Cooperarea in sectorul medical si farmaceutic dintre Marea Britanie si UE trebuie mentinuta dupa momentul despartirii oficiale, anunta doi oficiali de la Londra.
Teama ca ar putea ramane fara noi medicamente testate si aprobate pe piata europeana ii forteaza pe britanici sa ia masuri de precautie in asigurarea unei cooperari viitoare cu organismele de profil din blocul comunitar, relateaza BBC.
Ministrii pentru Mediul de Afaceri si Sanatate, Greg Clark, respectiv Jeremy Hunt, au atras atentia ca o astfel de masura este in interesul "sistemului public de sanatate" al Marii Britanii.
In prezent, Agentia Europeana pentru Medicamente isi are sediul la Londra, dar retragerea acesteia pe continent a devenit o consecinta inevitabila a divortului de UE declarat de Marea Britanie.
Reprezentantii industriei pharma din Regat au avertizat ca izolarea tarii de piata unica europeana va duce la reducerea investitiilor, cu impact direct asupra sectorului de cercetare si a productie de medicamente, din cauza sistemelor diferite de testare si aprobare a medicamentelor.
Producatorii de medicamente din lumea intreaga prefera sa isi concentreze eforturile pe abordarea unor piete mai extinse, avertizeaza expertii din industria pharma.
Erik Nordkamp, directorul pentru Marea Britanie a gigantului Pfizer sustine ca sunt si alte probleme pe care guvernul de la Londra trebuie sa le rezolve in acest sector, prin perspectiva Brexitului.
"Sunt riscuri legate de comert,... mai mult
Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 06:18
4Mediplus, Polisano si Farmexim, trei dintre cei mai mari distribuitori farmaceutici din Romania, sunt alaturi de fabricile Europharm, Sandoz si Infomed Fluids in top 10 al celor mai mari exportatori de medicamente in 2012, potrivit datelor INS.
Astfel, Mediplus, parte a grupului A&D Pharma, se afla pe primul loc in ierahia exportatorilor romani de medicamente, urmat de fabrica Europharm Brasov a britanicilor de la GSK, care ar putea fi inchisa daca nu se gaseste un cumparator, si de Polisano, distribuitor deinut de omul de afaceri sibian Ilie Vonica, arata o analiza Mediafax.
Extinzand clasamentul, pe locul patru se regaseste compania TMF Management, reprezentantul fiscal al producatorului de generice Sandoz, al elvetienilor de la Novartis, care detine doua unitati de productie de antibiotice la Targu Mures, si pe cinci firma Picara Trading din Bucuresti.
Aceasta din urma, infiintata in 2005 si detinuta de Cristina Paun si Razvan Andrei Picu, figureaza cu o autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) de fabricatie partiala (ambalare si etichetare), inclusiv pentru medicamente care detin autorizatie pentru import paralel/distributie paralela in state ale UE.
Locurile 6-10
In esalonul 6-10, se regasesc in ordine Vileus Med-Com, GlaxoSmithKline (GSK), SDS Inter Pharma, Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, si producatorul de solutii perfuzabile Infomed Fluids Bucuresti, reprezentanta din... mai mult
Marti, 20 August 2013, ora 14:47
Terapia Ranbaxy, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania, are in plan pentru acest an investitii de circa 10 milioane euro si o crestere cu 10% a cifrei de afaceri si exporturilor, comparativ cu 2012, sustine directorul general al companiei, Dragos Damian.
In 2012, compania a avut afaceri de 450 milioane lei (100 milioane euro), cu 7% mai mari decat in anul anterior, cand s-au situat la 421,2 milioane lei, transmite Mediafax.
"Si 2012 si 2013 sunt ani in care am pus/punem accentul pe managementul riscului financiar, pe administrarea capitalului de lucru si derularea investitiilor capitale. (...) In 2013 sunt bugetate investitii capitale de circa 10 milioane euro", a aratat Damian.
Terapia a lansat anul trecut 15 produse noi si are in plan 12 lansari in acest an. Fabrica din Cluj-Napoca produce 200 de tipuri de medicamente orale si injectabile.
Producatorul avea la sfarsitul anului trecut 850 de angajati si intentioneaza sa faca noi angajari in acest an.
In ceea ce priveste exporturile, seful Terapia estimeaza o majorare cu 10% a acestora si abordarea de noi piete, in special cele din vecinatatea Marii Negre si din CIS.
In prezent, exporturile reprezinta circa 20% din cifra de afaceri a companiei, respectiv 90 milioane lei (20 milioane euro), principalele piete fiind Rusia, Ucraina, CIS (Comunitatea Statelor Independente - n.r.) si UE.
Potrivit datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, Ranbaxy ocupa locul noua pe... mai mult
Marti, 12 Martie 2013, ora 14:59