurselor si a dedicarii noastre, precum si a pozitiei consolidate ca si partener... mai mult
Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 12:45
Aplicatia mobilPay MasterCard Mobile, dezvoltata de Netopia mobilPay in parteneriat cu Garanti Bank si MasterCard, este disponibila pentru utilizatorii principalilor trei furnizori de servicii telecom, odata cu intrarea Vodafone in cadrul proiectului.
"Ma bucur ca eforturile noastre de a dezvolta piata platilor mobile sunt sustinute de companiile telecom de top din Romania si ca au decis sa ni se alature, ca si parteneri in acest demers. De asemenea, furnizori locali importanti din domeniul utilitatilor si-au manifestat deschiderea fata de aceasta noua metoda de plata si apreciez ca, in urmatoarea perioada, utilizatorii sa-si poata plati facturile la curent, apa sau gaze direct de pe telefonul mobil", a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.
MobilPay MasterCard Mobile este disponibila in AppStore si PlayStore
Aplicatia mobilPay MasterCard Mobile, disponibila gratuit in AppStore si PlayStore, permite clientilor de servicii telecom realizarea de plati partiale sau totale, in orice moment si direct de pe telefon, fiind cea mai rapida metoda de plata a facturilor existenta pe piata in acest moment.
In plus, aplicatia poate trimite catre utilizator notificari automate la emiterea unei noi facturi. Toate acestea sunt disponibile clientilor de servicii telecom fara costuri suplimentare, la cele mai mari standarde de siguranta impuse in domeniul platilor mobile. Acceptarea tranzactiilor este asigurata de catre Garanti Bank.
In prezent,... mai mult
Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 12:57
Cele mai mari vanzari din piata de electronice din Romania, in trimestrul trei, le-au inregistrat sectoarele Telecom, Imprimante si Multifunctionale si Electronice, potrivit unui studiu GfK.
Piata de IT a fost relativ stabila, in timp ce sectorul Foto a inregistrat o scadere rapida. Atat electrocasnicele mici cat si electrocasnicele mari au avut inca un trimestru dificil, scazand cu 7%, respectiv 9.9%.
Studiul Gfk desfasurat pe domenii:
Telecom
Valoarea totala a pietei de telefoane mobile si smartphone-uri a inregistrat in al treilea trimestru al anului 2012 o crestere semnificativa de 12.3% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, insumand 53 milioane de euro.
Datorita portofoliului variat de produse, segmentul de telefoane smartphone a reusit sa determine o crestere a valorii pietei de telecom. Desi piata este dominata de telefoanele ce incorporeaza sistemul de operare Android, s-a constat o crestere si pentru cele cu Windows Phone.
Telefoanele de tipul mobilephones raman dominante in ceea ce priveste volumul pe piata totala de telecom si in trimestrul al treilea al anului 2012.
Imprimante
Piata de imprimante si multifunctionale ramane stabila in jurul valorii de 7 milioane de euro si in cel de-al treilea trimestru al anului 2012, inregistrand o crestere de 5.1% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Cresterea a fost asigurata deopotriva de cresterea pietei de imprimante "single function" (+9%), dar si de cea a pietei de... mai mult
Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 12:43
Piata romaneasca a tranzactiilor prin mobile banking a avut o valoare de 777 de milioane de lei in 2011, trei emitenti de astfel de servicii de plata desfasurandu-si activitatea in Romania, a anuntat Denisa Iatan, expert BNR.
"In ceea ce priveste platile initiate utilizand telefoanele mobile, in Romania, statisticile releva o mai buna dezvoltare a platilor cu cardul. La capitolul furnizarii serviciilor de plata, in Romania exista, la ora actuala, unu numar de trei emitenti pentru servicii de mobile banking", a afirmat Iatan, conform Agerpres.
Din datele BNR reiese faptul ca sectorul de internet banking are cei mai multi emitenti, respectiv 38, urmat de carduri (33 emitenti), home-banking si phone-banking (cate sapte emitenti) si mobile banking (3).
Totodata, in ceea ce priveste valoarea platilor online, in 2011, cele mai mari valori au fost consemnate pe internet banking (cu 712,4 miliarde lei), home-banking (422,5 miliarde lei) si carduri (20,4 miliarde lei).
La polul opus s-au situat platile online de tip mobile banking (777 milioane lei) si phone banking (360 milioane lei), conform datelor oficiale, prezentate marti de catre expertul BNR.
Ca numar de tranzactii prin intermediul internetului, pe prima pozitie a clasamentului s-au clasat, anul trecut, platile prin carduri (130,38 milioane), in timp ce locul secund a revenit internet bankingului (44,96 milioane de tranzactii). Podiumul este incheiat de home banking, cu 10,82 milioane de tranzactii, iar pe... mai mult
Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 08:43
PayPal va procesa un volum total de plati mobile de 10 miliarde de dolari pana la finele lui 2012, dublu comparativ cu anul trecut, sustine Luca Cassina, seful Paypal pe Europa Centrala, de Nord, de Est si Turcia.
El a spus ca banii fizici nu vor disparea complet, dar se asteapta ca tot mai multi oameni sa ii inlocuiasca cu versiunea lor mobila.
In ceea ce priveste situatia din Romania, "potentialul de crestere este enorm", spune seful PayPal, comentand estimarile companiilor romanesti din domeniu, care spuneau ca piata de plati online cu cardul va atinge 5 milioane de tranzactii in 2012.
In acest moment se testeaza solutii bazate pe tehnologia NFC in Marea Britanie si SUA, iar in urma acestor analize, PayPal va lua o decizie cu privire la modul si momentul in care va introduce acest sistem si in Romania.
"In prezent, cu totii avem mai tot timpul cu noi smartphone-uri sau alte dispozitive mobile, astfel incat se poate spune ca umblam cu mall-ul in buzunar. Mobilele permit oricui sa combine placerea shoppingului cu cea a ofertelor excelente disponibile online", a declarat Luca Cassina, intr-un interviu acordat Business24.
Ca Manager Regional al PayPal in Europa Centrala, de Nord si de Est si in Turcia aveti cea mai buna perspectiva a evolutiei platilor online. Cum arata acest domeniu la nivel regional fata de acum doi sau trei ani?
Ne confruntam acum cu o adevarata revolutie in materie de plati online, dupa ce, in ultimii cativa ani, nu s-au inregistrat... mai mult
Luni, 27 August 2012, ora 09:50
"Mobile Payments Conference - decide azi business-ul tau de maine", cu tema platile mobile in Romania, se desfasoara joi, in data de 10 mai, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti.
Platile mobile vor da trendul in viitorul apropiat. Unul din patru terminale vandute de operatorii mobili sunt smartphone-uri, iar vanzarile de tablete cresc trimestrial cu peste 50 %. In 10 ani, volumul platilor mobile va depasi platile efectuate cu cardul, potrivit studiilor companiilor de consultanta.
Printre temele dezbatute in cadrul conferintei se numara tendintele la nivel mondial si european, prezentul si viitorul in mobile payments in Romania, reglementarea platilor mobile in Romania sau oportunitatile de business privind tehnologiile de plati mobile.
La eveniment vor participa reprezentantii bancilor, ai Bancii Nationale a Romaniei, institutiilor financiare nebancare, autoritatilor si reglementatorilor pietei, consultanti si experti IT&C, retail, furnizori de solutii de infrastructura si procesare de plati mobile si terminale inteligente, retaileri si furnizori de servicii publice, companii de consultanta, furnizori de solutii software si de solutii de securitate IT. mai mult
Marti, 08 Mai 2012, ora 14:01