In semestrul al doilea al anului 2014 a avut loc o crestere de 40% a consumului mediu lunar de date mobile, comparativ cu prima parte a anului a aceluiasi an.
Conform datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), publicate luni, utilizatorul mediu consuma lunar 155 MB trafic de internet mobil, trimite 72 de SMS-uri nationale (dintre care 64 in retea proprie si 8 in afara retelei) si vorbeste in medie 202 minute in retea (din care 201 catre mobil si 1 catre fix) si 47 de minute in afara retelei (din care 40 catre mobil si 7 catre fix).
Este de remarcat cresterea consumului mediu lunar de date mobile cu 40% comparativ cu prima parte a anului 2014, precum si cresterea de aproape 30% a numarului de minute vorbite in afara retelei mobile, fenomen determinat de ofertele mai atragatoare pe piata cu amanuntul.
Un utilizator ocazional de ...citeste mai departe despre "Romanii nu pot sta departe de Internetul de pe telefoane: Crestere spectaculoasa a traficului" pe Ziare.com mai mult
Luni, 18 Mai 2015, ora 16:59
Cu o experienta bogata si profesionalism in realizarea mobilierului la comanda, expertii Mobila Romania s-au remarcat pe piata de profil din Romania datorita numeroaselor colaborari cu diverse firme, institutii publice sau persoane fizice, cat si gratie solutiilor optimizate si personalizate pe care le ofera.
In amenajarea unui spatiu locativ, mobilierul executat la comanda reprezinta piesa de rezistenta care confera interiorului originalitate, unicitate si stil. In amplasarea si aranjarea pieselor de mobilier, a obiectelor decorative si a accesoriilor se va tine cont de configurarea spatiului, de suprafata acestuia, cat si de preferintele si necesitatile beneficiarilor.
O echipa de profesionisti va pune la dispozitie o gama completa de servicii in ceea ce priveste conceptul de design, proiectarea, executarea si montarea mobilierului in locatia indicata de catre client. Acestia vor cauta sa imprime fiecarui produs creat sau
spatiu amenajat, echilibrul si armonia necesara, prin solutii creative, eficiente si inovative, dar si implementarea elementelor estetice si functionale necesare.
Sarcina specialistilor este de a consulta si de a stabili alaturi de client conceptul de creatie si modul in care corpurile de mobilier vor fi amplasate in viitorul interiorul amenajat.
In functie de cerintele clientului, Mobila Romania realizeaza mobila la comanda pentru dormitoare, camere de zi, camere pentru copii, camere pentru tineret, bucatarii, bai, dressinguri etc. Piesele... mai mult
Marti, 24 Februarie 2015, ora 10:55
Digi, parte a grupului RCS&RDS, ar putea adopta strategia pe care a folosit-o in Romania pentru a furniza servicii de telefonie mobila in Ungaria, si anume incheierea unui contract de roaming national cu un furnizor existent din industria telecom, potrivit expertilor din domeniu.
"Digi este o companie multinationala in regiune si opereaza deja o retea de telefonie mobila in Romania. Folosind roamingul, aceasta retea ar putea fi extinsa usor, pentru a include Ungaria", a declarat Peter Kerekes, expert in telecomunicatii si unul dintre proprietarii biroului de avocatura Kerekes and Co., citat de Budapest Business Journal.
Una dintre problemele pe care Digi le-ar putea intampina in includerea telefoniei mobile in pachetul de servicii oferite in Ungaria este spectrul redus al frecventelor pentru care detine drept de folosinta in prezent, transmite Mediafax.
"Spectrul este prea ingust pentru a oferi platforma atat pentru serviciile de voce, cat si pentru cele de date pe Internet. Digi s-a confruntat cu aceeasi problema si in Romania, unde compania a putut utiliza doar frecventele din banda de 2,1 GHz pentru tehnologia de tip 3G/UMTS pana in 2013. De aceea, a semnat un contract de roaming national cu unul dintre operatorii de pe piata romaneasca, ce a functionat perfect pana in 2014. In acest an, Digi a obtinut proopria frecventa in banda de 900 MHz", a afirmat Kerekes.
In luna aprilie a acestui an, RCS&RDS a incheiat in Romania un contract de roaming national cu... mai mult
Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 10:47
1Romania este tara din Sud Estul Europei cu cei mai multi utilizatori de Internet. mai exact, la sfarsitul anului trecut, s-au inregistrat 8,8 milioane de internauti, conform raportului "Online Landscape: South East Europe", realizat de Gemius.
In tarile balcanice, numarul utilizatorilor de Internet creste sistematic. In Bulgaria si in Serbia, unul din opt locuitori este prezent online. In Romania, Macedonia, Slovenia si Croatia, populatia online a crescut in ultimul an cu 10%. Desi se inregistreaza un trend ascendent in ceea ce priveste numarul de internauti, rata de penetrare a Internetului in regiune ramane una dintre cele mai scazute. In Romania, de exemplu, doar 48% din populatie are acces la Internet.
"Cu toate ca rata de penetrare a Internetului in Romania este una dintre cele mai scazute din regiune, investitiile straine in piata online cresc in mod vizibil. In ultimele 12 luni, investitiile in publicitatea online se datoreaza in principal jucatorilor mari, globali, care se focuseaza pe generare de trafic si de conversii", spune Victor Avram, Country Manager la Gemius in Romania si Moldova.
Traficul de pe dispozitive mobile este in crestere
Traficul mobil creste cu rapiditate in Romania. In ianuarie 2013, doar 3% din tot traficul de internet era generat de dispozitivele mobile, in timp ce in martie 2014, a ajuns la 7%. Aceasta tendinta de crestere va continua si in 2014, prin urmare acoperirea acestui segment va deveni obligatorie in strategia online a... mai mult
Vineri, 20 Iunie 2014, ora 14:25
Producatorul de mobila Elvila, detinut de Viorel Catarama, concediaza in perioada iulie-septembrie 66 de angajati, reprezentand 6,7% din totalul salariatilor, iar cei mai multi provin din zona de productie, masura fiind agreata cu sindicatele, ca urmare a situatiei financiare precare a firmei.
Astfel, dintr-un total de 985 de salariati, vor fi disponibilizati 39 de salariati din sectia de productie, in special de la fabrica Relaxa Mizil din judetul Prahova, 20 de angajati de la divizia de vanzari si sapte de la departamentul financiar.
Scaderea vanzarilor in magazinele proprii, pe fondul prelungirii si accentuarii crizei economice, reducerea comenzilor pentru export, dar si cresterea preturilor la materii prime, materiale, energie si combustibil au condus la decizia concedierii colective, se arata intr-o notificare a Elvila SA catre inspectoratele teritoriale de munca si agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetele unde compania are puncte de lucru.
Alti factori care au determinat aceasta decizie, luata in acord cu sindicatele, sunt inchiderea magazinului si depozitului din Pitesti, precum si suspendarea activitatii magazinului si depozitului din Calarasi, dupa un incendiu produs luna mai.
Compania preconizeaza ca in perioada urmatoare nu exista premisele pentru cresterea veniturilor, astfel incat sa sustina toti salariatii, si necesita masuri urgente pentru reducerea cheltuielilor, inclusiv legate de personal, pentru a se evita intrarea in... mai mult
Marti, 20 August 2013, ora 15:14
Romania inregistreaza a doua cea mai accelerata reducere a vanzarilor de autoturisme noi in ultimii cinci ani, de 77%, dintre tarile europene monitorizate pe primul loc fiind Grecia, arata un studiu Allianz Risk Pulse, ce analizeaza problemele privind viitorul mobilitatii.
Romania se numara printre pietele cu cea mai abrupta scadere a vanzarilor de autoturisme noi in ultimii 5 ani, de 77%. Comparativ cu un numar de 315,6 mii de autoturisme noi vandute in 2007, anul trecut cifra a scazut de peste 4 ori, la putin peste 72 de mii de unitati.
Dintre tarile europene monitorizate de Allianz Risk Pulse, doar Grecia a inregistrat o dinamica mai accelerata a contractiei vanzarilor de masini noi, de 79%, in perioada amintita.
Ca urmare a cresterii preturilor combustibililor, detinerea unei masini a devenit tot mai costistoare si este de asteptat ca aceasta tendinta sa se mentina, considera autorii studiului.
In Germania, preturile la benzina au crescut cu cel putin 30% din 2005. In Marea Britanie, costurile de utilizare si intretinere au fost identificate ca reprezentand principalul motiv pentru care o reprezentantii tinerei generatii nu conduc o masina.
"Deloc de neglijat este si faptul ca manifestarea crizei a pus o mare presiune asupra bugetelor gospodariilor. In acest context, cifrele privind evolutia vanzarilor si inmatricularilor de noi masini arata o scadere continua la nivelul Uniunii Europene, de la 15,6 milioane la 12 milioane de autoturisme, in intervalul... mai mult
Vineri, 24 Mai 2013, ora 11:50
Pe piata locala, producatorii straini precum Ikea sau Kika se lupta constant cu firmele romanesti de mobila, cum ar fi Mobexpert, Casa Rusu, Mobirom sau Simex, pentru atentia publicului.
Strategiile adoptate de fiecare in parte difera, iar miza este una uriasa. Pe un segment atat de concurential, exista si micii producatori, care au descoperit o nisa profitabila.
Stela Onut, un artizan care picteaza si restaureaza mobila veche sau sotii Petrovici, doi antreprenori care sculpteaza in lemn masiv piese de mobilier medieval au inteles ca exista si clienti care s-au saturat de uniformizarea de la Ikea, de modernizarea excesiva de la Kika sau de obiectele cu design clasic de la Simex ori Casa Rusu. Clientii sofisticati ai acestor antreprenori cauta piese unicat, vopsite cu pigmenti speciali si tratate cu ceara de albine, pentru un luciu natural.
Pe piata din Romania exista foarte putine firme care produc, la comanda, mobilier medieval, iar antreprenorii au acoperit cererea din ce in ce mai mare a publicului, suprasaturat de obiecte decorative "mass market".
Succesul afacerii se traduce prin profit. Sotii Petrovici marturisesc ca nu poate fi vorba de o cifra de afaceri constanta, dar realizeaza lunar piese de cateva mii de euro. Cel mai mult au vandut in anul in care Sibiul a fost Capitala Culturala Europena, iar interesul strainilor a fost mai ridicat ca de obicei. "Profitul nostru a fost de aproximativ 600.000 de euro", precizeaza Georgiana Petrovici.... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 13:15
Tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii retelelor mobile de telefonie vor scadea cu 24%, de la 1 septembrie 2012, pana la nivelul de 3,07 eurocenti/minut, a anuntat joi Autoritatea Nationale de Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Aceasta este a doua etapa de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobila in acest an, dupa cea din martie, cand tarifele au fost reduse cu valori cuprinse intre 19% si 30%.
Potrivit ANCOM, operatorii carora li se aplica aceasta reglementare sunt Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, Romtelecom, RCS & RDS, Telemobil si Vodafone Romania, respectiv toti furnizorii activi de retele si servicii de telefonie mobila destinate publicului din Romania, acestia fiind identificati de ANCOM ca avand putere semnificativa pe pietele terminarii la puncte mobile a apelurilor de voce in propriile retele.
Tariful de terminare reprezinta pretul platit pe piata de gros de un furnizor de servicii de telefonie operatorului in reteaua caruia sunt terminate apelurile efectuate de proprii utilizatori. Acest pret se regaseste in tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul. Practicarea unor tarife de terminare excesive in raport cu costurile furnizarii eficiente a serviciilor poate prejudicia concurenta la nivelul pietei de telefonie si denatureaza comportamentul de consum al utilizatorilor.
O analiza realizata de ANCOM in anul 2011 a evidentiar ca... mai mult
Vineri, 31 August 2012, ora 09:45
Romanii si grecii sunt cei mai nemultumiti europeni in privinta masurilor de combatere a saraciei, peste 90% din participantii din cele doua tari la un sondaj Eurobarometru afirmand ca nu se face suficient in aceasta privinta.
La nivelul Uniunii Europene, media nemultumitilor este de 75%.
Chiar daca Romania si Grecia sunt la egalitate in privinta procentajului de persoane care considera nesatisfacatoare masurile luate, Romania are cel mai scazut procentaj de persoane multumite. Doar 6% dintre cei consultati au considerat ca in Romania "se face suficient in lupta impotriva saraciei", potrivit sondajului, in timp ce 3% sunt nehotarati. In comparatie, in Grecia, procentajul multumitilor este de 9%, iar cel al nehotaratilor zero.
In urma Romaniei si Greciei se afla Letonia, unde 88% din populatie este nemultumita, iar la polul opus Luxemburg si Olanda, cu procentaje de 41%, respectiv 49%.
Mai mult de jumatate dintre romani are incredere in UE
Mai mult de jumatate din romani, respectiv 59%, considera ca UE are un impact pozitiv asupra politicilor de pe piata muncii, peste media UE de 52%. Totodata, 68% din romani apreciaza ca UE are un impact benefic asupra infiintarii de locuri de munca si combaterii somajului. In UE media este de 55%.
Procentajul romanilor increzatori in capacitatea lor de a-si pastra locul de munca in urmatoarele luni se situeaza la 83%, aproape de media europeana de 82%. In timp ce 12% din romani nu au incredere in propriile abilitati de... mai mult
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 18:35