Microsoft a finalizat preluarea ZeniMax, compania mama a publisherului de jocuri video Bethesda, pentru 7,5 miliarde de dolari in numerar, cea mai mare achizitie in domeniul jocurilor efectuata vreodata de Microsoft, transmite Reuters.
Achizitia, anuntata in luna septembrie a anului trecut, eclipseaza suma de 2,5 miliarde de dolari platita de Microsoft pentru preluarea Mojang, dezvoltatoarea Minecraft, in 2014.
Finalizarea preluarii Bethesda are loc la cateva zile dupa ce Uniunea Europeana si Comisia pentru bursa si valori mobiliare din Statele Unite si-au dat acordul pentru tranzactie.
Bethesda este o companie recunoscuta pe piata jocurilor video, avand in portofoliu jocuri precum Fallout, The Elder Scrolls si Doom.
Intr-o postare pe blog publicata marti, Microsoft a confirmat zvonurile ca unele jocuri noi ale Bethesda vor fi disponibile exclusiv pe consola Xbox si pe PC-urile cu sistemul de operare Windows.
In acest fel, Microsoft va concura mai puternic Sony.
Ambele companii au lansat anul trecut console de jocuri de generatie noua, sperand sa atraga jucatorii cu imbunatatiri mari ale sistemelor mai vechi.
Cu Bethesda, Microsoft spera sa dezvolte serviciul pe baza de abonament Xbox Game Pass incluzand in oferta sa catalogul de titluri al acestei companii, care isi are sediul in Rockville, Maryland.
Citeste si:
VIDEO Doi tineri din Bucuresti, gasiti inghetati pe o banca de pe un bulevard: "Nu erau foarte coerenti"Marturia uneia dintre... mai mult
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 07:36
Inainte de lansarea noului sistem de operare Windows 9 Threshold, Microsoft anunta ca, incepand cu 31 octombrie 2014, nu va mai furniza partenerilor sai sistemul de operare Windows 7 pentru comercializare.
Totusi, magazinele isi vor putea lichida stocurile de Windows 7 Home Basic, Home Premium sau Ultimate, informeaza Tech Radar.
Miscarea companiei americane face parte dintr-o strategie pentru a mari vanzarile versiunii Windows 8, care sunt sub asteptari. Astfel, din anul 2012, cand a fost lansat sistemul, doar 13,4% dintre utilizatorii de PC-uri ...citeste mai departe despre "Microsoft retrage Windows 7 de pe piata" pe Ziare.com mai mult
Joi, 25 Septembrie 2014, ora 16:08
Valoarea de piata a Microsoft a scazut cu 18 miliarde de dolari in ultimele doua zile, dupa ce compania a anuntat ca va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari, descurajand investitorii care sperau la revigorarea afacerilor odata cu schimbarea CEO-ului.
Actiunile Microsoft au coborat cu 6,6% dupa ce compania a anuntat, marti seara, preluarea Nokia, compania incheind sedinta bursiera de joi cu o capitalizare de piata de 260 miliarde de dolari.
Compania a pierdut astfel in intregime cresterea inregistrata anterior, pe 23 august, cand a anuntat retragerea directorului general Steve Ballmer in termen de 12 luni, transmite Bloomberg.
Acordul cu Nokia cimenteaza strategia lui Ballmer de extindere agresiva in zona electronicelor de consum si nu lasa loc pentru prea multe schimbari odata ce va fi desemnat un succesor in functia de CEO, considera analistii.
Microsoft incearca sa se impuna intr-o piata dominata de Apple si Google, care oricum ofera o rata mai redusa de profitabilitate fata de afacerea de baza a companiei, software-ul si serviciile destinate companiilor.
Stephen Elop devine candidatul principal la sefia Microsoft
Fostul director general al Nokia, Stephen Elop, va reveni astfel in cadrul Microsoft odata cu fuziunea celor doua companii, si devine principalul candidat la functia lui Ballmer, cu sanse mari sa continue strategia acestuia, criticata de unii investitori, potrivit analistilor Sanford C. Bernstein.
"Nu... mai mult
Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 10:10
Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal in curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile analistilor, sustinut de controlul costurilor, vanzarea unor active si operatiunile de software pentru servere.
Rezultatele grupului american au fost afectate, insa, de cererea slaba pentru PC-uri ruland cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.
Castigul pe actiune s-a situat la 72 de centi, peste estimarilor analistilor, de 68 de centi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, in linie cu estimarile.
Directorul general al Microsoft, Steve Balmer, a tinut sub control cheltuielile, cu vanzarea de soft dedicat companiilor in crestere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vanzarilor de PC-uri in primele trei luni ale acestui an - cel mai puternic inregistrat pana in prezent. Firma de cercetare IDC considera ca de declinul vanzarilor de PC-uri este vinovata si cererea scazuta pentru noul sistem de operarer Windows 8.
"Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede ca este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atat. Exista parti care lucreaza pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri", a declarat Brent Thill, analist la grupul elvetian UBS.
Urmatoarea provocare Microsoft: Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat reuseste compania sa recupereze pe piata tabletelor
Cheltuielile operationale pentru urmatorul... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:13
Jun Dong-soo, presedintele diviziei de cipuri de memorie din cadrul Samsung, a spus reporterilor, vineri, la COEX InterContinental Hotel din Seol, ca Windows 8 nu a reusit sa determine o crestere a vanzarilor de PC-uri.
Industria PC-urilor nu-si va reveni prea curand, a mai spus oficialul Samsung, citat de catre Tom's Hardware.
Mai mult, reprezentantul Samsung a spus ca noul sistem de operare al Microsoft nu este mai performant decat Windows Vista, daca se ia in considerare cota de piata.
"Piata globala de PC-uri se micsoreaza in ciuda lansarii Windows 8", a spus el reporterilor. "Cred ca sistemul Windows 8 nu ete mai mai bun decat versiunea anterioara, platforma Windows Vista".
Jun Dong-soo a mersi chiar mai departe, afirmand ca nu se asteapta la o crestere a vanzarilor de PC-uri tocmai din cauza sistemului de operare Windows 8.
Comentariile oficialului Samsung sunt dure, chiar daca vin de la o companie care isi trage veniturile in cea mai mare parte din vanzarile de telefoane mobile dotate cu sistemul de operare Android, realizat de Google.
"Lansarea de catre Microsoft a tabletei Windows Surface a intampinat o cerere scazuta", a spus reprezentantul Samsung.
Acesta a mai afirmat ca versiunile anterioare de ultrabook-uri subtiri, cu procesoare Intel, nu au reusit sa se impuna pe piata din cauza sistemului de operare Windows.
Comentariile Samsung vin dupa ce International Data Corporation (IDC) a spus ca in 2013 vanzarile de PC-uri vor inregistra o... mai mult
Sambata, 09 Martie 2013, ora 12:39
Trei din patru smartphone-uri vandute in cel de-al treilea trimestru functioneaza cu sistemul de operare Google Android, iar diferenta dintre Google si Apple s-a marit considerabil, potrivit unei noi cercetari.
Vanzarile de smartphone-uri bazate pe Android, facute de Samsung, HTC si alti producatori, aproape s-au dublat in trimestrul trei din 2012, pana la 136 de milioane de unitati, potrivit firmei de cercetare IDC.
Datorita vanzarilor mari, Android detine o cota de 75% la nivel global, de la 57,5%, cota inregistrata anul trecut in perioada similara, potrivit Reuters.
Cota de piata a Apple a crescut la 14,9% in timpul celui de-al treilea trimestru din 2012, de la 13,8%, anul anterior.
Android s-a distantat de Apple iOS, dar diferenta a fost facuta in detrimentul sistemelor de operare rivale BlackBerry si Symbian, care au inregistrat scaderi puternice ale vanzarilor.
Kevin Restivo, analist in cadrul IDC, este de parere ca Google s-a diferentiat prin serviciile online, care includ cautarea si hartile.
Google ofera gratuit sistemul de operare Android catre producatorii de telefoane si genereaza venituri din publicitatea online afisata in momentul in care consumatorii online ii acceseaza serviciile.
Research in Motion, producatorul telefoanelor si a sistemului de operare BlackBerry, a inregistrat o cota de 7,7%, comparativ cu 9,5%, cota avuta in trimestrul trei din 2011.
Symbian, sistemul de operare al Nokia, a cazut de la 14,6% la 4,1% in cel de-al... mai mult
Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 09:05
Windows 7 a depasit cota de piata a Windows XP, potrivit ultimelor cifre de piata ale firmei Net Applications.
In luna august a acestui an, din totalul sistemelor de operare Microsoft, Windows 7 a ajuns la o cota de piata de 42,72%, Windows XP de 42,52%, iar Windows Vista de 6,15%, potrivit The Next Web.
In luna august a mai avut loc o rasturnare de situatie: a fost prima luna in care cota de piata a sistemului de operare Apple Mac OS a depasit cota de piata a Windows Vista. Probabil, intr-un an, doi, cota de piata a OS va depasi si cota Windows XP.
Potrivit unelor estimari, Windows 7 va deveni noul Windows XP in randul utilizatorilor de sisteme de operare Microsoft. Consecinta ar fi ca majoritatea utilizatorilor se vor multumi cu ultima versiune a Windows 7 si nu vor mai dori sa treaca la Windows 8. Drept urmare, Microsoft ofera Windows 8 la doar 39,99 de dolari.
De asemenea, Microsoft face tot posibilul pentru a converti utilizatorii de Windows XP. Incepand cu luna aprilie 2009, Microsoft a retras suportul tehnic pentru XP si pentru browser-ul de Internet Explorer 6. Compania nu intentioneaza sa retraga serviciile de suport extins pentru acest sistem de operare cel putin pana in data de 8 aprilie 2014.
Pana atunci, Windows XP va fi in continuare, cel mai probabil, prezent pe unul din cinci computere, doar daca Microsoft nu-i va convinge pe utilizatori ca Windows 8 reprezinta viitorul. mai mult
Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 15:43
Vechimea consolei Xbox 360, care a fost lansata in 2005, dar si vestile lansarii noii generatii de console, Next Xbox, ar putea lasa impresia ca vanzarile Microsoft au scazut, insa compania ramane cel mai important producator de console video pentru jocuri.
Doar in luna iunie, Microsoft a vandut 257.000 de unitati Xbox 360, ceea ce-i confera o cota de piata lejera de 47% in Statele Unite, potrivit datelor companiei de cercetare NPD Group, citata de mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 08:46
Microsoft se confrunta cu un an financiar greu, probabil cel mai important in acest sens de pana acum. Actiunile companiei stagneaza de mult timp si nu exista prea multe sperante in privinta cresterii lor.
Cea mai mare companie de software din lume, ale carei actiuni pe bursa au ramas in jurul valorii de 30 de dolari, a pregatit mai multe directii pentru a se lansa pe segmentul dispozitivelor mobile dominat de Apple si Google, potrivit Reuters.
Compania a anuntat luni o depreciere contabila de 6,2 mld. de dolari la divizia de servicii online, din cauza performantelor sub asteptari a unei companii de publicitate achizitionata in 2007, astfel ca va fi nevoie de amortizarea acesteia.
Microsoft va anunta rezultatele financiare pe data de 19 iulie
Microsoft va prezenta rezultatele financiare pe data de 19 iulie 2012, iar analistii se asteapta ca atunci sa fie anuntata prima pierdere trimestriala a companiei din 1986.
"Acest tip de pierdere masiva ne aduce aminte ca politicile de alocare a capitalului in cazul Microsoft nu au fost mereu cele mai bune", spune Todd Lowenstein, directorul Highmark Capital.
Gigantul software are perspective pentru a castiga diverse segmente de piata
Microsoft are o strategie de piata diversa pentru urmatoarele 12 luni: lansarea noului sistem de operare Windows 8, prima sa tableta, o noua versiune de Office si restructurarea software-ului pentru telefoane.
Ziarul Wall Street considera ca Microsoft are sanse sa isi recapete... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:10