Google a surprins pe toata lumea cand a decis sa incredinteze soarta noului smartphone Nexus 6P in mainile companiei chineze Huawei.
Este adevarat ca telefoanele Nexus nu au reprezentat o lovitura in piata smartphone, dar noua asociere pare sa fie dictata de alte considerente din partea gigantului IT din SUA, remarca publicatia International Business Times.
Chinezii isi trag spuza pe turta
Pentru Huawei, parteneriatul cu Google are o serie de avantaje evidente, chiar daca acestea nu se vor reflecta intr-o crestere rapida a veniturilor.
In primul rand, compania chineza va beneficia de un acces mai larg pe piata americana, unde produsele firmei sunt aproape necunoscute publicului larg.
Ceva mai bine pusi la punct se dovedesc expertii americani in securitate cibernetica care, mai pe fata, mai voalat, au acuzat in mai mai multe randuri compania Huawei ca produce dispozitive care lasa porti largi pentru accesul hackerilor la datele din sistem.
Deloc de neglijat este faptul ca Huawei nu mai este nevoita sa aloce fonduri masive pentru a-si face publicitate pe piata din Statele Unite, asocierea cu unul dintre cele mai mari branduri din IT rezolvand si aceasta problema.
Rampa de lansare
Pe de alta parte, Nexus, chiar daca nu este un campion al vanzarilor in piata smartphone, ba tinde sa fie considerat chiar o dezamagire, s-a dovedit o buna rampa de lansare pentru partenerii pe care Google i-a folosit in crearea dispozitivului.
"Telefoanele Nexus au... mai mult
Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 11:21
Se poate vorbi despre o premiera: China a ajuns sa legifereze, alaturi de SUA, din rolul de super-putere economica mondiala.
Dovada fierbinte in acest sens este faptul ca acordul bilateral la care au ajuns cele doua tari in noiembrie 2014 a fost transpus aparent fidel in proiectul unui acord privind produsele IT anuntat in aceasta saptamana sub umbrela Organizatiei Mondiale a Comertului.
Acordul anuntat in aceasta saptamana este mentionat constant drept ITA 2, intrucat construieste pe bazele Acordului privind Tehnologia Informatiei intrat in vigoare in 1997 si urmeaza sa extinda lista initiala a produselor IT exceptate de la tarifare vamala.
Acest acord mai are nevoie de o formulare finala, de cateva aprobari, precum si de planuri de implementare pana la intrarea sa in vigoare (estimata la 1 ianuarie 2016). Dupa care, aplicarea planurilor de implementare este asteptata sa dureze pana la 3 ani, cu exceptia unor perioade de tranzitie mai lungi, special negociate de unele state.
Ceea ce se spune limpede despre ITA 2 este ca va aduce la zero tariful vamal la un numar de aproximativ 200 de produse IT.
Si ca reprezinta o actualizare necesara si indelung asteptata, avand in vedere ca lista initiala a produselor IT exceptate de la tarifare a fost convenita in urma cu 18 ani si de atunci a ramas neschimbata, in ciuda revolutiei tehnologice din respectiva perioada de timp.
Acordul anuntat ar urma sa fie aplicat in toate tarile semnatare, 54 la numar, care impreuna... mai mult
Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 12:10
Samsung Electronics si Apple s-au mentinut pe primele doua pozitii dupa vanzarile de smartphone-uri in trimestrul al treilea, iar producatorul chinez Huawei a depasit LG, urcand pe locul al treilea, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.
Samsung a vandut in trimestrul al treilea 88,4 milioane de smartphone-uri, in urcare cu 55% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Cota de piata a companiei sud-coreene a crescut de la 32,9% la 35,2%.
Totodata, vanzarile Apple au crescut cu 25,6%, la 33,8 milioane de telefoane, iar cota de piata a grupului american a coborat de la 15,6% la 13,4%, estimeaza Strategy Analytics.
Huawei a urcat pe locul al treilea, cu 12,7 milioane de smartphone-uri livrate in trimestrul al treilea, in crestere cu 67%. Cota de piata a producatorului chinez a avansat de la 4,4% la 5,1%.
Locul al patrulea revine companiei sud-coreene LG, cu vanzari de 12 milioane de smartphone-uri, in urcare cu 71%, in timp ce cota de piata a crescut de la 4,1% la 4,8%.
Top 5 este inchis de producatorul chinez Lenovo, care a vandut 10,8 milioane de terminale in perioada analizata, in urcare cu 68%, si a avut o cota de piata de 4,3%, fata de 3,7% cu 12 luni in urma.
Piata smartphone-urilor s-a extins in trimestrul al treilea cu 45%, de la 172,8 milioane la 251,4 milioane unitati livrate, datorita cererii solide pentru servicii LTE/4G in tarile dezvoltate si cresterii rapide a vanzarilor pe pietele emergente, noteaza... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 13:24
Lenovo si EMC vor colabora pentru a dezvolta si comercializa tehnologie privind serverele si stocarea datelor.
Parteneriatul va imbunatati pozitia Lenovo pe segmentul serverelor si al dispozitivelor de stocare, in timp ce EMC va avea un acces mai mare la piata din China si la alte piete in crestere, au spus oficialii celor doua companii, citati de IT News.
Lenovo ar putea avea cele mai ridicate vanzari de PC-uri la sfarsitul acestui an, dupa ce se afla deja pe primul loc pe piata din China. EMC este lider in topul vanzarilor de sisteme de stocare si discuri externe, potrivit firmei de consultanta IDC.
In 2011, Lenovo detinea 10,5% din piata serverelor si a dispozitivelor de stocare din China, in urma companiilor Dell, IBM si HP. mai mult
Miercuri, 01 August 2012, ora 12:10
Suma cheltuita la nivel global pe produse IT va depasi 1 trilion de dolari in 2012, chiar daca rata de crestere a domeniului va fi mai mica decat anul trecut, a anuntat Asociatia Consumatorilor de Electronice.
Piata de Smartphone, a doua cea mai mare piata de electronice din lume in 2011 va ajuta si anul acesta la cresterea vanzarilor, sustine aceeasi sursa in cadrul unui eveniment ce a premers lansarii Consumer Electronic Show (CES) de anul acesta, scrie Mercurynews.
Tabletele PC, piata cu cea mai rapida crestere va avea si ea o cota mare in vanzarile globale, pe masura ce consumatorii din tari emergente precum China, India si Brazilia vor investi in astfel de gadget-uri.
Cresterea inregistrata de aceste doua piete ar urma sa incetineasca in 2012, comparativ cu anul 2011, dar acest lucru va fi un rezultat al cifrelor inregistrate anul trecut, si nu din cauza unei incetiniri a cererii, a declarat Steve Bambridge, director de cercetare al GfK Boutique Research, partner al Asociatiei Consumatorilor de Electronice.
"Rata de crestere va fi mai mica pentru ca asa trebuie sa fie. A fost o adevarata explozie," considera Bambridge.
Cifra inregistrata din vanzarile de IT ar trebui sa atinga, totusi, 1,04 trilioane de dolari, cu 5 procente peste suma cheltuita in 2011. Cele 993 miliarde de dolari cheltuite in 201a au reprezentat o crestere de 8% fata de 2010.
Piata IT, infloritoare si in Romania
Pentru RHS, unul dintre principalii distribuitori de componente... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 08:37
Capii celor mai importante firme IT din China au cazut de acord sa cenzureze mult mai strict continutul internetului, din cauza partidului Comunist, care vrea sa stranga cureaua in mediul online.
Executivii a 39 de companii de internet, telecomunicatii si grupuri IT au ajuns la un "consens" conform caruia companiile de internet "trebuia sa isi intareasca autocontrolul si autodisciplina", potrivit Financial Times.
In vizorul companiilor IT sunt raspandirea pe internet a "zvonurilor, pornografiei, infractiunilor si altor informatii ilegale care ar putea face rau".
Vestea ar putea aduce neliniste investitorilor care vor sa intre in industria IT din China, reticenti la interventia tot mai hotarata a guvernului chinez asupra pietei internetului.
China are peste 500 de milioane de utilizatori de internet, conform datelor guvernamentale, adica mai mult decat oricare alta tara si decat Uniunea Europeana.
Partidul Comunist care se afla la conducere in China se bazeaza pe internet pentru cresterea economiei dar aplica cenzura asupra continutului pentru a se asigura ca informatiile care circula in online nu ii pot afacta legitimitatea. mai mult
Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 10:26
Piata IT din Romania va creste in 2011-2012 in medie cu 7%, dupa un declin de 2,6% in 2010, remarcandu-se o crestere a interesului pentru investitii a jucatorilor de profil din China, Rusia si UE, potrivit unui studiu al firmei de cercetare poloneze PMR. "Piata IT isi revine usor.(...) Valoarea totala a pietei IT in 2010 a scazut cu 2,6%, la 831 milioane euro, insa declinul nu a fost la fel de semnificativ ca in urma cu un an. In general, in 2009-2010 criza economica din tara a afectat consumatorii privati si companiile, ceea ce a avut ca efect reducerea bugetelor pentru IT.
Cheltuiala publica pe partea de IT a scazut, desi posibilitatea de a atrage fonduri europene a devenit un factor menit sa reinvie o parte din proiectele IT din Romania", se arata in analiza PMR.
In 2010, au existat cateva cresteri de nisa si pe grupe de produse, inclusiv pe segmentele de laptopuri, servere, solutii de Business Intelligence si de management al relatiei cu clientii, software pentru securitate, fara a imbunatati situatia intregii piete."Cota de hardware in valoarea totala a pietei romanesti de IT a scazut semnificativ in 2009 si 2010, ceea ce se explica prin reducerea masiva a cheltuielilor IT.
Declinul vanzarilor hardware in 2009 si 2010 a afectat afacerile distribuitorilor si retailerilor IT. In acelasi timp, declinul cererii pe segmentul de hardware a determinat scaderea preturilor", sustin analistii PMR.In ceea ce priveste partea de retail, ca urmare a reducerii... mai mult
Luni, 14 Martie 2011, ora 16:57